.Μόνο με αποφασιστική πάταξη της διαφθοράς θα δικαιωθούν οι θυσίες του λαού

Τρεις είναι οι μεγάλες πληγές που αν δεν επουλώσει η ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται να διασφαλίσει ομαλή δημοσιονομική λειτουργία. Και είναι εξίσου σημαντικές και οι τρεις, μια και είναι τεράστια τα ποσά που χάνονται και από τη φοροδιαφυγή και από την εισφοροδιαφυγή, αλλά και από τις σκανδαλώδεις λεηλασίες του κρατικού χρήματος σ' όλον τον δημόσιο τομέα και κυρίως στον χώρο της Υγείας.

Η περίπτωση της αγαστής συνεργασίας κορυφαίων ορθοπεδικών και διευθυντών κρατικών νοσοκομείων με μεγάλη αμερικανική εταιρεία προκειμένου να προωθούν -με το αζημίωτο φυσικά- τα προϊόντα της είναι η μεγαλύτερη ίσως και περισσότερο καλοστημένη απάτη στα πρόσφατα, τουλάχιστον, ελληνικά ιατρικά χρονικά.

Γιατί δεν πρόκειται για απλές περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης ή υπερτιμολόγησης σε προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού. Τα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα που εκτεινόταν σε αρκετές χώρες και βασιζόταν στις πλουσιοπάροχες δωροδοκίες όσων προωθούσαν τα συμφέροντα του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson.

H υπόθεση, την οποία δημοσιοποιεί σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» είναι ανάλογη του σκανδάλου της Siemens. Γνωστά ονόματα και χοντρές μίζες. Αλλά και κάτι ακόμη: όπως η Siemens βρέθηκε κατηγορούμενη στη Γερμανία για τη δράση της, το ίδιο συνέβη με την Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. 
Από εκεί ξεκίνησε, άλλωστε, η δικαστική έρευνα για τη δράση στη χώρα μας.
Δεν θ' αργήσει, θέλουμε να πιστεύουμε, η μέρα που οι ενεχόμενοι στο σκάνδαλο θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να λογοδοτήσουν για τις αθλιότητες που διέπραξαν. 

Και η δίκη τους θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Οταν οι επαγγελματικά διακεκριμένοι και οι άνθρωποι στους οποίους η Πολιτεία εμπιστεύθηκε τη διοίκηση νοσοκομείων συνωμοτούν για να λεηλατήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων, η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική.

Και φυσικά αυτονόητη είναι η υποχρέωση της Πολιτείας να βρει τον τρόπο ώστε αυτή η λεηλασία σε βάρος των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να υποβάλλεται ένας λαός σε θυσίες για ν' αποφύγει τη χρεοκοπία και να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις για να καλυφθούν τα ελλείμματα που κάποιοι προκαλούν.

.Περίπατος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι κορυφής

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 4-0 τον ΠΑΟΚ στο "Γ.Καραϊσκάκης" με σκόρερ τους Μήτρογλου (36΄), Σαβιόλα (60΄), Φουστέρ (74΄), Κάμπελ (80΄) και προελαύνουν στην κατάταξη με διαφορά έξι βαθμών από τον "Δικέφαλο του Βορρά" και 13 από τον τρίτο, Ατρόμητο, μετά από 11 αγωνιστικές.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εργοτέλης-Πανθρακικός 3-1, Βέροια-Καλλονή 0-3, Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1, Αρης-Παναθηναϊκός 0 - 2, Πλατανιάς- Απόλλωνα Σμύρνης 2-0 και  ΠΑΣ Γιάννινα -ΟΦΗ 2-1.

Η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης- Ξάνθη (19.30). 

.Τσίπρας: Κοιτάξτε με, δεν είναι κακό

Σύντομο διαξιφισμό είχαν ο Άλεξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλουμε να προειδοποιήσουμε τον λαό για τα νέα μέτρα που προετοιμάζετε. Και θέλουμε να επαναλάβετε αυτό που λέτε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για να το θυμούνται οι βουλευτές σας όταν πάρετε τα μέτρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει:

«Ακολουθείτε υποτακτική πολιτική. Εσείς που λέγατε ότι το μνημόνιο είναι λάθος. Αισθάνεστε πετυχημένος κ. πρωθυπουργέ κοιμάστε ήσυχος;», αναρωτήθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέποντας ότι ο πρωθυπουργός είχε στραμμένο αλλού το πρόσωπό του, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε: «Κοιτάξτε από δω κ. πρωθυπουργέ, δεν είναι κακό. Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. πρωθυπουργέ;»

Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν άμεση: «κοιτάζω αλλού για να μη γελάσω».

.«Ψηφίζουμε “παρών", είναι μια υπεύθυνη στάση»

Κριτική τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Φώτης Κουβέλης, εξηγώντας πως το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στη βουλή, χαρακτήρισε λάθος και αυταρχική την απόφαση για την είσοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. «Συγκρουστήκαμε με τη ΝΔ στην υπόθεση της ΕΡΤ. Ήρθαμε σε ρήξη με αυταρχικές αποφάσεις», τόνισε.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για την οικονομία, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τρόπο συγκεκριμένο, ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων». Επιπλέον, εξήγησε πως μια πρόταση δυσπιστίας «αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας».

Μιλώντας για την αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστούν τρόπο διεξόδου από την κρίση», ενώ χαρακτήρισε «τακτικισμό» την πρόταση μομφής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εξαντλήσει μια κοινοβουλευτική διαδικασία για επικοινωνιακούς λόγους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως η «χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα» και πως η «πρόταση δυσπιστίας ευνοεί την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας». «Πολιτική σταθερότητα για εμάς σημαίνει αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι επικοινωνιακές αντεγκλήσεις πολεμικού τύπου και στενοκομματικών οριζόντων. 

