.ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ...Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου

Νέο Πρόγραμμα εκδηλώσεων* Συνεχίζεται για δεύτερο μήνα με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου η έκθεση Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά 

Την πρωτότυπη έκθεση με εικαστικά και άλλα έργα εμπνευσμένα από τα βιβλία του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων, αλλά και σκηνικά και κουστούμια από παραστάσεις έργων του, μεταξύ άλλων ένα αόρατο πράσινο καγκουρό, μια ιπτάμενη σκάφη και τρεις μανάβηδες μεταμορφωμένους σε βίδες, έχουν ήδη επισκεφτεί πάνω από επτακόσια παιδιά πολλά από αυτά μαζί με τους γονείς τους και έχουν α... περισσότερα »

.Το κρίσιμο κεφάλαιο

Δεν είναι αβάσιμος ο προβληματισμός για την κρίση που είναι ενδεχόμενο να προκληθεί λόγω της μικρής πλειοψηφίας η οποία στηρίζει τη δικομματική κυβέρνηση. Ηδη η συμπολίτευση αριθμεί 153 βουλευτές. Δεν είναι, όμως, ούτε πολιτικά αδύναμη ούτε και αριθμητικά ετοιμόρροπη μια τέτοια πλειοψηφία. Η μόνη πραγματική απειλή που υπάρχει είναι να διαταραχθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Τότε ναι, είναι η μοναδική περίπτωση να απολέσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη.

Το πρόβλημα υπάρχει αλλού. Κι αυτό είναι που θα πρέπει να έχουν μονίμως κατά νου ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος. Η κυβερνητική σταθερότητα θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο στο πεδίο της αποτελεσματικότητας. Αλλωστε, οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν πλέον ληφθεί και δεν διαφαίνεται πιθανότητα ανατροπής τους. Λογικά η κυβέρνηση έχει αφήσει πίσω της κι αυτόν τον σκόπελο.

Μένει, όμως, το κρισιμότερο και ουσιαστικότερο κεφάλαιο: Μένει ν΄ αποδείξει η κυβέρνηση ότι τα όσα προοιωνίζονται από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και τις άλλες δημοσιονομικές βελτιώσεις είναι πραγματοποιήσιμα και ικανά να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και σε μια στέρεη αναπτυξιακή πορεία.

Ο λαός ό,τι είχε και μπορούσε να δώσει το έδωσε. Κι εκείνο που εύλογα αναμένει πλέον είναι να εμφανιστούν επιτέλους τα πρώτα αποτελέσματα των θυσιών του. Θέλει να νιώσει τα πρώτα ουσιαστικά σκιρτήματα ελπίδας ότι κάτι αλλάζει και ότι το αύριο θα είναι πλέον καλύτερο από το χθες. Οχι κραυγαλέα και εντυπωσιακά καλύτερο, αλλά πάντως καλύτερο.

Ο πρωθυπουργός τού το έχει υποσχεθεί, άλλωστε. Κι αυτή την υπόσχεση ούτε να την ξεχάσει πρόκειται, ούτε να δεχθεί εκπτώσεις της είναι διατεθειμένος. Η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση είναι η διάψευση των ελπίδων που έχει καλλιεργήσει.

.Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΠΕ

Ολοκληρώθηκε η  πολύωρη και σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής  του ΠΑΣΟΚ. «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, δεν υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερή πορεία του έθνους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας ότι  η αποδοχή της συγκυβέρνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
Ο Προέδρου της Συνόδου, Γιάννης Δριβελέγκας κήρυξε το τέλος των εργασιών λέγοντας  ότι από τις τοποθετήσεις των μελών του Σώματος προκύπτει και η έγκριση της εισήγησης του Προέδρου του Κινήματος για συμμετοχή στις ευρύτερες προσπάθειες ανασύστασης της Κεντροαριστεράς

.«Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα βγαίναμε όλοι»

«Εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν το κοινό νόμισμα σε μεταγενέστερο χρόνο», φέρεται να δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Οι δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

.Συμβουλές του ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πλησιάζει η ώρα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ο ΕΦΕΤ συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους στην αγορά, έχοντας ως κύριο στόχο, όπως ανακοίνωσε, τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών.

Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο ΕΦΕΤ δίνει απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων.

Ειδικότερα:
Για την προμήθεια κρέατος
- Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη -2 -5 C για το νωπό και σε θερμοκρασία -18C ή και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους.
- Ο καταναλωτής πρέπει να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.

Για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων :
- Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ανάλωσης θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.

 Για την προμήθεια προϊόντων ζαχαροπλαστικής:

- Για την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων ζαχαροπλαστικής θα πρέπει τα προϊόντα αυτά να διατηρούνται στο ψυγείο, με τις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης, λόγω του ευαλλοίωτου χαρακτήρα αυτών των προϊόντων.

