.Αξιόπιστο φορολογικό

Πολύ συνοπτικά και με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και σχετική μελέτη της Alpha Bank αποδεικνύεται ότι η υπερφορολόγηση στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση έχει και ένα αποτέλεσμα, για το οποίο κάθε άλλο παρά θα πρέπει να καμαρώνουν στο υπουργείο Οικονομικών. Συνετέλεσε ώστε η για χρόνια αναμενόμενη ανάπτυξη να καθυστερήσει, εξαιτίας της, δύο τρίμηνα.

Πολύ απλά η οικονομία μας θα είχε περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το πρώτο τρίμηνο του 2014, αλλά δεν το επέτρεψε η ακραία υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που, σύμφωνα με τους ειδικούς, λειτούργησε αρνητικά ως προς τις επενδύσεις αλλά και ως προς την ανεργία. 

Αλλά τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν φαίνεται να απασχολούσαν τους υπεύθυνους της φορολογικής πολιτικής όταν αποφάσιζαν τις φοροεπιδρομές τους.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι καθυστέρησαν την είσοδο της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι και ότι στοιχειωδώς σωστούς υπολογισμούς δεν είναι σε θέση να κάνουν, αφού τελικά εισπράττουν σημαντικά περισσότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει.

 Και φυσικά τα χρήματα αυτά τα κατέβαλαν στο ποσοστό τους και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, μια και είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκρύψουν έστω κι ένα ευρώ από το εισόδημά τους.

Είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκείνο που χρειάζεται ο τόπος -και μάλιστα επειγόντως- δεν είναι απλώς η προώθηση κάποιων φορολογικών ελαφρύνσεων αλλά αυτό που όλο και συχνότερα διαπιστώνεται και υπογραμμίζεται. 

Είναι η διαμόρφωση, επιτέλους, ενός σοβαρού, δίκαιου και αξιόπιστου φορολογικού νόμου, έτσι ώστε να σταματήσει ο τραγέλαφος του αυτοσχεδιασμού και της αυθαιρεσίας που έχει εξελιχθεί πλέον σε βραχνά για τον μέσο πολίτη. Δεν πάει άλλο.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Οριστικό αντίο σε 129.008 φοιτητές

Στα 139.175 άτομα, ανέρχεται ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα το υπουργείο Παιδείας. Εκκρεμούν στοιχεία από Δημοκρίτειο, Πανεπιστήμιο Ιονίου, Καλών Τεχνών και Γεωπονικής. 
Σύμφωνα με το υπουργείο, αναμένεται να διαγραφούν περισσότεροι από 129 χιλιάδες, ενώ τελευταία ευκαιρία για να πάρουν το πτυχίο τους θα δοθεί σε 10.167 φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξεταστικές του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου. 
Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 «λιμνάζοντες φοιτητές», θα διαγραφούν 23.811 από αυτούς και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικέ... περισσότερα »

.Σε έξι δόσεις θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ

Σε έξι δόσεις θα καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ}). Η πρώτη θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Στην ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ αποκάλυψε πως ο φόρος θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, ότι αλλαγές θα υπάρξουν μόνον στις τιμές υπολογισμού της αξίας των ακινήτων στους 4.000 οικισμούς που δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα   προσδιορισμού, αλλά και ότι οι αιτήσεις για τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ για όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα γίνουν ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται ασφαλιστική ενημερότητα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

.Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας σε τράπεζα στο Δίστομο

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας σημειώθηκε το μεσημέρι σε τράπεζα στο Δίστομο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρία άτομα με βαρύτατο οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας, αποσπώντας χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ, ενώ απήγαγαν έναν υπάλληλο της τράπεζας.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες βρέθηκε καμένο ολοσχερώς σε περιοχή κοντά στην τράπεζα, καθώς οι δράστες το εγκατέλειψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους, παίρνοντας μαζί τους και τον 35χρονο ταμία. 

Αργότερα, οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, περνώντας από την παραλία του Διστόμου στο Λουτρό Κορινθίας, όπου και άφησαν ελεύθερο τον όμηρο, τον οποίο παρέλαβαν αστυνομικοί για να καταθέσει όσες πληροφορίες μπορεί.

Αυτήν την ώρα στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από αστυνομικές δυνάμεις, που αναζητούν τους δράστες.

Τη ληστεία, δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι' αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.