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να μην απαξιώνεις την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σημαίνει πως δεν σταματά ο χρόνος της Δημοκρατίας και κυλά ανεπηρέαστος ο χρόνος των αγορών, ο χρόνος των αξιώσεων των δανειστών».

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «δεξιά και αριστερή ανωριμότητα πάνω στο όνειρο των Ελλήνων για μια διαφορετική Ελλάδα». «Γινόμαστε μάρτυρες ενός προωθούμενου σουρεαλιστικού διπολισμού, αποκομμένου από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τις αγωνίες του Έλληνα».

«Ψηφίζουμε “παρών” στη σημερινή διαδικασία. Είναι μια υπεύθυνη στάση», τόνισε.

.«Η πρόταση δυσπιστίας ομολογία πολιτικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας απασχόλησε πάρα πολύ η αναζήτηση του πραγματικού λόγου που οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑ στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας» είπε ο Βενιζέλος και επεσήμανε ότι πρόκειται για ομολογία πολιτικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι εθνικά ανεύθυνη η πρόταση μομφής.

«Τώρα που πρέπει να σταλεί μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας κι ενώ το ζητούμενο είναι η συσπείρωση του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού και του φασισμού, έχουμε μία πράξη που αντιπαρατάσσει το επικίνδυνο αμάγαλμα της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, το ΚΚΕ ψηφίζει διαφοροποιούμενο και καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την όσμωση εξ αντικειμένου με την ΧΑ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η τελική και ύψιστη υποχρέωση κάθε βουλευτή είναι να υπηρετεί με ιστορική διορατικότητα και συνείδηση της ιστορίας το συμφέρον της χώρας.

Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Την ώρα της διαπραγμάτευσης, έχουμε απροκάλυπτη υπονόμευση της εθνικής ενότητας.

«Ο καθένας να τοποθετηθεί με καθαρότητα και ευθύτητα απέναντι στα διλήμματα» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είπε πως το ΠΑΣΟΚ λέει: «Όχι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό και παίρνουμε το κόστος της καθαρής στάσης».

Σχετικά με την θέση «παρών» που επιλέγεται ως κοινοβουλευτική πρακτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Επειδή εμείς λέμε όχι στον τυχοδιωκτισμό κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του αμφιρρέποντος λόγου. Παρών που; Στο πλαίσιο που διαμορφώνουμε εμείς».

Για τα χθεσινά γεγονότα έξω από την ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος είπε πως και μόνο που οργανώθηκε ένα σόου από τις επτάμισυ μέχρι τις οκτώμισυ, σε τηλεοπτικό χρόνο δηλαδή, τα λέει όλα. 

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να σχολιάσει την αναφορά του σχετικώς με τους δύο πόλους. Θέλω να αναγνωρίσω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα όταν αναφέρεται στους πόλους να συναριθμείται με τη ΝΔ στον ίδιο πόλο. Ιδιαίτερα μετά την προγραμματική συμφωνία. Αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά, σχολίασε ο κ. Κουβέλης.

«Υπάρχουν πολλοί πόλοι. Υπάρχει ο πόλος που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε τον πόλο της κεντροαριστεράς της ευθύνης. Υπάρχει ένας άλλος πόλος επί του οποίου οχούμενος εισήλθε στα Ιεροσόλυμα ο Κύριος. Εμείς σταυρωθήκαμε. Πολύ. 

Υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη. Έρχεται και η ανάσταση κύριε Κουβέλη», ανταπάντησε ο Ευ. Βενιζέλος. 

.«Αποτύχατε σε όλα με την υποτακτική πολιτική»

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της βουλής.

«Καλούμε τη βουλή των Ελλήνων να αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση», τόνισε, κάνοντας λόγο για «τραγικό ολοκαύτωμα του λαού». 

«Η πολιτική σας έχει οδηγήσει τη χώρα σε καταστροφή, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού υποφέρει. Κάνουμε μομφή γιατί έχετε αποτύχει σε όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν πήρατε εντολή επαναδιαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό δεν κάνατε τίποτα παρά μόνο με υποτακτική πολιτική παίρνετε συνέχεια μέτρα, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και τώρα επιχειρείτε νέα τιμωρία του ελληνικού λαού. Η δυσπιστία δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των χιλιάδων ανθρώπων που αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια που αναζητούν στα σκουπίδια μέσα επιβίωσης». 

«Δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου. Δεν μπορείτε πια κ. πρωθυπουργέ. Εξευτελίσατε τη χώρα με το μαύρο στην ΕΡΤ με πράξεις που ακόμα και φασιστικά καθεστώτα σκέφτονται να εφαρμόσουν κι αυτό για να κάνετε το χατίρι της διαπλοκής. Κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παραβιάζοντας ακόμα και το Σύνταγμα .Η δημοκρατία είναι εμπόδιο στα όσα σχεδιάζετε».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «εξευτελισμό της εικόνας της χώρας».

«Δεν μπορείτε κύριε πρωθυπουργέ και όσο το συνειδητοποιείτε τόσο πιο επικίνδυνοι γίνεστε για τη δημοκρατία.
Φιμώσατε τη φωνή της πατρίδας μας στο εξωτερικό και τον υπόλοιπο κόσμο και σκορπίσατε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ γι' αυτή σας την επιλογή. Το κάνατε αυτό για να κάνετε το χατίρι των ιδιωτικών καναλιών. Η πλουραλιστική ενημέρωση είναι κίνδυνος για την κυβέρνησή σας», τόνισε.

«Κυβερνάτε με τη βοήθεια των ΜΑΤ και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 22 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Κυβερνάνε με επιστρατεύσεις απεργών. Επιβάλλετε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στην κοινωνία. Γνωρίζετε ότι η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα για να υλοποιηθεί», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.