.Ο Τσίπρας έκανε τα πάντα για να σπάσει τον πάγο με την Ανγκελα

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν μετά το 55 λεπτών ραντεβού τους ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Αλέξη Τσίπρα. Φρόντισε μάλιστα να διαμηνύσει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και πως είχε πολύ θερμές και ουσιαστικές συζητήσεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

 Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να μην διαιωνίζονται στερεότυπα, ούτε να γκρεμιστεί ό,τι καλό έχει γίνει. Ζήτησε ακόμη τη δικαστική συνδρομή των γερμανικών αρχών για να υπάρξει δικαιοσύνη σε σχέση με τα πεπραγμένα της Siemens. *Η Ανγκελα Μέρκελ, μεταξ... περισσότερα »

.Νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λ. Κατσέλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του τη Λούκα Κατσέλη και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Γεωργίου Ζανιά και Αλέξανδρου Τουρκολιά. Παραίτηση υπέβαλε και Στέφανος Βαβαλίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Μετά την εκλογή των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής προχώρησε σε ανασυγκρότησή του, εκλέγοντας τη Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού προέδρου του και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των νέων μελών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

.Τι συζήτησαν Μέρκελ - Τσίπρας... Σαφή οικονομικά στοιχεία και σαφέστερες μεταρρυθμίσεις ζήτησε η Καγκελάριος

Σαφή οικονομικά στοιχεία και ακόμα σαφέστερες μεταρρυθμίσεις ζήτησε η Α. Μέρκελ από τον Α. Τσίπρα κρατώντας διακριτές αποστάσεις από το μεγάλο ελληνικό πρόβλημα που είναι αυτή τη στιγμή η ρευστότητα. 

Η γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε το θέμα στο Eurogroup και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αν και όλες οι πληροφορίες θέλουν να έχει υπάρξει μια πρώτη συζήτηση για διευθέτηση του θέματος της ελληνικής ρευστότητας για τον Απρίλιο σε συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή ή τη Δευτέρα. 

Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός στην δημόσια τοποθέτηση του δήλωσε ότι έθεσε το θέμα των επανορθώσεων αλλά κ... περισσότερα »

.«Δεν αποφασίζει η Γερμανία το μέλλον της Ελλάδας»

«Υπάρχει πνεύμα συνεργασίας αλλά υπάρχουν και οι θεσμοί» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου και υπογράμμισε πως «δεν αποφασίζει η Γερμανία για το μέλλον της Ελλάδας». 

«Από Γερμανικής πλευράς είναι θερμές και ουσιαστικές οι επαφές με τον λαό της Ελλάδας. Οι μετανάστες που ζουν εδώ είναι γέφυρα μεταξύ των δυο χώρων. Όπως και οι τουρίστες που πάνε στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί. 

Κάναμε ένα πρώτο γύρο συζητήσεων. Είδαμε ποιες είναι οι ευθύνες και ποιες οι ανάγκες  ώστε να καλυφθούν όλες οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει μέχρι σήμερα. Τα οικονομικά στοιχεία πρέπει να είναι σαφή. Πότε και ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν. Δεν αποφασίζει η Γερμανία. Άλλοι αποφασίζουν και οι αποφάσεις θα παρθούν εκεί.

Θα ήθελα όπως η Ελλάδα γίνει από οικονομικής πλευράς μια εύρωστη χώρα και να φύγει από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα. Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Συζητήσαμε και για άλλα θέματα όπως για παράδειγμα η «Task Force» η οποία υπάρχει για να βοηθάει την τοπική αυτοδιοίκηση ή και σε θέματα υγείας. Θα μας πει η κυβέρνηση αν θέλει να συνεχίσουμε την συνεργασία σε αυτούς του τομείς. 

Γενικά είχαμε μια διάθεση καλής συνεργασίας. Φάνηκε ότι μπορούμε να θέσουμε και δύσκολα ζητήματα στα οποία δεν συμφωνούμε. Και οι δύο θέλουμε να συνεχίσουν να είμαστε μέλη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ» τόνισε η Άγγελα Μέρκελ. 

.«Δεν υπάρχει κανένα success story τα 5 τελευταία χρόνια»... Αλ. Τσίπρας: Δε φταίνε μόνο οι ξένοι για όλα τα δεινά της Ελλάδας

«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο και να ανταλλάξουμε απόψεις. Μέσα από το διάλογο να βρίσκουμε συναινέσεις και λύσεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 

«Όπως μου είπε στο τηλέφωνο είναι “προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο, παρά ο ένας για τον άλλο”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις Τύπου που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση. Κατόπιν, ο κ. Τσίπρας θέλησε να υπογραμμίσει δύο βασικές θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα... περισσότερα »

.Το πακέτο μέτρων για ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ με στόχο ρευστό

Πακέτο μέτρων που εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις σε φόρους, ασφαλιστικό, Δημόσιο, εργασιακά αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις θα μεταφέρει στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο το «ξεπάγωμα» της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. 

Τη σχετική λίστα ετοιμάζουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα κείμενο 10 σελίδων που θα έχει μαζί του ο πρωθυπουργός δεν θα περιέχει όλες τι... περισσότερα »

.Κατρούγκαλος: Μηνύσεις και αγωγές σε Βήμα και Bild

Για σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ιδίου και κυρίως υπονόμευσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού την ώρα που διαπραγματεύεται στη Γερμανία έκανε λόγο σε νέα συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα.

 «Όχι απλώς είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, διερωτώμενος που βρίσκεται το ηθικό ζήτημα. «Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθρογραφία μου, παλεύω και τώρα γι' αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Σβήνουν όσα γράψαμε με μεγάλο μόχθο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως «νοιάζεται μόνο για το κόμμα» και πως «για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα».

«Όπως θυμάστε όταν καταργήσαμε το καμποτάζ, ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια. Σαν αυτούς τους γίγαντες – κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται πίσω μου.

Τώρα που ήρθανε τα κρουαζιερόπλοια, κλείσανε τα μαγαζιά και δύο χιλιάδες κόσμος που θα μπορούσε να ψωνίσει εδώ πέρα στην Καλαμάτα, σε κάθε περιοχή της χώρας, δε μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει:

«Ελπίζω ο τουρισμός, ο οποίος έφτασε σε επίπεδα – ρεκόρ στην προηγούμενη Κυβέρνησή μας, μέσα από μάχες που δώσαμε για αυτό, να συνεχίσει να έρθει, γιατί μέχρι στιγμής είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη στην οικονομία.

Γιατί για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα και να σβήνουν εκείνα τα οποία γράψαμε εμείς με πολύ μεγάλο μόχθο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.