ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!


.«Δε με ενημέρωσε ο Παπακωνσταντίνου ότι έγινε επίσημη παράδοση»


Νέα διάσταση στην υπόθεση του USB με τη λίστα Λαγκάρντ δίνει με το υπόμνημα που κατέθεσε ο συνήγορός του στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης.

Ο κ. Διώτης, που κλήθηκε σε εξηγήσεις και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πλην αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει, υποστηρίζει ότι ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «(...)Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. 

Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο (σ.σ. αναφέρει το όνομά της), η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο».

Ο κ. Διώτης φέρεται να τονίζει, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του «στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

Η συνεργάτιδα την οποία επικαλείται ο κ. Διώτης θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή στις 8 Ιουλίου 2011 --ημερομηνία αντιγραφής του USB-- με τον κ. Ε. Βενιζέλο και τον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το επίμαχο θέμα. 

Αναφέρει, επίσης, ότι όταν έλαβε διάσταση το θέμα με τη λίστα, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, ο ίδιος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Βενιζέλο τον προέτρεψε να την παραδώσει στον πρωθυπουργό, ενώ τονίζει ότι παρέδωσε στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το στικάκι, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.

Ο κ. Διώτης τονίζει, εξάλλου, ότι όταν στα μέσα Ιουνίου 2011 ο αποχωρών υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του απέστειλε το USB δεν του ανέφερε ούτε ότι υπήρχε CD, ούτε ότι αυτό είχε παραληφθεί με συνοδευτικά έγγραφα και ούτε ότι είχε αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. 

"Εάν αυτό είχε συμβεί αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα το χειριζόμουν ως «έγγραφο» και δεν θα είχα κανένα λόγο να το αντιμετωπίσω ως παράνομο αποδεικτικό μέσο". Υπογραμμίζει δε ο κ. Διώτης ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου όπως αναφέρει, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης, με το υπόμνημά του ζητά από τους δύο εισαγγελείς να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου, όπως αναφέρει α)να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω μαγνητικού μέσου αποθήκευσης (USB) έχει υποστεί αλλοιώσεις ή και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και β) να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο USB όπως επίσης και αυτού καθ' εαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής τους.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στο υπόμνημά του ότι το τελευταίο διάστημα διεσύρθη από ορισμένους ως πλαστογράφος και ψεύτης, υπογραμμίζει «ούτε το ένα, ούτε το άλλο είμαι» και αρνείται ότι διέπραξε είτε νόθευση εγγράφου είτε υπεξαγωγή εγγράφου είτε παράβαση καθήκοντος.

.Γερμανία: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Τσίπρα


Τα θέματα του κατοχικού δανείου, της παράδοσης της δικογραφίας Χριστοφοράκου στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και των ανθρωπιστικών συνεπειών από την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας, έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στις επαφές του με τη γερμανική πολιτική ηγεσία.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ποτέ, στις δικές της επαφές με τις γερμανικές αρχές, έστω κάποιο από αυτά.
«Στις συναντήσεις που είχαμε με την γερμανική πολιτική ηγεσία διευρύναμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης, θέτοντας το θέμα του κατοχικού δανείου. 
Ζητήσαμε από τη γερμανική κυβέρνηση να συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, αποστέλλοντας στην ελληνική δικαιοσύνη τη δικογραφία Χριστοφοράκου, που βρίσκεται στα γερμανικά δικαστήρια, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens. 
Και αναδείξαμε τα αδιέξοδα της τριετούς εφαρμογής του μνημονίου, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας από το Βερολίνο, όπου ολοκληρώνει σήμερα τις επαφές του, με συνάντηση που θα έχει με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και στις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τη Γερμανία, σημείωσε:
«Αναρωτιέμαι, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε άραγε ποτέ έστω κάποιο από αυτά τα θέματα στις επαφές και στις συναντήσεις της, τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, που είχε ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ; Η μήπως η αντίληψή τους για την διαπραγμάτευση είναι ότι λέμε πάντα στους εταίρους μονάχα αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα».

.Σύσκεψη των τριών για τη βία


Τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών συζήτησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχαν και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι ενημέρωσε τους αρχηγούς για το Eurogroup της επόμενης δευτέρας, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τόνισε ότι «ακόμη δεν έχουμε καταλήξει».
O Νίκος Δένδιας δήλωσε από τη πλευρά του: «Η ανομία απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται δεν γίνεται ανεκτή».
Εν τω μεταξύ, κείμενο με το οποίο γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε βάρος της οικίας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα. 
Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο έχει βάση, καθώς δεν φέρει υπογραφή. Πάντως, όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.  
«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτίριο, το πυροβόλησαν.Τη Δημοκρατία όμως δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουν λοιπόν αυτοί που πρέπει. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», διαμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός.
«Το θράσσος του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων έχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν. Είναι απορίας άξιον, πάντως, γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να αποκηρύξουν κάθε μορφή βίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.  
«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κ.λπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος. 
Ανάληψη ευθύνης
Κείμενο με το οποίο γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε βάρος της οικίας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα. Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο έχει βάση, καθώς δεν φέρει υπογραφή.
Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

«Το πολυώροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων, που κατοικούνται, μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. 
Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε από το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. 
Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα, η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους. Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς».

