.ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Ζωγράφου: Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας», Τίνα Καφατσάκη Τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων στους δήμους της Αττικής, που συζητούνται στην Κουμουνδούρου ενόψει των εκλογών του Μαΐου αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Σε ορισμένες περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταλήξει, ενώ σε άλλες τα ονόματα των υποψηφίων είναι περισσότερα του ενός. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον πρόκειται για δήμους μεγαλύτερους των 60.000 κατοίκων η απόφαση θα ληφθεί κεντρικά, ενώ για τους άλλους θα αποφασίσουν οι τοπικές οργανώσεις. Τα ονόματα των υποψηφίων στα οποία η Κουμουνδούρου έχ... περισσότερα »

.Οι επιδιώξεις του πρώην πρωθυπουργού μέσω της «Κίνησης των 58»

Τη «βελούδινη» διαδοχή του Ευ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη διάλυση του κόμματος που τον έκανε πρωθυπουργό επιδιώκει ο Κώστας Σημίτης μέσω του πλήρους «καπελώματος» της «Κίνησης των 58». Το ερώτημα «Πού το πάει ο Σημίτης», γράφει η «Real News», κυριαρχεί όλο και περισσότερο στον -αμήχανο- κόσμο της κεντροαριστεράς καθώς είναι ευρύτερα αποδεκτό πως ο πρώην πρωθυπουργός και να ήθελε δεν μπορεί να διεκδικήσει αξιώματα αφού η κοινωνική αποδοχή του είναι σχεδόν μηδαμινή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ίδιος, αν και εμφανιζόταν σαν υπερασπιστής των δημοκρατικών διαδικασιών ... περισσότερα »

.«Δεν μετανιώνω, και λίγα του είπα»

«Γιατί ευχαριστείτε τον κ. Παπανδρέου ως ηγέτη μιας χώρας;», ρώτησε όταν πήρε το λόγο- μάλλον ρητορικά- ο Νάσος Τριανταφυλλόπουλος, απευθυνόμενος στον καθηγητή Ντίσον. Για να συμπληρώσει: «Αυτός έπαιξε την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια». Παρατήρηση που ξεσήκωσε μέρος του ακροατηρίου, το οποίο τον χειροκρότησε. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην ετήσια διάλεξη του Κέντρου Αριστείας Ζαν Μονέ του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Φέτος είχε θέμα «Η κρίση της ευρωζώνης και ο ρόλος των προοδευτικών πολιτικών για την επίλυσή της». Βασικός ομιλητής ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ συμμετ... περισσότερα »

.Κίνδυνος έκρηξης στην ελληνική κοινωνία

Περίεργο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, ερήμην των αντοχών των Ελλήνων πολιτών, με τη διαπραγμάτευση να εξελίσσεται σε διελκυστίνδα των δύο πλευρών, που εγκυμονεί κινδύνους να τιναχτεί στον αέρα η εύθραυστη ισορροπία της κοινωνίας. Οι δανειστές διατυπώνουν ακραίες και παράλογες αξιώσεις, όπως γράφει η εφημερίδα «Real News», για τους πλειστηριασμούς, τις ομαδικές απολύσεις και τον ΦΠΑ στην εστίαση, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το δημοσιονομικό κενό σε δυσθεώρητα ύψη, με την απαίτηση να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Είναι ενδεικτικό ότι η «τρύπα» του προϋπολογισμού του 201... περισσότερα »

.«Νέου τύπου τεκμήρια για τους φορολογούμενους»

Την πλήρη ενεργοποίηση των έμμεσων τεχνικών φορολογικού ελέγχου που προβλέπουν την εφαρμογή νέου τύπου «τεκμηρίων» για τον προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

 Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, με τις τεχνικές αυτές, οι ελεγκτές της εφορίας θα προσδιορίζουν τα εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών λαμβάνοντας υπόψη τους τα έσοδα και τα έξοδα κάθε ελεγχόμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία, ακόμα και τι... περισσότερα »

.H γαλλική οικονομία είναι ο νέος «ασθενής της Ευρώπης»

Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Δεκέμβριο, αλλά παράλληλα κλιμακώθηκε η αύξηση της ανισότητας στις επιδόσεις μεταξύ των χωρών-μελών της, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έρευνας της βρετανικής εταιρείας Markit.

