.Ανδρέας Στεργίου: 4η Ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ. απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κ. Καλλίρη

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο,
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα με αυτή μου τη δήλωση να σας γνωστοποιήσω την
απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από το δημοτικό συνδυασμό
"Ζωγράφου αύριο".

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Στεργίου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου

.'Δώστε μου χρήματα, είμαι έτοιμος να αυτοκτονήσω'', ''δώστε μου χρήματα, αν δεν το κάνετε θα πάω να κλέψω'' ???

Ανθρωποι ως επί το πλείστον Ηρακλειώτες που βρίσκονται σε απόγνωση από τα χρέη *επισκέπτονται καθημερινά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και του ζητούν οικονομική βοήθεια.Τους πνίγουν τα χρέη, έχουν οικογένειες που πρέπει να στηρίξουν, δεν βρίσκουν δουλειά, έχουν χάσει το κουράγιο τους, τις ελπίδες τους, έχουν σταματήσει να σκέπτονται λογικά.''Οποιος έρχεται εδώ τον βοηθάμε, δεν τον διώχνουμε'' είπε στην ''Π'' ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ανέφερε: ''Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που ζητά βοήθεια. Είναι αποκαρδιωμένοι άνθρωποι που μου λένε ότι θα αυτο... περισσότερα »

.«Εξέγερση» στο ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση του κόμματος!

Σε τροχιά ραγδαίων και απρόβλεπτων εξελίξεων έχει βάλει στο ΠΑΣΟΚ η οριστική –όπως όλα δείχνουν- επιλογή του Β. Βενιζέλου να παραδώσει τα κλειδιά του ιστορικού Κινήματος που ίδρυσε ο Αντρέας στην Κίνηση των «58» και στην «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» που ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν οι θεματοφύλακες του σημιτισμού! 

Αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι πάρα πολλά στελέχη, αν και δεν εκκινούν απ’ την ίδια αφετηρία και δεν δρουν συγκροτημένα (προς το παρόν…) έχουν ήδη αντιδράσει και στις αμέσως επόμενες μέρες οι αντιδράσεις θα λάβουν έως και ανεξέλεγκτη μορφή. ... περισσότερα »

.Στον δήμο Βόλου το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα

Στον δήμο Βόλου θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος κατήγγειλε ότι, ενώ υπάρχει νόμος ομόφωνα ψηφισμένος από τη Βουλή, έχει εκδοθεί σε εφαρμογή του η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών, υπάρχουν δυνάμεις που μπλοκάρουν την εφαρμογή τους. 

«Το ζήτημα πλέον είναι πρωτίστως πολιτικό. Μολονότι οι συγκεκριμένες Μονάδες είναι χαμηλής όχλησης, υπάρχουν δυνάμεις, θεατές και αθέατες, οι οποίες δεν αφήνουν να δημιουργηθεί έστω ένα κέντρο αποτέφρωσης στην Αττική» είπε ο κ. Βούτσης. 

 Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, αυτήν τη στιγμή προχωρά η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, καθώς υπάρχει και η βούληση και όλα τα εχέγγυα και όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει νόμιμα και θα προχωρήσει η εγκατάσταση και δημιουργία κλιβάνου αποτέφρωσης νεκρών.

.Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός «ξέσπασε» πάνω στην Λαμποράλ Κούτσα την «οργή» του από τις τρεις ήττες στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και «άλωσε» τη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα». 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 89-70 των Βάσκων, για την 4η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, και πανηγύρισαν με σπουδαίο «διπλό» τη 2η νίκη τους στον 5ο όμιλο. 

.«Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο»

«Σημαντική πρόοδο» στον μακρύ της δρόμο προς την ανάκαμψη έχει επιτύχει η Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν θα το θεωρούσε κανείς δυνατό πριν από δύο χρόνια», αλλά και ότι «η Ελλάδα παραμένει με διαφορά η πιο δύσκολη χώρα». 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι «η εσωπολιτική στήριξη στην Ελλάδα είναι εύθραυστη» και αναφέρθηκε στην περαιτέρω επιβάρυνση της Ελλάδας από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών, που έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ξενοφοβίας από κόμματα της δεξιάς. «Η Ελλάδα αναγκάστηκε να εφαρμό... περισσότερα »

.«Όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο»

Όλα τα θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, και όλα είναι υπό έλεγχο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ότι η συζήτηση για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο και ότι εμείς θεωρούμε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat μπορεί να ανοίξει η συζήτηση αυτή. Αυτό είναι θέμα που θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις, συμπλήρωσε.

.«Το ΚΚΕ αδυνάτισε εκλογικά και ήδη ο λαός μας το έχει πληρώσει αυτό»

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ομιλία του στη Λιβαδειά ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αφού κατηγόρησε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αφήνουν στο λαό τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προβληματιστεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη που λέει η ΝΔ, με ή χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα, θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που έχει σαρώσει ο τυφώνας των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, 

ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που έχουν σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση και νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τονίζοντας πως «με ή χωρίς μνημόνιο, που λέει η ΝΔ ή τα περί κουρέματος του χρέους - που τώρα μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι επαχθές - είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προέβλεψε ότι «η όποια κυβέρνηση είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες του λαού» ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί; Πρωτοκλασάτα στελέχη του δεν ήταν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, γενικοί γραμματείς υπουργείων σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα; 

Μήπως στις τάξεις του δεν έχει σήμερα μια σειρά γνωστά λαμόγια, του πάλαι ποτέ παλιού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, διαχειρίστηκαν κονδύλια, έφαγαν και κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε; Μήπως δεν τους ξέρετε όλους έναν- έναν και εδώ στη Βοιωτία;» όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λιβαδειά. 