- Εξετάζετε προσεχτικά την επισήμανση στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και ιδιαίτερα σε εκείνα που περιέχουν σοκολάτα για να διαπιστώσετε εάν πρόκειται για πραγματική ή για «απομίμηση σοκολάτας», κυρίως για αποφυγή παραπλάνησης και κερδοσκοπίας και όχι για λόγους ασφάλειας.

Τέλος, η διατροφή των ημερών να στηρίζεται στην ποικιλία και στο μέτρο όπως παραδοσιακά αρμόζει και να συνοδεύεται με φυσική άσκηση ενώ η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα 
της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα είναι φθηνότερο κατά 2,51%, σε σχέση με πέρυσι.

Το εορταστικό ωράριο για αύριο Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. 

.Στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο των λογαριασμών

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε σήμερα 23/12/2013, στο Μέγαρο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει έλευσης της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:

· Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.

· Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

.Σκέψεις μέχρι και για τριπλές εκλογές

Σενάρια τριπλών εκλογών έχουν ενεργοποιηθεί δυναμικά στο πολιτικό σύστημα μετά και την διαγραφή Πολύδωρα η οποία έφερε στα όρια την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το πραγματικό βέβαια πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το ΠΑΣΟΚ καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η κίνηση ανοιχτής αμφισβήτησης του Βενιζέλου απλώς αποσιωπήθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών θέτοντας βεβαίως επί τάπητος τις εξής προϋποθέσεις:

- Επικύρωση πρωτογενούς πλεονάσματος
- Κάλυψη χρηματοδοτικού κενού χωρίς νέα μέτρα
- Διόρθωση αδικιών με το μοίρασμα του πλεονάσματος
- Έναρξη συζητήσεων για την μείωση του χρέους

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται όμως ότι οι μεν δύο πρώτες προϋποθέσεις είναι εν δυνάμει εφικτές

.Ισορροπία τρόμου για κυβέρνηση και κόμματα

Μεγάλες πληγές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μετρά από το Σάββατο 153 μέλη, αφήνει το 2013, και το βλέμμα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στρέφεται πλέον στα νομοσχέδια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Ο Α. Σαμαράς πάντως, αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος των κρίσιμων ψηφοφοριών, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει το πρόγραμμά του και να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την πολύπλευρη κρίση. «Εγώ θα προχωρήσω και θα βγάλω τη χώρα από τη μνημονιακή εποχή, με όσους θέλουν και μπορούν», φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους». 

Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι ο κ. Πολύδωρας είχε προαναγγείλει την έξοδό του από τη ΝΔ εδώ και καιρό και επισημαίνουν ότι πλέον πολύ δύσκολα θα υπάρξουν βουλευτές που θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, ειδικά τώρα που αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Κορυφαίοι υπουργοί, μετά και τη διαγραφή Πολύδωρα, την απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη στις ψηφοφορίες του Σαββάτου και με δεδομένα τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραδέχονται ότι δύσκολα η κυβέρνηση θα μπορεί εφεξής να «φέρει» στη Βουλή αντιδημοφιλή νομοσχέδια, ενώ δεν θα πρέπει να γίνεται καν λόγος για νέα δημοσιονομικά μέτρα. 

Πρόσωπα που έχουν «χαρτογραφήσει» τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες παρομοιάζουν την πλειοψηφία με κινούμενη άμμο και αναφέρουν ότι αυτή την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα που θυμίζουν «ωρολογιακές βόμβες» που κανείς δεν ξέρει πότε και με ποια αφορμή θα «εκραγούν». 

Τα πρόσωπα που έχουν εκφράσει έντονα της διαφωνίες τους με πτυχές της ακολουθούμε της κυβερνητικής πολιτικής είναι μεταξύ άλλων οι Ν. Κακλαμάνης, Μ. Ταμήλος, Γ. Καρασμάνης, Γ. Βλάχος, και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος από τη ΝΔ και Θ. Μωραΐτης, Γ. Ντόλιος, Ν. Σηφουνάκης, Μ. Κασσής και Γ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ.

.Η νέα χρονιά φέρνει ανατροπές στο ασφαλιστικό

Νέο «κύμα» ανατροπών σε όρια ηλικίας, συντάξεις και εφάπαξ έρχεται την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αλλάζει το συνταξιοδοτικό τοπίο για 600.000 άτομα. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος», προβλέπονται σε νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και υλοποιούνται σταδιακά. Αναλυτικά οι δώδεκα αλλαγές που φέρνει το νέο έτος: 1. Σταματά η καταβολή του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους κάτω των 65 ετών. 

2. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, εξέλιξη που επηρεάζει κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους. Σε αυτή τη φάση εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για να μην υπάρξουν δραματικ... περισσότερα »

.Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Σε έναν μέτριο ποιοτικά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε το ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό και έθεσε τους πρωταθλητές Ευρώπης εκτός τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 6 διαδοχικές παρουσίες. 

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 67-59 και στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο θα διεκδικήσουν απέναντι στον Άρη το 15ο τρόπαιό τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.