.Πρωτομαγιά με δεντροφύτευση στην είσοδο του Δημαρχείου

 Η δημοτική παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά & Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» σήμερα 1/5/2014 έκανε το πρωί δεντροφύτευση στην είσοδο του Δημαρχείου επί της Γεωργίου Ζωγράφου. Η δεντροφύτευση έγινε στην θέση όπου υπήρχαν παλαιότερα νεραντζιές, αλλά προφανώς επειδή εμπόδιζε κάποιους να παρκάρουν μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου, «ξηλώθηκαν» νύχτα.



.Κίνημα ελπίδας

Μια στιγμιαία αντίδραση ήταν. Κάθε άλλο παρά προσχεδιασμένη ή μελετημένη. Ενστικτωδώς επέλεξε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ν' «απαντήσει» στην καθιερωμένη ρατσιστική πρόκληση μ΄ έναν απλό αλλά αφοπλιστικό τρόπο. 

Σήκωσε την μπανάνα, την καθάρισε, έφαγε ένα κομμάτι και πέταξε την υπόλοιπη. Μέσα στα λιγοστά αυτά δευτερόλεπτα γεννήθηκε ένας αντιρατσιστικός συμβολισμός που σίγουρα διεκδικεί τα εύσημα του ευρηματικότερου και αποτελεσματικότερου.

Η αποδοχή του είναι πρωτοφανής. Μέσα σε δύο μόνο εικοσιτετράωρα έχει απλωθεί σ' όλο τον κόσμο και έχει υιοθετηθεί όχι μόνο από ποδοσφαιριστές και αθλητές που βιώνουν τις ρατσιστικές αθλιότητες, αλλά και από στρατιές χιλιάδων απλών χρηστών του Διαδικτύου καθώς και προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της FIFA, η πρόεδρος της Βραζιλίας και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Φυσικά στην εποχή της εμπορευματοποίησης δεν θα ήταν δυνατό ένα επικοινωνιακό γεγονός τέτοιας εμβέλειας να μη γίνει και αντικείμενο αντιδικιών για πιθανολογούμενη οικονομική εκμετάλλευση, μια και την ιδέα του Ντάνι Σίλβα πρόβαλε διαδικτυακά ο συμπαίκτης του, ο Νεϊμάρ, μέσω της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται, αλλά αυτά είναι θέματα που λίγο ενδιαφέρουν. 
Ακόμη κι αν αληθεύουν οι υποψίες, θα βρεθεί ο τρόπος να διαλυθούν τα όποια σύννεφα προκύψουν.


Εκείνο που θα μείνει είναι η θετική πλευρά της ιστορίας αυτής. Η βεβαιότητα ότι οι μπανάνες θα πάψουν ν΄ αποτελούν το σύμβολο της ρατσιστικής χυδαιότητας σε γήπεδα και στάδια. Η απόδειξη ότι υπάρχει και η διάθεση, αλλά και ο τρόπος να καταπολεμηθεί η ρατσιστική αθλιότητα. Αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκλείψει κιόλας. 

Οι οπαδοί της θα βρουν τον τρόπο ν' ανανεώσουν το «οπλοστάσιό» τους. Απλώς οι πολιτισμένες κοινωνίες θα πρέπει να οπλιστούν κι εκείνες με πρακτικές ανάλογης αποτελεσματικότητας όπως αυτή που σκαρφίστηκε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν την Κυριακή τα καταστήματα στην Αθήνα

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 2 Μαίου 2014, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαΐου και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Ν.4177/2013 επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 4 Μαΐου.

Επειδή όμως την ημέρα εκείνη διεξάγεται ο «3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας»
 , από 8:00-11:10, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι η επιτυχία της εκδήλωσης θα συμβάλλει στην ανάδειξη της εικόνας της πόλης και της αγοράς της, προτείνει στους εμπόρους μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 12:00 - 18:00.

.Μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας όπου ολοκληρώθηκε  η πορεια των συνδικάτων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην ειρηνική κινητοποίηση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας ενώ δυναμικό παρών έδωσαν οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και οι σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.  Στελέχη της ΓΣΕΕ χαρακτήρισαν τις συγκεντρώσεις της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, μαζικές και δυναμικές, και πρόσθεσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.