.ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα διαθέσιμα αγροτών, ασφαλισμένων και ανέργων

Με σκληρό τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη-Μάρδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνοντας λόγο για κινήσεις πανικού που θέτουν σε κίνδυνο κρίσιμα αποθεματικά. 

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να «βάλει χέρι στα διαθέσιμα των Οργανισμών που αφορούν Αγρότες, Ασφαλισμένους και Ανέργους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους». 

Οπως υποστηρίζει η Χ. Τρικούπη «*δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί που έγιναν στη διαπραγμάτευση και η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε προς ... περισσότερα »

.Δυσφορία υπουργών: «Αδειάζουν» Βαρουφάκη για τα φορολογικά

Αποστάσεις-διακριτικά επί του παρόντος- από τις θέσεις που εκφράζει δημοσίως τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Βαρουφάκης για την άμεση και έμμεση φορολογία, κρατάνε κυβερνητικά στελέχη, αλλά απ' ό,τι φαίνεται, έχει αρχίσει να «βράζει το καζάνι». 

Η πιο «χλιαρή» αντίδραση στα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, περί αύξησης του ΦΠΑ σε κάποιο αγαθό και περί ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, είναι ότι «ο Γ. Βαρουφάκης εκφράζει προσωπικές απόψεις». 

Ωστόσο, στους κυβερνητικούς κύκλους δεν λείπουν και οι πιο έντονες εκφράσεις αμηχανίας ή και δυσφορίας για τα όσα υποστ... περισσότερα »

.Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ και ζήτησε από την Αθήνα να συγκεκριμενοποιήσει τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις της. «Η Ελλάδα έχει υποβάλει τις πρώτες προτάσεις μεταρρυθμίσεων. 

Τώρα πρέπει αυτές οι προτάσεις να γίνουν συγκεκριμένες και να υπάρξει γι' αυτό συνεργασία με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Βερολίνο. «Σε αυτή τη βάση εύχομαι ένα καλό μέλλον για την Ελλάδα» πρόσθεσε η καγκελάρ... περισσότερα »

.«Η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το e-mail Χαρδούβελη και ίσως με χειρότερα πράγματα»

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το e-mail Χαρδούβελη και ίσως με χειρότερα πράγματα» έκανε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον Real fm 97,8.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το e-mail Χαρδούβελη και ίσως με χειρότερα πράγματα, με την εξής έννοια: Το δημοσιονομικό κενό, επειδή έχουμε καθυστερήσει να κλείσουμε την αξιολόγηση θα είναι πολύ μεγαλύτερο, η οικονομία έχει χάσει την ορμή που είχε ξεκινήσει να έχει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν θα τρέχει με τους ρυθμούς που περιμέναμε 

τα έσοδα ήδη ξεκίνησαν και υπολείπονται των προβλέψεων, θα υπάρχει, δηλαδή, ένα δημοσιονομικό κενό τεράστιο, το οποίο όσο και να μειώσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα ?πρέπει να μας το δώσουν ένα μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα- πάλι θα έχουμε προβλήματα» ανέφερε.

Ερωτηθείς πώς βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας τον Μάρτιο και αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε: «Ανησυχώ πάρα πολύ, διότι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις δικές μας προβλέψεις τότε, είχαμε ένα κενό, ταμειακό έλλειμμα της τάξεως 4 δισ. 

Είναι δύσκολο να βρεθούν αυτοί οι πόροι, όσο και να προσπαθεί κάποιος. Αν οι εταίροι δεν δώσουν το πράσινο φως να εκδοθούν περαιτέρω έντοκα γραμμάτια, τα οποία ευχόμαστε να αγοραστούν και από ξένους, είναι πολύ δύσκολο να κλείσει αυτό το κενό».

.Λαπαβίτσας: Πρέπει να απελευθερωθούμε από το ευρώ

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να νικήσει τη λιτότητα πρέπει να απελευθερωθεί από το ευρώ. Με άρθρο του στο βρετανικό Guardian, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως «εξαπατόμαστε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια πραγματική αλλαγή μέσα στο κοινό νόμισμα». 

