.Τον Μάιο οι επιστολές για τα ανασφάλιστα οχήματα

 Εντός του Μαΐου θα σταλούν οι επιστολές προς όλους όσοι εμφανίζονται να είναι ιδιοκτήτες ανασφάλιστου οχήματος. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα εσόδων Χάρη θεοχάρη.
Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα ισχύσει η παρακράτηση 20% για τους ασφαλιστές. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου μετά την συνάντηση, o κ. Θεοχάρης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ενώ ανέφερε ότι τον Μάιο θα ξεκινήσει η αποστολή των επιστολών σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα. 

.Δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα έως τα τέλη του 2014

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο. 

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη θα επεκταθεί ... περισσότερα »

.«Βόμβα» ΣτΕ για τις κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό για οφειλές στο δημόσιο

Η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της, έκρινε, ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κ.λπ. δεν μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει την οφειλή του. 
Όμως, λόγω σπουδαιότητας του ζητήματος, η πενταμελής σύνθεσης του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 366/2014 απόφασή της παρέπεμψε το ζήτη... περισσότερα »

.«Φωτιά» για την κυβέρνηση το γάλα

Με τις παρεμβάσεις στην αγορά του γάλακτος να συνεχίζουν να πυροδοτούν το κλίμα εντός και εκτός κυβέρνησης αναμένεται να κατατεθεί στην ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στην αγορά με βάση τις προτάσεις του ΟΟΣΑ. 

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και γαλάζιων βουλευτών εντείνονται προκειμένου να αποφευχθούν «ατυχήματα» στη Βουλή ενώ για τον πόλεμο του γάλακτος συγκαλούνται εκτάκτως όλα τα κομματικά όργανα στο ΠΑΣΟΚ, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα». Από το πρωθυπουργικό γραφείο εκφράζουν τη βεβαιότητ... περισσότερα »

.Με «πόλεμο» απειλούν οι αυτοκινητιστές ταξί

Την εξομοίωση, σε μεγάλο βαθμό, του έργου των ενοικιαζόμενων οχημάτων ΙΧ με οδηγό με αυτό των ταξί προβλέπουν ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα. 

Τις εκτεταμένες αλλαγές στις μεταφορές που απελευθερώνουν ακόμα περισσότερο το έργο των αυτοκινητιστών ταξί, των τουριστικών πούλμαν και των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έρχεται να συμπληρώσει έτερο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο προβλέπει την είσοδο ιδιωτών στην έκδοση, τη διάθεση και τον έλεγχο των εισιτηρίων των ασ... περισσότερα »

.Ο Αστέρας Τρ. 2-1 τον Ολυμπιακό

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη και έκοψε βαθμούς από τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο ενόψει των πλέι οφ!
 ΣΚΟΡΕΡ: 22' Ντε Μπλάσις, 90+3' Καράσκο - 60' Βέργος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)
ΔΟΚΑΡΙ: 37' Πελέ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30' Εντο, 61' Μπαράλες, 77' Ντε Μπλάσις - 67' Σάμαρης, 76' Μαρκάνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό (88' Καράσκο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μπαράλες (81' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66' Μουνάφο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τόρες, Μπονγκ, Μανιάτης (60' Βέργος), Μανωλάς (66' Παπαδόπουλος), Σάμαρης, Μασάντο (58' Βαλντέζ), Πελέ, Μαρκάνο, Κάμπελ, Σέποβιτς

.Τριγμοί στους ΑΝ.ΕΛ.

Συνεδριάζει, αυτή την ώρα, η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των δύο βουλευτών, Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου. 
Για «αποστασία» κάνουν λόγο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μετά την ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών, Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου, και τους καλούν να παραδώσουν τις έδρες τους «πριν αποδεχθούν και αυτοί τη γνωστή πρόσκληση».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής».
Απαντώντας με κοινή δήλωσή τους, οι δύο ανεξάρτητοι, πλέον, βουλευτές τονίζουν: «Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία", τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης, επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης».

.Χρυσοχοΐδης για ταξί και φορτηγά

Για το θέμα των διατάξεων που αφορούν τα ταξί και τα φορτηγά και περιλαμβάνονται αρχικά στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και στη συνέχεια στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ψηφιακή σύγκλιση. 
Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι θα πρέπει να έχει πρώτα μια ολοκληρωτική ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης για το αποτέλεσμα της τελικής διαπραγμάτευσης που κάνει με τους εκπροσώπους της τρόικας και του ΟΟΣΑ και μετά να προβεί σε δήλωση. «Υπάρχου... περισσότερα »

.Επί τάπητος οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τη συμβολή της χώρας του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, πρόταξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής, κυβερνητικός βουλευτής Gunther Krichbaum, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. 
Ο κ. Krichbaum, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συγκεκριμένης επιτροπής άκουσε σήμερα Έλληνες βουλευτές να του θέτουν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου. 
Η απάντησή του, ωστόσο, ήταν πως η θέση της Γερμανίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή και ότι η συμφιλίωση των λαών περνάει μέσα από την ευρωπαϊκή ολ... περισσότερα »

.Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Κώστα Μπαρμπαρούση καθώς και του ανεξαρτητοποιηθέντος Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Νωρίτερα σήμερα η επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της βουλής την άρση της ασυλίας ακόμη τριων βουλευτών της Χρυσής Αυγής των Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου.
Επίσης, εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας και του διαγραφέντος απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ, Στάθη Μπούκουρα αφού προηγουμένως τα μέλη της επιτροπής μελέτησαν το γραπτό υπόμνημα που τους είχε αποστείλει.
Εν τω μεταξύ, το επιστημονικό συμβούλιο της βουλής θα κληθεί να βρει τη νομική φόρμουλα βάσει της οποίας θα εκθέσουν τις απόψεις τους οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενόψει της σχετικής συζήτησης και ψηφοφορίας που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

.Κλειστά τα φαρμακεία έως τη Κυριακή

Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, τουλάχιστον έως την Κυριακή, ημέρα της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως αποφασίστηκε στις συνελεύσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, έτσι από την Πέμπτη θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.