.Παντοπωλείο της "Αποστολής" και του Δήμου Ζωγράφου...τρόφιμα μακράς διάρκειας



Σήμερα προσφέραμε από το Παντοπωλείο της "Αποστολής" και του Δήμου Ζωγράφου (το δεύτερο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας, Μπισκίνη 33) τρόφιμα μακράς διάρκειας για ένα μήνα σε 50 οικογένειες και συνολικά 123 άτομα. Ενώ άλλα 53 άτομα παρέλαβαν τρόφιμα μακράς διαρκείας για μια εβδομάδα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου με την στήριξη του ΕΠΕΚΑ.

.Το μέτωπο στη Βουλή

Οι ελπίδες δικαιώθηκαν. Μετά την προχθεσινή ομοφωνία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, χθες επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία και για την υπερψήφιση της διάταξης με την οποία θα ανασταλεί η χρηματοδότηση από την Πολιτεία του νεοναζιστικού μορφώματος.
Είναι κοινοβουλευτικά ιστορικό το γεγονός. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την πρώτη θετική ψήφο του τα τρία τελευταία χρόνια σε διάταξη που θα υπερψηφίσουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. 

Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η θετική αυτή ψήφος θα δοθεί σε μια ρύθμιση η οποία συνδέεται άμεσα με την προστασία της Δημοκρατίας.
Δεν ήταν εύκολη η σύγκλιση που τελικά επιτεύχθηκε.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και εξακολουθεί να έχει αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις για κάποια σημεία της ρύθμισης, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό ν΄ αποτρέψει τη δρομολογημένη συμφωνία. 

Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα. Είναι η επιβεβαίωση ότι σε κρίσιμα θέματα και κυρίως σ΄ αυτά που συνδέονται με τη λειτουργία και την προστασία του πολιτεύματος τα δημοκρατικά κόμματα δεν διστάζουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους.

Ετσι το μήνυμα της Βουλής προς τον ελληνικό λαό για την ανάγκη ν΄ απομονωθεί η υπό κοινοβουλευτικό μανδύα νεοναζιστική συμμορία είναι το ηχηρότερο που θα μπορούσε να υπάρξει. Και ταυτόχρονα δημιουργεί, έστω και αμυδρά, την ελπίδα ότι από τη στιγμή που έγινε η αρχή τίποτα δεν αποκλείει να υπάρξει και συνέχεια σε περιπτώσεις κατά τις οποίες θα κρίνονται κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Και ας μη γελιόμαστε, τέτοια ζητήματα αργά ή γρήγορα θα προκύψουν

.Υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλ. Τσίπρας

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το Συμβούλιο Προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταλήγει στην πρόταση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις προσεχείς Ευρωεκλογές του 2014, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί επισήμως στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει και την τυπική, τελική απόφαση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, η  υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίχθηκε με πολύ θερμά λόγια από το σύνολο των συμμετεχόντων και υπογραμμίζεται ότι η  συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ηθική, πολιτική και ιδεολογική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ.

.Η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης, Β. Φεγγούλη

Είναι μόλις 26 χρονών και δήμαρχος Αγραφιωτών, ενός ορεινού δήμου 12.000 ανθρώπων στην Ευρυτανία, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τόσο με τις οδικές μεταφορές όσο και με τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες. Η δημοσιογράφος κα Βασιλική Φεγγούλη είναι η νεότερη δήμαρχος στην Ευρώπη και, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς λιγότερη γραφειοκρατία για τα επιδόματα θέρμανσης και κοινωνικής προστασίας, αλλά και παραμονή σε λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής «που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το μισό Νομό Ευρυτανίας».

 Κυρία Φεγγούλη, στα 26 σας χρόνια δεν είστε μόνο η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων, αλλά και η νεώτερη σε όλη τη χώρα, όπως και στην Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό για σας;

Μεγάλη τιμή, πρώτον, και δεύτερον πολλές ευθύνες στην πλάτη μου. Χαίρομαι, όμως, έχω και την όρεξη και τη δύναμη να δουλέψω και να αντεπεξέλθω στις ευθύνες και στις προσδοκίες που έχουν στο πρόσωπό μου τόσο οι αιρετοί συνάδελφοί μου που με στήριξαν και με όρισαν αναπληρωτή δήμαρχο στη θέση του κ. Τάτση όσο και στο πρόσωπο όλων των Αγραφιωτών που θεωρώ και πιστεύω ότι στο πρόσωπό μου βλέπουν μια νέα ελπίδα για το Δήμο Αγράφων.

