.Podemos: Το πρόβλημα του χρέους πρέπει να λυθεί και στην Ελλάδα και στην Ισπανία

Ο Χουάν Ντομίνγο Σάντσεθ Εστόπ είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ηγεσίας του ισπανικού πολιτικού κινήματος Podemos, που τα τελευταία χρόνια έχει αναταράξει τα πολιτικά ύδατα στη χώρα του, χάρις στη δυναμική του είσοδο στην πολιτική σκηνή και τις ριζοσπαστικές, κοινωνικού περιεχομένου, θέσεις που εκφράζει.

 Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις μάλιστα, το Podemos εμφανίζεται να προηγείται των άλλων δύο μεγάλων και παραδοσιακών κομμάτων στην Ισπανία. Ο Σάντσεθ Εστόπ βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, προσκεκλημένος σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ι... περισσότερα »

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA». 

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», το 28% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (26,7% τον Οκτώβριο) και το 23,1% ΝΔ (20,2%). 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,5% (5,7%). Ακολουθούν με (από) 5,1% το ΠΑΣΟΚ (4%) και «Το Ποτάμι» (6%), η Χρυσή Αυγή με 5% (5,7%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% (3%). Το ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνει 1,3 (2... περισσότερα »

.Σφαγή σε σχολείο του Πακιστάν

Τουλάχιστον 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση μιας ομάδας Ταλιμπάν σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ του Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός. Ο απολογισμός αυτός σημαίνει πως πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας. 

Ακόμη 124 άνθρωποι, ανάμεσά τους 121 παιδιά, τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή των Ταλιμπάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Άσιμ Μπάτζουα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πεσάβαρ. Οι μαχητές των Ταλιμπάν οι οποίοι εξαπέλυσαν την επίθεση στο σχολε... περισσότερα »

.Οι πέντε πολιτικοί που μπορούν να προκαλέσουν χάος το 2015 στην Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νάιτζελ Φάρατζ, η Μαρίν Λεπέν, ο Μπερντ Λούκε και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είναι οι πέντε πολιτικοί που επιλέγει το Business Insider ως τα πρόσωπα που «θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στην Ευρώπη το 2015».

 Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του, η Ευρώπη διανύει μια δύσκολη περίοδο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πολιτική πλατφόρμα του κόμματος έρχεται σε σύγκρουση με τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ευρώπης. Η πιθανότητα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα, και μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 25 ετών... περισσότερα »

.Αναζητώντας τα χαμένα κομμάτια του παζλ για τον Πρόεδρο

Μέχρι την ύστατη στιγμή, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι πιέσεις για να καμφθούν οι αντιστάσεις βουλευτών για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας.

 Με πιθανότητα μικρών αποκλίσεων, το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας έχει αρχίσει να διαφαίνεται, την ώρα που όλες οι πληροφορίες και από τα δύο στρατόπεδα συγκλίνουν στο ότι όλο το «παιχνίδι» θα γίνει στην Τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχει κατεβάσει τον πήχη με ταβάνι τους 170 βουλευ... περισσότερα »

.Άδεια στη Χρυσή Αυγή για την αυριανή ψηφοφορία

Το πράσινο φως άναψαν οι αρμόδιες αρχές για να μεταβούν στη Βουλή και να συμμετέχουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που τους δίνεται άδεια προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία, με εξαίρεση τις συζητήσεις για την άρση της ασυλίας τους. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα ενώ είναι προφανές πως ετίθετο και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Η άδεια του επόπτ... περισσότερα »

.«Φωτιά» στα νοικοκυριά μέχρι το τέλος του έτους

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν μια σειρά από φόρους και άλλες υποχρεώσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ από την πληρωμή φόρων μέσα στις επόμενες μέρες... 

Συγκεκριμένα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν: -Την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τοις εντάξουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων με επιτόκιο 8,75%. -Τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ. Σημειώνεται ότι εκπρόσθεσμη καταβολή σημαίνει ότι θα πληρωθούν διπλά τα τέλη. -Μέσα στις επόμενες...περισσότερα »

.Οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες

Καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και με το περιβάλλον διαβίωσής τους δηλώνουν οι 4 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ. 

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύουν *«Τα Νέα»*: · Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου και το 56,4% του... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.