.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ…


 ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ!

Μαζεύετε πάντα τις ακαθαρσίες του σκύλου σας στην βόλτα! Εκτός του ότι επιβάλλεται για λόγους υγιεινής, με αυτόν τον τρόπο δεν δίνουμε δικαίωμα στους τρίτους κ ειδικά σε αυτούς που δεν υπολογίζουν καθόλου τα ζώα, να μας κατηγορούν ότι ρυπαίνουμε το περιβάλλον, και να ρίχνουν φόλες για αντίποινα. 

Από μόνη της η παρουσία των ζώων,οικόσιτων αλλά κ αδέσποτων, ενοχλεί κάποιους, ας προσπαθήσουμε να μην δίνουμε περισσότερα δικαιώματα.

.«Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση»


Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ ζητά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.

«Ήδη έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με πολλούς χώρους για μια πλατιά επιτροπή για το δημοψήφισμα. Και ετοιμαζόμαστε για τη συλλογή υπογραφών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και καταγγελία του μνημονίου, τονίζει πως «δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα. Η ευρωζώνη είναι μνημόνιο». 

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη ότι «η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για να ρίξουμε και τα τείχη της Βαστίλλης που έχει υψώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει την Ελλάδα αποθήκη εξαθλιωμένων, ξένων και Ελλήνων». 

.Ήττα σοκ για ΠΑΟ!


Την έκπληξη της 4ης αγωνιστικής σημείωσε ο Ίκαρος ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απίστευτη καθίζηση του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο, πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ με 72-68!
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις 26 πόντους σε ολόκληρο το β' ημίχρονο, έδειξε υπνωτισμένος και στο τέλος έχασε το παιχνίδι από τον ψυχωμένο Ίκαρο.
Φοβερή εμφάνιση από τον Αλέξη Κυρίτση κόντρα στην πρώην ομάδα του, καθώς ήταν καθοριστικός στο τέλος. Πέτυχε 4/4 βολές στο τελευταίο λεπτό και κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Διαμαντίδη στα 15'' πριν το τέλος.
Έτσι, λοιπόν, ο Δημήτρης Πρίφτης τείνει να γίνει ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, καθώς και πέρσι τον νίκησε, όντας προπονητής της Καβάλας.
Προβλημάτισαν οι "πράσινοι" με την απόδοσή τους, καθώς παρ' ότι βρέθηκαν να προηγούνται με 16 πόντους, υπέστησαν μία εκτός προγράμματος ήττα.
Τα δεκάλεπτα: 13-23, 30-42, 48-52, 72-68
Ίκαρος (Πρίφτης): Στρνατν, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 19, Βρκιτς 16(3), Ουάιατ 2, Φαγιέ 12(3), Γκίμπσον 15(4), Γιαννακίδης, Σίμτσακ 8.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος 10(2), Πάνκο 9(1), Ματσιούλις 6, Ούκιτς 8(2), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6(1), Κίτσεν 9(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 3(1), Σκορδίλης 2.

.Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, σε μια ύστατη προσπάθεια των δύο ανδρών να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. προκειμένου να ψηφιστούν τα μέτρα και από τον τρίτο εταίρο της συγκυβέρνησης και να μην τεθεί εν αμφιβόλω η εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Η ΔΗΜΑΡ πάντως θα λάβει τελικές αποφάσεις κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 
Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη διασφαλίσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις επίμαχες ψηφοφορίες της Τετάρτης και της Κυριακής, κατά την - 45 λεπτών διάρκειας - συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξάλλου έχουν ήδη υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στην σχετική συζήτηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Κατά την ψηφοφορία, επιφυλάξεις διατύπωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης
Τη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζήτησε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλεξης Τσιπρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να μιλήσει ο λαός για να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στο τόπο μας."
"Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου
Η υπερψήφιση των μέτρων είναι αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας και την εκταμίευση της δόσης επανέλαβε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, δεσμευόμενος ότι θα διατεθούν χρήματα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά καθώς και ότι αυτά, θα είναι τα τελευταία επώδυνα για την κοινωνία, μέτρα.
Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα εργασιακά, προχωρά το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2014 μετατίθεται η αύξηση του ορίου καταβολής του ΕΚΑΣ από τα 60 στα 65 χρόνια, ενώ το δικαίωμα κατώτατης σύνταξης θα θεμελιώνεται με 15ετή και όχι 20ετή εργασία.
Αντίθετα παραμένουν οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις ενώ καταργείται το δώρο και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Εν ισχύ θα παραμείνει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα όπως άδειες, και ωράρια εργασίας, όπως δεσμεύτηκε το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών κατά την κοινή σύσκεψη με επιτελείο του ΠΑΣΟΚ

.Αλ. Τσίπρας: Μόνη διέξοδος για τη χώρα οι εκλογές


«Εκλογές για να μιλήσει ο λαός» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό «να επιβάλλει με τη δράση του» την προσφυγή σε εκλογές, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε στους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ 

τονίζοντας ότι «η συνείδηση της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα είναι σημαντικότερη από την οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία» και τους κάλεσε να καταψηφίσουν «τα μέτρα καταστροφής της χώρας» 

και να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάκτηση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, και να μην γίνουν συνένοχοι σε αυτή την καταστροφή, τονίζοντας ότι «η ιστορία θα τους ανταμείψει».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το δίλημμα «είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου και της εξάρτησης ή δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτωπο σωτηρίας του τόπου», αναλαμβάνοντας πατριωτικές ευθύνες. 

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον λαό σε έναν ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα και να επιβάλλει με τη δράση του την προσφυγή στη μοναδική, όπως είπε, δημοκρατική διέξοδο, τις εκλογές. 

