.Υποχώρησε η Αθήνα: O Tσίπρας αποδέχθηκε τελικά την αξιολόγηση της Τρόικας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή δήλωση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker μετά από τηλεφωνική τους συνομιλία, κάνει για πρώτη φορά λόγο για αλλαγές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακό, “πεδία” που θεωρούνταν μέχρι πρότινος “κόκκινες” γραμμές για την ελληνική κυβέρνηση. 

*Αξιοσημείωτη είναι η κοινή αναφορά τους σε “ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, η οποία παραπέμπει ευθέως σε παραδοχή ολοκλήρωσης από κυβερνητικής πλευράς του υφιστάμενου προγράμματος, και άρα πολιτική υποχώρηση.* Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες «έλαβαν γνώση της προ... περισσότερα »

.Άδειασμα του Δραγασάκη από το Μαξίμου – Έτοιμος να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος

*Ακόμα και με παραίτηση απείλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το μέγαρο Μαξίμου, όταν με ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου των νεαρών συνεργατών του , έγινε… ρεζίλι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι!* 

Έχοντας δίπλα του τον… αντί-Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο (κατ’ αυφημισμόν, όπως αποδεικνύεται) αντιπρόεδρος, ένιωσε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, όταν ο –πάντοτε καλά διαβασμένος- Ντράγκι, *του «έτριψε στα μούτρα» ένα μεταφρασμένο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης... περισσότερα »

.Μπαράζ επαφών και ...αγάπες -Θεσμοί και Ελλάδα βλέπουν συμφωνία

Πληθαίνουν τα σημάδια σύγκλισης από τις Βρυξέλλες, που δείχνουν ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές μπορεί να είναι κοντά. O Aλέξης Τσίπρας κάνει σήμερα μπαράζ επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους και ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Για πρώτη φορά οι κκ. Τσίπρας και Γιούνκερ εξέδωσαν και κοινό ανακοινωθέν μετά την συνομιλία τους. Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η κοινή δήλωση από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που έρχεται ως απάντηση στα δημοσιεύματα για διαφορετικές γραμμές των θεσμών στη διαπραγμάτευση, καθώς στη... περισσότερα »

.Θεσμοί: Δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε πρόοδο μέχρι τις 11 Μαΐου

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι «Θεσμοί», ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, στην οποία τονίζουν τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

«Η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον ίδιο στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη», σημειώνεται στην κοινή δήλωση, η οποία συνεχίζει: 

«Οι θεσμοί εξακολουθούν να εργάζονται στενά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά προκειμένου να επιτευχθεί απτή πρόοδος στις 11 Μαΐου».

.«Αγγλοσαξωνικός δάκτυλος πίσω από το Grexit»

H διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα αποδίδεται από τον Γιούνκερ στις προσπάθειες αποδόμησης της ευρωζώνης από τον αγγλοσαξωνικό κόσμο. Η κύρια αιτία αυτής της διαφωνίας έχει τις ρίζες της, σύμφωνα με τους αρθρογράφους της Frankfurter Allgemeine Zeιtung, στη διαφορετική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

 Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί, για πολιτικούς λόγους και μόνο, μια πιο χαλαρή και ευέλικτη στάση στην εφαρμογή της συμφωνίας, το ΔΝΤ επικαλείται τους αυστηρούς κανόνες που απορρέουν από το καταστατικό του και επιμένει στην υλοποίηση των συ... περισσότερα 

.Τα τρία σενάρια για την απόφαση της ΕΚΤ που κρίνει τη ρευστότητα

Σε τρία βασικά σενάρια εντοπίζεται η απόφαση που θα λάβει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την Ελλάδα. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και όπως όλα δείχνουν αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, ωστόσο ακόμη τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 «Kατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες» αρκέστηκε να σημειώσει η ΕΚΤ. Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης γνωστοποίησε μετά τη συνάντηση ότι... περισσότερα »

.Bild: Ειδικό τέλος στις 500 πλουσιότερες οικογένειες στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Ελλάδας προτείνει την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση των χρημάτων που απομένουν στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, γράφει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, επικαλούμενη τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα στο Eurogroup. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στις προταθείσες μεταρρυθμίσεις είναι επίσης να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής για τους εργαζόμενους με εισοδήματα πάνω από ?30.000 κατ' έτος καθώς και ο φόρος πολυτελείας για ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.