.«Σε απόλυτο αδιέξοδο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ»

Για εικόνα «απόλυτου αδιεξόδου, στο οποίο έχει δυστυχώς περιέλθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ, εγκλωβισμένη στις εύκολες και επιπόλαιες θέσεις της, που βεβαίως ψήφισε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε εκτενή ανακοίνωσή του, ασκώντας κριτική σε υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. 

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι αυτή την εικόνα αποτύπωσαν οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε αντίστιξη προς τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και υπό το φως των σημερινών ανακοινώσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. ... περισσότερα »

.Η κόντρα Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του προέδρου του Eurogroup ξέσπασε στις… καθυστερήσεις της κοινής συνέντευξης Τύπου των δυο ανδρών. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Ντάισλεμπλούμ αν θα δοθεί νέα παράταση στην Ελλάδα και αν υπάρχει πιθανότητα… ανακούφισης από το βάρος τους χρέους. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε με έμφαση πως αφενός το πρόγραμμα έχει ήδη πάρει παράταση και πως θα εξεταστεί στο μέλλον τι άλλο μπορεί να γίνει και αφετέρου πως για το ελληνικό χρέος υπάρχει ήδη διάσκεψη και ονομάζεται «eurogroup». Σε εκείνο το σημείο... περισσότερα »

.«Δεν θέλουμε άλλα ελλείμματα, έχουμε ανθρωπιστική κρίση»

Η βούληση της κυβέρνησης αφορά ένα σχέδιο για αλλαγή πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτρο... περισσότερα »

.«Είναι δύσκολο να μας εκβιάσει κάποιος»

Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι η βάση για περαιτέρω αλληλεγγύη, την οποία όλοι στην Ευρώπη χρειάζονται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι «σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μας και επιπλέον θα είναι και δύσκολο να μας εκβιάσει».

 Όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν ληφθεί με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση και να υλοποιηθούν, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο των γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και διευκρίνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση είν... περισσότερα »

.Τι είπαν Σουλτς-Τσίπρας πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου

Μπορεί οι κκ. Τσίπρας και Σουλτς να επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί συγκρουσιακού κλίματος μεταξύ ΕΕ και Αθήνας, ωστόσο στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό τις ευρωπαϊκές κόκκινες γραμμές. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, ο Μάρτιν Σουλτς μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους. Παράλληλα φέρεται να του επισήμανε ότι η κριτική που διατύπωσε η ελληνική πλευρά στο θέμα των επαπειλούμενων νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν συνιστούν ένδειξη αλλη... περισσότερα »

.«Δεν θέλουμε ούτε την τρόικα, ούτε παράταση του προγράμματος»

Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί την προγραμματισμένη επιστροφή της τρόικας στη χώρα, καθώς η χώρα απορρίπτει το πρόγραμμα βοήθειας, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο, η νέα κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εξασφαλίσει την επιμήκυνση του προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί μια επιμήκυνση του προγράμματος. Όμως η νέα κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά θέλει να αρχίσει μια νέα συζήτηση με τους δανειστές από την αρχή.

Τα μέλη της τρόικας, τόσο από τη μεριά της Ευρώπης, όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν προηγουμένως δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα αφότου η νέα κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για την τελική επιθεώρηση, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος.

.Βαρουφάκης: Δε θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ της δόσης


Απόφαση της κυβέρνησης είναι να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αλλά και να μη λάβει τη δόση των 7 δισ. ευρώ όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στους New York Times.

 Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, αλλά και τη Wall Street. Στο ερώτημα των New York Times ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά και ότι το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της δόσης των 7 δισ. ευρώ του πρ...περισσότερα »

.Οι πέντε «δελφίνοι» του ΠΑΣΟΚ

Τελειώνει η προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ. Τρία χρόνια μετά την εκλογή του ο κ. Βενιζέλος αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος μετά τη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ίδιου προσωπικά, όπως είπε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ότι «εγώ δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης» και θα μείνει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το συνέδριο.

Το συνέδριο θα γίνει μετά το Πάσχα και ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε πως «όταν γίνει το συνέδριο, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον στην κοινωνία να μας ακούσει επί της ουσίας».

Θέση στην κούρσα της διαδοχής παίρνει η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ως διεκδικητής εμφανίζονται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σημειώνεται ότι από τους 12 βουλευτές του κόμματος οι πέντε εμφανίζονται ως δελφίνοι.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.