.Η σταγόνα που φέρνει εκλογές

Η νέα έλευση της τρόικας στην Αθήνα και οι εντολές που έχει λάβει για την διαχείριση του πειράματος «Ελλάδα» θα κρίνουν τον χρόνο των εκλογών. Και αν κρίνει κανείς από την ομιλία, τον ηρωικό απολογισμό, του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραδώσει τη χειροβομβίδα και μάλιστα με τραβηγμένη την περόνη. 

Κι ο λόγος δεν είναι ούτε η διαχείριση του χρέους, ούτε η παραμονή του ΔΝΤ, ούτε… ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως συμβαίνει σ' όλες τις κρίσεις η σταγόνα προκαλεί την έκρηξη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έρχονται αποφασισμένοι να «λύσουν» ή έστω να κουκουλώσουν... περισσότερα »

.Νόμιμες οι περικοπές μισθών στο ΥΠΟΙΚ

Συνταγματικές και νόμιμες είναι οι περικοπές που έγιναν στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011, αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιδιώχθηκε η μείωση κρατικών δαπανών και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας. 

Αυτό έκρινε με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει για το θέμα αυτό υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν τα φύλλα μισθοδοσίας τους με τα οποία περικόπηκαν οι αποδοχές τους και παράλληλα να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου με την οποία κατετάγησαν, σε εκτέλεση του νόμου 4024/2011, στους βαθμούς της κατηγορίας που υπηρετούσαν.

Με την απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές τους και έκρινε ότι με τον Ν. 4024/2011 επιδιώχθηκε, μεταξύ των άλλων, ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά τη δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη χώρα.

Επιπλέον, στην απόφασή της η Ολομέλεια επισημαίνει πως με τη χορήγηση πρόσθετων επιδομάτων (ΔΗΒΕΕΤ) στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών δημιουργήθηκε ένα οιονεί ειδικό μισθολόγιο με ουσιώδη μισθολογική διαφοροποίηση από τους υπολοίπους και η κατάργηση του επιδόματος αυτού δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

Ακόμη, κατά την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η περικοπή που επιβλήθηκε στους υπαλλήλους του υπουργείου τους επιβαρύνει στο βαθμό εκείνο που θα προσέβαλε την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Και αυτό διότι - όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση - δεν μειώθηκε ο βασικός μισθός των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Τέλος, με απόφασή της η Ολομέλεια κρίνει ότι δεν είναι αντισυνταγματικές οι συγκεκριμένες περικοπές και ούτε παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη, την αναλογικότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

.«Να ανοίξει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους»

«Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των κόπων του ελληνικού λαού έχει φτάσει την Ελλάδα σε μια καλύτερη δημοσιονομική κατάσταση. Έχουμε κάνει βάσει αυτής της κατάστασης μια συμφωνία για το χρέος. Πρέπει πρώτα από όλα να ανοίξει τώρα το θέμα του χρέους και να υπάρξει μια καθαρή απόφαση ελαφρύνοντας την ελληνική οικονομία. Αυτή είναι δέσμευση των εταίρων μας» ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. 

Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών με περισσότερες δόσεις και φοροελαφρύνσεις για όσους τις έχουν ανάγκη, δηλαδή όχι οριζόντια, αλλά κλιμακωτά. Έτσι θα στείλουμε μήνυμα δίκαιων μέτρων στην ελληνική κοινωνία. 

Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικοποίησης του οικονομικού πλεονάσματος και του οικονομικού αποτελέσματος που υπάρχει, αλλιώς η Κυβέρνηση δεν αντέχει, γιατί απλά δεν αντέχει η κοινωνία».

«Ας πάρει το μήνυμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το παιχνίδι που έκανε ο κ. Σαμαράς το 2012 για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εξαγγέλλοντας τα 17 δισεκατομμύρια στα Ζάππεια, το ίδιο ακριβώς παιχνίδι έκανε ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ με 27 δισεκατομμύρια. Αυτό είναι καταστροφικό για τη χώρα» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

.«Με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με την τρόικα»

Αισιόδοξος πως «όλα θα πάνε καλά» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που ξεκινούν αύριο, εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η κυβέρνηση προσέρχεται στην διαπραγμάτευση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

.Κινούμενη άμμος οι ομαδικές απολύσεις για την κυβέρνηση

«Φρένο» στις επιδιώξεις του ΔΝΤ για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αναμένεται να βάλει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO). 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα μεταβεί σήμερα με τους προέδρους των ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ στη Γενεύη, προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, αλλά και να ενημερωθούν για τις θέσεις του ILO για τις ομαδικές απολύσεις. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αρκούνται στην συμφωνία των εταίρων για ισχυροποίηση της γνωμοδότησης του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και ζητούν την πλήρη και με νόμο απελευθέ... περισσότερα »

.Πού αποσκοπεί η «μανούβρα» Δραγασάκη για το χρέος

Σχέδια για το ελληνικό χρέος εκπονούν πυρετωδώς στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο θα είναι ραγδαίες με αποτέλεσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι αυτό που από το μετερίζι του κυβερνητικού θώκου θα αναλάβει το δύσκολο έργο της τελικής διαπραγμάτευσης για το χρέος. 

Τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News είναι ενδεικτικά των διεργασιών και σεναρίων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου της Κουμουνδούρου. Ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγο για «απόσυρση» μεγάλου μ...περισσότερα »

.Τα εκλογικά σύννεφα φέρνουν έριδες και κυβερνητική αστάθεια

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο ανοιχτό μέτωπο που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες το κυβερνητικό επιτελείο, όχι όμως και το μοναδικό, αφού ανοιχτό μέτωπο υπάρχει και σε εσωτερικό επίπεδο, με τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων να βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί,

 ενώ έριδες υπάρχουν και μεταξύ υπουργών, που μάλιστα προέρχονται από το ίδιο κόμμα (αλλά και εκλέγονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια). Και ενώ η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών να έρχονται στην Αθήνα, ως συνήθως, με άγρι...περισσότερα »

.«Προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη η Ελλάδα»

«Γενεές δεκατέσσερις» περνάει την Ελλάδα ο καθηγητής πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Jean-Philippe Dedieu, ο οποίος σε άρθρο του στο *Al Jazeera* χαρακτηρίζει την χώρα ως προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη και μάλιστα με την ανοχή του ελληνικού κράτους. 

Το άρθρο ξεκινάει με δυο ρατσιστικές επιθέσεις δύο περιστατικά (η πρώτη στο κέντρο της Αθήνας με θύμα έναν Πακιστανό και η δεύτερη στον Πειραιά με θύμα έναν Ιρανό)! Στη συνέχεια του άρθρου ο καθηγητής τονίζει πως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει την ενίσχυση της ακροδεξιάς, αλλά σημειώνεται πως η βαθιά ύφ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.