.Πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο Ζωγράφου


Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε οΔήμος Ζωγράφου στις 22 και 23 Οκτωβρίου στις πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Κάτοικοι της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου σε έναν θεσμό που στοχεύει αποκλειστικά στην βοήθεια και εξυπηρέτηση ατόμων που χρειάζονται 5 λεπτά από το χρόνο μας.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, προηγήθηκε Λαμπαδηδρομία στο πλαίσιο της προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην οποία συμμετείχαν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Τ.Ε. Ζωγράφου) και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού(Τοπικό Τμήμα). 

Η φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) λίγο πριν τις 12:00 ενώ ακολούθησαν δραστηριότητες από τα παιδιά-μέλη των Προσκόπων και Οδηγών.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης αφού ευχαρίστησε και εξήρε το ήθος των αιμοδοτών και των παιδιών που συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία, πρόσθεσε 

“...το μήνυμα ζωής, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού που μεταφέρει η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών ας ζεστάνει τις καρδιές όλων μας ώστε να καταστεί το εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας, κίνημα πολιτών για την προάσπιση της αξίας της ζωής…

.«Ο Α. Τσίπρας είναι κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή»


«Ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εξαπέλυσε νέα οξεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «κηπουρό του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή»

Μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στο ΣΚΑΪ, ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Όπως είπε «είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής» καθώς και ότι ορισμένες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλήσιες με εκείνες της Χρυσής Αυγής.

Ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε πως υπάρχουν τα δείγματα ότι αλλάζουν στάση από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, αναφέροντας επίσης ότι «η καλή εικόνα 'τρώγεται' γιατί διαμορφώνει ξένες επενδύσεις, οι οποίες φέρνουν παραγωγή, δουλειά και εισοδήματα». 

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ΠΑΣΟΚ, είπε: «ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα, έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν πρόκειται να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος στη Βουλή», αλλά και ότι «ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα».

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κολοσσιαία ευθύνη για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, αλλά ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι πολίτες. 

Όπως είπε «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, διότι όλα τα κόμματα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών. Και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το πελατειακό σύστημα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι κάποτε η δημοκρατική παράταξη θα συνέλθει και θα ενωθεί. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, είπε ότι έχουν άμεση σχέση με την οικονομία, καθώς η ευλυγισία γύρω από τις εργασιακές σχέσεις οδηγεί στην ανάπτυξη.

Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αποκομίσει από την κρίση κάποια συμπεράσματα. «Εάν εμείς υπήρξαμε κακοί πολιτικοί, να εκλέξει τώρα καλούς πολιτικούς» είπε. 

Όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πρέπει να τίθεται εκτός νόμου σημείωσε και δήλωσε, ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα όταν η Βουλή προχώρησε σε άρση της Βουλευτικής ασυλίας όσων διέπραξαν αδικήματα.

. Ζητούν να τεθεί η Ελλάδα σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου


Πρόσθετες διασφαλίσεις για την καταβολή της μεγάλης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν ήδη το γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων.

Οικονομικοί κύκλοι μιλούν για νέα.. ιδέα των δανειστών η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, πέραν αυτού στην Τράπεζας της Ελλάδος, 
μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους και μάλιστα τον λογαριασμό αυτό θα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ η νέα... ιδέα είναι να τεθεί η Ελλάδα σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.

.Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο εξηγώντας τα περί «προτεκτοράτου»


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα σημείωμα που εστάλη - όπως αναφέρει - στην κυβέρνηση από τη Γερμανία. Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό και όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης, με τη δημιουργία «δεσμευμένου λογαριασμού κλπ». 

Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα διότι, σύμφωνα με κύκλους του Κινήματος «κάποιοι αμφισβητούν» ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε τοθέμα, καθώς και ότι το θέμα το έθεσε ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη, όπου και συζητήθηκε.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, απέδιδαν τη δήλωση του κ. Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου»ακριβώς στην απαίτηση να μην ασκείται η δημοσιονομική πολιτική από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό είναι το σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ

