.Ποιοι θα υποβάλλουν ξανά Ε9 μέσα στο 2013


Στην πλήρη χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων και των ιδιοκτητών τους προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της επιβολής του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, και προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάζει τη διαδικασία δήλωσης των συγκεκριμένων εκτάσεων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει να δηλωθούν όλα τα αγροτεμάχια στη ΓΓΠΣ, οδηγώντας έτσι τους φορολογουμένους σε νέα υποβολή του εντύπου Ε9.

Ειδικότερα, στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα αναγκαστούν όλοι οι υπόχρεοι -κατ' επάγγελμα αγρότες και μη - να δηλώσουν λεπτομερώς τα αγροτεμάχια, που έχουν στο όνομά τους, είτε αυτά αφορούν σε εκτός σχεδίου οικόπεδα, εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίσματα, είτε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ήδη, στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κατά το παρελθόν πολλοί φορολογούμενοι, που συμπλήρωσαν τον πίνακα 2 του εντύπου Ε9, ανέγραψαν λάθος στοιχεία για τα αγροτεμάχιά τους.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως από τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα εισπράξουν 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα αγροτεμάχια.

.«Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αν δεν αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή»


Την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας,
 θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Όταν ρωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον απασχολεί το πρόβλημα και έχει μιλήσει πολλές φορές γι αυτό, ενώ πρόσθεσε πως αν δεν το αντιμετωπίσουμε, αυτοί που σηκώνουν τα βάρη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο. 

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας το 2013, είπε ότι πρώτος στόχος είναι μεν η ανάπτυξη, αλλά γι αυτό απαιτείται κοινωνική συνοχή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.