.Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων για οφειλές στα ταμεία

Ξεκίνησε από χθες, 1 Οκτωβρίου, η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων για τακτοποίηση ασφαλιστικών οφειλών από το ενιαίο Κέντρο Εξόφλησης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Με έγγραφο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), ενημερώθηκαν τα υποκαταστήματα ότι οι ταμειακές υπηρεσίες που λειτουργούν σε αυτά αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ και στο εξής θα εξακολουθήσουν κανονικά και με την ισχύουσα διαδικασία να εκτελούνται οι εργασίες εξόφλησης και ρύθμισης οφειλών και για τις οφειλές που μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ.

Σκοπός του ΚΕΑΟ, στο οποίο διαβιβάζονται από 1/7/2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και από 1-1-2014 του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, είναι η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και η δημιουργία μητρώου οφειλετών.

.Δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Το σημαντικό νομικά γεγονός δεν είναι η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου. Το σημαντικό νομικά είναι η άσκηση ποινικής δίωξης. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που δημιουργεί πολιτικά ζητήματα. Η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου κατηγορουμένου, είναι κάτι που απολύτως επαφίεται στα χέρια της δικαιοσύνης. 

Αυτό, λοιπόν, που είναι κρίσιμο αυτήν τη στιγμή, είναι η απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης. Το ότι κρίθηκε ένας από αυτούς προφυλακιστέος, προφανώς έχει μια αξία. Το ότι για τους τρεις άλλους κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, επίσης έχει μια αξία. 

Η αξία αυτών των ενεργειών και μιλάω τώρα νομικά, δεν συνδέεται με την κατάγνωση της ενοχής ή της αθωότητας» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναφορικά με την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να μην προφυλακιστούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 Εξάλλου, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ίδιο σταθμό υπογράμμισε πως «η δουλειά της δικαιοσύνης είναι αυτή που έκανε. Νομίζω ότι ήταν στο πλαίσιο του νόμου και προφανώς του ανακριτικού υλικού, το οποίο δεν έχουμε υπόψη μας. 
Εδώ, τέθηκαν στο σύνολο των ανακρινομένων και σε αυτούς που απολογήθηκαν, σοβαροί περιοριστικοί όροι, οι οποίοι είναι υψηλότατη εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Οι σοβαροί περιοριστικοί όροι που έχουν τεθεί, δίνουν το συμπέρασμα ότι έχουμε μια κρίση του εισαγγελέα και του ανακριτή, ότι χρειάζονταν επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί όλη η διαδικασία. Δεν αφέθησαν χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

 Ο δε γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης ανέφερε: «Αυτή η εξέλιξη, μπορεί επικοινωνιακά να δημιουργεί ένα κλίμα, αλλά εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ουσία των πραγμάτων.  Άλλωστε, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική έρευνα. Νομίζω ότι το καλύτερο από όλα, είναι να υπάρξει ψυχραιμία και ουσιαστική νηφαλιότητα σε όλες αυτές τις εξελίξεις».

Και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα και πρόσθεσε: «Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι μέτρο. Άρα, επειδή δεν προφυλακίστηκαν, δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι. 

Θεωρούμε, έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, πως όταν θα προχωρήσει η διαδικασία των ερευνών, είναι βέβαιο ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, θα είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από όσα συζητάμε τώρα».

.Δουλειές με ...φούντες είχε ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

«Δουλειές» με όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση, (τουλάχιστον) αλλοδαπών και «προστασίες» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, φέρεται να έκανε ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος κατηγορείται εκτός των άλλων και για αγορά και κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία.

Ο αξιωματικός συνελήφθη προχθές από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, που αφορούσε μίζες, που έπαιρνε από παράνομες λέσχες, και από την έρευνα προέκυψε πλούσιο υλικό, το οποίο τον έστειλε με χειροπέδες στη Δικαιοσύνη.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και μια 50χρονη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.

Το σημαντικό είναι ότι μετά το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το 2011, ο αξιωματικός μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ' όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του.

Μαζί με τον αξιωματικό συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα, ο οποίος αναζητείται, όπως και η 50χρονη μέλος της ΧΑ. Από τα ευρήματα κατό την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.

