.Η παιδική χαρά του Μαξίμου φλερτάρει ξανά με την Χρεοκοπία και την Δραχμή

*Απίστευτα πράγματα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο την παιδική χαρά του Μεγάρου Μαξίμου*. Αφού αντί *για λίστα για μεταρρυθμίσεις*,

 που – υποτίθεται – υποσχέθηκε στους εταίρους ο Τσίπρας μέχρι την Δευτέρα, από το πρωί τα κυβερνητικά ‘παπαγαλάκια” επαναφέρουν ξανά στο προσκήνιο σενάρια ρήξης *που οδηγεί νομοτελειακά στην χρεοκοπία.*

 Μάλιστα σε non paper που διένειμε το μεσημέρι το Μαξίμου για πρώτη φορά γίνεται σαφές *πως η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει άλλες υποχρεώσεις της και δάνεια* εάν δεν εκταμιευθούν άμεσα δόσεις από το Μνημόνιο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε α...περισσότερα »

.Λεφτά υπάρχουν!... Τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου θυμήθηκε η εφημερίδα Αυγή

Με τον τίτλο «λεφτά υπάρχουν» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα *Αυγή* που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα χρησιμοποιεί τη φράση που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από πέντε χρόνια και αναφέρει -Στα 500 εκατ. 
τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα -Συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για απτά αποτελέσματα μέχρι τον Ιούνιο από τις χρυσές τραπεζικές καταθέσεις 

-Έτοιμο το νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού, όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. τον χρόνο -Ξετινάζονται με γοργό ρυθμ...περισσότερα »

.«Πρόκειται για θέατρο παράλογης θρασυδειλίας»

Για θέατρο παράλογης θρασυδειλίας της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και κάνει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της με τους ευρωπαίους εταίρους. 

«Δυστυχώς η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα/Καμμένου/Βαρουφάκη είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πάει ούτε στη ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή, ούτε στη στροφή προς την υπευθυνότητα γιατί δεν έχει τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα στελέχη της είναι αιχμάλωτα των ίδιων τους των ψεμάτων” περιγράφει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: “Και το... περισσότερα »

.Το ΣτΕ υπέρ του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια. 

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου , σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής που μπλόκαραν το έργο. 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ, να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

.Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4% προβλέπουν οι προτάσεις της κυβέρνησης

Αύριο ξεκινά τις εργασίες του, στις Βρυξέλλες, το Brussels Group, κατά την συνεδρίαση του οποίου θα γίνει συζήτηση πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η ελληνική Κυβέρνηση και οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ. Έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση:

1. Η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

2. Οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

.Το λάθος που κόστισε 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον EFSF από τις αρχές Μαρτίου

Να διορθώσει το λάθος της επιστροφής 1,2 δισ. ευρώ επιπλέον από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον EFSF από τις αρχές Μαρτίου προσπάθησε η Αναστασία Σακελλαρίου. Το ΤΧΣ προέβη σε «διευκρινίσεις» αναφορικά με το ζήτημα της επιστροφής των μη χρησιμοποιηθέντων ομολόγων του EFSF. 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν το ποσό που είχε μείνει αχρησιμοποίητο έπρεπε να επιστραφεί, ωστόσο από το συνολικό ποσό των 10,9 δισ. ευρώ δεν αφαιρέθηκαν τα σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ από τα μετρητά που είχε στα ταμεία του το ΤΧΣ και χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πλέον, το ποσό ... περισσότερα »

.Σε τεντωμένο σχοινί για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων μέχρι τη Δευτέρα... Ξύνουν τον πάτο του βαρελιού

Σε μάχη με το χρόνο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για να έχει έτοιμη τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, όπως έχει δεσμευθεί από τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας. Την ώρα που οι δανειστές διαμηνύουν ότι η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών 

τόνιζαν την Πέμπτη ότι οριακά από την αρχή της εβδομάδας πιθανότατα θα είναι έτοιμη η σχετική λίστα με τις κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις που εφόσον εγκριθούν από τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group θα δρομολογήσουν τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup. Την ίδια ώρα η χρηματοδοτική ασφυξία μετατρέπει σε... εφιάλτη τις προσ... περισσότερα »

.Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι για ρήξη... Σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ρήξη με τους δανειστές υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι βασικό σενάριο για την κυβέρνηση είναι μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις. 

«Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε αυτούς που χάσανε πολλά πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση και είμαστε έτοιμοι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα για μια ρήξη», 

δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας σήμερα στο Star. Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Γιάννη Βαρου... περισσότερα »

.Οι παγίδες της εφορίας για 1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις... Αναλυτικά παραδείγματα

«Παγίδες» υπερφορολόγησης για περίπου ένα εκατομμύριο αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ο οποίος εφαρμόζεται πλήρως από το τρέχον έτος. 

Σύμφωνα με τον *Ελεύθερο Τύπο*, οι «παγίδες» έχουν στηθεί μέσω των διατάξεων για τα τεκμήρια και την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, καθώς υποχρεώνουν πάρα πολλούς φορολογουμένους που απέκτησαν το 2014 εισοδήματα προερχόμενα κατά ποσοστό άνω του 50% από εμπορικές δραστηριότητες, ελευθέρια επαγγέλματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις ή ακίνητα να... περισσότερα »

.Η εφορία στέλνει ραβασάκια για το απλήρωτο χαράτσι της ΔΕΗ... Συνολικά 350 εκατομμύρια ευρώ

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν ραβασάκια από την εφορία για το απλήρωτο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013. Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει τις οφειλές από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Πρόκειται για το λεγόμενο «χαράτσι της ΔΕΗ» του 2013, το οποίο έμεινε απλήρωτο από τους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές που έχουν κρατήσει το ρολόι στο όνομα του ιδιοκτήτη.
 Ο φόρος εκείνος είχε εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το «χαράτσι» είχε μετονομαστεί ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.