ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της πόλης μας !

Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της πόλης μας !

Τραινάκια,  μάγοι, ταχυδαχτυλουργοί,νεράϊδες, ξωτικά, πάγκοι με ζαχαρωτά, ακόμα και ο ίδιος ο Άι- Βασίλης, αυτοπροσώπως, σας περιμένουν από 29 Νοεμβρίου 2013 έως 12 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια).Σαράντα μέρες γιορτής, με καθημερινό πρόγραμμα και πολλές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο!
 Γιατί ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος νωρίς, φορτωμένος με «δώρα» για μικρούς και μεγάλους.
Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πλατεία Γαρδένια:
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.00, με
χορευτικά, τραγούδι, θέατρο και πολλές εκπλήξεις....

Συμμετέχουν: ΚΔΑΠ Δήμου Ζωγράφου «Βυσσινόκηπος», «Ζωγραφόκηπος», «Αερόστατο»
·        Θεατρικό Εργαστήρι Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου  
·        Πίτερ – Κλόουν Τσίρκου
·        Νεανική Συναυλία με τον καλλιτέχνη Νίκο Γκάνο
Παρουσίαση: Γιάννης Παπαθανάσης (ηθοποιός) – Σταύρος Ντάφλος (ανιματέρ)

Παράλληλες εκδηλώσεις  θα γίνονται  στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» . Θέατρο για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών,συναυλίες και πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Ειδικότερα, στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» τα παραμύθια βρήκαν τη δική τους στέγη. (Δ/νση: Αλέκου Παναγούλη 17)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 11.00«Με άρωμα Χριστουγέννων». Ελληνικοί παραδοσιακοί μύθοι και παραμύθια, συνοδεία ζωντανής μουσικής. (αφήγηση: Νίκη Κάπαρη, ηχητικά τοπία: Γιάννης Ψειμάδας)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013-ώρα 11.00«Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών». Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου.
ώρα 18.00«Με άρωμα Χριστουγέννων».

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 11.00«Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών».
Δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210-7713802, 210-7788916.


Σε όλες τις εκδηλώσεις αντί εισιτηρίου, συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζωγράφου.

.6+1 βήματα για τη διαδημοτική κινητικότητα – όλη η ρύθμιση

Την εφαρμογή του προγράμματος της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας προωθεί με νομοθετική του ρύθμιση το *Υπουργείο Εσωτερικών*, σε συνεργασία με το *Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, οι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, *Κυριάκος Μητσοτάκης και Εσωτερικών *Γιάννης Μιχελάκης*, δήλωσαν σχετικά: Κ. Μητσοτάκης: «Το πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας που προωθούμε με το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ω... περισσότερα »

.Έφοδοι και στα σπίτια από ελεγκτές της εφορίας

Διάταξη-σοκ με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα των ελεγκτών της εφορίας να εισέρχονται για έλεγχο ακόμη και στην κατοικία του φορολογούμενου, εφόσον αυτή δηλώνεται ως έδρα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και χωρίς να έχουν άδεια εισαγγελικού λειτουργού, περιλαμβάνει το «μνημονιακό» πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο έλεγχος στην κατοικία του φορολογούμενου, θα μπορεί μάλιστα να πραγματοποιείται με συνοδεία αστυνομικού οργάνου, ακόμα και σε ώρες πέραν του ωραρίου εργασίας.

Σύμφωνα με τη διάταξη του νομοσχεδίου:

α) Ο επιτόπιες έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου, κατά το επίσημο ωράριο εργασίας της Φορολογικής Διοίκησης, πλην όμως αυτός μπορεί να παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωσή του ακόμη και μετά την παρέλευση του ωραρίου αυτού.

β) Η είσοδος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή αρμόδιου εισαγγελέα, εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην τελευταία περίπτωση, η πρόσβαση αφορά μόνο τους χώρους, στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα αυτή.

