.Οι πιέσεις της τρόικας

Η διαπραγμάτευση άρχισε. Και όπως είναι εύλογο, άρχισε με τις αναμενόμενες εκατέρωθεν βολιδοσκοπήσεις, μέσω των οποίων επιχειρείται να διαφανούν οι διαθέσεις και τα όρια των δύο πλευρών. Γι΄ αυτό και δεν ξαφνιάζει η απόφαση της τρόικας να θέσει ακόμη και άκαιρα ορισμένα θέματα, όπως για παράδειγμα την επαναφορά του ΦΠΑ για την εστίαση στο 23%. Είναι προφανές ότι θα τη χρησιμοποιήσει ως αντίβαρο στην ελληνική απαίτηση για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Και υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για την τακτική των εκπροσώπων των δανειστών μας ν΄ ανοίξουν περισσότερα του αναμενομένου θέματα. 
Η δυνατότητα να πιέσουν για λήψη μέτρων προκειμένου να καλυφθούν ελλείμματα μεγαλύτερα των 500 εκατομμυρίων που προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση δεν θεωρείται το ίδιο αποτελεσματική όσο άλλοτε. Και για περισσότερους του ενός λόγους.

Πρώτον, η ίδια η Κομισιόν διαπίστωσε την πρόοδο και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και κυρίως προέβλεψε πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. για το 2014.

Δεύτερον, τόσο το ΔΝΤ όσο και παράγοντες της Κομισιόν έχουν δηλώσει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Και τρίτον, στη σχετική με το ελληνικό πρόγραμμα 
συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο υπογραμμίστηκε η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ολα αυτά αποτελούν διαπραγματευτικά όπλα, με τα οποία η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα ν΄ αποκρούσει τις πιέσεις της τρόικας στα κρίσιμα θέματα και πρωτίστως σ΄ εκείνα για τα οποία έχουν δημόσια και επανειλημμένα δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις. 
Εξυπακούεται, πάντως, ότι η τρόικα δεν θα φύγει με άδεια χέρια. Οι συμφωνίες μόνο με συμβιβασμούς επιτυγχάνονται.

.Δεν κατάφερε την ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πήγε να… σκαρώσει μία ανατροπή ανάλογη εκείνης της περασμένης εβδομάδας στο Βελιγράδι. Έφτασε κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν τον κέρδισε με 72-69 στο Ηράκλειο και τον έβαλε σε μπελάδες. Οι «πράσινοι», που ήταν κακοί για τρία δεκάλεπτα και πολύ άστοχοι (17/39 δίποντα, 9/26 τρίποντα), επέστρεψαν από το -13 στο τέταρτο δεκάλεπτο, πέρασαν ακόμη και μπροστά, ενώ παρότι το απίθανο τρίποντο του Διαμαντίδη φάνηκε να στέλνει το ματς στην παράταση, ο Σίμον απάντησε με τον ίδιο τρόπο στην εκπνοή. Πρώτος σκόρερ ο Γκιστ με 18 πόντους, πολύ καλός ξανά ο Παππάς με 13.

.Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι διστακτικοί και απαισιόδοξοι

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους εξακολουθούν να είναι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο απαισιόδοξοι, όσο η οικονομική κατάσταση παραμένει αβέβαιη. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της Deloitte για το 2013, στην οποία παρουσιάζονται οι αγοραστικές τάσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2013. 

Σύμφωνα με την έρευνα, με την ευρωπαϊκή κρίση να συνεχίζεται, σε συνδυασμό με τα μέτρα διαφόρων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, το ηθικό των καταναλωτών επηρεάζεται αρνητικά. Πρόκειται για τη 16η κ...περισσότερα »

.Στα 927,80 ευρώ η μέση σύνταξη γήρατος

Στα 927,80 ευρώ προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων γήρατος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Νοέμβριο. Τον Σεπτέμβριο το μέσο εισόδημα συντάξεων γήρατος, ήταν 921,15 ευρώ και τον Οκτώβριο 926,89 ευρώ.

 Η πλειοψηφία των κυρίων συντάξεων βρίσκεται στο εύρος μεταξύ 500 και 1000 ευρώ. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 30%) ξεπερνά  τα 1.000 ευρώ.

