.Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014

3 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα έναρξης 11:30 Αίθουσα Ιφιγένεια Χαιρετισμός του Προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστου Δερβένη Χαιρετισμός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου 
1η Συνεδρία: 
Το ΠΑΣΟΚ εκφραστής του ριζοσπαστισμού της μεταπολίτευσης* (ώρα έναρξης 12:00 - ώρα λήξης 

14:30) Προεδρείο:  Απόστολος Κακλαμάνης & Παναγιώτης Ρήγας Εισηγητές: Ανδρέας Πανταζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 
*ΠΑΣΟΚ και κοινωνικοπολιτικός ριζοσπαστισμός 1965-1989* *Κώστας Μποτόπουλος,* Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου, Πρόεδ... περισσότερα »

.O κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ''...

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη προκάλεσε αν
αφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ»...
κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματος το Σάββατο.
«Άραγε δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς;», διερωτάται ο κ. Ασκούνης και συνεχίζει: «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας έκανε το Σάββατο εκτενή αναφορά στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:

«Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. 
Να αντιτάξουμε στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε «βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να σαρωθούν και άλλα πολλά, δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της».

«Ιδιαίτερα, σε μία περίοδο που όλοι οι δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60», συμπληρώνει.

«Φαίνεται», σημειώνει, «ότι η καθυστέρηση, ο νεοσυντηρητισμός και ο παλαιοκομματισμός φωλιάζουν και σε κομματικούς φορείς που επικαλούνται την πρόοδο και την αριστερά».

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, «ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του επιλέγει την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».
«Πράγματι αυτή είναι μία πολύτιμη παρέμβαση του κ. Τσίπρα στον αγώνα για την χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και το κομματικό κατεστημένο», κατέληξε.

.AΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ...

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, αν και το ποσοστό μείωσής τους ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012...

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των εκπτώσεων 2012 κατά την οποία ο μέσος όρος μείωσης σε σύγκριση με το 2011 κυμάνθηκε στο -29%, οι φετινές εκπτώσεις παρουσίασαν οριακή βελτίωση, καταγράφοντας χαμηλότερο μέσο όρο μείωσης -25%.


«Η περίοδος των θερινών τακτικών εκπτώσεων τελικά δεν εξελίχθηκε σε “προπομπό” σταθεροποίησης της μειούμενης κατανάλωσης στην αγορά» παρατηρεί η Συνομοσπονδία, συμπληρώνοντας ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις εξάντλησαν όλα τα περιθώρια για την καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων που προσέφεραν.
Η εικόνα της κίνησης της καλοκαιρινής αγοράς και των εκπτώσεων δεν ήταν ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας. 

.Εισαγγελική παρέμβαση για την έξωση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο προανήγγειλε ο Π. Καψής

Την εισαγγελική παρέμβαση για την έξωση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προανήγγειλε ο υφυπουργός της Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τους καταληψίες της ΕΡΤ «προκλητικούς».

Ο κ. Καψής μιλώντας στο «Real fm» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης για να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δηλώνοντας ότι «φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία. Έγινε μια προσπάθεια να λυθεί συναινετικά. 

Έγινε η συζήτηση με την EBU και είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει ενημερωτικό πρόγραμμα. Εντός των ημερών θα υπάρξει και δελτίο ειδήσεων. Πλέον δεν έχει την παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή η οποία έχει σταματήσει να εκπέμπει πρόγραμμα και γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου».

Μάλιστα ο κ. Καψής, σχολίασε περαιτέρω την κατάληψη των εργαζόμενων της ΕΡΤ λέγοντας πως «το να κατακρατούν εξοπλισμό 100άδων εκατομμυρίων ή δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μία web-tv η οποία μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας αγγίζει τα όρια της πρόκλησης πλέον».

.«Νομιμοποιούν κάθε είδους αυταρχικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές»

«Όσο γίνεται εμφανής η στρατηγική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο αρχηγός του καταφεύγει στον γνώριμο αδιέξοδο δρόμο των ύβρεων και του λαϊκισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης:

«Πρόσφατο παράδειγμα η αναφορά στην ομιλία του στην Κ.Ε. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η αναφορά του στους "βλαχοδήμαρχους που πρέπει να σαρωθούν" δεν προσβάλλει μόνον τους εκλεγμένους από το λαό εκπροσώπους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προσβάλλει τον ίδιο το θεσμό, την δημοκρατική διαδικασία και εν τέλει τους ίδιους τους πολίτες.

Η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των θεσμών χάριν ενός πρόσκαιρου μικροκομματικού οφέλους, επιβεβαιώνει τα στοιχεία που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν ένα πολιτικό φορέα που αυτοπροβάλλεται ως φορέας της αριστεράς και της προόδου. Αμετροέπεια, αλαζονεία, έπαρση, άκρατος λαϊκισμός, στρατηγικό αδιέξοδο.

Οι απολίτικες, απαξιωτικές αναφορές και η ανιστόρητη ισοπέδωση των πάντων δεν δημιουργούν νέες προοδευτικές προοπτικές για τη χώρα και τους πολίτες. Απλώς ανοίγουν το δρόμο και νομιμοποιούν κάθε είδους αυταρχικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.