γ) Ο αρμόδιος υπάλληλος της Φορολογικής Διοίκησης μπορεί, οποτεδήποτε, εφόσον το κρίνει απαραίτητο να ζητήσει τη συνδρομή των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου και τα όργανα αυτής υποχρεούνται να την παρέχουν κατά το χρόνο και στον τόπο που ζητείται.

.«Να εμπνευστούμε από την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς»

 Η δεύτερη ημέρα στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ σηματοδοτήθηκε από την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος, συγκινημένος, έκανε την αυτοκριτική του για την αδυναμία του στην σωστή λειτουργία του κόμματος και την αποχώρησή του από τη θέση του γραμματέα και τόνισε ότι η φιλία του με τον Φώτη Κουβέλη παραμένει σταθερή.

Ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τους "58" γιατί, όπως είπε, «μόνο ένας είναι ο δρόμος της Κεντροαριστεράς. Ο άλλος είναι της μη Κεντροαριστεράς, οδηγεί αλλού. 
Αυτό είναι το δίλημμα. Αν θα μπούμε σε άλλη μια περιπέτεια εθνικής ευθύνης για να δημιουργήσουμε το ανάχωμα στο δικομματισμό και στη συντήρηση ή αν θα κοιτάξουμε να συντηρηθούμε εμείς στο όριο της εκλογικής επιβίωσης», 
είπε και πρόσθεσε ότι Κεντροαριστερά και τρίτος πόλος είναι η συσπείρωση ενός κρίσιμου μεγέθους, που θα ανακόψει τη δύναμη του δικομματισμού που δεν θα του επιτρέψει να επιφέρει έναν διχασμό, που θα ακυρώσει ό,τι μέχρι σήμερα μάτωσε ο λαός μας για να πετύχει. 
Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι «δική μας είναι η ευθύνη. Να εμπνευστούμε από την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας».

.Σπουδαίο «διπλό» ο Παναθηναϊκός

Σπουδαίο «διπλό», το οποίο του επιτρέπει να τερματίσει στην τρίτη θέση του 4ου ομίλου και να διεκδικήσει ακόμη και τη δεύτερη, πανηγύρισε στο Κράσνονταρ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 82-63 της Λοκομοτίβ Κούμπαν, για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μετά την πρόκριση τους στους «16» την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82.

.Ανακοίνωση της «Κίνησης των 75» για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ

Κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις ημέρες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αντίστοιχη κινητικότητα που παρατηρείται στην υπόθεση της «Κεντροαριστεράς» από την οποία πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι της επιρροής των Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σημίτη, τηρούν σαφείς αποστάσεις.

Ωστόσο, αυτά τα στελέχη δεν κινούνται συντονισμένα μεταξύ τους, όπως φάνηκε και με την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ), την έκτακτη σύγκληση της οποίας ζήτησαν μόνο 11 μέλη της, ενώ αποστάσεις τήρησε η «Κίνηση των 75» η οποία, πάντως, δεν διαφωνεί με τον προβληματισμό των «11» σχετικά με την κρισιμότητα των ζητημάτων, στα οποία πρέπει να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι έχει προσδιοριστεί για το τέλος της επόμενης εβδομάδας, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί επίσημα.

.Στην Αθήνα το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας τον Σεπτέμβριο

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας, το Κυπριακό, η προώθηση της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας εν όψει της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, αλλά και θέματα πολιτιστικά και πολιτισμικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατ΄ιδίαν συνάντησης Βενιζέλου- Νταβούτογλου και των διευρυμένων συνομιλιών που ακολούθησαν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, ενημέρωσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα θέματα που συνδέονται με την Τουρκία και την ενταξιακή της προοπτική, καθώς και με την Νοτιανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και υπογράμμισε τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων, όπως η οικονομία, ο τουρισμός αλλά και η ενέργεια, κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάληψη νέων πρωτοβουλιών σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της έναρξης των συνομιλιών και στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης για τη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε στις πολύ θετικές σχέσεις, όπως είπε, που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και οι οποίες έχουν οδηγήσει στην υπογραφή 27 διμερών συμφωνιών μέσα σε τριάμισι με τέσσερα χρόνια και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επόμενη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της επιτάχυνσης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού και υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει στηρίξει κάθε προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του προβλήματος. 

