.Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον «αιώνιο» Ολυμπιακό, η οποία του δίνει ψυχολογία αλλά και –πλην εξαιρετικού απροόπτου- το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Α1.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν των Πρωταθλητών Ευρώπης με 58-48, στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της πρωταθλήματος και πλέον βρίσκονται στο +3 από τους Πειραιώτες. Αυτό σημαίνει πως για να αλλάξουν οι ισορροπίες θα πρέπει το «τριφύλλι» να υποστεί τουλάχιστον τρεις ήττες και οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν μόνο νίκες.

Κακή εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν είχαν σε καλή μέρα τον Βασίλη Σπανούλη που έμεινε στους τρεις πόντους.

Κάρι και Διαμαντίδης αυτοί που ξεχώρισαν για τους νικητές.

.Στα 1,455 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού

Στα 1,455 δισ. ευρώ διαμορφώνεται, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού (-6.718 εκατ. ευρώ) εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 2,034 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 6,139 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ αναφέρει τα εξής: «Την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2013 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 12.794 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 10.697 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. 

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 2.034 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 46.630 εκατ. ευρώ, από 48.313 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 6.139 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 57.797 εκατ. ευρώ, από 56.132 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2012. 

Το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού (-6.718 εκατ. ευρώ) διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 1.455 εκατ. ευρώ εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 2.034 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 6.139 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών».

.«Δεν μας σταματά τίποτα, δεν μας σταματούν οι ακραίοι»

Αποφασισμένος απέναντι στους τρομοκράτες δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ένα σαθρό, όπως το χαρακτήρισε σύστημα, το οποίο αφήνει τους τρομοκράτες ελεύθερους και δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.

«Δεν μας σταματά τίποτα, δεν μας σταματούν οι ακραίοι, δεν μας σταματούν ούτε οι απειλές των τρομοκρατών που η αστυνομία τους συλλαμβάνει, η δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει ελεύθερους» τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του απέναντι στους τρομοκράτες και σε όσους τους συνδράμουν.

Ο κ. Σαμαράς φωτογράφισε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας την αποφασιστικότητά του να βρεθεί απέναντι σε όσους, όπως είπε, από τη μια κάνουν ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες και από την άλλη προχωρούν σε καταγγελίες όταν αφήνονται ελεύθεροι. 

«Έχουμε υποχρέωση να κλείσουμε όλες τις τρύπες ενός συστήματος που νοιάζεται περισσότερο για τους τρομοκράτες παρά για τους πολίτες. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

.Νέο «μέτωπο» για τα πιστεύω Τσίπρα

Περί πίστεως η πολιτική αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να συντηρεί το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων του Αλέξη Τσίπρα. «Τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, ενώ η ΝΔ έχει καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει «σε τι πιστεύει», μετά τις δηλώσεις του υπεύθυνου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη, ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. 
Η όλη συζήτηση αποτελεί κεντρικό θέμα σήμερα στα social media, με σκωπτικά σχόλια από πολλούς χρήστες. 
Η Κουμουνδούρου έχει απαντήσει πως δεν έχει τέλος ο κατήφορος του κου Σαμαρά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε «δεν με ενδιαφέρει αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο».
Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη 10μηνη φυλάκιση του νεαρού blogger Γέροντα Πασίτσιου κατά κόσμον Φίλιππου Λοΐζου, για ασέβεια στο πρόσωπο του Γέροντα Παΐσιου μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, ιδρυτής του «Άρτος Ζωής» Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν μπορεί να ανήκουν στη γλώσσα του κράτους έννοιες όπως αυτές της βλασφημίας και της ασέβειας».

.Παράταση για χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους

Παράταση για δεύτερο μήνα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους, αφού οι επιτροπές φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους δεν λειτουργούν λόγω της παρατεινόμενης απεργίας της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Έτσι, με απόφαση του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακα τους για έναν ακόμη μήνα, χωρίς απόφαση των επιτροπών και με ευθύνη του θεράποντα γιατρού. Η ένδειξη χορήγησης θα πρέπει να σημειώνεται στο βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου.

.Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά αύριο

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά αύριο με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. 

Όπως αποφασίστηκε, από αύριο, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από την συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Εξάλλου, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Ωστόσο, ε
βδομάδα διαβουλεύσεων θα είναι η τρέχουσα για τους Βορειοελλαδίτες αγρότες, καθώς ενώ συνάδελφοί τους, προσκείμενοι στην ΠΑΣΥ, να αποφάσισαν έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, οι υπόλοιποι  αγρότες της Β. Ελλάδας συζητούν ακόμη προτάσεις που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

.Επί τάπητος οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας για την απασχόληση

Σε συνάντηση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Προεδρίας, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται βρεθεί η «αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης» και θα συζητηθούν δύο θεματικές ενότητες:

α) η Κοινωνική Διάσταση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) και

β) θέματα απασχόλησης στη βάση της Ετήσιας Επισκόπησης της Ανάπτυξης (Annual Growth Survey) συμπεριλαμβανομένων των σχημάτων «Εγγυήσεις για τη Νεολαία», του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων.

Την Πέμπτη (23/1), ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στον τομέα της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Συνοχής στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

.Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ οι ένστολοι για τις μειώσεις των αποδοχών τους

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα. 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας της Ολομέλειας, σχεδόν ομόφωνα, διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων και θα ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει. Αναλυτικότερα, η έκταση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί... περισσότερα »

.Καθυστερεί η έλευση της τρόικας

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα εντός του Φεβρουαρίου αφήνουν στελέχη του Ευρωσυστήματος, σημειώνοντας πως μεγάλο μέρος της προετοιμασίας που πρέπει να προηγηθεί πριν την άφιξη των κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. 

Αν και η ελληνική πλευρά επιδιώκει να πείσει την τρόικα ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι κατά πολύ καλύτερες σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις και ότι ως εκ τούτου τα θετικά αποτελέσματα θα συμβάλουν στη μείωση του δημοσιονομικού κενού τόσο για το 2014 όσο και για το 2015 οι εκπρόσωποι ... περισσότερα »

.Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους για την Ελλάδα

Στην ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, υπό τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, η αδυναμία κρατών μελών της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «το παρόν σημείωμα στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα παραμένει στη Ζώνη του Ευρώ ή ότι υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή. Στους κινδύνους της ε... περισσότερα »

.«Ο Παπανδρέου απαντά με όρους χαρτοπαικτικής λέσχης»

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με αφορμή το σχόλιό του, «Ο λόγος του κ. Ιγνατίου λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα», που απέστειλε στα ΜΜΕ, μέσω του Γιώργου Ελενόπουλου. 

Στην απάντησή του ο κ. Ιγνατίου αναφέρει: « Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, "είναι τα έγγραφα του ΔΝΤ που βρίσκονται απέναντί του", ΔΕΝ είμαι εγώ. Και στο Ταμείο πρέπει να στρέψει τα βέλη του, που τον κατηγορεί ...αδίκως, ότι απέρριψε την αναδιάρθρωση που του πρότεινε ο Ντομινίκ Στρος Καν. Ο κ. Παπανδρέου απαντά στο κείμενό μου στο «ΕτΚ», με όρους χαρτοπαικτικής... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.