Ο 54χρονος αστυνομικός διευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

.Φ. Κουβέλης: Η τελική κρίση είναι υπόθεση του δικαστηρίου

«Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής. Το ότι κάποιος δεν προφυλακίζεται δεν σημαίνει εκ προοιμίου ότι είναι είτε αθώος, είτε ένοχος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σχετικά με τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

«Από κεί και πέρα, την τελική κρίση, αν είναι αθώοι ή ένοχοι των πράξεων για τις οποίες  κατηγορούνται, είναι υπόθεση του δικαστηρίου. Είναι υπόθεση της ελληνικής δικαιοσύνης», 

τόνισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η νομιμότητα είναι εκείνη που δίνει απαντήση σε πράξεις βίας και σε εγκληματικές πράξεις και ο εισαγγελέας και ο ανακριτής, από ανεξάρτητη θέση, αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση, η οποία, όπως είπε, είναι ένα μέτρο το οποίο προφανέστατα οι δύο δικαστικοί λειτουργοί έκριναν αναγκαίο  να επιβληθεί.

.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει τα "κλειστά επαγγέλματα"

Τα εμπόδια που περιορίζουν την πρόσβαση σε νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα ("κλειστά επαγγέλματα") αποφάσισαν να αξιολογήσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη.

Νομοθετικώς κατοχυρωμένα είναι τα επαγγέλματα στα οποία η πρόσβαση προϋποθέτει την απόκτηση καθορισμένων επαγγελματικών προσόντων ή για τα οποία προστατεύεται η χρήση ενός συγκεκριμένου τίτλου, π.χ. φαρμακοποιοί ή αρχιτέκτονες.

Με τη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής υλοποιούνται οι απαιτήσεις που καθορίζονται στην αναθεωρημένη οδηγία για τα επαγγελματικά προσόντα, η οποία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Πράξης για την Ενιαία Αγορά. Σε πρώτη φάση προβλέπεται μια άσκηση διαφάνειας, δηλαδή κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να κοινοποιήσει τον κατάλογο των επαγγελμάτων που είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένα, ακόμη και σε περιφερειακό επίπεδο. 

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα δημοσιεύσει αυτόν τον κατάλογο με τη μορφή ενός ευρωπαϊκού χάρτη νομοθετικώς κατοχυρωμένων επαγγελμάτων, ο οποίος θα δείχνει σαφώς ποια επαγγέλματα είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένα, και σε ποιες χώρες. 

Χάρη σε αυτόν το χάρτη, ένας επαγγελματίας που επιθυμεί να εργαστεί σε άλλο κράτος μέλος θα γνωρίζει τις προϋποθέσεις που ισχύουν σε κάθε χώρα όσον αφορά τη θέση εργασίας για την οποία θέλει να υποβάλει αίτηση.

Οι όροι πρόσβασης στα επαγγέλματα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Οι λόγοι στους οποίους οφείλονται οι διαφορές αυτές συχνά δεν είναι απόλυτα κατανοητοί. 

Σύμφωνα με τη διαδικασία που δρομολογήθηκε σήμερα, σε δεύτερη φάση τα κράτη μέλη θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εντός των επόμενων δύο ετών αμοιβαία αξιολόγηση των εμποδίων που περιορίζουν σε καθένα από αυτά την πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα. Προβλέπεται ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εργασίας για την Επιτροπή και τις εθνικές διοικήσεις που συμμετέχουν στην αμοιβαία αξιολόγηση. 

Στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν πλήρως οι ενδιαφερόμενοι, ιδίως εκείνοι που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατός ο διάλογος μεταξύ κρατών μελών που ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις, στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστούν οι επιπτώσεις όλων των ειδών επίσημων και ανεπίσημων περιορισμών πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η βελτίωση της πρόσβασης σε επαγγέλματα, ειδικότερα μέσω ενός πιο αναλογικού και διαφανούς κανονιστικού πλαισίου στα κράτη μέλη, θα διευκόλυνε την κινητικότητα ειδικευμένων επαγγελματιών εντός της ενιαίας αγοράς, καθώς και τη διασυνοριακή παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών. 

Θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει θετικά την απασχόληση και να συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, εάν ληφθεί ιδίως υπόψη ότι οι επαγγελματικές υπηρεσίες μόνον αντιστοιχούν περίπου στο 9% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

.Τελευταία στιγμή ο Μπερλουσκόνι αποφασίζει να στηρίξει την κυβέρνηση Λέτα

Προχωρώντας σε άρδην αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε στη γερουσία πριν από λίγο ότι "η κεντροδεξιά, δεδομένης της ανάγκης μεταρρυθμίσεων της Ιταλίας, αποφάσισε, τελικά, να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (του πρωθυπουργού) Ενρίκο Λέτα".

Με τον τρόπο αυτό και την ξαφνική "ανατροπή", ο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με αναλυτές, προσπαθεί να αποφύγει την διάσπαση της νέας Φόρτσα Ιτάλια, μετά την ρήξη στο κόμμα του, ανάμεσα στους μετριοπαθείς, που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης Λέτα, και τους πιστούς στον ίδιο.

.Η λιτότητα απέτυχε, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες

Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την αρχή της κρίσης απέτυχαν, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup για την πλατφόρμα "Debating Europe"

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 51% των πολιτών της ΕΕ εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν για την ανάταξη των δημοσιονομικών δεν έχουν αποτέλεσμα. Μόνο το 5% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 34% θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιτύχουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πιο αρνητικά ποσοστά κατεγράφησαν στις χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια, την οποία συνοδεύουν δραστικά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης: 80% στην Ελλάδα, 68% στην Πορτογαλία και 64% στην Κύπρο. Όμως, το ποσοστό είναι μόλις 34% στην Ιρλανδία, η οποία ετοιμάζεται να βγεί από το πρόγραμμα διάσωσης ύστερα από μια κούρα λιτότητας.

Το 60% των ερωτηθέντων, έναντι ενός 16%, πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις από τη λιτότητα. Τα πιο υψηλά ποστοστά κατεγράφησαν στην Ελλάδα (94%), στην Πορτογαλία (81%) και στην Ισπανία (80%).

Μόνο το 22% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας ωφελούν όλη την Ευρώπη, έναντι του 67% που πιστεύει ότι οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν παρά ορισμένα κράτη μέλη. Όταν τούς ζητήθηκε να κατονομάσουν χώρες, ανέφεραν πρώτη τη Γερμανία (77% των απαντήσεων), με δεύτερη τη Γαλλία (48%) και τρίτη τη Βρετανία (39%).

Η Ελλάδα (23%) βρέθηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από την Ιταλία και την Ισπανία (20%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 13 ως τις 23 Σεπτεμβρίου σε 6.177 ανθρώπους στην ΕΕ.

.Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την «ισχυρή θέση» της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή

Την «ισχυρή θέση» της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, χαιρέτισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, η κα Ψάκι χαιρέτισε την «ισχυρή θέση», όπως ανέφερε, «που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατά της βίας των εξτρεμιστών της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «μας ανησυχούν βαθύτατα», προσθέτοντας ότι «καταδικάζουμε δηλώσεις και ενέργειες που αποδίδονται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής που δείχνει να επιδιώκει την υποκίνηση της ξενοφοβίας, της εχθρότητας προς τις μειονότητες και τον αντισημιτισμό».

Τέλος, χαιρέτισε εκ νέου την «ισχυρή θέση» που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατά της εξτρεμιστικής βίας.

.«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους οργανωμένους δαίμονες»

«Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται», είπε ο Ν. Βαλαωρίτης

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν έχω δει τέτοιους οργανωμένους δαίμονες, τέτοια βλοσυρά τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση» δήλωσε σήμερα ο διακεκριμένος λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης μιλώντας για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής στον ραδιοσταθμό Βήμα FM. 

«Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Έχω ζήσει τρία φασιστικά καθεστώτα και μόνον οι βασανιστές τους ήταν τέτοια μούτρα. Το έγκλημα και ο φασισμός ενώθηκαν εδώ, για να δημιουργήσουν θρασύδειλους και δαιμονισμένους. 

Πιστεύω ότι τους εξέθρεψε η άθλια οικονομική κατάσταση των μνημονίων που μας επέβαλαν οι εταίροι μας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί, που με μίσος λένε τέτοια ψέματα σε βάρος μας. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους», δήλωσε ο ποιητής.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, να επιρρίψει ευθύνες στην αργοπορημένη αντίδραση των Αρχών απέναντι στους χρυσαυγίτες: «Αργοπόρησαν πολύ να πάρουν μέτρα. Είχαν ορισμένες δικογραφίες, αλλά τις είχαν κλείσει σε συρτάρι. 