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος τόνισε ότι «αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συμβάλει σημαντικά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

.Προσλήψεις προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Για πρώτη φορά το 2014, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έναν κεντρικό σχεδιασμό προσλήψεων που αφορά σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση», ανέφερε μιλώντας το πρωί στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «κατάκτηση για το κράτος συνολικά, το ότι παύει πλέον να διαπραγματεύεται ο κάθε υπουργός ξεχωριστά τις προσλήψεις που θέλει για το υπουργείο του» και το ότι «αρχίζουμε πλέον και αποκτούμε τα πρώτα ψήγματα μιας σωστής κεντρικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλας Μαρίας Γιαταγάνα.

Ειδικά για το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη βουλευτή ότι για το 2014 έχουν προβλεφθεί προσλήψεις 800 έως 1.000 ατόμων διότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις πολύ μεγάλες ανάγκες σε αυτό το υπουργείο. 

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι και οι 758 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για την εξωτερική φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων θα καλυφθούν από την μετακίνηση προσωπικού ιδίως από τον τομέα της δημοτικής αστυνομίας.

.Ποιοι δήμαρχοι πήγαν στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ;

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης και ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ήταν χθες το απόγευμα στον Κεραμεικό και άκουσαν την ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡΦώτη Κουβέλη. Η ΔΗΜΑΡ έχει ανακοινώσει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα Καμίνη και θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τον Σκοτινιώτη, όπως συνέβη και στις προηγούμενες εκλογές. Ο Ασκούνης πήγε στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ, θεσμικά δηλαδή.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Καμίνης όσο και ο Σκοτινιώτης υποστηρίζουν την «Πρωτοβουλία των 58″ για την Κεντροαριστερά, την οποία απορρίπτει ο Κουβέλης.

.Χειροτερεύουν οι συνθήκες διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών

Στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά στη στέρηση υλικών αγαθών και στις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, ανέβηκε πέρυσι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι, το 76,3% του φτωχού πληθυσμού και το 30,8% του μη φτωχού, δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους ακόμη και περίπου 540 ευρώ.

Έτσι, όχι μόνον ο φτωχός πληθυσμός της χώρας, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού, έχει πλέον δυσκολία για μία εβδομάδα διακοπών ετησίως, για γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι- ή ισοδύναμο για χορτοφάγους- κάθε δεύτερη ημέρα, για επαρκή θέρμανση της κατοικίας, για αγορές διαρκών αγαθών (όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη ΤV, τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο ή αυτοκίνητο), για αποπληρωμή δανείων ή αγορών με δόσεις, για πληρωμή πάγιων λογαριασμών, κ.λπ.

Σύμφωνα δε με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011), το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται, τουλάχιστον, τέσσερις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ανέρχεται σε 19,5% το 2012. 

.Κάτω από το νερό θα αποθηκεύονται οι θησαυροί της Εθνικής Πινακοθήκης στο νέο κτίριο

Προβληματισμό δημιουργεί το έργο της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς ο εντοπισμός του υδροφόρου ορίζοντα σε βάθος κατά οκτώ μέτρα μικρότερο από όσο αρχικά υπολογιζόταν εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια αποθήκευσης των θησαυρών της Πινακοθήκης κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Μεγάλα μουσεία του εξωτερικού που βρίσκονται δίπλα ή κάτω από το νερό δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, υπογραμμίζει η Διοίκηση της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το θέμα απασχόλησε χτες τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν εκ νέου για τη στατική μελέτη του έργου, που χρειάστηκε τροποποίηση, όταν ανακαλύφθηκε ότι ο ποταμός Ιλισός βρίσκεται σε βάθος από 4,5 έως 7,7 μέτρα (ανάλογα με την κλίση του εδάφους), 

