.Η μικρή ιστορία της ΔΗΜΑΡ

Πριν από τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή ο Φώτης Κουβέλης, μερικοί ακόμη βουλευτές και αρκετά στελέχη αποχωρούν από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν άντεχαν το πολιτικό πλαίσιο και τις θέσεις αρχής του κόμματος, που έπνιγαν τις αξίες και τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς. 

Οι δημο­σκοπήσεις της εποχής καταγρά­φουν ένα εκρηκτικό πολιτικό φαινό­μενο, με τα μεγέθη του νέου κόμμα­τος της Δημοκρα­τικής Αριστεράς που ιδρύε­ται λίγους μήνες αργότερα να σημει­ώ­­νουν ακόμη και διψήφια νούμερα. *Η δημοφιλία* του κ. Κουβέλη εκτο­ξεύε­ται και το κόμμα γίνεται πόλος έλξης για παλιούς και νεότερο... περισσότερα »

.Υγιής οικονομία με χρεοκοπημένους πολίτες δεν γίνεται να υπάρξει

*Οι αριθμοί* είναι εφιαλτικοί. Σε 2,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία, κατά 33,75 δισεκατομμύρια έχουν αυξηθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 2010, τα αποστελλόμενα κατασχετήρια έχουν φτάσει να είναι 4.000 την ημέρα και εκείνο που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση είναι ότι μήνα με τον μήνα η κατάσταση θα επιδεινώνεται. 

*Απέναντι* σε αυτή την πραγματικότητα η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση του αριθμού των δόσεων, ακόμη και σε 100, ελπίζοντας ότι έτσι θα καταστεί ευχερέστερη η εξόφληση μέρους των οφειλομένων. Και ενδεχομένως για έναν μικ...περισσότερα »

.Επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα τηλεφωνικής συνομιλίας φιλορώσων ανταρτών, που αποδεικνύει πως κατέρριψαν πολιτικό αεροπλάνο

Η αυθεντικότητα μίας τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα σε δύο ηγέτες των ανταρτών, που καταγράφηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας και αποδεικνύει πως οι άνδρες τους κατέρριψαν ένα πολιτικό αεροπλάνο, επιβεβαιώθηκε από Αμερικανούς ειδικούς, ανακοίνωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο.

Τα ηχητικά δεδομένα που δόθηκαν στον Τύπο από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας εξετάστηκαν από τους αναλυτές της κοινότητας πληροφοριών 

οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυθεντικές συνομιλίες ανάμεσα σε γνωστούς αυτονομιστές ηγέτες, στηριζόμενοι στη σύγκριση μεταξύ των ηχητικών καταγραφών με τις καταγραφές γνωστών αυτονομιστών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κύρια θέση, «βασισμένη σε πολλά στοιχεία», είναι πως «η πτήση MH17 καταρρίφθηκε πιθανόν από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος SA-11 (Bouk), ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία».

.Ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

Συνολικά 410 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα αφότου ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στις 8 Ιουλίου, άμαχοι στην πλειονότητά τους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας, Γιούσεφ Άμπου Ρις.

Ο γιατρός Άμπου Ρις διευκρίνισε πως 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Περισσότεροι από 210 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σατζάγια από τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας. Προειδοποίησε για μία «ανθρωπιστική καταστροφή» αν οι τραυματίες και οι νεκροί που βρίσκονται ακόμη επί τόπου δεν απομακρυνθούν σύντομα.

.Η απόρρητη έκθεση για το ασφαλιστικό

Ενοποιήσεις Ταμείων, αλλά και όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Καθιέρωση ενιαίων όρων ασφάλισης για όλους. Εκ βάθρων αλλαγές στο σύστημα είσπραξης εισφορών, με ορίζοντα το 2017, οπότε οι αντίστοιχοι μηχανισμοί των Ταμείων θα ενσωματωθούν στις εφορίες. 

Επανάκριση όλων των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν σήμερα για το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό θα είναι το περιεχόμενο της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης την οποία πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση εντός του φθινοπώρου. Το περίγραμμα των αλλαγών περιγράφει η αναλογ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Αν δεν κάνουμε φοροελαφρύνσεις, δεν βγαίνει

Μέρκελ: Μην μπαίνεις σε εκλογικές περιπέτειες


Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος που φέρονται να είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και η Άνγκελα Μέρκελ πίσω από τις κλειστές πόρτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την εβδομάδα που πέρασε.

«Αν δεν κάνουμε φοροελαφρύνσεις, δεν βγαίνει» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανίδα Καγκελάριο σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ενώ από την πλευρά της του απάντησε: «Μη μπαίνεις σε εκλογικές περιπέτειες».

Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπουν το μήνυμα «ή δίνουμε ή παραδίνουμε», εννοώντας ότι πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις διαφορετικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί και να προχωρήσει, καθώς η φοροεπιδρομή έχει φτάσει στα όριά τους τους πολίτες.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι δεν υπάρχουν εκλογικοί σχεδιασμοί στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο πρέπει να προχωρήσουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις στα μέτρα του μνημονίου που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.