Μεγαλύτερη ανησυχία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Markit, προκαλεί η υποχώρηση της δραστηριότητας στη Γαλλία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Μάιο. 


Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit χαρακτηρίζει τη Γαλλία ως το νέο «ασθενή της Ευρώπης». Αντίθετα, στη Γερμανία συνεχίσθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας με τον υψηλότερο ρυθμό από τα μέσα του 2011

.Ποιοι και γιατί «ανοίγουν» τις φορολογικές δηλώσεις επωνύμων

Εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία γνωστών πολιτικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της σόου μπιζ φαίνεται πως είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδας υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Οι πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση, στην οποία φέρονται να ενέχονται αρκετοί εφοριακοί που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των φορολογούμενων ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε τυχαία, σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν μία υπάλληλος του υπουργείου διαπίστωσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη ΔΟΥ και χειριστές του Taxisnet ανά τακτά χρονικά διαστήματα έμπαιναν μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών των γραφείων τους στο σύστημα για να παρακολουθήσουν την ανάλυση των εισοδημάτων 300 ατόμων, πολιτικών ή ατόμων με σημαντική οικονομική επιφάνεια ή γνωστών από το χώρο της σόου μπιζ. 

Η αρχή έγινε όταν η υπάλληλος πληκτρολόγησε τυχαία το όνομα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και έκπληκτη διαπίστωσε ότι πάνω από 4.000 εφοριακοί είχαν μπει στο σύστημα του ΚΕΠΥΟ για να κοιτάξουν τη φορολογική του δήλωση. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισε να πληκτρολογεί ονόματα γνωστών πολιτικών όπως των Γιάννη Σουρνάρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Γιώργου Καρατζαφέρη. Η διαπίστωση ήταν η ίδια, στους περισσότερους από αυτούς τα χτυπήματα ήταν πολλά. 

«Στην αρχή θεωρήσαμε πως τα πρόσωπα αυτά είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον των εφοριακών που ήθελαν να δουν τι εισοδήματα δηλώνουν. Προφανώς κάποιοι το έκαναν για λόγους κουτσομπολιού, κάποιοι άλλοι όμως δεν είναι τόσο αθώοι», εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» πηγή του υπουργείου Οικονομικών. 

Η συγκεκριμένη υπάλληλος ενημέρωσε τον προϊστάμενό της και την υπόθεση ανέλαβε άμεσα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου, η οποία άρχισε να παρακολουθεί ποιοι μπαίνουν τακτικά στο Taxisnet. 

Κάθε υπάλληλος για να μπει στο σύστημα και να ελέγξει τη φορολογική δήλωση ενός πολίτη, εξηγεί η εφημερίδα, χρησιμοποιεί έναν κωδικό, ο οποίος αφήνει ηλεκτρονικό αποτύπωμα στο σύστημα. Έτσι είναι εύκολο να βρεθεί ποιος εφοριακός ψάχνει τα εισοδήματα τίνος. 

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ίχνη διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων σε δεδομένα προσώπων αγνώστων στο ευρύ κοινό αλλά και γνωστών όπως οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Νίκος Τσάκος, Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης, Άννα Βίσση, Ελένη Μενεγάκη, Φαίη Σκορδά, Γιώργος Λιάγκας, Πέτρος Κωστόπουλος, Γιάννης Πρετεντέρης, Έλλη Στάη, Γιώργος Αυτιάς, Νίκος Χατζηνικολάου. 