δηλαδή τουλάχιστον οκτώ μέτρα πιο πάνω από τις εκτιμήσεις της αρχικής γεωτεχνικής μελέτης (που υπολόγιζε τον υδροφόρο ορίζοντα σε βάθος 15,85 έως 24,7 μέτρα). Με τα νέα δεδομένα η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και οι αποθήκες της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου θα φυλάσσονται τα έργα τέχνης, θα περιβάλλονται από τα νερά του ποταμού.

.Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφει η δημοσκοπική έρευνα «Metron Forum» της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Η Αυγή».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,2%, έναντι 20% της ΝΔ. 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,5%, το ΚΚΕ με ποσοστό 3,8% και η ΔΗΜ.ΑΡ. με ποσοστό 2,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 29,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 42%, έναντι 36% της ΝΔ.

.Σε Αθήνα και Κρήτη τα «σκήπτρα» των φορολογικών παραβάσεων


Παραβάσεις σε 270 επιχειρήσεις εντόπισαν τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων των ΔΟΥ, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε 2.723 επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα (2.12.2013 έως 8.12.2013).
Ο μεγαλύτερος αριθμός παραβάσεων, σε σύνολο 398 που εντοπίστηκαν, αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων ή άλλων φορολογικών στοιχείων.
Η αξία των προστίμων που αναλογούν στις παραβάσεις αυτές ανέρχεται σε 315.400 ευρώ.

Η μεγαλύτερη παραβατικότητα εμφανίζεται στην Αθήνα (107 παραβάσεις) και στην Κρήτη (39 παραβάσεις).

.Τα «παπούτσια της γρίπης» του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν για 104.000 δολάρια

Το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ των τελικών του NBA του 1997, πωλήθηκε την Πέμπτη σε δημοπρασία έναντι ποσού 104.765 δολαρίων ( 76.225 ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Grey Flannel Auctions. 

Κατά τη διάρκεια αυτών των τελικών στον αγώνα νούμερο 5 μεταξύ της Γιούτα και του Σικάγο, ο Τζόρνταν αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει 38 πόντους και να βοηθήσει τους Μπουλς να κερδίσουν τους Τζαζ (90-88) και να προηγηθούν στη σειρά παιχνιδιών με 3-2. Κέρδισαν τον τίτλο στην επόμενη αναμέτρηση αλλά ο αγώνας εκείνος έμεινε στην ιστορία ως το «παιχνίδι της γρίπης» και έγινε θρύλος στο βιογραφικό του Τζόρνταν.

.Πυρκαγιά στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη

Πυρκαγιά σημειώθηκε στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, στους Αγίους Θοεδώρους.

Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί υλικές ζημιές, στο μισό του σπιτιού, και διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς. 

.Διευκρινίσεις του ΔΝΤ για τις αναδιαρθρώσεις χρέους το 2014

Η αναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο». Αυτό αναφέρεται σε διευκρινιστικό σημείωμα της εκπροσώπου του ΔΝΤ, 'Αντζελα Γκαβίρια. 

Ο κ. Ράις μίλησε χθες για την ανάγκη να επιτευχθεί «τραπεζική ενοποίηση» της Ευρωζώνης με ένα «ισχυρό κεντρικό μηχανισμό», εξασφαλίζοντας την «ταχεία εξυγίανση των τραπεζών». 

Επίσης, επισήμανε ότι τον Μάιο του 2013, το ΔΝΤ συνέταξε έκθεση για το θέμα των αναδιαρθρώσεων χρέους, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αναδιαρθρώσεις χρέους ήταν ανεπαρκείς και έγιναν αργά και ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων πτυχών του θέματος.

.Στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ αυτή την ώρα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Ο  κ. Βενιζέλος θα παραθέσει και γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.