.Καταλήψεις στη Νομική του ΕΚΠΑ και στην πρυτανεία του ΕΜΠ

Επεκτείνεται το κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησε από την Κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής. Σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Οι καταλήψεις συνδέονται με την πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές αποφάσεις για καταλήψεις, αποχή από μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν. 

Στόχος της πρότασης είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. Από την πλευρά μερίδας των φοιτητών, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

.Εκατοντάδες καταγγελίες για σοβαρά περιστατικά κακοποίησης παιδιών, έχει δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Περισσότερες από 600 (629) καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών, δέχθηκε από την αρχή του 2014 έως και τον Οκτώβριο το «Χαμόγελο του Παιδιού». Από αυτές, 98% ήταν ανώνυμες και αφορούσαν συνολικά 1.254 παιδιά εκ των οποίων τα 597 (47%) ήταν αγόρια, 503 (40%) κορίτσια και 157 (13%) παιδιά για τα οποία δεν ήταν γνωστό το φύλο ή η ηλικία τους. 

Να σημειωθεί ότι 42% των παιδιών αυτών ήταν το πολύ 6 χρόνων. Σε ποσοστό 43% οι καταγγελίες αφορούσαν σωματική κακοποίηση και σε ποσοστό 91% θύτες ήταν οι γονείς, και οι δύο ή ένας από τους δύο. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα...περισσότερα »

.Σημαντικές εξελίξεις στην ενεργειακή συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ιω. Μανιάτης

Την άμεση συμμετοχή του στην επιλογή προώθησης των ενεργειακών φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med Pipeline, αλλά και στην κατασκευή του ίδιου του αγωγού, ζήτησε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτης.

Ο East Med Pipeline, με τη συμμετοχή της Edison, από τα θαλάσσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα επεκταθεί στην Κύπρο, την Κρήτη, στη συνέχεια στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και Ήπειρο και θα συναντήσει, τελικά τον ελληνοϊταλικό αγωγό IGI (διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδα- Ιταλία).

Συμμετέχοντας στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου στη Ρώμη με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα- Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μίλησε για σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

.Συναντήσεις με Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη

Συναντήσεις με τους δύο πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, θα έχει το επόμενο διήμερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά μαζί τους και τους κάλεσε για να τους ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκείνοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Έτσι αύριο, στις 12, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και την Παρασκευή στις 11 το πρωί, στη Βουλή με τον κ. Σημίτη.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από όλες τις πλευρές ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τους δύο προκατόχους του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την επόμενη μέρα του μνημονίου, για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα.

Θα συζητήσουν επίσης για τα θέματα του Κινήματος, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, την πορεία προς τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και το ιδρυτικό της συνέδριο, αλλά και πως βλέπει ο ίδιος τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανάγκη να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση.

Εκτιμάται ότι ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους δύο πρώην Προέδρους του Κινήματος να αναλάβουν όποια δράση θεωρούν εκείνοι αναγκαία, στην πορεία που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. 

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.Το «όχι» της τρόικας φέρνει σε αδιέξοδο την κυβέρνηση

Παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που τις τελευταίες ώρες επιχειρούνται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με τις διαρροές αλλά και τις επίσημες τοποθετήσεις για επικείμενη συνάντηση και τελική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών διαρκώς να πληθαίνουν, φαίνεται πως το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ραγδαία, εξαιτίας κυρίως της διαφαινόμενης άρνησης της τρόικας να επιστρέψει στην Αθήνα, αν η τελευταία δεν αποφασίσει να πει το «ναι» στα προαπαιτούμενα. 

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αντίθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο να αποδεχθεί το τελεσίγραφο των δανειστών το οποίο λήγει σήμερα Τετάρτη, φοβ... περισσότερα »

.Λήξασα η συζήτηση περί συνάντησης Τσίπρα - Σαμαρά

Λήξαντα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προκρίνει ως αιτία την αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και... περισσότερα »

.Νέο βέτο του ΠΑΣΟΚ σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Αποφασισμένο να μη δεχθεί τις απαιτήσεις της τρόικας σε εργασιακά και ασφαλιστικό εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή στον νόμο για τις απεργίες, αλλά είναι ανοιχτό σε αλλαγές όσον αφορά στις συνδικαλιστικές άδειες.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχθεί κανένα μέτρο που μπορεί να επιφέρει περαιτέρω μείωση συντάξεων, όπως είναι οι αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης, οι αλλαγές στα κατώτατα όρια και στο ελάχιστο όριο θεμελίωσης συνταξιοδότησης, καθώς και σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ και το ποιοι θα το παίρνουν.

Με αυτά τα δεδομένα, το σημείο επαφής με την τρόικα φαίνεται πως είναι δύσκολο να βρεθεί, κι ενώ έχει ήδη εκπνεύσει το «τελεσίγραφο» των 48 ωρών, αν και οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζονται , προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.