.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΔΗΜΑΡΧΕ…??? ANAΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Με μεγάλη ικανοποίηση η Διοίκηση του δήμου Ζωγράφου ανακοινώνει μία νέα επιτυχία στον τομέα των χρηματοδοτούμενων έργων. Πρόκειται για την Έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και δήμου Ζωγράφου, για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του έργου *«ANAΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»*, προϋπολογισμού *800.000,00 ευρώ*, βάσει Μελέτης που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας. Με την εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών,... περισσότερα »

.Tελευταίος έλεγχος στην οικονομία της Πορτογαλίας, η οποία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Ιρλανδίας

Η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) άρχισε σήμερα στη Λισαβόνα τον τελευταίο έλεγχο του προγράμματος λιτότητας της Πορτογαλίας, η οποία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το ιρλανδικό παράδειγμα και να γίνει η δεύτερη χώρα της ευρωζώνης που απαλλάσσεται επιτυχώς από την κηδεμονία των δανειστών της.

Η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης: «αυτός δεν είναι ένας οποιοσδήποτε έλεγχος, είναι ο τελευταίος. Είναι η εξέταση που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε την πολιτική και δημοσιονομική αυτονομία μας», επέμεινε χθες, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας.

Η πολυαναμενόμενη από τον πληθυσμό οριστική αποχώρηση αυτών τους οποίους στην Πορτογαλία αποκαλούν "άνδρες με τα μαύρα", δεν αναμένεται ωστόσο να οδηγήσει στον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια.

«Μια διευρυμένη δέσμευση υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι κρίσιμης σημασίας για να εξασφαλισθεί ότι το χρέος θα παραμείνει βιώσιμο και για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να συντηρεί το σασπένς όσον αφορά τον τρόπο εξόδου από το πρόγραμμα που προβλέπεται για τις 17 Μαΐου: θα επιλέξει άραγε μια προληπτική γραμμή πιστώσεων, στην οποία θα μπορέσει να προσφύγει σε περίπτωση ανάγκης, ή μια επιστροφή στις αγορές α λα ιρλανδικά, χωρίς δίχτυ ασφαλείας;

Η απάντηση αναμένεται πριν από τις 5 Μαΐου, ημερομηνία της επόμενης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που πρόκειται να επισημοποιήσει την έξοδο της Πορτογαλίας από το ύψους 78 δισεκ. ευρώ πρόγραμμα στήριξης, πέντε μήνες μετά την Ιρλανδία.

Τα συνδικάτα δεν έχουν ψευδαισθήσεις: «με ή χωρίς πρόγραμμα πρόληψης, η πολιτική λιτότητας θα συνεχισθεί. Είναι πάντα οι ίδιοι, αυτοί που εξακολουθούν να πληρώνουν το λογαριασμό», δήλωσε ο Αρμένιο Κάρλος, γενικός γραμματέας της CGTP, της κύριας συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας.

.Η Κολομβία και το Μεξικό αποχαιρέτησαν τον Μάρκες

Με μία κοινή τελετή στο Μέγαρο των Καλών Τεχνών στην πόλη του Μεξικού, η Κολομβία, η πατρίδα όπου γεννήθηκε, και το Μεξικό, η πατρίδα που εκείνος υιοθέτησε, τίμησαν τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, παρουσία της οικογένειάς του, των προέδρων των δύο χωρών και μεγάλου πλήθους που είχε παρελάσει τις προηγούμενες τέσσερις ώρες μπροστά από το βάθρο όπου είχε τοποθετηθεί η τεφροδόχος στολισμένη με κίτρινα τριαντάφυλλα. 

«Ενωμένοι τιμούμε εκείνον που μία μέρα του Δεκεμβρίου 1982, από την παγωμένη Στοκχόλμη, συγκλόνισε τον κόσμο μιλώντας για την μοναξιά της Λατινικής Αμερικής»  είπε εμφανώς συγκινημένος ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. «Αιώνια δόξα σε εκείνον που μάς έδωσε μεγαλύτερη δόξα».  Στη συνέχεια, ο Πρόδρος της Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο απηύθυνε χαιρετισμό «στον μεγαλύτερο λογοτέχνη όλων των εποχών της Λατινικής Αμερικής, τον πρωτοπόρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας». 

Την Τετάρτη, 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, η κυβέρνησης της Κολομβίας προγραμματίζει ανάγνωση του μυθιστορήματος «Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να τού γράψει»(1961) σε βιβλιοθήκες, πάρκα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η Κολομβία αναμένει την απόφαση της οικογένειας για τον τελικό προορισμό της τέφρας του Γκαρσία Μάρκες, η οποία είναι πιθανόν να μοιραστεί ανάμεσα στο Μεξικό και τη γενέτειρά του στην Κολομβία, το Αρακατάκα.

.«Ναι, με απέπεμψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Με απέπεμψαν, ουδέποτε παραιτήθηκα από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από την Κουμουνδούρου και την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ. Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τής τηλεφώνησε και τής ανακοίνωσε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς της, χωρίς να τής εξηγηθεί ο λόγος. «H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό... ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης...», δήλωσε η κ. Σουλεϊμάν, καταγγέλλ...περισσότερα »

.H «Ντι Πρέσε» για το ΠΑΣΟΚ

«Ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να κρύψει το όνομα ΠΑΣΟΚ πίσω από τον εκλογικό συνασπισμό «Ελιά»-Αν αυτό θα σώσει το κόμμα, θα το δείξουν οι εκλογές», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» στον υπότιτλο δημοσιεύματός της με τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για τους Ελληνες Σοσιαλιστές», στο οποίο περιγράφεται και αναλύεται η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και η προοπτική του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σχεδόν ένα μήνα. Όπως σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος, στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγ... περισσότερα »

.«Σύνταξη στα 70»

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, ο Γερμανός Επίτροπος Γκύντερ Έτινγκερ επικαλείται τις δημογραφικές εξελίξεις, αλλά και τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας: «Έχουμε έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και γι αυτό, στα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να συζητήσουμε για τη σύνταξη στα 70. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μετεκπαιδεύονται, ώστε να μπορούν να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» δηλώνει ο Έτινγκερ. Παραθέτει μάλιστα ως επιχείρημα το παράδειγμα της Ελλάδας και συμπληρώνει ότι θα έστελνε «λάθος μήνυμα» η θεσ...περισσότερα »

.Από αύριο σε ισχύ τα τηλεφωνικά ραντεβού

Σε μεγάλο αριθμό μονάδων του ΠΕΔΥ θα μπορούν να απευθύνονται από αύριο οι πολίτες, καθώς επαναλειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω των πενταψήφιων αριθμών, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ. 

Οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα  τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7:00- 19:00.
"Σύντομα τα ραντεβού θα κλείνονται και μέσω διαδικτύου" δήλωσε στο Mega ο Υπ. Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.