.Βενιζέλος: Τα ψέμματα τελείωσαν – Ο Τσίπρας κάνει ζημιά στη χώρα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά του πρωθυπουργού αναφορικά με την διαπραγμάτευση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα από τη Βουλή, τον κατηγόρησε πως υιοθετεί τα επιχειρήματα των πιο ακραίων κύκλων στην Ευρώπη. 

«Οταν λέει ότι στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ μπήκαμε χωρίς να το δικαιούμαστε, αλλά με πολιτική απόφαση, υιοθετεί τα επιχειρήματα των πιο ακραίων κύκλων και κάνει ζημιά στη χώρα». «Ηρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέμματα και τόσο η παρέα του Μαξίμου όσο και η μνημονιακή συμπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη για τα ψέμματα που είπε στον λ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Φοβάμαι ότι έρχεται φοροεπιδρομή

Πρέπει να υπάρχει συμφωνία στη διαπραγμάτευση, γιατί άλλο δεν πάει έτσι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι έρχεται μεγάλη φοροεπιδρομή, λόγω του ότι, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει. «Εγώ ήμουνα εκείνος, ο οποίος αδιάλειπτα, έντονα, σε όλο αυτό το διάστημα, επιμένω ότι θα πρέπει να υπάρχει λύση.

 Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι», τόνισε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης. Και υπογράμμισε: «Η οικονομία, πραγματικά, έχει φτάσει στα όρια της ανώτατη... περισσότερα »

.Τσίπρας: Τέλος στη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος-τραπεζών και ΜΜΕ

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τον κύκλο της διαπλοκής μεταξύ Τραπεζών, πολιτικού συστήματος και ΜΜΕ ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου απαντώντας στην Βουλή στην Ώρα του πρωθυπουργού. «Δεν θα μιλήσω με όρους πολιτικής, θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος.

 Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών, αυτό δεν θα συμβεί. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε εκεί είναι που μπ... περισσότερα »

.Εξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Εξι τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Οι τρεις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι άλλοι τρεις στο Αττικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις εργαζομένους που έχουν μεταφερθεί τραυματίες στο Θριάσιο, δύο Ελληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, ο τελευταίος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, αναπνευστική ανεπάρκεια και έχει ήδη διασωληνωθεί. 

Κάποια στιγμή υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί στην εντατική του Γεννηματά, ωστόσο, η κατάστασή του είναι ... περισσότερα »

.«Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ»... Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, οι υποσχέσεις έμειναν στα συρτάρια

Παλιά στον κινηματογράφο λέγαμε «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», τώρα θα λέμε «Λαφαζάνηδες και Δραγασάκηδες». Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι «μανούλα» στην επικοινωνιακή διαχείριση των καταστάσεων και με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσει να επιβιώσει. Όμως, πόση σχέση έχει η επαναστατική ορμή του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά με τους βολεμένους και προσκυνημένους του σήμερα; 

Όσο η μέρα με τη νύχτα ενώ το διπλό πρόσωπο ενός κόμματος που έγινε εξουσία πουλώντας ασύστολα ψεύδη θα συνεχίζεται μέχρι ο κόσμος να καταλάβει πόσο λάθος έχει κάνει. Πάρτε για παράδειγμα την προχθεσινή ημέρα, την D-Day για την ... περισσότερα »

.Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία... Κρίσιμη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup

Το νεύμα των δανειστών ότι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων φέρνει προς το τέλος τη συμφωνία και ανοίγει τη ρευστότητα περιμένει η κυβέρνηση. Το απόγευμα συνεδριάζει το Euroworking group και εκεί η κυβέρνηση περιμένει να πάρει το πράσινο φως για μια κοινή δήλωση προόδου στο Eurogroup της Δευτέρας. 

Όπως όλα δείχνουν, η διαπραγμάτευση έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή και απομένει να ξεπεραστούν τα μεγάλα εμπόδια του ασφαλιστικού και των εργασιακών. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα δοθεί ... περισσότερα »

.Ποιοι θα πληρώσουν τα μέτρα της συμφωνίας... Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που αυξάνονται

Μέτρα που μπορεί να φτάσουν σε απόδοση μέχρι και τα 6 δισ. ευρώ λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει γρήγορα τη συμφωνία με τους δανειστές και να εκταμιευτούν χρήματα από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ. Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνονται οι δύο νέοι συντελεστές του ΦΠΑ αλλά και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για το 2015. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση με τους δανειστές καταλήγουν σε έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 15 - 18% και σε έναν μειωμένο 6-8% μόνο για τρόφιμα πρώτης ανάγκης, δηλαδή γάλα ψωμί αλλά και για φάρμακα. Έτσι θα υπάρξει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και... περισσότερα »

.Τα παίρνουν ένα-ένα πίσω: Μόνο 2% η έκπτωση φόρου για τους συνεπείς φορολογούμενους

*Η επιστροφή στη πραγματικότητα θα είναι σκληρή για τους Έλληνες φορολογουμένους αφού όπως αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα η Κυβέρνηση, ενώ είχε καλλιεργήσει προσδοκίες ότι πιθανά κάτι να άλλαζε στη φορολογία, φτιάχνοντας σενάρια ακόμα και για έκπτωση φόρου 20% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φετινό Φόρο εισοδήματος, το φοβερό και τρομερό μπόνους θα είναι τελικά μόλις 2%.

* Στην πραγματικότητα επανέρχεται λίγο αυξημένη η έκπτωση του 1,5%, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος για την εφάπαξ εξόφληση του και είναι προφανές ότι το υπουργείο δεν μπορεί να περιμένει θερμή ανταπόκριση από τους φορολ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.