 Με τι προβλήματα έχετε να αναμετρηθείτε;

Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Αγράφων που είναι οι οφειλές. Είναι ένα νομικό κομμάτι μετά τη συνένωση 5 Καποδιστριακών δήμων και τη δημιουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου, δυστυχώς κληρονομήσαμε και οφειλές που έφθαναν το ύψος των 7 εκατ. 

Το ποσό αυτό έχει μειωθεί, απλώς εξακολουθεί να είναι μεγάλο, το οποίο πρέπει μέχρι τη λήξη της θητείας μας να μηδενιστεί. Είναι το πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε άμεσα, Πρώτον, αυτό. Από ?κει και πέρα έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα καθημερινότητας ?μιλάμε για έναν ορεινό δήμο, έναν ορεινό όγκο, μιλάμε για την παλιά δημοτική ενότητα Αγράφων.

 Τα προβλήματα, λοιπόν, που έχετε τώρα και ενόψει και του χειμώνα ποια είναι;

Κατ' αρχήν, το οδικό δίκτυο. Οδικό δίκτυο, πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη δεν μας έχει έρθει για το επίδομα, δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα όσον αφορά και τους δημότες μας - οι περισσότεροι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, δεν μιλάμε για πολίτες ούτε ενός κατώτερου θεού, προς Θεού, απλώς τα εισοδήματά τους είναι τόσο χαμηλά που ακόμη και το επίδομα θέρμανσης που ενδέχεται να πάρουν πρέπει να το προπληρώσουν. 

Και για να φτάσουν να προπληρώσουν το πετρέλαιο είναι δύσκολο. Εμείς ως δήμος, δεν έχει εγκριθεί ακόμη ούτε οι επιχορηγήσεις για τα σχολεία, να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία. 

Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής μας πάει καλά ο καιρός και δεν χρειάζεται να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης ούτε στα κτίρια ούτε πουθενά. Αλλά μέχρι πότε; Φθάνουμε στα τέλη Οκτωβρίου. Θέλω και γι? αυτό η Πολιτεία να μεριμνήσει και να σκύψει πάνω από τους ορεινούς κύριους δήμους. Γιατί δεν είναι μόνο ο Δήμος Αγράφων και ο Δήμος Καρπενησίου, είναι και άλλοι νομοί στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν το αντίστοιχο πρόβλημα.

Τι θα ζητάγατε από τον υπουργό, τον κ. Μιχελάκη, αν τον είχατε απέναντί σας;

Τεράστια βοήθεια. Να μην κολλάμε σε γραφειοκρατίες. Έχουμε προβλήματα και μας καθυστερούν για χαρτιά. Δηλ. ήμαρτον. Κύριο θέμα, να δούμε τι θα κάνουμε -εμπλέκεται και το ΥΠΟΙΚ- για τα επιδόματα θέρμανσης, για επιδόματα κοινωνικής προστασίας σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. 

Να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς. Πέρα από τον υπουργό Εσωτερικών, θέλω να μιλήσω και με του υπουργό Υγείας, τον κ. Γεωργιάδη. Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το μισό Νομό Ευρυτανίας. 

Αυτό το Κέντρο Υγείας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, είμαστε κάθετοι, ενάντια σε αυτή τη σκέψη, αν υπάρχει τέτοια σκέψη, όπως μαθαίνουμε, στο υπουργείο για να κλείσουν τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, αλλά να ενισχυθεί περισσότερο και με νοσοκόμες και με ιατρούς γιατί εξυπηρετεί πραγματικά τη μισή Ευρυτανία.

.Π. Καψής: Συλλογική η απόφαση για την εκκένωση του κτιρίου της Αγ. Παρασκευής

"Απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποδοθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση συλλογικά", τονίζει σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής απαντώντας στην ερώτηση των 32 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας 

σχετικά με την κατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, χαρακτηρίζοντας "μείζον ζήτημα την τηλεοπτική κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ που δεν θα είναι δυνατή αν δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή".

