.Ας βγάλουν τα χρωματιστά γυαλιά...

*Η παιδεία* είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, λένε πολλοί και έχουν απόλυτο δίκιο. Από την εκπαίδευση ξεκινούν όλα στους λαούς και γι' αυτό οι προηγμένες χώρες διαθέτουν κονδύλια και επικεντρώνουν εκεί το ενδιαφέρον τους οι πολιτικές ηγεσίες, τα κόμματα και γενικότερα τα κράτη. Στην Ελλάδα δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει η εκπαίδευση δεν είναι διόλου κολακευτική. 

Σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ τα πανεπιστήμιά μας «πρωταγωνιστούν» στην επικαιρότητα, μόνο για αρνητικούς λόγους, όταν φερ' ειπείν οι φοιτητές «κλειδώνουν» στην αίθουσα τον πρύτανη ή όταν ένα ΑΕΙ δεν έχει να πληρώσει ... περισσότερα »

.Λύσεις αντί για... υπόπτους!

*Οτι χρειάζονται* αλλαγές στην εκπαίδευση δεν συζητείται. Το ζητούμενο είναι ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. Οι ευκατάστατοι Ελληνες μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους και σε καλά ιδιωτικά σχολεία. Αρα, η αξία του δημόσιου σχολείου έχει ιδιαίτερο κοινωνικό βάρος. 

Είναι γνωστές και απαράδεκτες οι ελλείψεις καθηγητών, λειτουργικών υποδομών, σωστής αξιολόγησης, καλής εκπαιδευτικής λειτουργίας και ποιότητας περιεχομένου σπουδών. *Δυστυχώς*, η «κρίση», αντί για ευκαιρία, εξελίχθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε μαζί με τα υπαρκτά «βρωμόνερα»... πετάξαμε και το «παιδί», δηλαδή την ποιότητα τω... περισσότερα »

.Τι σημαίνει η ενισχυμένη γραμμή στήριξης που προκρίνει το Eurogroup

«Μια από τα ίδια». Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε κανείς να περιγράψει περιφραστικά τη «νέα σχέση» της Ελλάδας με τους δανειστές της, εάν και εφόσον, η ελληνική κυβέρνηση απευθύνει αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) για τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής ενισχυμένων όρων (Enhanced Conditions Credit Line - ΕCCL). 

Το χρηματοδοτικό εργαλείο που ακούει στο όνομα ΕCCL φαίνεται , αλλά δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Πρόκειται απλά για ένα δάνειο, με Μνημόνιο, αυστηρά καθορισμένα προαπαιτούμενα και αυξημένη εποπτεία. Μάλιστα, αν και στην αρχική του παραλλαγή το ΕCCL δεν προβλέπει πα... περισσότερα »

.O ρόλος του ΔΝΤ την «επόμενη ημέρα» και οι όροι για την πιστωτική γραμμή

Σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) για μια ενδιάμεση περίοδο 6-12 μηνών, με υπογραφή Μνημονίου και ταυτόχρονη παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οδηγείται η Ελλάδα. Στο θέμα αναφέρθηκε ανοικτά χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ολοκλήρωσης του Eurogroup και στην οποία κάλεσε επανειλημμένα την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για τον προσδιορισμό της λύσεως που θα αποτελέσει την προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά και γι... περισσότερα »

.Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Εκδήλωση διαλόγου για τις προοπτικές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την ενότητα της Κεντροαριστεράς, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχιακού μεγάρου. 

Ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός Παντελής Καψής, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρώην βουλευτής Ντόρα Τσικαρδάνη. Τη συζήτηση θα συντονίσει, εκ μέρους της Επιτροπής, ο Χρήστο... περισσότερα »

.«H Τουρκία επέλεξε πολιτική, που δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού Αθηνών και Λευκωσίας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας και παντός καιρού». 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλούσε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση του Κυπρίου Προέδρου να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες. Στηρίζουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις δικοινοτικές συνομιλίες, έως ότου συντρέξουν κατάλληλες προ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.