Παιδικές Κατασκηνώσεις Αγ. Ανδρέα...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Παιδικές Κατασκηνώσεις Αγ. Ανδρέα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

Πρόγραμμα 18ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δήμου Ζωγράφου

Πρόγραμμα 18ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δήμου Ζωγράφου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

Αιτήσεις για εγγραφή και επανεγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

.Στο μικροσκόπιο αυθαίρετα και οικόπεδα μεγάλης αξίας

Αδήλωτα αυθαίρετα, ιδιωτικά δάση, εκτός σχεδίου πόλης και εντός οικισμού ακίνητα και ακίνητα οικοπεδικού χαρακτήρα μεγάλης αξίας θα καλύψουν την τρύπα των 200 εκατ. ευρώ που προκύπτει από την εξαίρεση της αγροτικής γης που ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΦΑ).

Η απόφαση της διακομματικής επιτροπής για θέματα φορολογίας να αποκλείσει τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών από τον ΕΦΑ δημιουργεί μια τρύπα 200 περίπου εκατ. ευρώ στα έσοδα που έχουν προγραμματισθεί να αντληθούν το 2014 από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα συντάξουν έως τη Δευτέρα σενάρια για το πώς θα καλυφθεί το κενό αυτό.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσθηκε να εξετασθούν σενάρια για το πώς θα μπορούσαν τα αδήλωτα αυθαίρετα, τα ιδιωτικά δάση, τα εκτός σχεδίου πόλης και εντός οικισμού ακίνητα και τα ακίνητα οικοπεδικού χαρακτήρα μεγάλης αξίας να καλύψουν τη διαφορά των 200 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων θα χορηγήσουν στοιχεία στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου έως τη Δευτέρα αυτές να καταρτίσουν εναλλακτικά σενάρια τα οποία θα εξετασθούν σε νέα συνεδρίαση της διακομματικές επιτροπής την προσεχή Τρίτη. 

Μέσα στο διάστημα αυτό θα γίνει προσπάθεια καλύτερης καταγραφής των εκτός σχεδίου ακινήτων ώστε να υπάρξουν ρεαλιστικά σενάρια.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αναζητήσει έως τη Δευτέρα κτίσματα που ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ και δεν είναι δηλωμένα στο Ε9 των ιδιοκτητών τους, ενώ ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα χορηγήσει στοιχεία στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για τους κατ' επάγγελμα αγρότες. Συγκεκριμένα κατ' επάγγελμα αγρότες είναι όσοι το εισόδημά τους από αγροτικές εργασίες ξεπερνά του 35% του συνολικού εισοδήματος.

Οι εκτός σχεδίου εκτάσεις θα φορολογηθούν μόνο για το 2014 με κατ' αποκοπή φόρο ανά στρέμμα. Το ύψος του φόρου θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εδαφικής έκτασης, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη το εάν πρόκειται για παραθαλάσσια ή μη έκταση, ακίνητο που βρίσκεται κοντά σε εθνική ή επαρχιακή οδό και έκταση που είναι σε πεδινή, ορεινή ή ημιορεινή ζώνη. 

Η φορολόγηση με βάση την αντικειμενική αξία θα ισχύσει από το 2015 και μετά. Πρέπει να τονισθεί πως από τα 66,5 εκατομμύρια στρέμματα των αγροτεμαχίων, τα 14 εκατ. στρέμματα περίπου ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες.

.Νέο ιστορικό ρεκόρ ανεργίας στη Γαλλία

Ο αριθμός ανέργων στη Γαλλία πλην υπερπόντιων κτήσεων αυξήθηκε ακόμα περισσότερο τον Απρίλιο κατά 39.800 πρόσωπα, φθάνοντας τα 3.264.400 πρόσωπα, ένα επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση αυτή είναι η 24η συνεχόμενη. 

Έπειτα από ένα χρόνο συνεχούς αύξησης των εγγεγραμμένων στους καταλόγους των ανέργων, το ποσοστό τους επί του συνόλου του ενεργού εργατικού δυναμικού έφθασε το 12,5%. 

