.Δημοσίευμα σοκ των FT: Η ΕΚΤ σχεδιάζει να απαγορεύσει την αγορά εντόκων γραμματίων από τις Ελληνικές Τράπεζες

«Μπλόκο» στην αγορά εντόκων γραμματίων ετοιμάζεται να βάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΕΚΤ σχεδιάζει να απροχωρήσει στην υιοθέτηση συγκεκριμένων οδηγιών που θα απαγορεύουν ρητά στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, μάλιστα οι εντολές έχουν ήδη αποσταλεί με επιστολή.

 Σε δημοσίευμα – το οποίο συνυπογράφουν οι ανταποκριτές των «F.T.» σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη αναφέρεται ότι η αρχική προειδοποίηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες θα λάβει πλέον «νομική μορφή» και ... περισσότερα »

.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ


10:45  Προσέλευση Τιμητικών Τμημάτων
11:00  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα

ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ

11:20  Επιμνημόσυνη δέηση
11:30  Κατάθεση στεφάνων
11:40  Αποχώρηση Τιμητικών Τμημάτων

11:50  Έναρξη παρέλασης

.Τα μέτρα που έρχονται: Ολο και πιο κοντά σε αλλαγές στη φορολογία -ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικό

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που επικαλούνται μάλιστα και πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σύμφωνα με τα οποία η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποφεύγει μέτρα, που σήμερα θεωρούνται ταμπού. 

Ποια είναι αυτά; αυξήσεις στο ΦΠΑ και σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό αλλά και στοχευμένες ιδιωτικοποιήσεις. 

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συναντιόταν με την Ανγκελα Μέρκελ το Reuters επικαλείτο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι *δύσκολα θα μπορέσει η νέα κυβέρνηση να ξεφύγει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά*, αφού θεωρ... περισσότερα »

.Για «τούμπα» στο Βερολίνο, επικρίνει τον Αλ. Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο «για να κάνει τούμπα» ενώ «εξακολουθεί να λέει ψέματα στην Αθήνα» και πως προσπάθησε να εξευμενίσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, «δίνοντας τα πάντα» και «χωρίς να πάρει τίποτα συγκεκριμένο για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

«Δεν ξέρω γιατί πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξευμενίσει την κ. Μέρκελ, δίνοντας τα πάντα, ακόμα και την παραίτηση από τις γερμανικές επανορθώσεις, χωρίς να πάρει τίποτα συγκεκριμένο για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

.Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία

Εκατόν πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή, στις νότιες γαλλικές Άλπεις, ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings - ιδιοκτησίας Lufthansa -, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, σε μία αεροπορική τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλον τον πλανήτη. 

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11.47 (ώρα Ελλάδας), 52 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ πετούσε στα 6.000 πόδια, κοντά στη μικρή πόλη Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τις Κάννες, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ. Ο τοπικός αξιωματούχος Γκιλπέρ Σοβάν δήλωσε α... περισσότερα »

.Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου

Ελεύθερος έφυγε από το Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Η ποινή του ενός έτους με τριετή αναστολή που του επιβλήθηκε για το αδίκημα της πλημμεληματικής νόθευσης εγγράφου, μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας άνοιξε την πόρτα προς την ελευθερία για τον πρώην υπουργό. 

*Τι είπαν οι δικαστές* Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε τον πρώην υπουργό ένοχο κατά πλειοψηφία, ( 8-5) για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος . Οι δικαστές αναγνώρισαν ομόφωνα στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Την ίδια ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου κρίθηκε αθώος για την πράξη της α...περισσότερα »

.Ποιες μεταρρυθμίσεις παρέπεμψε η Μέρκελ στο Eurogroup

Στις καλένδες του Eurogroup παρέπεμψε όπως αναμενόταν η γερμανίδα Καγκελάριος τις τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές που θα τεθούν επί τάπητος στα φλέγοντα ζητήματα που συνοδεύουν της ελληνικής δανειακής σύμβασης.

 Η κ. Μέρκελ, όπως άλλωστε είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα, με διπλωματικό τρόπο απέφυγε να μπει σε επιμέρους λεπτομέρειες για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, παραπέμποντας στο Eurogroup 

και υπογραμμίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι ένα ενδελεχώς κοστολογημένο πρόγραμμα. «Υπάρχει πνεύμα συνεργασίας αλλά υπάρχουν και οι θεσμοί. Δεν αποφασίζει η Γερμανία για το μέλλον τ... περισσότερα »

.Το αντιρατσιστικό μήνυμα της μαθητικής παρέλασης

Η μικρή σημαιοφόρος κέρδισε σήμερα τις εντυπώσεις στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με τις εικόνες από το κέντρο της πρωτεύουσας να στέλνουν το δικό τους αντιρατσιστικό μήνυμα.

Αρκετές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας ιστορίες παιδιών που είτε δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε έχουν γεννηθεί και δεν έχουν αποκτήσει την ιθαγένεια, τα οποία, παρά το γεγονός ότι αρίστευσαν στα μαθήματά τους, βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιδράσεις όταν ερχόταν η στιγμή να κρατήσουν την ελληνική σημαία. Η σημερινή εικόνα στέλνει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα: της νίκης απέναντι στον ρατσισμό. 

Στις εικόνες που ακολουθούν, εκτός από τη μικρή σημαιοφόρο -που είναι άγνωστο αν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα ή όχι- διακρίνεται ένα ακόμη μαύρο κορίτσι που συμμετέχει στην παρέλαση, ενισχύοντας την εικόνα της ανοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.