.Ενημέρωση για τα εργασιακά


Τέσσερα βασικά σημεία στα οποία περιγράφεται η κατά περίπτωση συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, το ενημερωτικό σημείωμα που παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς, ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 
Για τις αποζημιώσεις, η μείωση του χρόνου προειδοποίησης θεωρείται δεδομένη, ενώ τοεπιπλέον ποσό που θα χορηγείται πέραν των 12 μηνιαίων μισθών έχει καθοριστεί στα 1.800 ευρώ.
Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η εξαήμερη απασχόληση θα αποφασίζεται μέσω κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων και όχι ατομικών συμφωνιών.
Για τις τριετίες, οι δυο πλευρές συμφωνούν στο πάγωμα αντί της κατάργησης τους, ενώ οι μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις θα αναγγέλλονται απλώς στην επιθεώρηση εργασίας, χωρίς να απαιτείται η προέγκριση της. 
Με αυτά τα δεδομένα και ως ότου δοθεί ενδεχόμενη νέα εξουσιοδότηση από τους πολιτικούς αρχηγούς προς τον Γιάννη Βρούτση, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει ολοκληρωθεί.

.Κωνσταντινόπουλος: Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται να γίνουν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ


Τον εκνευρισμό που διακατέχει το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετέφερε on camera oΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Mega όπου και τα έβαλε σχεδόν με όλους.

Παραθέτω τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
  • Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται να γίνουν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να γίνει......συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε να γίνει ουρά του Σαμαρά.  Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει, έκανε μια μεγάλη προσπάθεια τα 2 τελευταία χρόνια…
  • Ακόμα και η κ.Μέρκελ που ήρθε εδώ, συνεχάρη τον κ.Σαμαρά για την περίοδο 2009-2011. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια , αυτή την προσπάθεια θέλουμε να τη συνεχίσουμε για αυτό στηρίζουμε την κυβέρνηση, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει για την χώρα, για την πατρίδα μας,  για τη νέα γενιά, αυτός ο δρόμος που είναι η Ελλάδα της Ευρώπης.
  • Όλοι αυτοί που θέλουν είτε να γίνουν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να γίνουν -γιατί δεν μπορούν διαφορετικά - υπουργοί με οποιονδήποτε αρχηγό, με οποιονδήποτε  πρωθυπουργό,  απλά και μόνο για να είναι υπουργοί, εγώ προσωπικά τους εύχομαι καλή πορεία και καλό δρόμο.

.«Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε»


«Επί τρεις μήνες αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας και διαπραγματευόμαστε σκληρά για να βγούμε από το αδιέξοδο», τόνισε ο Α. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, κατά την οποία δόθηκε η εντύπωση εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά. «Έχουμε αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις προτάσεις της τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το μόνο μου κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της».
 Ο Α.Σαμαράς απηύθηνε έκκληση για ενότητα λέγοντας «κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε. Το μόνο μου κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Από αυτή την ευθύνη πίσω δεν κάνω».
Την αντίθεση του στις αλλαγές στα εργασιακά είχε εκφράσει νωρίτερα ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων και κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα. 
Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που θα δημιουργηθεί εάν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις της τρόικας και διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για τα άλλα μέτρα συνεχίζεται. «Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά, αυξάνει το λογαριασμό των μέτρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη.
«Aυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα»,τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτό στα εργασιακά και ότι είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει η συζήτηση για το θέμα αυτό. 
Η συμφωνία εκείνη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στην πράξη είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε προτεκτοράτο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας».
«Αναγκαστικά τα μέτρα πρέπει να κλείσουν σήμερα, δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προσερχόμενος στη Βουλή για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Διεργασίες στις Κοινοβουλεύτικες Ομάδες της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Α. Σαμαράς είχε συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ιδιαιτέρως για τα εργασιακά.
 «Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνιζαν πηγές του ΠΑΣΟΚ κληθείσες να σχολιάσουν τη δήλωση του Πρωθυπουργού. 
Ωστόσο την ίδια στιγμή, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν στη Βουλή ότι έχει συμφωνηθεί και ας πάρουν την ευθύνη οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν ότι νομίζουν.  
Τόλμη και υπευθυνότητα έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων είναι η πολιτική μας αξίωση , ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την δήλωση του κου Σαμαρά. 
Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την έκπληξη τους για την δήλωση του Πρωθυπουργού απέναντι στις απαράδεκτες -όπως ανέφεραν- αξιώσεις της τρόικας επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απαντά στα περί τολμηρών που αναφέρθηκε ο κος Σαμαράς , αλλά με τόλμη και εθνική υπευθυνότητα στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα χωρίς όμως να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα.  
 Ελάχιστο αντίκρισμα έχουν οι λεονταρισμοί Κουβέλη - Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, από τη στιγμή που έχουν συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. 
Όπως υποστηρίζει, τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για τα εργασιακά έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας παράλληλα στην ύφεση την ελληνική οικονομία.
Επιμένουν στην άποψή τους περί «δήθεν αντιπαράθεσης- δήθεν διαπραγμάτευσης» περί τα εργασιακά θέματα, οιΑνεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, ενώ κάνουν λόγο για «άλλοθι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα». 
 Για συνέχιση του "θεάτρου σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει "γη και ύδωρ" στους τοκογλύφους" γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της "Χρυσής Αυγής" με αφορμή την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