Εάν συνυπολογιστούν τα πρόσωπα που έχουν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση —δεν συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους των ανέργων— ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 58.100 στα τέλη Απριλίου, στα 4,79 εκατ. πρόσωπα (5,09 εκατ. περιλαμβανομένων και των υπερπόντιων γαλλικών εδαφών).

.Αλ. Τσίπρας: Μια νέα μεσογειακή άνοιξη των λαών μπορεί να δώσει ελπίδα

Την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου των λαών της ευρωπαϊκής περιφέρειας απέναντι στην ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε στη Μαδρίτη, όπου  μαζί με τον Πιέρ Λωράν (Pierre Laurent) Πρόεδρο του ΚΕΑ και τον Κάγιο Λάρα (Cayo Lara) επικεφαλής της Κ.Ο. της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας συναντήθηκαν με τα Συνδικάτα CCOO και UGT.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μια νέα μεσογειακή άνοιξη των λαών και των κινημάτων μπορεί να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς στην Ευρώπη και να δώσει διέξοδο. 

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σύγχρονο New Deal, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα ο ευρωπαϊκός Νότος χρειάζεται ένα πρόγραμμα γενναίων δημόσιων επενδύσεων που θα ξαναζωντανέψουν την ανάπτυξη και θα μειώσουν δραστικά την ανεργία. 

Όσο δεν το αποφασίζουν αυτό, θα ανακυκλώνουν την κρίση και απλώς θα δίνουν κάποιες πρόσκαιρες λύσεις οι οποίες πολύ γρήγορα θα διαψεύδονται, είπε χαρακτηριστικά. 

.Την Πέμπτη η συζήτηση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση των 54 βουλευτών που αφορά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προκειμένου η προκαταρκτική εξέταση που, ήδη, διενεργείται, να συμπεριλάβει και τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών και για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

 Την απόφαση αυτή έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων σε σημερινή συνεδρίασή της. 

.Όπλο βουλευτή της ΧΑ εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, εκπυρσοκρότησε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, καθώς ο βουλευτής της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος, κατά τη διαδικασία του ελέγχου λίγο πριν την επιβίβασή του στο αεροσκάφος, που θα τον μετέφερε στην εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, κλήθηκε να παραδώσει το όπλο του και να το αδειάσει, σύμφωνα με τον διεθνή κανονισμό των αερομεταφορών.

Το όπλο εκπυρσοκρότησε, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

.Κ. Παπούλιας: «Μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα»

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) επισκέφθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη. 

Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Άγγελος Καρακώστας, ο διευθύνων σύμβουλος Captain Fu Cheng Qiu και ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα du Qiwen.

Ο Κινέζος διπλωμάτης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «η επίσκεψή σας εδώ στην Cosco θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα το μεταβιβάσουμε στην κινεζική κυβέρνηση».

«Νομίζω ότι περιμένουμε κι άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, είπε ο Πρόεδρος και χαρακτήρισε πολύ καλό ότι περίπου 1000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας και είναι ικανοποιημένοι. 

Νομίζω ότι αυτό το παράδειγμα, αυτής της επενδυτικής συνεργασίας, είναι πάρα πολύ χρήσιμο και για εμάς, αλλά και για τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους Κινέζους τουρίστες τους οποίους περιμένουμε κατά χιλιάδες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

.Απεργιακή κινητοποίηση παρέλυσε τη Λισαβόνα

Το μετρό παραμένει κλειστό, καταστήματα κι επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται να γίνουν συγκεντρώσεις: η CGTP, η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων της Πορτογαλίας, διοργανώνει σήμερα Πέμπτη μια ημέρα διαμαρτυρίας εναντίον της λιτότητας που εφαρμόζεται κατ' απαίτηση των πιστωτών της χώρας, η οποία βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης από τον Μάιο του 2011.

