.«Η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες»

Το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ιταλία μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αναφέρει σε απόρρητη έκθεσή της η τράπεζα επενδύσεων Mediobanca. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έκθεση της Mediobanca αναφέρει ουσιαστικά ότι αν δεν προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ιταλία μπορεί να βρεθεί αναγκασμένη να αντιμετωπίσει "μερική χρεοκοπία" και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Κατά την εταιρία Mediobanca Securities, με έδρα το Λονδίνο και κύριο μέτοχο την συγκεκριμένη ιταλική τράπεζα επενδύσεων, η κύρια απειλή για την χώρα είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο και έχει ξεπεράσει πλέον τα δυο χιλιάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

.Δήλωση Ευ. Βενιζέλου για την επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως μεγάλος ηγέτης ανήκει στην Ιστορία που διαμορφώνεται μέσα στη συλλογική συνείδηση του Έθνους, πέρα από οποιαδήποτε παραταξιακά όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη σημερινή επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του Κινήματος.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε να φιλοτεχνήσει τη μνήμη του. Ήθελε να αφεθεί και μετά τον θάνατό του στην κρίση του λαού για το τι άλλαξε στον τόπο μας τα χρόνια του Ανδρέα. Τι άλλαξε στο κοινωνικό κράτος, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας. 

Δική μας είναι συνεπώς η υποχρέωση να θυμόμαστε οι παλιότεροι και να μαθαίνουμε οι νεώτεροι. Οι σκληρές εμπειρίες της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός τον έχουν κάνει πολιτικά αυστηρότερο, αλλά -είμαι βέβαιος για αυτό- και ιστορικά δικαιότερο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

.Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν από κοντά το σημερινό αποτέλεσμα της κάλπης στην Αλβανία

Οι Αλβανοί άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν για να ανανεώσουν το κοινοβούλιό τους σε μια ψηφοφορία που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αμφισβητηθεί και να βυθίσει τη χώρα σε πολιτική κρίση.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να επιβλέψουν την καλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά οι Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν ήδη δύο φορές αρνηθεί να δώσουν το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία όπου, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.

Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2009, η Αλβανία αντιμετωπίζει ένα πολιτικό αδιέξοδο.

Οι κύριοι αντίπαλοι --ένας δεξιός συνασπισμός γύρω από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και ένας άλλος της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το σοσιαλιστή Έντι Ράμα-- προτείνουν ομόφωνα την ένταξη στην ΕΕ καθώς και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Εξάλλου, η
 αντιπολίτευση και μερίδα των μέρων ενημέρωσης εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας, καθώς όπως καταγγέλλουν, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα έχει φέρει από το Κόσοβο εκατοντάδες Κοσοβάρους με αλβανική υπηκοότητα για να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος αυτού.


Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). 

Νωρίτερα, σε εκλογικό τμήμα, μετά από έντονη λογομαχία για τις πολιτικές εξελίξεις, σκοτώθηκε ένα μέλος επιτροπής του Σοσιαλιστικού κόμματος και ένας άλλος τραυματίστηκε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.