Όπως τονίζει ο Π. Καψής, "η κατάληψη του κτιρίου της πρώην ΕΡΤ είναι παράνομη, αδικαιολόγητη, και η συνέχισή της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και πρόσθετο κόστος στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης". 

Για «προδήλως παράνομη πρακτική, η οποία επισφραγίζει την ακυρότητα των ομαδικών απολύσεων» κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «ο διαχειριστής των παράνομων και άκυρων απολύσεων, κ. Μάναλης, ούτε στην καταβολή των χρημάτων, που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχει φροντίσει να έχει τουλάχιστον την επίφαση νομιμότητας».

.Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της ALCO

Με οριακό προβάδισμα 0,7% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απάντησε το 21,2% και ΣΥΡΙΖΑ το 20,5% των ερωτηθέντων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,7%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,6% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) 1%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 7% και Λευκό το 4,2%. Ένα 8,9% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9%, 

το ΚΚΕ με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2% και 'Αλλο Κόμμα με 8%. Ενώ 10,4% λαμβάνει η κατηγορία των αναποφάσιστων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 - 14 Οκτωβρίου 2013.

.«Μίλησε» το DNA για το 4χρονο κορίτσι που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά

Μία ιδιαίτερα περίεργη υπόθεση απασχολεί την αστυνομία στη Λάρισα. Σε έλεγχο που έγινε σε οικισμό Ρομά την Τετάρτη εντοπίστηκε και ένα τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών λόγω των χαρακτηριστικών του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ανήλικο κορίτσι σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα Λάρισας, δεν ανήκει στους φερομένους ως γονείς. 

Το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανωτέρω, που φέρονται ως γονείς του. Δύο Ρομά προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατά τη ...περισσότερα »

.«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας»

«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εγκαινιάζοντας την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στου Ρέντη. Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων επισημαίνοντας πως με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική. «Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τ...περισσότερα »

.Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι απολύσεις στο δημόσιο

Σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται και πάλι το θέμα του Δημοσίου καθώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προσκρούουν στη σκληρή της στάση. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», φέρονται να αρνούνται τις συμβιβαστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά μετατρέποντας το θέμα των 4.000 απολύσεων και της κινητικότητας των 12.500 επιπλέον υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του έτους σε «σταυρόλεξο» για γερούς «λύτες».

Τα θέματα των απολύσεων και της κινητικότητας, καθώς και της αξιολόγησης των φορέων στο Δημόσιο αναμένεται να απασχολήσουν το Κυβερνητικό Συμβούλιο Δ...περισσότερα »

.«Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης»

«Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για την συνολική πολιτική για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο για την κινητικότητα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη. 

Ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει τονίσει «την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις και ολοκληρωμένης αξιολόγησης του συνόλου των δομών και προσώπων στο δημόσιο τομέα», σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να στοχεύουμε σε συγκεκριμένες ομάδες δίκην καταδρομικής επιχείρησης». 

Επιπλέον, τόνισε ότι «χρειάζεται να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης και όχι φόβου στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης».

.Σημίτης - Γιαννίτσης - Μόσιαλος στηρίζουν την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά

Νέα "προσχώρηση" στην κίνηση των 58 μετά τη δήλωση στήριξης του Κ. Σημίτη ότι «Το κείμενο των “58” το βρίσκω πολύ σωστό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο» , είναι αυτή του Τάσου Γιαννίτση ο οποίος δήλωσε ότι είναι «Θετική κίνηση, που σκοπεύει να παίξει ρόλο καταλύτη στην πολιτική σκηνή». 

Και έσπευσε να διευκρινίσει πως για να έρθει το νέο είναι «αναγκαία η πατροκτονία των δογμάτων και αντιλήψεων του παρελθόντος».

Τέλος, η πολιτική κίνηση «Δυναμική Ελλάδα» με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Ηλία Μόσιαλο εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή της και δήλωσε έτοιμη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στο νέο εγχείρημα.

Aν και οι κινήσεις αυτές δεν μας εξέπληξαν το γεγονός ότι η επιτυχία της Πρωτοβουλίας αυτής΄εξαρτάται άμεσα από το νέο και το φρέσκο, η στήριξη της από τους συγκεκριμένους δεν αποτελει τον καλύτερο οιωνό.

 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.