.Αντ. Σαμαράς: Χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνολική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist καταλογίζοντάς του ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες». Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. 

Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο: «Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. 

Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει... Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. 

Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες.

.Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB - Ολόκληρη η έρευνα

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που καταγράφονται στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB και στην έρευνα που έγινε από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. 

Στην πρόθεση ψήφου, όπως αναφέρει το real.grκαι στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, ενώ η Ν.Δ. 19,8%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 1,7%. Ακολουθούν, Χρυσή Αυγή με 8,5% , «Το Ποτάμι» με 6,7% , Ελιά με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1% , Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,3%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,9%.

.«Καμία μείωση φόρου - καλύψτε τα δημοσιονομικά κενά»

Επέκταση της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης και το 2015, ολοκλήρωση της «μικρής» ΔΕΗ, κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια και άμεση υλοποίηση περίπου 600 δράσεων του Μνημονίου ζήτησε η τρόικα στην απογευματινή της συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ που αντικατέστησε τον Πολ Τόμσεν ζήτησαν διευκρινίσεις για αναφορές κυβερνητικών στελεχών σε μειώσεις φόρων και έθεσαν ζήτημα παράτασης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και το 2015. 

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει είτε από τον ίδιο είτε από την Κυβέρνηση πρόθεση αλλαγών στο υφιστάμενο πλαίσιο.

Τα στελέχη της τρόικας ζήτησαν την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια με τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίζει πως υπάρχει μια εξεταζόμενη λύση που θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών η τρόικα εμφανίσθηκε να προετοιμαστεί εγκαίρως η Ελλάδα ώστε να μην έχει πρόβλημα όταν ολοκληρωθεί το Μνημόνιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδούβελης μετέφερε στην τρόικα ότι στόχος της Κυβερνήσεως είναι να αποκτά διαρκώς όλο και περισσότερη αξιοπιστία και ότι υπάρχει βούληση να τρέξουν οι συμπεφωνημένες δράσεις. 

.Τρίτη μέρα το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα

Σε δεκάδες ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την τρίτη συνεχή ημέρα βομβαρδισμού από αέρος και θαλάσσης που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και πολλά παιδιά. 

Από την πλευρά του ο Αμπάς κάνει λόγο για γενοκτονία.

Την Πέμπτη, σκοτώθηκαν επτά παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων είναι πέντε παιδιά όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και το πρωί της Τετάρτης ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και πολεμικά πλοία πραγματοποιούσαν επίθεση κατά στόχων στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον δύο σπίτια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Οι επιθέσεις σύμφωνα με την πλευρά του Ισραήλ έγιναν ως απάντηση στο μπαράζ ρουκετών που φέρεται να εξαπέλυσε η παλαιστινιακή Χαμάς το βράδυ της Τρίτης, όταν ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες του Ισραήλ, οδηγώντας τους Ισραηλινούς στα καταφύγια, για πρώτη φορά από το 2012.

.Την Παρασκευή το θέμα του δημοφηφίσματος

Αύριο αποφασίζεται απο το Α θερινό τμήμα της βουλής η τύχη των προτάσεων που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα του δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ. 
Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής μετά απο δίωρη συνεδρίαση της. Στην αυριανή συνεδρίαση θα κριθεί αν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές απο τις 7 συνολικά προτάσεις για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ρυθμίζει μείζον κοινωνικό ζήτημα καθώς και αν είναι ταυτόσημο το σκεπτικό των προτάσεων.
Απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας Νίκος Βούτσης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησαν για τραγέλαφο, αθλιότητα και βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή εκ μέρους της κυβέρνησης. 
Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η βασική πρόταση είναι να μην συμμετάσχουν οι βουλευτές στην αυριανή διαδικασία έτσι ώστε να μην την νομιμοποίησουν.

.Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, και πιο συγκεκριμένα η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία το διάστημα 25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2014.

Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 21,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,8% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5%. 
Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,7%, η Ελιά με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%. 'Αλλο Κόμμα επέλεξε το 7,1% (μεταξύ των οποίων ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%) ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 19,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,8% και η ΝΔ 24,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,6%, «Το Ποτάμι» με 8,4%, η Ελιά με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. Το «'Αλλο Κόμμα» συγκεντρώνει το 8,9%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 44% και ακολουθεί η ΝΔ με 32,5%. «'Αλλο Κόμμα» απάντησε το 4,5% και «Κανένα» το 17,5%, ενώ ένα 1,4% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 38,7% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,9%. Κανένας από τους δυο, απαντάει το 22% και 'Αλλος/ΔΞ/ΔΑ το 5,4%.

Σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση ότι «η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει μέρος της ΔΕΗ και να δημιουργήσει την λεγομένη «Μικρή ΔΕΗ». 
Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με αυτήν την ιδιωτικοποίηση;» το 37,7% απαντάει «σίγουρα διαφωνώ», το 12,4% απαντάει «μάλλον διαφωνώ», το 6,6% απαντάει «σίγουρα συμφωνώ» και το 28% απαντάει «μάλλον συμφωνώ». Η απάντηση «ΔΞ/ΔΑ» συγκέντρωσε 15,2%.

.Πολιτικές αναταράξεις με αφορμή την μικρή ΔΕΗ

Υψηλά βολτ στο πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση της μικρής ΔΕΗ, καθώς η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, έφερε στην επιφάνεια και τα προβλήματα στη λειτουργία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Στη Δημοκρατική Αριστερά οι μεγαλύτερες αναταράξεις, καθώς μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε τον Γρηγόρη Ψαριανό, που επίσης δεν υπέγραψε την πρόταση για δημοψήφισμα, ενώ αποχώρησε από την Κεντρική επιτροπή του κόμματος, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Εντονα αντέδρασε ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος αναφερόμενος στην αποπομπή Ψαριανού, κάνει λόγο για ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη, και κατηγορεί την ηγεσία για έλλειψη νηφαλιότητας.

Σε αυτό το κλίμα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, εξετάζει τις 7 προτάσεις που κατατέθηκαν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με ερώτημα την άθροισή τους ή μη, προκειμένου να μετρήσουν οι 139 υπογραφές βουλευτών που συγκεντρώθηκαν.

Πάντως το Μέγαρο Μαξίμου, εξακολουθεί να διαμηνύει, δια της Κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι τον τελικό λόγο για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η Κυβέρνηση.

.«Τελευταία ευκαιρία του κόμματος»

Επιστολή-παρέμβαση προς τον Ευ.Βενιζέλο και τα μέλη της ΚΠΕ έστειλαν έξι μέλη του οργάνου, ανανεώνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων και διαφωνιών σχετικά με το μέλλον και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στην επιστολή κάνουν λόγο για την «τελευταία ευκαιρία του κόμματος», καλούν σε δράση «για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια» και δηλώνουν πως διαφωνούν με «συλλογικά μορφώματα (τύπου 58, ΕΛΙΑΣ ή 'δημοκρατικής παράταξης')».

.Στον Κορυδαλλό ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του, οδηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. 
Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του. 
Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε "δικαστικό έγκλημα" την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ κατήγγειλε πως ο εισαγγγελέας της υπόθεσης Ισίδωρος Ντογιάκος "δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο και απλά ζήτησε την προφυλάκισή του".

.Γρ. Ψαριανός: Η διαγραφή μου είναι μια απόφαση του Ιούλιου Καίσαρα

«Δεν το ήξερα. Είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία κατασκήνωση στον Κάλαμο που έφερα την κόρη μου και με υποδέχθηκαν οι ομαδάρχες λέγοντας «γεια σας, από σήμερα ανεξάρτητος, ε;». Και τους λέω ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι υπάρχει επιστολή Κουβέλη στον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Είναι σαν τα πραξικοπήματα… Αυτά που μαθαίνουμε από τις ειδήσεις, ότι κάτι έγινε, σημαντικό, και δεν ενημερώνεσαι άμεσα, αλλά το μαθαίνεις από εκεί. Αυτό εννοώ. * *Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της Κ.Ο. για να μου πει τι έγινε ούτε ο Κουβέ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.