.Υπ. Οικονομικών: Μέχρι και την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα


 Σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση - και μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας - θα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη (οπότε πρέπει να έχει κλείσει).
Αυτό ανέφεραν απόψε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενημέρωση που παρέσχε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών).

."Όχι" από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε αλλαγές στα εργασιακά


«Είναι άδικο και προκλητικό να ξανατίθενται (από την τρόικα) τα εργασιακά θέματα τα οποία έχουν λυθεί την περασμένη άνοιξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα της χώρας επιμένοντας στο συνολικό πακέτο.Τόνισε ότι η διαπραγμάτευση πλέον είναι πολιτική και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί αμέσως στο δικό του επίπεδο 

και να μιλήσει με τους ομολόγους του, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει το ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα εμφανιστεί στη Βουλή και θα δίνει συνολική και ασφαλή λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κίνημα στηρίζει την κυβέρνηση. «Εμείς», είπε, «θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον».

«Δεν θα ψηφίσω τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά», δήλωσε, από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Για «λεονταρισμούς των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έντονες οι αντιδράσεις και από Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

.Ακριβότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις άγονες γραμμές


Ακριβότερες γίνονται οι μετακινήσεις για επιβάτες, ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα που έχουν ως προορισμό κάποιο νησί της άγονης γραμμής. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, που έχει τεθεί σε ισχύ από το προηγούμενο Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, προβλέπεται αύξηση 2,4% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των άγονων γραμμών, όπου ισχύει το κρατικό ναυλολόγιο.

Η απόφαση για αύξηση 2,4% αφορά τον καθαρό ναύλο και ελήφθη με βάση τον γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο Ιανουαρίου 2011- Δεκεμβρίου 2011 

και θα έχει εφαρμογή στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στις οποίες έχει υπογραφεί είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αποκλειστικής εξυπηρέτησης (άνευ μισθώματος) είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος. 

.Πολλαπλά τα οφέλη του παιχνιδιού εκτός σπιτιού


Παιχνίδι έξω από το σπίτι ή μέσα στην ασφάλεια της οικογενειακής εστίας; Το δίλημμα βασανίζει, εδώ και καιρό, γονείς, προβληματίζει εκπαιδευτικούς, ωθεί σε αναλύσεις ειδικούς παιδοψυχολόγους. Το αστικό περιβάλλον εξελίσσεται αμείλικτο, φοβικό- «επικίνδυνο», υποστηρίζουν πολλοί, ενώ από την άλλη δημόσιοι χώροι για παιχνίδι στις γειτονιές δεν υπάρχουν. 

Η εναλλακτική λύση, τα παιδικά μάτια καρφωμένα στην οθόνη ενός υπολογιστή μέσα στους τέσσερις τοίχους του δωματίου, είναι εξίσου επίφοβη: εκπαιδεύει σε επικοινωνία με έναν «εικονικό» κόσμο, σε αντιμετώπιση δυσκολιών με χρήση βίας.

Η επιλογή είναι δύσκολη. Οι προτάσεις, ακόμα δυσκολότερες.
«Είναι πολλαπλά τα οφέλη του παιχνιδιού στην ύπαιθρο για το παιδί» υποστηρίζει η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ. 

