.Σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας - ΗΠΑ επεξεργάζεται το Πεκίνο

Η Κίνα επεξεργάζεται σχέδια για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που θα την συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα κινεζικών μέσων ενημέρωσης, γράφει η εφημερίδα Guardian.

Η γραμμή θα ξεκινά από τη βορειο-ανατολική Κίνα, θα διασχίζει τη Σιβηρία, θα περνά με υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα φθάνει μέσω της Αλάσκας και του Καναδά στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Times.

Η διέλευση του Βερίγγειου Πορθμού ανάμεσα στη Ρωσία και την Αλάσκα θα απαιτήσει την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 200 χιλιομέτρων. "Αυτή τη στιγμή ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις, Η Ρωσία το σκέφτεται εδώ και καιρό", δήλωσε ο Γουάνγκ Μενγκσού, ειδικός για τους σιδηροδρόμους της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής.

Το σχέδιο που ονομάζεται "Γραμμή Κίνα-Ρωσία συν Αμερική", θα καλύπτει απόσταση 13.000 χιλιομέτρων, δηλαδή η διαδρομή θα είναι κατά 3.000 μακρύτερη από τη διαδρομή του Υπερσιβηρικού και θα καλύπτεται σε δύο ημέρες, με ταχύτητα 350 χιλιομέτρων/ώρα.

.Απορρίπτει τα περί αποχώρησης

Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, τόνισε στην ΚΟ του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιμένοντας και αναβαθμίζοντας το δίλημμα για τα ποσοστά της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές.
«Ποτέ δε μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση. Αυτή υπάρχει γιατί θέσαμε θέμα συνεργασίας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διευκρίνισε επίσης ότι ποτέ δε μίλησε για αριθμούς και ποσοστά, αλλά για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογών, δημοτικών, περιφερειακών, ευρωπαϊκών. 
Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική δήλωσε ο κ Βενιζέλος απαντώντας σε όσους τον επέκριναν για το δίλημμα που έθεσε. Απών από τη συνεδρίαση ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

.Εντάσεις πριν την ψηφοφορία

Για γραφικές ιεριαμιάδες της αντιπολίτευσης που συνεχώς διαψεύδονται έκανε λόγο πριν απο λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2015-2018. 
Ο υπουργός οικονομικών έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας οτι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ορρωδεί προ ουδενός και μπροστά στη γοητεία του λαικισμού δεν σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού χάριν των οποίων αποκτήσαμε-όπως είπε- πρωτογενές πλεόνασμα και βγαίνουμε στις αγορές. 

Επίσης ο υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για νέα Ελλάδα απειλώντας την ίδια στιγμή με ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες . 
Για τρόμο και πανικό της Κυβέρνησης η οποία το μόνο που συζητά είναι το μέγεθος και το είδος της ήττας που θα υποστεί στις εκλογές, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, αποκαλώντας τον Πρωθυπουργό των μονολόγων και της συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων.
«Εμείς είμαστε εκείνοι που βγάζουμε τη χώρα από το τούνελ και την οδηγούμε στο αύριο με σταθερά βήματα», απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας.  
Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ασκώντας κριτική τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Success story – είπε – με ανεργία στο 30% δεν υπάρχει, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι καταστροφολογεί υποτιμώντας τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.
Να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων για δάνεια που ποτέ δεν πήραμε ως χώρα, ζήτησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Αίσθηση πάντως μια αποστροφή της ομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος αφού κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ρίχνει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τρομοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά «Ναι είμαι τρομοκράτης, και θα σας τρομοκρατώ όσο μπορώ καθημερινά».
Εάν ο κύριος Τσίπρας δεν αποπέμψει άμεσα τον κατά δήλωσή του τρομοκράτη, κύριο Παναγούλη, τότε απλώς θα επιβεβαιώσει πως το μόνο ιδεολογικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι απειλές για ειδικά δικαστήρια, κρεμάλες και λιντσαρίσματα, σχολίασε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις 5,30 και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. 

