.Βόμβα iskra: Η συμφωνία γράφεται με όρους υποταγής

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει μέσα από τα πιο επίσημα χείλη πως η «συμφωνία ήδη γράφεται» και πως «οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν» , η Αριστερή Πλατφόρμα μέσα από το iskra.grστέλνει σαφές μήνυμα πως «συμφωνία σημαίνει υποταγή». Προσδιορίζει την υποταγή μέσα από τους συνεχείς εκβιασμούς των θεσμών που θα φέρουν νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσο οι μέρες περνούν και τα περιθώρια της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στενεύουν, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τους δανειστές προς την κυβέρνηση για να συρθεί σε μια συμφωνία... περισσότερα »

.Ενας νεκρός σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές του Διστόμου – Αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτοκτόνησε

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής για τη σύλληψη των ληστών του Διστόμου, με ανταλλαγή πυροβολισμών στη Νέα Αγχιάλο του Βόλου και έναν νεκρό. 

Οι μέχρι στιγμής πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει δύο από τους ληστές της τράπεζας στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2014, ενώ ένας τρίτος αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία μιλάει πλέον επίσημα για δύο συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ήταν και στενός συνεργάτης του καταζητούμενου-φάντασμα, Βασίλη Παλαιοκώστα, και μ... περισσότερα »

.Σκληρό «ροκ» για πολιτική λύση με το βλέμμα στο G7

Ενώ το σκληρό «ροκ» στις διαπραγματεύσεις έχει αρχίσει με τους ευρωπαίους να απειλούν με τελεσίγραφα για οριστική λύση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου συνιστούν ψυχραιμία και εκλαμβάνουν μεγάλο μέρος των απειλών που εκτοξεύονται με γοργούς ρυθμούς ως ύστατο μέσο πίεσης για περαιτέρω υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς στις απαιτήσεις των δανειστών. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο σημειώνουν αργή πρόοδο γιατί η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει άτακτες υποχωρήσεις, ενώ παραπέμπουν για μία ακόμη φορά σε πολιτική λύ... περισσότερα »

.Δραματικές διαβουλεύσεις με καταληκτική ημερομηνία την 5η Ιουνίου

Σιγή ασυρμάτου τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα που συζητήθηκαν στην ωριαία τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

 Η τριμερής τηλεδιάσκεψη ήρθε ως επισφράγισμα μίας ημέρας που κατακλύστηκε από αρνητικά δημοσιεύματα, τα οποία έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με την συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφραζόταν από το κυβερνητικό επιτελείο. 

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες για τελεσίγραφο από την πλευρά του EuroWorking Group προς την ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση, που αρκούνταν χθες να παραδέχεται δυσκολί... περισσότερα »

.Τι είπε τελικά η Λαγκάρντ για το Grexit

Σάλος και σύγχυση έχει προκληθεί από τη δήλωση-βόμβα της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως η έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ «είναι μια πιθανότητα». 

Λίγες ώρες μετά την προδημοσίευση του επίμαχου τμήματος της συνέντευξης της κ. Λαγκάρντ, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αποφάσισε να αναρτήσει νέο τίτλο και διαφορετική εισαγωγή στο προδημοσίευμα. 

Στον αρχικό τίτλο αναφερόταν πως η κ. Λαγκάρντ βλέπει ένα Grexit ως «πιθανότητα», δήλωση που εμφανιζόταν μάλιστα σε εισαγωγικά και στην πρώτη παράγρ...περισσότερα »

.Σόιμπλε: Κάποτε η Ελλάδα έθετε σε κίνδυνο το ευρώ, όχι πια

Παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα, η θέση της ευρωζώνης έχει συνολικά βελτιωθεί αισθητά, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ο Σόιμπλε επισημαίνει: «Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. 

Παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση». «Κάποτε (η Ελλάδα) έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον», υπογράμμισε ο ίδιος. Σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία, εκτίμησε ο Σόιμπλε. «Το πιο σημαντικό... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.