.Η Αριστερή Πλατφόρμα «ναρκοθετεί» τη συμφωνία

Σημαντικά εμπόδια φαίνεται πως βάζει η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ στην επίτευξη της συμφωνίας που επιχειρεί η κυβέρνηση μετά από το αίτημα της Ελλάδας για νέα δανειακή σύμβαση στον ESM. Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας είχαν τηρήσει σχετικά χαμηλούς τόνους το τελευταίο διάστημα, όσο ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού με τους εταίρους. 

Ωστόσο, μετά και το ηχηρό «Όχι» στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, στελέχη που πρόσκεινται στον υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη τάσσονται ανοιχτά υπέρ της ανένδοτης θέσης της κυβέρνησης και της μη υπογραφής νέου μνημονίου.... περισσότερα »

.Στις 10 το βράδυ θα πάρουν οι δανειστές στα χέρια τους την ελληνική πρόταση

Εγκρίθηκε πριν από λίγη ώρα από το κυβερνητικό συμβούλιο το τελικό σχέδιο που θα σταλεί στους δανειστές στις 10 το βράδυ και με το οποίο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Να θυμίσουμε πως το dead line για την κατάθεση της πρότασης λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Άγνωστο παραμένει, προς το παρόν, αν υπήρξαν «ανταρσίες» μέσα στο κυβερνητικό συμβούλιο για το περιεχόμενο της πρότασης, ενώ ο πρωθυπουργός συγκαλεί για αύριο  το πρωί στις 8 την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.  Άγνωστο είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.


Πηγές του Μαξίμου έλεγαν πως «εμείς από την πλευρά μας κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Αυτό που μένει τώρα είναι η πλευρά των δανειστών να πράξει τα προβλεπόμενα».

.Το «σπριντ» 24 ωρών και τα σημάδια που δείχνουν συμφωνία

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Ελλάδα και όλα κρίνονται το πρωί της Παρασκευής οπότε και θα είναι ξεκάθαρο αν η ελληνική πρόταση για το νέο τριετές μνημόνιο ικανοποιεί τους Ευρωπαίους, αλλά και αν τελικά ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα να εμπεριέχεται δέσμευση για το χρέος. 

Το κείμενο της συνολικής πρότασης γράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, κ.*Ευκλείδη Τσακαλώτο*, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι σε αυτή τη διαδικασία συνδράμει *κλιμάκιο Γάλλων τεχνοκρατών*, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Γαλλίας στο Euroworking Group. Στόχος της συνεργασίας αυτής και της εμπλοκής των...περισσότερα »

.Αυτά είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται τη Δευτέρα αν υπάρξει συμφωνία

Εγκρίθηκε η πρόταση από το κυβερνητικό συμβούλιο - Μέχρι τις 10 θα σταλεί το σχέδιο στους δανειστές - Αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο - Μαξίμου: Ελπίζουμε οι δανειστές να μην ζητήσουν και πάλι περισσότερα την τελευταία στιγμή -

Σκληρά μέτρα 12 δισ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόγραμμα στήριξης από 50 έως 80 δισ. ευρώ - Κλειδί για τη συμφωνία η αναφορά στο χρέος Εγκρίθηκε πριν από λίγη ώρα από το κυβερνητικό συμβούλιο το τελικό σχέδιο που θα σταλεί στους δανειστές στις 10 το βράδυ και με το οποίο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Πηγές του Μαξίμου έλεγαν πως «εμείς από την...περισσότερα »

.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, απευθύνθηκε ... στον κ. Τσίπρα ζητώντας του να μην ξεχάσει ποτέ «ότι το ευρώ για την Ελλάδα δεν είναι οικονομική, αλλά εθνική επιλογή». 

«Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, μπροστά στις μεγάλες αποφάσεις που έχετε να πάρετε, οφείλετε να προβληματιστείτε για το ότι σήμερα σας χειροκρότησαν και οι χειρότεροι εχθροί του Ευρωπαϊκού οράματος», 

τόνισε ο ευρωβουλευτής, αν και καταδίκασε, παράλληλα, τις αποδοκιμασίες συγκεκριμένων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Στην συνέχε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.