.Ευ. Βενιζέλος: «Αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας»


 Η φετινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας βρίσκει - μετά από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια - στην ευθεία προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζει «εθνικό στόχο» την ανάκτηση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, και την επάνοδο στην «κανονικότητα» μετά από επτά χρόνια ύφεσης 

και τονίζει ότι για ολοκληρωθεί «η επώδυνη αυτή προσπάθεια πρέπει να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα και την ικανότητα μας να  διακρίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα εύκολα λόγια για ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια, στις ψευδαισθήσεις, την μικροκομματική επένδυση στο σενάριο του αδιεξόδου και της καταστροφής που ευτυχώς διαψεύδεται χάρις στις θυσίες και τη σοβαρότητα του Ελληνικού Λαού».

Και καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Η εθνική μας γιορτή, που συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιό είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπευθύνων επιλογών σε αντίθεση με τον "εθνικολαϊκισμό"  των εύκολων και  ανεύθυνων λόγων. 

Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και  την υπερηφάνεια του Έθνους των Ελλήνων».

.«Πιθανή μια Ρωσική εισβολή»

Προειδοποίηση πως η Ρωσία ενδέχεται να εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία, ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια, έστειλε την Κυριακή o στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και βοηθός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τόνι Μπλίνκεν, λίγη ώρα αφότου ο ουκρανός μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνεται.
Τα σχόλια των δύο ανδρών ήλθαν αφότου ο διοικητής του NATO στην Ευρώπη έκρουσε τον κώδωνα για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
«Είναι πιθανό πως [οι Ρώσοι] ετοιμάζονται να μπουν», σημείωσε, μιλώντας στο CNN, ο κ. Μπλίνκεν, εκτιμώντας πως η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στη μεθόριο αποσκοπεί στον εκφοβισμό του Κιέβου.
Προσέθεσε μάλιστα πως ακόμα και η προσφορά αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, «είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει τους υπολογισμούς της Ρωσίας και να αποτρέψει μία εισβολή».
Η Δύση έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της πως, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η Μόσχα έχει εδαφικές βλέψεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν σημαντικοί ρωσόφωνοι πληθυσμοί. Η Ρωσία έχει διαβεβαιώσει πως δε σχεδιάζει επέμβαση στην ανατολική Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, προειδοποίηση πως οι πιθανότητες σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνονται απηύθυνε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο ουκρανός μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Ντεστσίτσια.
«Αυξάνονται θα έλεγα. Δεν ξέρουμε τι έχει ο [Βλαντιμίρ] Πούτιν στο μυαλό του και ποια θα είναι η απόφασή του [...] Για αυτό το λόγο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εκρηκτική σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντεστσίτσια.

.Αντίθετος στη μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη θέση ότι τα σχέδια για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στοχεύουν στο να πλήξουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα ρουσφέτια, τις μίζες και τη διαφθορά.

Τα κόμματα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, πρέπει να εκφράζουν τους πραγματικούς κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και όχι να αποτελούν παραμάγαζα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Σε πλήρη αντίθεση με μια λογική όπου τα μίντια και το κεφάλαιο θα καθορίζουν τις δυνατότητες προβολής ενός κόμματος, η διασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: 

«Σε αυτό το πλαίσιο, η κατοχύρωση της κρατικής χρηματοδότησης θα πρέπει να διέπεται από διαφάνεια, δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο και το ύψος της να διασφαλίζει την προβολή της πολιτικής και της δράσης τους, καθώς και την ανεξαρτησία τους»

.Παπούλιας: Αναγκαίο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για οριστική έξοδο από την κρίση

Σε όλα όσα πέρασε η Ελλάδα από το 1821 και στην τελευταία δύσκολη τετραετία της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την εθνική γιορτή. 
«Πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά, η κοινωνική συνοχή βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμη και η ποιότητα της δημοκρατίας μας θόλωσε», σημειώνει ο Κάρολος Παπούλιας τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται σήμερα σε ένα μεταίχμιο και «το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το αν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημ... περισσότερα »

.Αλλάζει όνομα η Νέα Δημοκρατία

Απόλυτα πεπεισμένος για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας κεντροδεξιάς παράταξης που θα έχει ως βασικό πυλώνα τη Νέα Δημοκρατία και θα εκτείνεται από τον χώρο της «δεξιάς» μέχρι το «παραδοσιακό κέντρο» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναγνωρίζει ότι η μνημονιακή εποχή επέδρασε καταλυτικά (και) στο πολιτικό σύστημα της χώρας. 

Ο πρωθυπουργός, όπως γράφει σήμερα το «*Έθνος*», θεωρεί πως σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου- σύγχρονου κεντροδεξιού πολιτικού φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι συζητήσεις στο πρωθυ... περισσότερα »

.Προσκλητήριο Τσίπρα στους κυβερνητικούς βουλευτές

Να συνταχτούν οι κυβερνητικοί βουλευτές με τον λαό και όχι με το Μνημόνιο καλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προτρέποντάς τους να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας. 
Στη συνέντευξη του στην «*Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία*» τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις». 
«Οι βουλευτές καλούνται να συνταχθούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό το κάνουν εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό, τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρ... περισσότερα »

.Η ρωσική σημαία κυματίζει σε δεκάδες ουκρανικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία κυματίζει πλέον η ουκρανική σημαία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο ημέρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμους που ολοκληρώνουν την προσάρτηση αυτής της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία. 

«Η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας υψώθηκε σε 189 στρατιωτικές μονάδες και θεσμούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που στάθμευαν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο... περισσότερα »

.Σε τρία ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας

Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός χάρτης με τη δημιουργία τριών Ταμείων που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ. Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης. 

Τα τρία ταμεία- για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες- θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ. 

Η διαδικασία, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ενώ στην αμέσως επόμενη φάση τα τρία ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν στην «ομπρέλα» του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων. 

Η μεταρρύθμιση αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία στάδια:

1. Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία, στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Το βασικό σενάριο προβλέπει πως στο ΙΚΑ θα υπάρχει κι ένας ξεχωριστός κλάδος που θα καλύπτει τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τον δικό τους ασφαλιστικό φορέα θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ξεχωριστό ρόλο θα διαδραματίσει το ΝΑΤ. 

2. Στην αμέσως επόμενη φάση αναμένεται να υπάρξει απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία νέα ταμεία, με τη δημιουργία χωριστών και απολύτων διακριτών κλάδων στο εσωτερικό των τριών μεγάλων ταμείων. 

3. Η τρίτη φάση προβλέπει τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης, που θα αποτελεί την «ομπρέλα» για όλα τα Ταμεία. Σε αυτόν θα υπαχθούν το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓα και το ΝΑΤ, διατηρώντας ωστόσο ξεχωριστές διευθύνσεις. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.