.Ραντεβού τον Ιανουάριο με την τρόικα

Η νέα συνάντηση του Στουρνάρα με την τρόικα τελείωσε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ με τον Τόμσεν να δηλώνει αποχωρώντας: «Καταγράψαμε πρόοδο για τα αμυντικά συστήματα, θα επιστρέψουμε τον Ιανουάριο».

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, που συμμετείχε στις συζητήσεις, αναφέρει πως σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες, όχι μόνο για τα Αμυντικά Συστήματα, αλλά και για τους πλειστηριασμούς και τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι αύριο θα υπάρξει συμφωνία καταρχάς στο euroworking group και στη συνέχεια στο Eurogroup, με την ελληνική πλευρά να αναμένει την έγκριση του 1 δισ. ευρώ

.Νέο «κόλλημα» των τροϊκανών για τους πλειστηριασμούς

Διέκοψαν τη συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι επικεφαλής της τρόικα.

Η συζήτηση θα συνεχισθεί μετά την συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον κ. Στουρνάρα.

Ανώτατο στέλεχος της ηγεσίας του υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση έγιναν σημαντικά βήματα προσέγγισης. «Κάναμε αρκετά βήματα και ήλθαμε πιο κοντά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης η συμφωνία δεν θεωρείται κλεισμένη, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά εκκρεμή θέματα. 

Η τρόικα ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τις επιπτώσεις από τη μεταβατική νομοθετική ρύθμιση και το πώς θα επιδράσει στη συστημική ευστάθεια το 2014.

Οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ και Χατζηδάκης θα έχουν αργότερα το βράδυ νέα συνάντηση για το θέμα των πλειστηριασμών προκειμένου να κλείσει ακόμη και σήμερα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικα έχουν επαφές με τους επικεφαλής του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για το θέμα , ενώ ο κ. Χατζηδάκης έχει ήδη ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

.Κοινωνική ένταση φοβάται το Μαξίμου

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός συνασπισμός καθώς καλούνται να περάσουν την τελική δοκιμασία για το 2013 η οποία ούτε εύκολη είναι, ούτε μπορεί να περάσει χωρίς να αφήσει «πληγές» για το 2014.

Τα κυβερνητικά επιτελεία εκτιμούν ότι και το θέμα των πλειστηριασμών και της φορολογίας ακινήτων θα στηριχθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ χωρίς εκπλήξεις, παρά την ένταση που υπάρχει και ελπίζουν «να επιδείξει την ίδια υπευθυνότητα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ». 

Πάντως οι βουλευτές και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς δεν γνωρίζουν καν τι ακριβώς θα κλιθούν να ψηφίσουν.

Την ίδια στιγμή τα σενάρια για πρόωρες εκλογές κάνουν το γύρο των πολιτικών γραφείων, παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ήδη στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαμορφώνεται μια ισχυρή τάση που προτείνει εκλογές το φθινόπωρο του 2014 «προκειμένου, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη, να προληφθεί τυχόν ατύχημα το οποίο μπορεί να στοιχίσει πολλά διαλύοντας τον κυβερνητικό συνασπισμό, δημιουργώντας κλίμα τελεσίδικα αρνητικό και για τους δύο εταίρους».

Στη πραγματικότητα όλοι φοβούνται τον απόηχο που θα έχει τον επόμενο χρόνο τα μέτρων που θα ψηφιστούν στο τέλος του 2013.

Περισσότερο και από την ασταθή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τις ενστάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, περισσότερο και από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός συνασπισμός φοβάται την κοινωνική ένταση που κανείς δεν αποκλείει τη μετατροπή της σε κοινωνική έκρηξη με τους πρώτους πλειστηριασμούς και τις πρώτες βεβαιώσεις φόρου ακινήτων.

.Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,9% σε δημοσκόπηση της MRB, στο 21% η ΝΔ

Προβάδισμα 0,9% για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφεται στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,9%, ενώ η Ν.Δ.21%.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,9%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ΠΑΣΟΚ με 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%. 