Και εξηγεί: «Καταρχάς του δημιουργείται ένα αίσθημα ελευθερίας και παράλληλα αναπτύσσεται η κοινωνικοποίηση του, μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, καλλιεργείται ο αυτοέλεγχος, ενώ προάγεται και βελτιώνεται η κινητικότητα του». «Μέσα απ? όλα αυτά το παιδί αποκτά μία ψυχική ευεξία και εκτονώνεται, αποβάλλοντας το άγχος και την πίεση» τονίζει.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας (ΕΕακα), Ιωάννης Παρασκευόπουλος, επισημαίνει τη θετική επίδραση που έχει το παιχνίδι έξω από το σπίτι στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού και στον περιορισμό των πιθανοτήτων να αποκτήσει μελλοντικά αλλεργίες.

Το φαινόμενο είναι γνωστό ως «Υπόθεση Υγιεινής» και οφείλεται στην «εκγύμναση» του ανοσοποιητικού συστήματος όταν είναι σε συχνή επαφή με τη φύση. Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έδειξαν ότι τα παιδιά που ζουν σε χωριά ή σε μη αστικοποιημένες περιοχές και πάσχουν από αλλεργίες ήταν πολύ λιγότερα από τις αντίστοιχες περιπτώσεις στις πόλεις.

.Νικητής ο Ομπάμα στην τρίτη αναμέτρηση


Πολύ επιθετικός, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, παρουσίασε σήμερα, κατά την τρίτη και τελευταία τηλεοπτική τους αναμέτρηση, τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ ως ανεπαρκή και αναποφάσιστο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ανακηρύχθηκε νικητής της "μονομαχίας" με 48% έναντι 40% , σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηεοπτικού δικτύου CNN.

"Κάθε φορά που εκφράζετε μία άποψη, κάνετε λάθος", δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της έντονης αναμέτρησης κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μπαράκ Ομπάμα δεν άφησε από τα μάτια του τον αντίπαλό του

"Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ, αν και δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάντοτε στρατιώτες στο Ιράκ", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος προβάλλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας την τήρηση της υπόσχεσής του για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν, όπως στο θέμα της υποστήριξης του Ισραήλ, και προειδοποίησαν το Ιράν για τον πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Ευρώπη δεν αναφέρθηκε καθόλου στη "μονομαχία" που διήρκεσε 90 λεπτά.

"Συμφωνώντας με τον Ομπάμα σε σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Ρόμνεϊ τήρησε σώφρονα στάση και προσπάθησε να μετατοπίσει τη συζήτηση σε οικονομικά θέματα, στα οποία θεωρεί ότι είναι πιο ικανός", δήλωσε η Ντότι Λιντς καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνίας του American University.
Ομπάμα και Ρόμνεϊ ισοβαθμούν στις δημοσκοπήσεις εθνικής εμβέλειας, 

ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα διαθέτει σαφές προβάδισμα σε πολιτείες όπως το Οχάιο, όπου ο Ρόμνεϊ θα πρέπει να θριαμβεύσει εάν θέλει να ελπίζει ότι θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

"Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής θα έλεγε κανείς ότι θέλετε να εισαγάγετε πολιτικές της δεκαετίας του ΄80", σχολίασε ειρωνικά ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό από τον Μιτ Ρόμνεϊ της Ρωσίας ως του μεγαλύτερου εχθρού των ΗΠΑ και κάνοντας λόγο για απομεινάρια του ψυχρού πολέμου.

"Αρχικά είπατε ότι δεν πρέπει να έχουμε χρονοδιάγραμμα στο Αφγανιστάν, στη συνέχεια είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε. Τώρα λέτε ίσως, εξαρτάται, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο κάνετε λάθος, αλλά στέλνετε και μπερδεμένα μηνύματα στους στρατιώτες μας και στους συμμάχους μας, τού είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε κοροϊδευτικά στον αντίπαλό του, όταν εκείνος ισχυρίσθηκε ότι το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δεν διέθετε ποτέ λιγότερα πλοία από το 1917, θυμίζοντάς του ότι οι ΗΠΑ "έχουν επίσης λιγότερα άλογα και ξιφολόγχες"

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ όταν ερωτήθηκε για τον αγώνα εναντίον της Αλ Κάιντα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη στρατηγική του Μπαράκ Ομπάμα. "Τον συγχαίρω για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και για τον πόλεμο κατά της ηγεσίας της Αλ Κάιντα . Αλλά δεν θα τα καταφέρουμε μόνο με τους σκοτωμούς".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.