.''ΒΟΛΕΣ'' ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ...

Eντονότατες επικρίσεις κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης διατυπώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής*Μίμης Ανδρουλάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο ... για αυτοπαγίδευση του οικονομικού επιτελείου στα κατά φαντασίαν, όπως λέει, επιτεύγματα της «εσωτερικής υποτίμησης». 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αντί να εκπέμψει έγκαιρα σήμα υψηλού κινδύνου λόγω του “-30%, 30%” στα μεγέθη ΑΕΠ - Aνεργία και να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή και διεθνή συναίνεση πάνω σε μ...περισσότερα »

.Η 28η Οκτωβρίου στου Ζωγράφου

Με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου γιορτάστηκε σήμερα το έπος του 40, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη και όλων των τοπικών Αρχών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. 
Την 28η Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα βροντοφώνησε μ' ένα ΟΧΙ την αντίθεσή της στο φασισμό και στο ναζισμό. Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Αξιοπρέπεια είναι ιδεώδη αθάνατα, είναι δυνάμεις ακατάλυτες. 

Θριάμβευσαν ανά τους αιώνες και θα εξακολουθούν να θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές ψυχές ανένδοτες να καταπνίξουν το θάρρος ... περισσότερα »

.ΞΕΚΙΝΗΜΑ του υποψήφιου Δημάρχου Ζωγράφου Παναγιώτη ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στο AVEC πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσημη εμφάνιση του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος (υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ζωγράφου). Αυτή τη φορά είχε καλέσει για συζήτηση-ενημέρωση τα τοπικά ΜΜΕ. 
Μας ενημέρωσε για το λογότυπο της παράταξή του «Ζωγράφου Μπροστά» για το που θα βρίσκονται τα γραφεία της παράταξης του στην Λεωφ. Παπάγου 65 απέναντι από το Ηρώων. 

Μας σύστησε τους συνεργάτες του. Μας εξήγησε ότι το «Μπροστά» στο λογότυπό του μπήκε για να δείξει την αντίθεσή του στο τέλμα που υπάρχει στο Δήμο, τρία χρόνια τώρα με τον Κώστα Καλλίρη. Μας τόνισε ότι ο Δήμος έχει ένα γκρι σκούρο χρώμα. ... περισσότερα »

.Εφαρμογή του νόμου

Δεν είναι απλώς απαράδεκτο, είναι και εξοργιστικό. Κι από τις καταστάσεις που αποδεικνύουν πέρα και πάνω από κάθε αμφισβήτηση ότι σε αυτήν τη χώρα δεν αρκεί να ληφθεί μια απόφαση και να επικυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, γιατί «παραθυράκια» πάντα θα υπάρχουν ή, αν χρειαστεί, θα ανακαλύπτονται, έτσι ώστε να καταστρατηγείται όχι μόνο το πνεύμα, αλλά και το γράμμα του νόμου.
Υποτίθεται ότι στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών αλλά και της ίσης μεταχείρισης έχει καθιερωθεί και ισχύει ενιαίο μισθολόγιο για τους απασχολουμένους στο Δημόσιο - τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο τομέα. 

Αλλά μετά δύο χρόνια ισχύος του νόμου η πράξη άλλα αποδεικνύει, μια και οι διατάξεις του παραβιάζονται προκλητικά.

Η έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι η αυθαιρεσία έχει κάνει και πάλι το «θαύμα» της. Για κάποιους -τους πολλούς- ο νόμος έχει εφαρμοστεί κατά γράμμα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, με τα ίδια προσόντα αλλά σε διαφορετικό υπουργείο (βασικά στο υπουργείο Οικονομικών) με μεγαλύτερες αποδοχές, είτε επειδή κάποιοι αποφάσισαν να τους εξαιρέσουν είτε επειδή «επιστρατεύθηκαν» υπερωρίες και συναφείς μεθοδεύσεις.

Αλλά εκεί όπου η αυθαιρεσία διοικούντων υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής είναι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου το άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας ανάμεσα στους εργαζομένους στις διάφορες ΔΕΚΟ και στους υπαλλήλους των υπουργείων φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις και τα 1.300 ευρώ. 