.Σήμα κινδύνου από τους αλλεργιολόγους, για την καύση ακατάλληλων υλικών


Tον κώδωνα του κινδύνου, για μια πολύ πιθανή έξαρση των αλλεργικών κρουσμάτων και αναπνευστικών κρίσεων, κρούει η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ). 

Η Εταιρεία εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την αλόγιστη χρήση τζακιών, με καύση ακατάλληλων υλικών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται από τους αλλεργιολόγους στην αυξημένη συσσώρευση ατμοσφαιρικών ρύπων, λόγω της αύξησης της καύσης ξύλων που περιέχουν χρωστικές ουσίες ή βερνίκια. Η ΕΕΑΚΑ επισημαίνει ότι από τα ανωτέρω προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα για την ποιότητα της υγείας των Ελλήνων.

Ο καπνός των καμένων ξύλων περιέχει ένα πολύπλοκο μίγμα χημικών ουσιών όπως όζον, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και οξείδια του αζώτου, καθώς και οργανικές Πτητικές Ουσίες (VOCs ή Volatile Organic Compounds) και κυκλοφορούντα μικροσωματίδια (PM ή Particulate Matter).

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η πολιτεία οφείλει να λειτουργήσει προληπτικά, τόσο ενημερώνοντας για τις συνέπειες που έχει η αλόγιστη καύση και η καύση ακατάλληλης ξυλείας, όσο και με τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου.

.Ο Δ. Παπαδημούλης για έξαρση βίας, στάση ΝΔ και δηλώσεις Μ. Γλέζου


«Όταν είναι δεδομένη, ομόθυμη και απόλυτη, η καταδίκη της τυφλής βίας που κλιμακώνεται με καλάσνικοφ, το να προσπαθούν ορισμένοι με μια άθλια πρακτική να φορτώσουν τα καλάσνικοφ - για να υπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες-στην αξιωματική αντιπολίτευση, νομίζω ότι παίζoυν το παιχνίδι της βίας και όσων βρίσκονται από πίσω» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, αναφερόμενος στις επικρίσεις της κυβέρνησης για τη στάση του κόμματός του.

Ο Δ. Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας ότι «και για το ποιοι βρίσκονται από πίσω, σας λέω είτε είναι ακραίοι - μια νέα γενιά τρομοκρατίας- είτε είναι παρακρατικοί, βαλτοί, την ίδια ζημιά κάνουν και γι' αυτό ζητώ να συλληφθούν. 
Πιστεύω, ότι αντί να κοκορεύεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, θα πρέπει να δει τις ευθύνες του, για την τρύπια φύλαξη των γραφείων της ΝΔ».

Σε ό, τι αφορά τις αναφορές του Μανώλη Γλέζου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο κ. Γλέζος με το κύρος του και την εμπειρία του, είπε μια ολοφάνερη αλήθεια. 

Από τέτοιες εξελίξεις, δεν κερδίζει ούτε ο τόπος, ούτε η Αριστερά και για αυτό έθεσε ως σενάριο και νομίζω ότι κακώς αποκλείεται από όσους αποκλείεται, αυτό να είναι και από παρακρατικές δυνάμεις».
Επιτέθηκε δε στην ΝΔ γιατί στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

«Φοβάμαι ότι κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην ΝΔ, θεωρούν ότι στοχοποιώντας το ΣΥΡΙΖΑ για τα καλάσνικοφ, θα διευκολυνθούν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, να σκεπάσουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το σκάνδαλο Λαγκάρντ, την ανεργία, την ύφεση. 
Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν μασάει από αυτά. Επομένως, πρέπει να σκεφτούμε να μην κάνουμε ζημιά και στη δημοκρατία ακόμη μεγαλύτερη και στην οικονομία».

.Στην Ολομέλεια της Βουλής η τελική απόφαση για τις κάλπες για Προανακριτική


Η Ολομέλεια της Βουλής θα είναι εκείνη που θα λάβει την απόφαση να στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστρα Λαγκάρντ.
Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη και, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις. Αν στηθούν τρεις κάλπες θα αφορούν τις προτάσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (σ.σ. προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου) του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 

(σ.σ. προτείνει την άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου) και των ΑΝΕΛ (σ.σ. προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και κατά των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου).

