.Η φεουδαρχική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο

Οι κωλοτούμπες στην οικονομία, η διγλωσσία και ο τυχοδιωκτισμός όπου άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα συμφωνεί στο εξωτερικό με τους εταίρους είναι ένα το κρατούμενο για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

 Το δεύτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό είναι η αντίληψη μιας δημοκρατίας λάστιχο που αντανακλάται στην λειτουργία του κοινοβουλίου. 

Μετά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες κατά τ’ άλλα κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, τώρα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σπάει κάθε ρεκόρ τρο...περισσότερα »

.Σαμαράς: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε χειρότερο μνημόνιο»

Σε «χειρότερο μνημόνιο» οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, και το κόστος του νέο προγράμματος θα είναι για τους πολίτες 14 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των μέτρων του mail Χαρδούβελη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής. 

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακόγουστο θέατρο» με τη «δήθεν διαπραγμάτευση» και ότι «διέσυρε τη χώρα με τα ουάου του κ. Βαρουφάκη». «Δεν πήραν καμιά εντολή να καταστρέψουν τη χώρα και αν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα υποσχέθηκαν ας βοηθήσο... περισσότερα »

.«Καρφί» Τσακαλώτου: Δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις στην αρχή της διαπραγμάτευσης

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, την πορεία τους και το αποτέλεσμα που διαβλέπει μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε σε συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» για την επιχειρηματικότητα και είπε μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση έχει δουλέψει σκληρά για το καλό σενάριο, να βρεθεί λύση. 

Όσοι λένε ότι καθυστερήσαμε και ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις μπορεί να έχουν μία βάση αλήθειας. Είναι λογικό ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση να έχει έλλειψη τεχνοκρατικής βοήθειας και τεχνογνωσίας». Τόνισε όμως στην συνέχεια ο κ.Τσακαλώτος ότι τα βα... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι ταμπού το κούρεμα του χρέους

Το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι «ταμπού» για την ευρωζώνη, αλλά και ότι αυτό θα ανοίξει όταν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, τόνισε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις που φέρεται να θέτει για το θέμα του χρέους το ΔΝΤ και ειδικά στο εάν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ των θεσμών για αυτό ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως δεν υπάρχει διαφωνία. Υπενθύμισε δε πως το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup είχε δεσμευθεί ότι εάν η Αθήνα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της ... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από το Eurogroup της Δευτέρας

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στη σύνοδο του Eurogroup την Δευτέρα, την ίδια ημέρα που θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα, αυτό δεν είναι πιθανό», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.

Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι θα ήταν θαυμάσιο αν η Ελλάδα λάμβανε βοήθεια από τη Ρωσία, όμως πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι θα ήταν τόση όση χρειάζεται η χώρα.

'Ο ΕΝΦΙΑ μένει και έρχονται μέτρα για συντάξεις, εργασιακά και ΦΠΑ

Ελπίδες για μια επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων εντός του Μαΐου δημιουργούν οι εξελίξεις που φαίνεται ότι προχωρούν μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάρει πάνω του τη διαπραγμάτευση και να πειράξει ακόμη και τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές».

 Πάντως παρά τα μέτρα που μπαίνουν στο τραπέζι φαίνεται ότι δεν θα παραβιαστεί η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης που είναι μια νέα οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων. 

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κ. Γιούνκερ είναι ξεκάθαρο ότι έρχονται παρεμβάσεις σε: -Εργασιακά. Το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.