«Η Δημοκρατία, αναζητεί διέξοδο, ο λαός οξυγόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η πορεία για την καταστροφή της χώρας και του λαού πρέπει να ανακοπεί σήμερα γιατί «αύριο θα είναι αργά».

.ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας


Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ, όπως ανακοίνωσε απόψε, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Όπως αναφέρει, η επίτευξη του στόχου (δηλ. η απόσυρση των οικονομικών μέτρων) εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία η ΓΕΝΟΠ καλεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

.Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν Στουρνάρας - Βρούτσης


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο συζήτησης θέματα που αφορούν τον εφαρμοστικό νόμο, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από πλευράς ΠΑΣΟΚ διευκρινίσθηκε ότι το Κίνημα δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο (όπως για παράδειγμα ζητήματα του υπουργείου Παιδείας, που βρίσκονται εκτός μνημονίου).

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης ζητήματα σχετικά με διορθώσεις και βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στον εφαρμοστικό νόμο σε ό,τι αφορά φορολογικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων και των ευαίσθητων ομάδων (ΑμΕΑ).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών παρείχε διαβεβαιώσεις στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις οποίες, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα (άδειες, ωράρια, κλπ). Οι πηγές της Ιπποκράτους, πάντως, δεν διευκρινίζουν σε ποια θέματα δεν θα ισχύσει η επεκτασιμότητα.
Συζητήθηκε, επίσης, αναλυτικά, το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του έδωσε έμφαση σε θέματα διασφάλισης των χρημάτων των φορολογουμένων και διασφάλισης του ελέγχου του Δημοσίου στις τράπεζες, στις οποίες θα δοθούν χρήματα.
Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούσαν οι Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαππας και Π. Κουκουλόπουλος, ενώ στην κυβερνητική αντιπροσωπεία μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου.

.Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη


Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της για τα εργασιακά, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα παραμείνει στην κυβέρνηση

Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ μέσα στο κυβερνητικό σχήμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι  η χώρα έχει διανύσει περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαδρομής. Το πίσω είπε, είναι τρις χειρότερο από το μπρος.

«Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε ότι σταδιακά κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.
«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισ ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. 

Έκανε δε σαφές ότι «η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε τη δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. 

Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση, θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει, ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις».

.Οι Led Zeppelin "προσγειώνονται" στο Μέγαρο Μουσικής


Μοναδικοί στην ιστορία της ροκ των τελευταίων 50 χρόνων, ιερό όνομα για τους θαυμαστές τους, το συγκρότημα που σφράγισε τη δεκαετία του 70 και έδειξε το δρόμο σε όσους ακολούθησαν, οι Led-Zeppelin έρχονται όσο πιο κοντά γίνεται στο αθηναϊκό κοινό, με το ντοκιμαντέρ από τη συναρπαστική συναυλία που έδωσαν το 2007 στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, 27 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τόκυο, η δίωρη συναυλία τους με 16 τραγούδια από τον «καυτό» κατάλογό τους, προβάλλεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην οθόνη της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του DVD, «Celebration Day», και προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία ενός ιστορικού γεγονότος, με μοναδική υψηλή ευκρίνεια και άψογο ήχο.

«Stairway to Heaven», « Whole Lotta Love» και «Kashmir», είναι ορισμένα μόνο από τα θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματος που θα ακουστούν κατά την διάρκεια της προβολής.

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μανχάταν (Ziegfried Theater), στο Λονδίνο (Hammersmith Apollo), στο Βερολίνο, το Τόκιο και προγραμματίζεται να προβληθεί σε 1.500 μεγάλες οθόνες σε 40 χώρες.

.Σταϊκούρας: Υπάρχουν αχνές, αλλά θετικές, ενδείξεις για την Οικονομία


Για αχνές, πλην όμως θετικές, ενδείξεις αναστροφής του κλίματος, μίλησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρίστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.
Όπως είπε, το στοίχημα μέρα με τη μέρα κερδίζεται όχι με επικοινωνιακούς τακτικισμούς, αλλά με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και ρεαλισμό.
«Οφείλουμε όλοι με αντικειμενικότητα, επιμονή και υπομονή να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που δίνει η χώρα. Ο αγώνας, που δίνουμε, είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. 

Βρισκόμαστε μπροστά στην εθνική επιλογή να προχωρήσουμε αταλάντευτα μπροστά, για να βγούμε από το τούνελ και όχι να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα ή άλματα στο κενό» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και απευθυνόμενος στην Αριστερά πρόσθεσε: 

«Ο κ. Αλαβάνος έχει πει ότι άλλος δρόμος εντός της Ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι ενότητα, σχέδιο, αισιοδοξία, έλλογη συμπεριφορά συλλογικότητα. Η επιλογή είναι μία. 
Να πετύχουμε».
Και ο κ. Σταϊκούρας κατέληξε: «Με τη στρατηγική μας επιτυγχάνεται το τέλος του καθοδικού κύκλου της Οικονομίας. Υπάρχουν αχνά μεν, αλλά θετικά, δείγματα γραφής που δείχνουν εικόνα ανατροπής του αδιεξόδου και επιτρέπουν τη διαμόρφωση θετικών προσδοκιών της οικονομίας».

«Ο προϋπολογισμός του 2013 δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνία και οδηγεί την Ελλάδα σε χρόνια που θα μοιάζουν με αυτά της κατοχής» υποστήριξε, νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: 

«Αυτό που κάνει ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις, αφαιρώντας 5,5 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, είναι ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας, αφού από τα χρήματα του συνταξιούχου συντηρούνται σήμερα άνεργα παιδιά και εγγόνια».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο ζήτημα της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού, «διαφορετικά» είπε «η κριτική του πέφτει στο κενό και αυτά που λέει αποτελούν χονδροειδή ψέματα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.