«Προβλέπουμε μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, που έχουν δείξει την ετοιμότητά τους για ένα πιο γενικό αγώνα», είπε το πρωί ο Αρμένιου Κάρλους, γενικός γραμματέας της CGTP.

Η CGTP, που θεωρείται ότι πρόσκειται στο Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και το άλλο μεγάλο πορτογαλικό συνδικάτο, το UGT, το οποίο θεωρείται ότι πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό κόμμα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κηρύξουν γενική απεργία μέσα στον Ιούνιο.


Το μετρό στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας σταμάτησε να λειτουργεί από χθες βράδυ, γεγονός που προκάλεσε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Λισαβόνα, καθώς πολλοί χρήστες του, μάλλον από συνήθεια, επέλεξαν να μετακινηθούν με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. 

Απεργούσαν επίσης και άλλες επιχειρήσεις, ιδίως αυτές του τομέα των μεταφορών, ενώ συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επρόκειτο να γίνουν σε χώρους εργασίας και σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

.Η ΝΔ καταθέτει προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει γνωστό ότι εισάγει σήμερα προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του.

«Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα -πλην βεβαίως της ΧΑ- θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού» σημειώνει η ανακοίνωση της ΝΔ.

.Αστυνομική επιχείρηση στην Καβάλα για τον εντοπισμό 13χρονης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Καβάλα από την Αστυνομική Διεύθυνση υπό την καθοδήγηση του αστυνομικού διευθυντή Αβραάμ Κοσκερίδη, προκειμένου να εντοπιστεί η 13χρονη Χριστίνα Κρασσα που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ίχνη της ανήλικης εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Παγγαίου μαζί με έναν άντρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ήδη έχει απογειωθεί ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου ώστε να εντοπιστεί που κρύβεται η ανήλικη. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη συνοδεύεται από ένα νεαρό άντρα κατά δέκα περίπου χρόνια μεγαλύτερό της μαζί με τον οποίο ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Καβάλα όπου προφανώς ζει και εργάζεται ο νεαρός άντρας.

.Το Ισραήλ ερευνά δημοσιεύματα ότι η Δαμασκός παρέλαβε ρωσικούς S-300

Το Ισραήλ εξετάζει τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Συρία έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

"Έχω πληροφορίες πέραν των όσων έχουν γραφτεί τις οποίες εξετάζουμε", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερς διατηρώντας την ανωνυμία του ύστερα από δημοσίευμα λιβανέζικης εφημερίδας που επικαλείται δηλώσεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έφθασε ένα φορτίο.


Το Ισραήλ, το οποίο έχει εξαπολύσει εμμέσως απειλές ώστε να μην τεθούν σε λειτουργία οι πύραυλοι S-300 στη Συρία, επιχειρεί να πείσει την Ρωσία κατά της αποστολής των πυραύλων και ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ακόμη δεν έχουν αποσταλεί φορτία.

.Κατατέθηκε η πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τον ρατσισμό

Κατατέθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας», προκειμένου αυτή να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΝΔ καταθέτει προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας 

Η κοινή πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και η ξεχωριστή πρόταση νόμου της ΝΔ, «όχι μόνο δεν κρύβει τις αντιφάσεις και τα κυβερνητικά αδιέξοδα, αλλά τα αναδεικνύει στο έπακρον» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

.Συμφωνία Αλαφούζου, Τσακίρη για το «Απήλιον»

Ιστορική ημέρα θα είναι η σημερινή  για τον Παναθηναϊκό, καθώς πιθανότατα θα ανακοινωθεί η συμφωνία της ΠΑΕ με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον». 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη των «κυανέρυθρων» και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σήμερα.

Έτσι, μετά από 31 χρόνια το «τριφύλλι» μετακομίζει απο την Παιανία και ταυτόχρονα κόβει τους δεσμούς με την οικογένεια Βαρδινογιάννη που έχει στην κατοχή της το γνωστό προπονητικό κέντρο

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.