.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ...

Για πραξικόπημα, στραγγαλισμό της δημοκρατίας και αμφισβήτηση του αυτεξούσιου της Βουλής έκανε λόγο η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή ... το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» αλλά και της διαδικασίας ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων.

 Η Πρόεδρος της Βουλής προαναγγέλλει μάλιστα κινήσεις για την εμπόδιση αυτού του «πραξικοπήματος». 

«Το γεγονός ότι η διεθνής κοινή γνώμη εξεγέρθηκε τη νύχτα της 12 κ ξημερώματα 13ης Ιουλίου (σ.σ. Σύνοδος Κορυφής) και έκανε το γύρο του κόσμου το σύνθημα : «Αυτό είναι ένα πραξικόπημα», πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών ... περισσότερα »

.Ο φόβος πτώσης της κυβέρνησης «έβγαλε» από το νομοσχέδιο πρόωρες συντάξεις και αγρότες

Με έναν ελιγμό επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να αποφύγει τυχόν νέες διαρροές από την ψήφιση του δεύτερου κύματος των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας με τους πιστωτές, υπό το φόβο της απώλειας και του ορίου των 120 βουλευτών, γεγονός που θα δρομολογούσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θα όξυνε το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση μετά τη στενωπό του πρώτου πακέτου μέτρων που υπερψηφίστηκε από 123 βουλευτές της κυβέρνησης, η ψηφοφορία της Τετάρτης είχε λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προαποφασίσει ότι σε περίπτωση ... περισσότερα »

.ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ : ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ...

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ ... των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός 

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε: «Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.
 Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του ...περισσότερα »

.Την Τετάρτη «κλειδώνουν» τα μέτρα και στις 20 Αυγούστου το Μνημόνιο

Αύριο στη Βουλή θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την κυβέρνηση και θα ανοίξει ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ώστε να κλειδώσει η συμφωνία για την Ελλάδα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, μόλις ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και έως τις 20 Αυγούστου θα έχει υπογραφεί το νέο Μνημόνιο και η Ελλάδα θα είναι σε πρόγραμμα. 

*Το νομοσχέδιο-γίγας και τα αναμενόμενα προβλήματα* Το νομοσχέδιο-γίγας των περίπου 970 σελίδων κατατέθηκε στη 1 μετά τα μεσάν... περισσότερα »

.Τι θα ψηφιστεί στη Βουλή για καταθέσεις & πλειστηριασμούς

Την Τρίτη κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξυγίανση των τραπεζών και με το οποίο διασφαλίζονται πλήρως οι εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών, αλλά και τις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς. Συγκεκριμένα θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία BRRD. 

Πρόκειται για την κοινοτική οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ σε όλα τα κράτη-μέλη από την 1η Ιανουαρίου 2015 και προβλέπει τη στήριξη και εξυγίανση των τραπεζών μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης (resolution). *Βail in και bail out* Ουσιαστικά με το σχέδ...περισσότερα »

.Ο Τσίπρας απασφάλισε κατά Λαφαζάνη-Βαρουφάκη

Μηνύματα με…πολλούς αποδέκτες ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας έστειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας σήμερα το πρωί σε συνεργάτες του τόνισε μεταξύ άλλων πως «μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα». 

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOU»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται ... περισσότερα »

Πώς η κυβέρνηση συμπορεύθηκε με τον Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ - Πολιτικές ειδήσεις - Το Βήμα Online

Πώς η κυβέρνηση συμπορεύθηκε με τον Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ - Πολιτικές ειδήσεις 

(Πατήστε επάνω )

Δεκτό κάνει η ΕΚΤ το Σχέδιο Εξυγίανσης των τραπεζών: Διασφαλισμένες (;) οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

Δεκτό κάνει η ΕΚΤ το Σχέδιο Εξυγίανσης των τραπεζών: Διασφαλισμένες (;) οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ:

(Πατήστε επάνω )

Γκάλοπ του Bloomberg: Το 71% των οικονομολόγων βλέπουν Grexit το 2016

Γκάλοπ του Bloomberg: Το 71% των οικονομολόγων βλέπουν Grexit το 2016

(Πατήστε επάνω )

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.