«Άλλο κόμμα» επέλεξε το 4,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 24,8%.

.Το «πόθεν έσχες» του Αντώνη Σαμαρά

Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ. 

Το 2010, όμως, είχε δηλώσει βουλευτική αποζημίωση 102.168 ευρώ και 25.044 ευρώ εισοδήματα από άλλες πηγές. Η μεγαλύτερη μείωση, συνεπώς, προήλθε από τη βουλευτική αποζημίωση (σ.σ. περίπου 3.000 ευρώ).

Η σύζυγος του πρωθυπουργού το 2011 είχε εισόδημα 52.525,89 ευρώ, περίπου 1.000 ευρώ μείον, σε σχέση με το 2010, που είχε δηλώσει 53.625 ευρώ.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος, δηλώνει καταθέσεις, που συνολικά, το 2011, ανέρχονται στο ποσό των 297.675,38 ευρώ και ακόμη 983,30 λίρες Αγγλίας. Ωστόσο, το 2010, ο κ. Σαμαράς με τη σύζυγό του δήλωσαν καταθέσεις 276.679 ευρώ κι ακόμη, 25.119 λίρες Αγγλίας και 12.825 δολάρια. 

Οι μετοχές τους παραμένουν αμετάβλητες, στις 3.800. Ο κ. Σαμαράς και η σύζυγός του, ούτε πούλησαν, ούτε αγόρασαν αυτοκίνητο και για τα δύο ΙΧ έχουν καταθέσει πινακίδες από το 1996 και το 2007. Αμετάβλητη είναι και η ακίνητη περιουσία τους σε Ροβιές, Κηφισιά, Μουρούζη, Εκάλη, Λαύριο, Πύλο, Καλλιθέα, στην Πανεπιστημίου, στη Δημοκρίτου και στο Ναύπλιο.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς δηλώνει το σπίτι του στην Κηφισιά 447,60 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, ένα διαμέρισμα στην οδό Μουρούζη 153 τ.μ., στο οποίο έχει την επικαρπία, το 50% από αγροτεμάχιο εννέα στρεμμάτων στις Ροβιές, το μισό από ένα αγροτεμάχιο 565 τ.μ. στην Πουνταζέζα, στο Λαύριο και το μισό από έτερο αγροτεμάχιο στην ίδια περιοχή, 576 τ.μ. Δηλώνει ακόμη ένα αγροτεμάχιο 3,1 στρεμμάτων στην Πύλο.

Η σύζυγός του Γεωργία δηλώνει το μισό από ένα οικόπεδο 2,2 στρεμμάτων στην Εκάλη και το 50% ακινήτου 150 τ.μ., επίσης στην Εκάλη. Ακόμη δηλώνει το 16,67% από ένα οικόπεδο 554 τ.μ. στην Καλλιθέα και το 16,67% από ένα γραφείο στην οδό Πανεπιστημίου. 

Η Γεωργία Σαμαρά έχει επίσης δηλώσει ένα διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, ένα κατάστημα 132 τ.μ. και ένα διαμέρισμα 167 τμ στο Ναύπλιο.

.Το «πόθεν έσχες» του Φώτη Κουβέλη

Σημαντική μείωση στις καταθέσεις του, κατά περίπου 52.000 ευρώ, καθώς και μειωμένη βουλευτική αποζημίωση και οικογενειακά εισοδήματα, εμφανίζει για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ειδικότερα:

Μειωμένη κατά 16.243 είναι η βουλευτική αποζημίωση του κ. Κουβέλη, καθώς δηλώνει για το 2011, 88.735 ευρώ έναντι 104.978 ευρώ, που είχε δηλώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος. Μειωμένα εισοδήματα κατά το ήμισυ, εμφανίζει κι η σύζυγος του Φωτεινή Πάλλα, καθώς το 2011 εμφανίζεται να έχει εισπράξει 15.063,87 ευρώ, έναντι 30.678 ευρώ που είχε δηλώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Τη σημαντικότερη μείωση που φθάνει στις 52.770 ευρώ εμφανίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις καταθέσεις. Οι συνολικές καταθέσεις που δήλωσε ότι έχει μαζί με τη σύζυγό του και τις θυγατέρες του για το οικονομικό έτος 2011 είναι συνολικού ύψους 119.529, έναντι 172.299 ευρώ που ήταν το προηγούμενο έτος.

Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία που έχουν ο κ. Κουβέλης και η σύζυγός του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει μαζί με τη σύζυγό του ότι έχουν συνολικά 15 ακίνητα (διαμερίσματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια) σε Αθήνα, Τρίκαλα, Εύβοια και Αργολίδα. 

Μεταξύ άλλων, έχουν δύο διαμέρισμα 198 τμ και 49 τμ στη Κυψέλη, αγροτεμάχιο 4.100 τμ στα Τρίκαλα, μια οικίας 67,5 τμ σε έκταση 105,60 και ένα οικόπεδο 442 τμ στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων. Επίσης, δηλώνουν οικόπεδο 2.439,28 τμ στη περιοχή Στειρών Ευβοίας και ένα αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στο Κρανίδι Αργολίδας.

Αμετάβλητο είναι το χαρτοφυλάκιο του κ. Κουβέλη, με τη σύζυγό του να διαθέτει 5.000 μετοχές της χρηματιστηριακής Capital αξίας 17.608 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαθέτει μαζί με την οικογένεια του τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

.Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός

Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός για τη φάση των «16» του Champions League. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ το δεύτερο ματς θα γίνει στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 18 ή 19 και 25 ή 26 Φεβρουαρίου στην έδρα των δεύτερων των ομίλων, ενώ οι επαναληπτικοί στην έδρα των πρώτων στις 11 ή 12 και στις 18 ή 19 Μαρτίου.

Για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 21 Μαρτίου, στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι πρώτοι προημιτελικοί θα γίνουν 1-2 και οι επαναληπτικοί 8-9 Απριλίου, ενώ οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν 22-23 και οι επαναληπτικοί 29-30 Απριλίου. Ο τελικός θα γίνει στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας στις 24 Μαΐου.

Η διαδικασία της κλήρωσης ολοκληρώθηκε...

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»:
Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβερκούζεν-Παρί Σεν Ζερμέν

Γαλατάσαραϊ-Τσέλσι
Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης

Ζενίτ-Ντόρτμουντ
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου

.Με την Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ

Τον αντίπαλό του στη φάση των «32» του Europa League έμαθε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στη φάση των ομίλων.

Η Μπενφίκα, ομάδα που ήταν στον όμιλο του Champions League του Ολυμπιακού, είναι η ομάδα που καλείται να περάσει ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στο θεσμό. Αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα, τότε θα αγωνιστεί με τον νικητή της αναμέτρησης Ντνίπρο-Τότεναμ.

Τα ζευγάρια του Europa League:
Ντνίπρο (Ουκρανία)-Τότεναμ (Αγγλία)
Μπέτις (Ισπανία)-Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία)
Σουόνσι (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Τράμπζονσπορ (Τουρκία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σεβίλλη (Ισπανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Σαχτάρ (Ουκρανία)
Τσερνομόρετς (Ουκρανία)-Λιόν (Γαλλία)

Λάτσιο (Ιταλία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Έσμπιεργκ (Δανία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)-Βασιλεία (Ελβετία)
Πόρτο (Πορτογαλία)- Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
Ανζί (Ρωσία)-Γκενκ (Βέλγιο)
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)-Βαλένθια (Ισπανία)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)-Άλκμααρ (Ολλανδία)

- Οι αγώνες των «32» θα γίνουν στις 20 και 27 Φεβρουαρίου

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.