.Πρωτιά της ΝΔ σε δημοσκόπηση της e-voice

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,4%, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice, που διενεργήθηκε το τελευταίο 48ωρο για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται με 7,7% Το Ποτάμι, ενώ αισθητή εμφανίζεται η άνοδος της ΕΛΙΑΣ, με ποσοστό 7%.

Σταθερά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (6,4%) και του ΚΚΕ (6%), ενώ για οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3,6%.

Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

.«Η κυβέρνηση έχει έτοιμο νέο μνημόνιο»

Με το σύνθημα «ήρθε η ώρα της Αριστεράς» πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ.Δρίτσας.

Εστιάζοντας στην πόλη του Πειραιά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της μνημονιακής λαίλαπας. Κλειστά μαγαζιά, ανεργία, γειτονιές που ερημώνουν, έργα που δεν γίνονται. Για το λιμάνι ανέφερε ότι έγινε ακόμα περισσότερο λιμάνι της αγωνίας από τη στιγμή που το έβγαλαν στο σφυρί.

Μίλησε επίσης για νέο μνημόνιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση και μίλησε για ξεπούλημα των πάντων. «Εκτός από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του λιμανιού και εκείνους που για χρόνια λυμαίνονται τον Πειραιά με τους κομματικούς στρατούς υπάρχει και ο Πειραιάς των αγωνιστών. Θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της «και απόδειξη αποτελεί το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν σήμερα στη Βουλή και εμφάνισαν ως οδηγό απελευθέρωσης από τα μνημόνια, ενώ δεν είναι παρά οδηγός βαθύτερης υποδούλωσης». 
«Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε! Έτσι πρέπει να γίνει» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «δεν μας χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να είμαστε σίγουροι γι' αυτό».
Κεδίκογλου για ομιλία Τσίπρα
«Το θράσος του κυρίου Τσίπρα αποδεικνύεται απύθμενο...», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί με ειδικά δικαστήρια, υπερασπίζεται τρομοκράτες και χαίρεται να τρομοκρατεί τους αντιπάλους του, φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει την κυβέρνηση για κλίμα εμφυλίου πολέμου».

.Ψηφίστηκε το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018

Η οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους με μέτρα ελάφρυνσής του που θα ληφθούν τον Οκτώβριο, είναι το τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, που θα της επιτρέψει να αποκαταστήσει πλήρως τη δημοσιονομική αυτάρκειά της. 

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018, στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε με 150 υπέρ έναντι 119 κατά. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, ενώ κατά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Νωρίτερα, σε αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα Ελλάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την παλαιά Ελλάδα που χρεοκόπησε».

«Ποια νέα Ελλάδα; Με κρεμάλες όπως λέει ο κ. Παναγούλης; Με Ειδικά Δικαστήρια, όπως είπε ο κ. Τσίπρας;», αναρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα για την οποία μιλά ο Αλέξης Τσίπρας «είναι η Ελλάδα της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τρόμο και πανικό της Κυβέρνησης ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, αποκαλώντας τον Πρωθυπουργό των μονολόγων και της συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων. 

.Συγκρούσεις με νεκρούς στη Μαριούπολη

Αντιφατικές οι μαρτυρίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μαριούπολη της νοτιανατολικής Ουκρανίας (ιστορική εστία του ουκρανικού ελληνισμού) όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τους ρωσόφωνους αυτονομιστές ή 20 κατά τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών σε συγκρούσεις στο κύριο της αστυνομικής διεύθυνσης το οποίο οι πολιορκούμενοι αστυνομικοί αρνούνταν να παραδώσουν υπό τον έλεγχο στρατιωτικών δυνάμεων με τεθωρακισμένα που απέστειλε το Κίεβο. 

Ο στρατός φέρεται να άνοιξε πυρ και κατά των άοπλων πολιτών που έσπευσαν για να προστατεύσουν το κτήριο. 

Τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας στα νοτιοανατολικά της χώρας, την αμνήστευση των διαδηλωτών και την  έναρξη συνομιλιών μεταξύ του Κιέβου και των ρωσόφωνων αυτονομιστών υπό τη μεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη του επίσκεψη στην Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στην Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα, με την ευκαιρία της 69ης επετείου της νίκης επί του ναζισμού ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας την αντίδραση Κιέβου, Βρυξελλών και Ουάσιγκτον.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.