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαπαβίτσας στο άρθρο του, η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ μετά τις διαπραγματεύσεις, κράτησε την κυβέρνηση ζωντανή και ικανή να «παλέψει για άλλη μια μέρα. Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά». Ο κ. Λαπαβίτσας εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε εί... περισσότερα »

.Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση... Ρεύμα και στέγη για τα νοικοκυριά

Δίνοντας έμφαση στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση καταθέτει σχετικό νομοσχέδιο, ένα από τα πρώτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο στοχεύει στην ανακούφιση των πολιτών που έχουν πληγεί από το καθεστώς ακραίας φτώχειας. 

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, τα πρώτα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση: -Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τη λιτότητα που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχε δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. ‘Ολοι οι κοινωνικοί δείκτες, όπως φτώχεια και ειδικότερα η παιδική φτώχεια, ανεργία, ανεργία των νέων επιδεινώθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα. -Σύ... περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας... «Γοητευτική προσωπικότητα ο Β. Σόιμπλε», λέει ο υπ. Οικονομικών

Την εκτίμηση ότι τρίτο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα δεν χρειάζεται, κάνει σε συνέντευξη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Όπως λέει στην Handelsblatt: «Εκείνο που χρειάζεται είναι αναθέρμανση της οικονομίας μέσω επενδύσεων. 

Δεν θέλω να δημιουργήσουμε νέα δημόσια χρέη. Η νέα συμφωνία που θα διαπραγματευτούμε τους 4 αυτούς μήνες θα πρέπει να είναι ένα πακέτο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. 

Μόνο έτσι θα αναπτυχθεί η οικονομία μας και δεν θα εκλιπαρούμε για νέα δάνεια από τους ευρωπαίους φορολογουμένους». Αρνητικά απαντά ο έλληνας υπουργό... περισσότερα »

.Αποσύρει η Άγκυρα το σχέδιο για πεδίο βολής στο Βόρειο Αιγαίο... Σφοδρή η αντίδραση της Ελλάδας

Η Τουρκία υπαναχώρησε από τον αρχικό σχεδιασμό να καταστήσει μεγάλο μέρος του Βορείου Αιγαίου σε πεδίο βολής. Μετά την αντίδραση της Αθήνας στην έκδοση της ΝΟΤΑΜ Α0889/15, με την οποία η Άγκυρα δέσμευε μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (σε μία περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο) 

η τουρκική πλευρά υποχρεώθηκε τελικά τη Δευτέρα να υποχωρήσει και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικών - ακυρωτικών ΝΟΤΑΜ που αποκαθιστούν, έστω προσωρινά, την τάξη πραγμάτων στην περιοχή. Η κίνηση της Τουρ... περισσότερα »

.Μπλόκο της ΕΚΤ σε τράπεζες και Δημόσιο

Φρένο στην πολύτιμη βοήθεια ρευστότητας που προσφέρουν οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο βάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΚΤ έδωσε εντολή προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας με μην δώσουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολιτική κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση της πίεσης προς τη χώρα μας για την ολοκλήρωση του μνημονίου και την τήρηση της συμφωνίας μέχρι τέλους με τη λήψη και νέων μέτρων.

 Σύμφωνα με το *Έθνος* η ΕΚΤ με έγγραφό της ζητά εμμέσως πλην σαφώς να μην υπάρξει νέα αγορά εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου δίχως την δική της... περισσότερα »

.«Βόμβα» από τον Ισπανό υπουργό Οικονομίας

«Η ευρωζώνη διαπραγματεύεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ύψους εως 50 δισ. ευρώ»


Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίνδος δήλωσε σήμερα ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης διαπραγματεύονται ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, ύψους 30 ως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία, ο Ντε Γκίνδος επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει πιο ευέλικτους όρους στην Ελλάδα, και πρόσθεσε πως η Αθήνα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση πέραν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.