Είτε θα στηθούν τόσες κάλπες όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων είτε τέσσερις κάλπες όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται.

Σε ερώτηση ποιο κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες, το Γραφείο Τύπου της Βουλής απάντησε ότι αυτό θα φανεί κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. 

Στο ερώτημα αν η Βουλή έχει απευθύνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το θέμα, η απάντηση ήταν αρνητική.

.ΔΗΜΑΡ: «Δεν θα περάσουν από τη Βουλή άλλα μέτρα»


«Ήταν, σαφέστατα, μια τρομοκρατική ενέργεια, η οποία δεν χωρά οτιδήποτε άλλο, πέρα από την απόλυτη καταδίκη όλων μας» δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος αναφορικά με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Ερωτηθείς για την οικονομία και αν θα ληφθούν άλλα μέτρα, υπογράμμισε: «Υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης να μην παρθεί κανένα άλλο μέτρο. Έχουμε μπει σε ένα καλύτερο δρόμο. 

Το 2013 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά, νομίζω όμως ότι, από το 2014, θα φανεί ένα φως στο τούνελ... Στο χέρι μας είναι, αν κάνουμε και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να πάνε όλα καλά.  Δεν θα περάσουν από τη Βουλή άλλα μέτρα... Δεν υπάρχει περίπτωση οι βουλευτές να ψηφίσουν άλλα μέτρα».

Σχετικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι χάνεται η εθνική κυριαρχία, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι φράσεις που δεν έχουν ουσία.... Είναι μια φράση, περισσότερο τη λέμε καθ' υπερβολών, όπως λέμε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κάθε τόσο».

Χαρακτήρισε τη συνάντηση Τσίπρα- Σόιμπλε ως στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό, λέγοντας: «Νομίζω ότι κάθε στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ρεαλισμό είναι θετική. 

Αρκεί αυτή να μην ακυρώνεται από άλλες ενέργειες, όπως δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι, με το που γίνει κυβέρνηση, θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα λιμάνια».

.Τέσσερις στους δέκα γονείς παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών


Το ποσοστό των γονέων που παρακολουθούν, μέσω της τους «επιγραμμικής παρακολούθησης» (online monitoring), τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους «αγγίζει» το 43%, σύμφωνα με νέα μελέτη της Microsoft, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες, που συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνες με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της δημοσκόπησης ρωτήθηκαν γονείς από την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

 Συνολικά, περισσότεροι από 7.000 γονείς, με παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, έλαβαν μέρος στην έρευνα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, το 45% των γονιών επιλέγει να βάζει περιορισμούς αντί να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών.

 Επιπλέον, οι γονείς προτιμούν να βάζουν πιο πολλούς περιορισμούς σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, ενώ επιλέγουν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των μεγαλύτερης ηλικίας παιδιών.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γονείς θέλουν πιο ευέλικτα εργαλεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής ζωής. Κατά τη Microsoft, η νέα τάση που προκύπτει είναι ότι οι γονείς επιθυμούν μια ισορροπημένη διαχείριση του ζητήματος, που συνδυάζει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας με το φιλτράρισμα περιεχομένου.

.Σύσκεψη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων franchise


Το ενδεχόμενο και τα καταστήματα που αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchise να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου αγορανομικο κώδικα. Το συγκεκριμένο αίτημα έχει τεθεί τόσο από τον εμπορικό κόσμο όσο και από τον σύνδεσμο του κλάδου.
Ωστόσο, πριν υπάρξει μία τέτοια ρύθμιση προηγείται η διαδικασία να καθοριστεί "τι είναι αλυσίδα", με εξουσιοδοτική διάταξη και με σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι το υπάρχον σχέδιο νόμου για τον Αγορανομικό Κώδικα, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους θα μπορούν να λειτουργούν 7 Κυριακές το χρόνο. 

Με άλλη διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα, με συνολική επιφάνεια εμβαδού, μικρότερο των 250 τ.μ. Αλλά, υπάρχει και η προϋπόθεση τα συγκεκριμένα καταστήματα να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων ή να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

Το θέμα αυτό όπως και όλες οι αλλαγές που έρχονται στη λειτουργία της αγοράς θα τεθούν επί τάπητος, σήμερα Τρίτη, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την ΕΣΕΕ, τον ΣΕΛΠΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΒ και την ΕΕΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου αντιδρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να μη φαίνεται προς στιγμή τουλάχιστον διατεθειμένη να πάρει πίσω τη ρύθμιση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.