.Τον πολιτικό όρκο έδωσε η Ρένα Δούρου ... Αποδοκιμασίες

Τον πολιτικό όρκο έδωσε η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης Αττικής.

Την ώρα που ξεκίνησε να δίνει όρκο, δύο άτομα που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης την αποδοκίμασαν. 

Η κ. Δούρου συνέχισε, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής της, με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Η τελετή συνεχίστηκε, με το υπόλοιπο περιφερειακό συμβούλιο να δίνει θρησκευτικό όρκο. Στη θέα του κ. Παναγιώταρου, ομάδα των συγκεντρωμένων φώναξε σύνθημα για τον Παύλο Φύσσα, με αναφορά σε Ναζί.

«Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστή στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό», είπε η κυρία Δούρου, δίνοντας τον όρκο της

.Αντιμέτωπη με την τρόικα ενόψει προεκλογικού χειμώνα η κυβέρνηση

Μετά το κλείδωμα των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώνται εκ νέου σήμερα το απόγευμα, στρέφοντας το βλέμμα πλέον στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. 

Η σύσκεψη, η οποία αναμένεται να είναι μαραθώνια, έχει προγραμματιστεί για τις 18:00. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα θέσουν επί τάπητος την ατζέντα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στην πόλη του φωτός, εξετάζοντας όλες τις επιμέρους εκκρεμότητες που ενδεχομένως να υπάρχουν, για να αποφύγουν τυχόν εμπλοκές και… δυσάρεστες εκπλήξεις κατ...περισσότερα »

.Με ρυθμό 1 δισ. ευρώ αυξάνονται τα χρέη προς την εφορία κάθε μήνα

Τη διαρκώς εντεινόμενη αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καταδεικνύουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία σε διάρκεια ενός μόλις μήνα (το διάστημα μεταξύ Ιουνίου - Ιουλίου) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,28 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, από 13,95 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανήλθαν σε 15,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου. 

Αύξηση κατέγραψε και ο αριθμός των οφειλετών, ο οποίος στο τέλος Ιουνίου ήταν 2.256.449 άτομα και στο τέλος Ιουλίου αυξήθηκε σε 2.428.233 άτομα. Μέσα σε έναν μήνα, δηλαδή, ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε περίπου κατά 170.000 άτομα.

Κι ενώ τα στοιχεία αποτυπώνουν ότι τα «φέσια» προς την εφορία αυξάνονται διαρκώς, στο αμέσως επόμενο διάστημα οι φορολογούμενοι καλούνται να ανταποκριθούν σε περισσότερα φορολογικά βάρη, καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινά η καταβολή των δόσεων του νέου φόρου ακινήτων. 

Στο οικονομικό επιτελείο είναι διάχυτη η ανησυχία ότι τα αθροιστικά βάρη από τους φόρους εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ θα διογκώσουν με ταχύτερο αριθμό τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογούμενων, ζητώντας παράλληλα άμεσα νέες ρυθμίσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

.Αναταράξεις στη «Συμμαχία του Νότου» ελέω Γαλλίας

Επιπτώσεις στα σχέδια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μια «Συμμαχία του Νότου» απέναντι στις πολιτικές λιτότητας της Γερμανίας αναμένεται να έχει η δεξιά στροφή της νέας κυβέρνησης στη Γαλλία, η οποία προσδέθηκε ακόμα περαιτέρω στο άρμα του Βερολίνου μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Σύσσωμη η γαλλική κυβέρνηση παραιτήθηκε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις βολές του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος ζήτησε «να υψώσουμε τον τόνο» έναντι της Γερμανίας, η οποία «έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας». Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από την ανασχηματισμό χαρακτηρίζεται έντονα από φιλελεύθερες και... μερκελικές τάσεις.

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προωθεί τη σύσταση ενός κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου - Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλίας- ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός μοχλός πίεσης προς τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για αλλαγή πλεύσης από την έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή και τον περιορισμό των ελλειμμάτων, στις αναπτυξιακές πολιτικές. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ενώ προσπάθειες γίνονται και για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του, Μαριάνο Ραχόι.

Οι εξελίξεις στη Γαλλία όμως επηρεάζουν εκ των πραγμάτων την υλοποίηση του σχεδίου, καθώς παρά τα προβλήματά της η χώρα παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, άρα και η χώρα με τη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ έναντι του Βερολίνου στη «συμμαχία» αυτή.

.«Οι Έλληνες θέλουν γκραν πρι, αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχουν λεφτά»

Το όνειρο χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα ανοίγει και πάλι. Αυτή τη φορά, τη συζήτηση για μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα στη Δραπετσώνα που θα ενταχθεί στον χάρτη της Formula 1 επαναφέρει ο Μπέρνι Έκλστοουν.

Με την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του «Μεσογειακού Γκραν Πρι Formula 1» στις 30 Μαΐου, το όνειρο ίσως να είναι πιο κοντά. «Οι Έλληνες θέλουν τη Formula 1 στην πατρίδα τους και ήδη με έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να συναντήσω τον πρωθυπουργό της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής της Formula 1 σε συνέντευξή του στο CNN. «Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν χρήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το CNN, το συνολικό κόστος της κατασκευής μίας πίστας Formula 1 και της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που συνήθως διαρκεί για δέκα χρόνια, ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. δολάρια, και, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, θα ήταν δύσκολο για την εκάστοτε κυβέρνηση να δικαιολογήσει μία τόσο μεγάλη επένδυση εν μέσω κρίσης, αν και θα ήταν πιθανό να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα αυτά ιδιώτες επενδυτές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.