.Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Οι Ευρωπαίοι γελάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όμως με τη Χρυσή Αυγή

"Αυτό που με φοβίζει πολύ είναι ένα είδος αδράνειας. Νομίζεις ότι οι Έλληνες έχουν πάθει καθίζηση. Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. 

Το μνημόνιο είναι όραμα; Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά; Πολύ περισσότερο απ’ όλα με φοβίζει ότι έχασαν οι Έλληνες τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος". 

Αυτά υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Η πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόνης και με τιμές απ... περισσότερα »

.Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ ...???

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επιβολή φόρου μόνο στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Είναι ένας αντικοινωνικός, φορομπηχτικός, αντισυνταγματικός φόρος και πρέπει να καταργηθεί. 

Όχι απλά αύριο από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά σήμερα παλεύουμε να καταργηθεί αυτός ο φόρος της ακίνητης περιουσίας. Από την ακίνητη περιουσία μόνο η πάρα πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία πρέπει να φορολογηθεί, όχι η μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, ιδιαίτερα μάλιστα ότ... περισσότερα »

.Η εκτίναξη των βάσεων αφήνει εκτός ακόμη και αριστούχους

Μεγάλη είναι η αγωνία δεκάδων χιλιάδων μαθητών ενόψει της ανακοίνωσης των βάσεων των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη μετά από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Μαΐου. 

Η άνοδος, λόγω των καλών επιδόσεων, θεωρείται δεδομένη τόσο στις υψηλόβαθμες, όσο και στις μεσαίες σχολές, όπου οι εκτιμήσεις για τις δεύτερες, ειδικότερα οι πιο τολμηρές, κάνουν λόγο για αύξηση ακόμη και 700 μορίων, σύμφωνα με την εφημερίδα *«Ελεύθερος Τύπος»*. 

Οι φετινές Πανελλαδικές δημιούργησαν μια δεξαμενή αριστούχων, πολλοί από τους οποίους, όμως, θα μείνουν, λόγω των περιορισμένων θέσεων στις υψηλόβαθμ... περισσότερα »

.Με δημοσίευμά της η «Αυγή» καλεί τους φορολογούμενους να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ

Κλιμακώνει την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον ΕΝΦΙΑ, καθώς με σημερινό δημοσίευμά της η «*Αυγή*» αναλύει πώς μπορεί κανείς να αποφύγει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καλώντας τους πολίτες να ακολουθήσουν το νομικό τέχνασμα που φέρει στο πρωτοσέλιδό της. 

Την εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ που συνέταξαν δύο νομικοί για όσους φορολογούμενους αρνηθούν να πληρώσουν το νέο κυβερνητικό «χαράτσι». 

Ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο Δ... περισσότερα »

.Επιτεύχθηκε μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Σε συμφωνία κατέληξαν η Χαμάς και το Ισραήλ για μια μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από πενήντα ημέρες εχθροπραξιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος παλαιστίνιος αξιωματούχος. 

«Επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένουμε την ανακοίνωση από το Κάιρο ώστε να καθοριστεί η ώρα της εφαρμογής της εκεχειρίας», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι. Από την πλευρά του ο δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί «μι... περισσότερα »

.«Δεξιά στροφή» στο... βαλς Ολάντ Μέρκελ

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γαλλική κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή παραίτηση του κυβερνητικού σχήματος κατόπιν εντολής του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Στη δήλωση που εξέδωσαν χθες τα Ηλύσια Πεδία αναφέρεται πως ο Ολάντ ζήτησε από τον Βαλς να σχηματίσει νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τους «προσανατολισμούς που ο ίδιος ο πρόεδρος έχει προσδιορίσει για τη χώρα μας». 

Αυτό ακριβώς το σημείο, το ζήτημα δηλαδή της οικονομικής πολιτικής και του δεσίματος της Γαλλίας στο άρμα της γερμανικής λιτότητας, έχει αποτελέσει το επίκεντρο της κριτικής στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου, την...περισσότερα »

.«Αριστερός σωτήρας ο Φώτης Κουβέλης»

Ως «αριστερός σωτήρας» περιγράφεται ο Φώτης Κουβέλης, σε δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung», το οποίο αναφέρεται σε πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τη στήριξη των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού. 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς θέλει να προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο, που θα διασώσει τον εύθραυστο συνασπισμό του», αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τη συντάκτρια, «ο συνδετικός ιστός κόπηκε» και «τώρα Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να μπαλώσουν τη ρωγμή με τον Κουβέλη ως τζόκερ στο προεδρικό πόκ... περισσότερα »

.Διαβεβαιώσεις για την καταβολή συντάξεων

«Η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη και διασφαλισμένη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης. 

Σε δηλώσεις του, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 15ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» για τον μήνα Αύγουστο, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «η ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού συστήματος έχει ενισχυθεί σημαντικά, με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από τον Ιούνιο του 2012 και με την για πρώτη φορά οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης της αδήλωτ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.