Αυτά όλα εξέθρεψαν το θηρίο, διότι αν δεν το αντιμετωπίσεις, αποθρασύνεται. Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται», είπε ο Ν. Βαλαωρίτης.

Στη συνέχεια της συνέντευξης πρόσθεσε: «Θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να εκλείψουν πρώτα-πρώτα οι αιτίες του φαινομένου και μετά τα αποτελέσματα, που είναι αυτοί οι ψυχωτικοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν αυτές τις μεθόδους. Για να βγει εκτός νόμου, πρέπει πρώτα να στηριχθούν όλες οι εγκληματικές κατηγορίες. 

Δεν είμαστε δυστυχώς μια χώρα που μπορεί να στείλει στο Άουσβιτς ή στη Σιβηρία χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των δημοκρατικών 

.«Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη δικαστική κρίση»

«Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θ...περισσότερα »

.Σβόμποντα: Απαράδεκτη και μη βιώσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα

Την ανησυχία του για τον «ανερχόμενο νεοναζιστικό εξτρεμισμό και τη βία στην Ελλάδα, που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσα από μέλη της Χρυσής Αυγής», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. 

Ο Χ. Σβόμποντα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «κατάλληλη και ισχυρή απάντηση» της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον θα διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο ελέγχου». «Σ... περισσότερα »

.Προφυλακιστέος μόνο ο Γιάννης Λάγος - Περιοριστικοί όροι για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος μετά τις απολογίες τους. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο τέταρτος βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός. 
Σε όλους τους προφυλακιστέους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κατέβαλε για την αποφυλάκισή του το ποσό των 50.000 ευρώ. 

Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσ...περισσότερα »

.Αιφνιδιασμός της κυβέρνησης από την απόφαση για μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Περισυλλογή, προβληματισμό, αμηχανία, έκπληξη και ερωτηματικά, προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση των ανακριτικών αρχών να αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τους *Ηλ. Κασιδιάρη*, *Ηλ. Παναγιώταρο* και *Ν. Μίχο*. «Είχαμε άλλη εικόνα. 

Δεν το περιμέναμε» είπε αυθόρμητα προς «Το Βήμα» ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος και έδειξε και αυτός, όπως και άλλα στελέχη του κεντρικού πρωθυπουργικού πυρήνα, ότι υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός. 
Η απόφαση των ανακριτικών αρχών, προέκυψε, λίγες ώρες μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. *Αντ. Σαμαρά* στις ΗΠ...περισσότερα »

.Πώς το κράτος «παγίδευσε» 300.000 φορολογουμένους

Περίπου 300.000 φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε μία δόση τον Δεκέμβρη, αναφέρει στο newsbeast.gr ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι φορολογούμενοι παγιδεύτηκαν αφού πάρα πολλοί δεν πρόλαβαν να μπουν στη ρύθμιση και να υπαχθούν στο καθεστώς των τριών ή των δύο δόσεων. 

«Ο νόμος λέει ότι αν έχει βγει το εκκαθαριστικό μέχρι τον Ιούλιο, είναι τρεις οι δόσεις. Αν το εκκαθαριστικό βγει Αύγουστο ή Σεπτέμβρη, είναι δύο οι δόσεις και αν εκδοθεί Οκτώβρη είναι μία η δόση για το Δεκέμβρη», επισημαίνει ο κ. Μουζάκης. 

Αυτό που συνέβη είναι ότι φέτος δεν ελέγχθηκαν εγκαίρως από τις εφορίες τα δικαιολογητικά των φορολογούμενων και ούτε (φυσικά) εστάλησαν τα εκκαθαριστικά εγκαίρως. 

«Κάποιοι που πήγαν έγκαιρα, πήραν τις τρεις δόσεις κάποιοι που πήγαν αργότερα, με υπαιτιότητα του υπουργείου Οικονομικών, την πάτησαν», τονίζει ο φοροτεχνικός ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώρια να ενταχθούν σε ρύθμιση. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι περίπου 300.000 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν και το Δεκέμβριο θα κληθούν να πληρώσουν κατευθείαν όλο το ποσό της εφορίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.