Κάποιες διοικήσεις δεν εφαρμόζουν τον νόμο και έχουν και το θράσος να εισηγούνται ότι οι δικοί τους υπάλληλοι θα πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης.

Εξυπακούεται ότι ο νόμος πρέπει να ισχύσει χωρίς εξαιρέσεις. Και οι διοικούντες που δεν τον τήρησαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις που κατέχουν, αλλά και να τους καταλογιστεί η πέραν της προβλεπόμενης από τον νόμο μισθολογικής δαπάνης

.Διμέτωπη επίθεση από ΠΑΣΟΚ σε ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Διμέτωπη επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή, αντίστοιχα, χτεσινή δήλωση του Πάνου Καμμένου που χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «εγκληματική οργάνωση» και τις σημερινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για προσπάθεια «λασπολογίας» από την «ακροδεξιά» και «τους επίδοξους συμμάχους της» κατά του ΠΑΣΟΚ, για «να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας». Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι στη σημερινή του ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γρ...περισσότερα »

.Aντάρτικο 22 βουλευτών της ΝΔ κατά Στουρνάρα: Υπερβολικοί οι συντελεστές φορολόγησης των αγροτεμαχίων

Τις ενστάσεις για ορισμένα σημεία και ταυτόχρονα τις προτάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων διατυπώνουν 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Ιωάννη Τζαμτζή, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών. 
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή αύριο ο ίδιος και ορισμένοι από τους βουλευτές που έχουν συνηπογράψει την ερώτηση θα επισκεφθούν τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο για να του εκφράσουν και προφορικά τις ενστάσεις τους. 

Σε ερώτηση αν έχουν κλείσει ραντεβού ο κ. Τζαμτζής τόνισε πως οι βουλευτές δεν κλείνουν ραντεβού, απλά πηγαίνουν και βλέπουν τον υπουργό. ...περισσότερα »

.Οργιο παρακολουθήσεων - Η Ρωσία έδωσε στους ηγέτες της G20 ύποπτους φορτιστές και USB

Από το χορό των παρακολουθήσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ρώσοι, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, κατά την πρόσφατη Σύνοδο της G20 στην Αγία Πετρούπολη, οι οικοδεσπότες επιχείρησαν να κατασκοπεύσουν τις άλλες χώρες με στικάκια USB και φορτιστές κινητών τηλεφώνων που δώρισαν στις εθνικές αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, o πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Φαν Ρομπάι εξεπλάγη από τα «αναπάντεχα δώρα» και ζήτησε από το προσωπικό ασφαλείας να τα εξετάσει. Οι πρώτες αναλύσεις, που έγιναν με τη συνδρομή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, βγήκαν «θετικές» ως προς την υπόνοια ότι επρόκειτο για κατασκοπευτικό υλικό.

Όπως συμπέραναν οι ειδικοί που εξέτασαν τα ρωσικά δώρα, γράφει η ιταλική εφημερίδα, «οι μνήμες USB και τα καλώδια των φορτιστών ήταν κατάλληλα για την υποκλοπή δεδομένων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα».

Στο εν λόγω δημοσίευμα η Corriere della Sera επικαλείται διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. που μεταλύ άλλων σημειώνουν  πως οι έκαστες εθνικές αρχές ασφαλείας διεξάγουν επιπλέον ελέγχους και δεν πρόκειται να διαβιβασθεί οποιαδήποτε επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία έως ότου περαιωθούν αυτοί οι έλεγχοι.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινιζεται αν κάποιο από τα μέλη των εθνικών αντιπροσωπειών χρησιμοποίησε κάποιες από τις συσκευές.

Το γραφείο του Ρομπάι ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει το θέμα, ενώ ανάλογη ήταν και η απάντηση του εκπροσώπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη σύνοδο της Αγίας Πετρούπολης.

.Διμέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του Π. Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα

Διμέτωπη επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή, αντίστοιχα, χτεσινή δήλωση του Πάνου Καμμένου που χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ  «εγκληματική οργάνωση» και τις σημερινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

 Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για προσπάθεια «λασπολογίας» από την «ακροδεξιά» και «τους επίδοξους συμμάχους της» κατά του ΠΑΣΟΚ, για «να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας».

 Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι στη σημερινή του ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «επανήλθε στη χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεσή του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, 

για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την οποία περιέργως «θυμήθηκε» με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή».

 Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι περιμένει τον κ. Τσίπρα «να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους». 

.«Εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία, αν είναι αλήθεια οι παρακολουθήσεις»

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.
   
«Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί. Αλλά δεν ξέρω που θα τους έστελναν οι Αμερικανοί αν είχαν το θάρρος να τους πουν ότι μας παρακολουθούσατε με αυτό το σύστημα» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

  «Η υπόθεση που έρχεται τώρα, παγκοσμίως, στο φως ήταν δουλειά επί μακρόν χρόνο, αποτελεί δόγμα αμυντικό, αν θέλετε, συλλογής πληροφοριών για αμυντικούς σκοπούς, όπως το αντιλαμβάνονται οι Αμερικανοί. 

Ήμουν νέος, όταν αυτές οι παρακολουθήσεις γίνονταν με συστήματα και μέσα υψηλής τεχνολογίας και σε συνεργασία στις ημέρες μας με πολυεθνικές τηλεπικοινωνιών που έχουν σπάσει τον κώδικα ασφάλειας των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών και μπορούν να παίρνουν τα πάντα.

 Πιστεύω ότι συνεχίζουν πάλι με μέσα υψηλής τεχνολογίας και ειδικό προσωπικό, όχι με καρτοκινητά που αγοράζουν, υποτίθεται, από ένα μαγαζάκι».

.«Lufthansa»: Η Αθήνα είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στην Ευρώπη

«Η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ένας αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος» δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας «Lufthansa» Jens Bischof, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, όπου και παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, «σημειώνεται σταθερή αύξηση ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς Ευρώπη, Αμερική και αντίστροφα, συμβάλλοντας στην αύξηση τουριστών στην Ελλάδα», ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «τη δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία των Ελλήνων, λόγω των πολλών, άνετων και εξυπηρετικών ανταποκρίσεων, το εκτενές δίκτυό της και τα εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες της». 

.Ιω. Βρούτσης: Ολοκληρώνεται το «νοικοκύρεμα» στο ασφαλιστικό

«Είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές, γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας, εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις».

Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους Διοικητές των Ταμείων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο με τη συμμετοχή των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων και ενόψει του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης, ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ένας κύκλος "νοικοκυρέματος" στην οργάνωση του ασφαλιστικού», και τόνισε ότι με τις διατάξεις του, «εξοπλίζονται τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος, και διασφαλίζεται ότι δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί με την υλοποίηση των προγραμμάτων «Ήλιος»,«Εργάνη» 

«'Ατλαντας» και κάλεσε «τις διοικήσεις και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί».

.Αυξημένοι οι έλεγχοι πολιτικών για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος

Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος- μέλος, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προχώρησε στη θεσμική εξίσωση ημεδαπών και αλλοδαπών πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, προκειμένου να είναι δυνατό να ελέγχονται με αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας για την πρόληψη «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από ερώτηση που είχε κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ανάγκη να ερευνηθούν Έλληνες πολιτικοί και συγγενείς για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα η οποία ανέφερε ότι με τον Ν. 3691/2008 «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» έχει καθοριστεί ένα αυστηρό πλαίσιο 

σύμφωνα με το οποίο οι τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν με τη δέουσα επιμέλεια κάθε ύποπτο πελάτη που εντάσσεται στις «ομάδες υψηλού κινδύνου».

.Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Διαφορετικό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα εφαρμόζει από φέτος η ΔΕΗ. Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, που είναι διακεκομμένο (δύο ώρες το μεσημέρι και έξι τη νύχτα) ισχύει όπως κάθε χρόνο από 1ης Νοεμβρίου, δηλαδή από την προσεχή Παρασκευή.

Στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα νησιά (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η Άνδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) το ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα θα είναι από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.

Στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες) το ωράριο θα είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης. 
Συγκριτικά το ημερήσιο τιμολόγιο της ΔΕΗ κλιμακώνεται από 0,05625 έως 0,09155 ευρώ ανά κιλοβατώρα (και στις δύο περιπτώσεις χωρίς τις χρεώσεις για τα δίκτυα μεταφοράς - διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, κλπ.)

.«Ο κ. Τσίπρας κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας»

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έκανε το ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεσή του κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την οποία περιέργως «θυμήθηκε» με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή.

Τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους.

Επίσης τον καλούμε να πάψει να ασχημονεί κατά της Βουλής που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία. Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, του λέμε ότι έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει προσβάλλοντας την θεσμική του ιδιότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

.Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Α. Τσίπρα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο μόνος δρόμος που έχει μείνει στην κυβέρνηση είναι ο δρόμος του εξευτελισμού.

«Το μεγάλο επιχείρημα του κυρίου Σαμαρά είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν οι δανειστές θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις τους ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.

«Οι δανειστές δεν μπορούν να πάρουν στα σοβαρά τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αφού όπου σταθεί και όπου βρεθεί ομνύει στο μνημόνιο» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που αρχίζει και τελειώνει με την πλήρη και τυφλή υποταγή στα μνημόνια», τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος την κατηγόρησε ότι «σπέρνει προπαγάνδα ότι δεν γίνεται αλλιώς, ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι φυσικός νόμος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο».

«Στο βάθος της σκέψης τους και της προπαγάνδας τους μία είναι η βασική τους επιδίωξη: ότι κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ότι ακόμα και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος τόνισε: «Δεν εκπροσωπούν τίποτα άλλο από μια καταστροφική πολιτική την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν με καταστολή,  προπαγάνδα και κάθε είδους ψέματα».

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «ανιστόρητη και ανυπόστατη» θεωρία των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον αστεία την προσπάθεια ταύτισης της δύναμης της ελπίδας με το μαύρο του φασισμού» ενώ υποστήριξε: «Είμαστε μία ανάσα από την αλλαγή, μία ανάσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα της συντριπτικής μερίδας του λαού μας»,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο νέο φόρο στα ακίνητα, έκανε λόγο για δήμευση της περιουσίας των πολιτών.
Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό ο κ.Τσίπιρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό.

Στην ερώτηση του ο κ.Τσίπρας κάνει λόγο «για μια νέα επιχείρηση κλοπής εισοδήματος και δήμευσης της περιουσίας των πολιτών», επιτίθεται κατά του υπ.Οικονομικών, τονίζοντας ότι «ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία με τις προτάσεις φορολόγησης των αγροτεμαχίων και των χέρσων χωραφιών» 

και υπογραμμίζει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης ουδέποτε βρέθηκαν «η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι ενδοομιλικές συναλλαγές και η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή των εγχώριων ελίτ».

.Θ.Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

Αθήνα
«Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα» δήλωσε την Τρίτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την αποκάλυψη ότι η NSA είχε στήσει κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα                         Υποκλοπές και από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα 

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρέσβης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα.

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. 

Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)...» δήλωσε.

«Να είστε εθνικά υπερήφανοι, διότι για βρωμοδουλειές είμαστε πρώτοι. Πότε ήμουν υπουργός Εξωτερικών; Κράτησε πολύ λίγο. Και δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα. 

Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ 'what is this motherfucker Pangalos doing?'. Και ο άλλος να απαντά 'thismotherfucker called me today' κ.ο.κ. Φιλικά οι άνθρωποι... Και εγώ αντιστοίχως μιλούσα με συναδέλφους μου για κάπο

ιους Αμερικάνους, όταν ήξερα και νόμιζα ότι κανείς δεν με ακούει. Τα άλλα τα ξέραμε, το γενικό πνεύμα της συζήτησης. Είχαμε κάνει τις αναλύσεις μας, τα ξέραμε» πρόσθεσε.

Δήλωσε επίσης ότι «όλοι μπορούν να παρακολουθούν όποιον θέλουν. Αυτό έχει γίνει προ 20ετίας και υπάρχει πλήρης παραγραφή, για όλους».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.