Ο ίδιος συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους αναφερόμενος συνολικά στο δυναμικό που συσπειρώνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κατηγόρησε για ενδοτισμό, για συμβιβασμό αλλά και για ξεπούλημα των εργατικών αγώνων «για να τσακίσουν το κίνημα και να μαζεύουν ζεστό χρήμα στις καταθέσεις τους από αυτή την εξαγορά και το συμβιβασμό με την εργοδοσία, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα πόθεν έσχες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων…» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα πέρασε σε σκληρούς χαρακτηρισμούς καθώς ορισμένα στελέχη τα χαρακτήρισε «γυρολόγους». «Πολλοί από αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ… και τώρα κοτσάρονται ως υποψήφιοι βουλευτές, ή υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ …ξαφνικά τώρα, είδαν το φως το αληθινόν; Άλλαξαν σαν άνθρωποι; Έγιναν ξαφνικά αγνοί και συνεπείς αγωνιστές;»

.Εργαζόμενοι- σκλάβοι για δώδεκα μήνες

Κατάργηση του κατώτατου μισθού των 511 ευρώ μεικτών για ένα χρόνο στους νέους 15 έως 25 ετών προτείνει μεταξύ άλλων το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, «δεξαμενή σκέψης» για τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών. 

Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ερευνητής του ΚΕΠΕ διδάκτωρ Ιωάννης Χολέζας υποστηρίζει πως με την κατάργηση του κατώτατου μισθού για ένα χρόνο από την πρόσληψη, θα υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για την επιχείρηση να προσλάβει τον νέο αφού πρώτα κρίνει την καταλληλότητά του (βασικές γνώσεις, δεξιότητες).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, προτείνονται επίσης:

- Κίνητρα αποδοτικότητας: Ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας. 

- Εξαγωγή ανέργων: Δεδομένη της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν τους ανέργους, τα προγράμματα επιδότησης θα μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, εντός και εκτός ΕΕ.

- Επιδόματα: Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα απασχόλησης στα πρότυπα της επιταγής εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των νέων και των εργαζομένων κοντά στη συνταξιοδότηση.

- ΟΑΕΔ: Ριζική αναδιάρθρωση του ΟΑΔ καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στο έργο του. 

- Παροχές: Διευκόλυνση της γεωγραφικής κινητικότητας των ανέργων με παροχή κινήτρων.

-Δημόσιες εκτάσεις σε νέους: Παραχώρηση έναντι χαμηλού μισθώματος και με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια γεωγραφικών εκτάσεων του Δημοσίου. 

-Μικρομεσαίοι: Στήριξή τους για να συγκρατηθεί η απασχόληση αποφεύγοντας νέες απολύσεις, με την παροχή προγραμμάτων συμβουλευτικής σε τοπικό ή και κλαδικό επίπεδο. 

- Νέοι αγρότες: Παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων γης έναντι συμβολικού τιμήματος σε αυτούς που επιθυμούν να απασχοληθούν στον αγροτικό τομέα με ταυτόχρονη επανεξέταση των κριτηρίων κατηγοριοποίησης στο επάγγελμα του αγρότη. 

- «Λουκέτα στην αγορά»: Διεύρυνση των επιμέρους λόγων που οδήγησαν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως ενδέχεται να είναι η ανεπαρκής επιχειρηματική ικανότητα

.Εμμένει το Οικονομικών στον υπολογισμό του 50% των αποδείξεων σούπερ μάρκετ

Τις δημοσιονομικές και τεχνικές δυνατότητες για την αλλαγή της φιλοσοφίας στο ζήτημα συλλογής των αποδείξεων και την μετάβαση σε ένα σύστημα επιβράβευσης των φορολογουμένων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η πρόταση για συνυπολογισμό του 50% των αποδείξεων σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων δεν ήταν παράλογη κάτι που καταδεικνύεται από πλήθος παραδειγμάτων.

Όπως τονίζουν σε περίπτωση που οι δαπάνες σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων συνυπολογισθούν μόνο σε ποσοστό 50% επειδή μειώθηκε το ποσοστό των ζητούμενων αποδείξεων δραστικά από το 25% του εισοδήματος στο 10% δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση. 

.Βολές Τσίπρα κατά του αντιπάλου του για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Σουλτς

Σκληρή κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, αλλά και αντίπαλό του για την προεδρία της Κομισιόν, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του στο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Schulz είναι υποψήφιος των Σοσιλαδημοκρατών ή της κ. Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών, δηλώνοντας έκπληκτος από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρ. Κοινουβουλίου, ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, με αυτή τη θέση του ο κ. Σουλτς δείχνει δημοσίως ότι θέλει να είναι ο εκλεκτός της γερμανίδας καγκελάριου στην Ευρώπη και διερωτήθηκε αν «το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των Σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κ. Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού;», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμαχία Σουλτς-Μέρκελ εγγυάται τη συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και απευθυνόμενος στους γερμανούς πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν SPD, τους προέτρεψε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και με την ψήφο τους «να δώσουν εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.