 Η πλειοψηφία των συνταξιούχων λόγω γήρατος (σε ποσοστό 19% του συνόλου) είναι ηλικίας μεταξύ 66-70 ετών με μέση σύνταξη που αγγίζει το ποσό των 969,06 ευρώ.
 Τον Νοέμβριο του 2013 πληρώθηκαν συνολικά 4.431.864 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.879.529 ήταν κύριες και 1.547.167 επικουρικές. Το συνολικό ποσό που κατέβαλλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.297.302.338 ευρώ.

«Το οργανωτικό νοικοκύρεμα συνεχίζεται» δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

.Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την ΕΡΤ

Η εκκένωση από τα ΜΑΤ του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής πυροδότησε κλίμα έντασης στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων να αντιπαρατίθενται σε υψηλούς τόνους.

Το θέμα έθεσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, που χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου ως «μία χάντρα που προστίθεται στις χάντρες παρανομίας της συγκυβέρνησης και οδηγεί σε ένα πλήρες επικίνδυνο αδιέξοδο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας».

Εξάλλου, έκανε λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στους οποίους -όπως υποστήριξε- παρότι έδειξαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες, δεν επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις η είσοδος τους στο κτίριο της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος -όπως είπε- υποστήριξε ότι η ΕΡΤ ανήκει στους εργαζόμενους. 

«Είτε τελεί σε καθεστώς σύγχυσης είτε γιατί ο αρχηγός του θέλει να φέρει το "σοβιέτ" στην Ελλάδα. Δεν μπορεί, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να υποστηρίζεται ότι το κτίριο ανήκει στους εργαζόμενους. Το κτίριο πληρώθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και σε αυτόν ανήκει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε «την εισβολή δυνάμεων καταστολής για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ από εργαζόμενους, που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».

Στον κ. Βούτση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης κατηγορώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «για μια ακόμα φορά, αντιδρά όταν επιβάλλεται η νομιμότητα». 
«Έχουμε ψηφίσει νόμο για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση. Η Βουλή αποφάσισε. Έχουν εκδοθεί οι δέουσες πολιτικές αποφάσεις για να κλείσει η ΕΡΤ και να πάμε στη νέα Δημόσια Τηλεόραση. 

Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της; Πρέπει να της το απαγορεύσει κάποιος;» σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Πρέπει να τοποθετηθείτε στο πολιτικό θέμα. 
Θέλετε η νέα ΔΤ να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστήσεις της που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος ή θα το απαγορεύσουν συγκεκριμένα συνδικαλιστικά όργανα ή εκπρόσωποι οργανώσεων και κομμάτων;».

.Π. Καψής: Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΔΤ στο Ραδιομέγαρο

Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, οποίος τόνισε ότι, όταν μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν στο εσωτερικό του 10-15 άτομα και οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

Ο κ. Καψής υπογράμμισε πως η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, εξηγώντας πως θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Σημείωσε ότι οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα γίνονται σταδιακά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων είχε διακοπεί, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

Τέλος, επισήμανε ότι η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ» κατέληξε ο υφυπουργός.

.Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι Ελβετοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν εξετάσεις στο λείψανο του Αραφάτ

Συνέντευξη Τύπου στις 14:45 (ώρα Ελλάδος) σχετικά με τα ευρήματά τους θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα οι Ελβετοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν εξετάσεις σε δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, η χήρα του οποίου υποστηρίζει ότι δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο.

Οι καθηγητές Πατρίς Μανζέν, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης και ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Νοσοκομείου θα «απαντήσουν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την έκθεσή τους, η οποία παραδόθηκε την Τρίτη σε εκπροσώπους της κυρίας Σούχα Αραφάτ και στην Παλαιστινιακή Αρχή», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων, περιλαμβανομένων επιστημόνων του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης, άνοιξαν τον τάφο του Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης τον περασμένο Νοέμβριο κι έλαβαν δείγματα από το λείψανό του αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξουν την θεωρία της δηλητηρίασης.

.Στο Ραδιομέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Δηλώσεις προέδρων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

 «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.
«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 

Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Στο Ραδιομέγαρο έφτασε πριν από λίγη ώρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ.Στρατούλη και Ν. Βαλαβάνη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο.
«Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. 

Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης

.«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα»

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του».

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε, τηλεφωνικά, για το θέμα με τον κ. Σαμαρά.

.«Η πρόταση δυσπιστίας θα προκαλέσει προβλήματα»

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι αύριο το πρωί τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της 

«Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα. 

Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά», επισήμανε ο κ. Κουβέλης. Σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τόνισε πως «ο αυταρχισμός καταγράφηκε». 

Πρόσθεσε πως στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα ανταποκρίνονται σε προσκλήσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και ότι ταυτόχρονα επιμένει στην πρόταση νόμου, που εκκρεμεί για συζήτηση στη Βουλή,με την οποία ζητάει την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

.Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση

Ανάμεσα στην τρόικα που ανακαλύπτει συνεχώς μαύρες τρύπες διευρύνοντας το χρηματοδοτικό κενό και των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού που εμφανίζονται ανυποχώρητοι βρίσκεται η κυβέρνηση. 

Η επιμονή της τρόικας, η στάση των πολιτικών προϊσταμένων της αλλά και το εκρηκτικό κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευαγ. Βενιζέλο στην οποία έγιναν πολλές διαπιστώσεις αλλά δεν υπήρξε στο τραπέζι κάποια λύση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες ή να πείσει την τρόικα για την ορθότητα των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς.

Μόνη απόφαση που «επικυρώθηκε» στην συνάντηση ήταν η επέμβαση στην ΕΡΤ σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να δείξει στην τρόικα ότι ελέγχει τα πράγματα και εννοεί αυτά που λέει. 

Οι βουλευτές όμως έχουν αναγάγει σε κομβικό θέμα αυτό της φορολογίας των ακινήτων και παρά τις συνεχείς προσπάθειες και του μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους εμφανίζονται ανυποχώρητοι. 

Η συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Στουρνάρα «στεύτηκε» με απόλυτη αποτυχία όπως άλλωστε και εκείνη με τους βουλευτές της ΝΔ. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση σήμερα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κουκουλόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Mega «πήγαμε και είπαμε πολύ καθαρά: Αυτό που κατεβάσατε δεν περνάει. Και κάνουμε πρόταση για να γίνει δικαιότερη η κατανομή».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα να αποσύρει αποφάσεις και ρυθμίσεις που πήρε το τελευταίο διάστημα και οι οποίες κατά την τρόικα ήταν λάθος και στην σύλληψη και στον σχεδιασμό όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας χθες στο περιστύλιο της Βουλής έλεγε χαρακτηριστικά πως «αν η τρόικα συνεχίσει έτσι τότε μετά τους βουλευτές θα έρθει η σειρά των υπουργών και τότε ας αναλάβει η τρόικα το κόστος μιας εκλογικής αναμέτρησης υπό αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα».

.Το παρασκήνιο της αναβολής του ραντεβού Στουρνάρα-τρόικας

Διήμερη αναβολή έλαβε η προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας, με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ζήτησαν πρόσθετο χρόνο για να αξιολογήσουν τα στοιχεία που παρέλαβαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Εργασίας και έτσι η αρχικώς προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής

Ερωτηθείς σήμερα από την Ουάσιγκτον για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί καθώς επανεκκίνησε μόλις την προηγουμένη Τρίτη. 

«Δεν πρέπει να κινδυνολογούμε για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο του Προϋπολογισμού 2014», είπε ο κ. Ράις, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που έφεραν τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν να δηλώνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην σύσκεψη της προηγούμενης Τρίτης ο Πόουλ Τόμσεν δήλωσε προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης τα εξής: 


«Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε». Ο ίδιος φέρεται να προσέθεσε πως « όποια μέτρα και αν πάρει η Ελλάδα θα έχουν επίπτωση στην οικονομία , αλλά αυτοί οι κραδασμοί θα απορροφηθούν».

.«Πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης»

Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για «μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου», μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του «με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ότι ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της».

.Με συνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου η επέμβαση στην ΕΡΤ

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των πρώην εργαζομένων στο κτήριο, την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει παράνομη.

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεων Νίκος Δένδιας.

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».

Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής τόνισε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Όσο για την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού.

Για μήνες υπήρχε πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.