.Να πιούμε «το πικρό ποτήρι» ή όχι;

*Ο μαξιμαλισμός*, από πλευράς τρόικας, είναι εμφανής. Κυρίως όμως, είναι μαξιμαλισμός σε λάθος κατεύθυνση. Ή, για να το πούμε με άλλα λόγια, επιμένουν στην επανάληψη μιας «συνταγής» που έχει οδηγήσει τον «άρρωστο» σε κώμα... *Λόγου* χάρη, τα νέα δημοσιονομικά κενά που επισημαίνουν, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε με νέους φόρους. 

Οι ομαδικές απολύσεις, σ' ένα περιβάλλον 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, παραβιάζουν «ανοικτές θύρες», χωρίς να προσφέρουν κανένα όφελος στην οικονομία. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, για την πρώτη κατοικία, ούτε ... περισσότερα »

.Πορεία φοιτητών στο κέντρο

Μετ΄εμποδίων έως αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτελυουσας λόγω της πορείας που πραγματοποιούν φοιτητές. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός έως και το μεσημέρι της Τρίτης, ενόψει της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μέτρα ίσως από τα πλέον έντονα των τελευταίων ετών, με φόντο και τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. 

Αφορμή η εντολή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θόδωρου Φορτσάκη να βάλει λουκέτο στη Νομική Αθηνών και στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, για την αποφυγή καταλήψεων τις οποίες αποφάσισαν χθες φοιτητ... περισσότερα »

.Κατατέθηκε η τροπολογία που ακυρώνει τις 100 δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Στη Βουλή κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία με την νέα τροποποιημένη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Σύμφωνα με αυτή, στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνονται όσες υπάρχουν μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, όπως επίσης και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες οφειλές αυτές θα μπορούν να ενταχθούν μόνο στις υφισταμένες 12 έως 24 δόσεις. 

Η νέα τροπολογία έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών ενώ το κλίμα παραμένει παγωμένο καθώς επρόκειτο για προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού. Ήδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,... περισσότερα »

.«Δεν ξέρω, δεν άκουσα», το ΔΝΤ για την επιστροφή της τρόικας

Κανένα νέο στοιχείο για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον. Ο Μάρεϊ τόνισε πως σε αυτό το στάδιο διεξάγονται συζητήσεις για το τι χρειάζεται να γίνει πριν επιστέψει η τρόικα στην Αθηνα. 

«Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή», είπε, αποφεύγοντας να πει και το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Αναφορικά με τη χορήγηση προληπτικής γραμμής πίστωσης προς την Ελλάδα, ο Μάρεϊ είπε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθύνει αίτη... περισσότερα »

.Η «γραμμή Λένιν» του Τσίπρα κλείνει το μάτι στον Κουβέλη

Τον ηγέτη της επανάστασης των Μπολσεβίκων, Λένιν, επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των συμμαχιών στην πορεία του προς την εξουσία. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για το σχηματισμό ενός μετώπου ανατροπής της παρούσας κυβέρνησης «υπάρχουν στιγμές που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξου... περισσότερα »

.Στο 25,9% η ανεργία τον Αύγουστο

Στο 25,9% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον «τουριστικό» Αύγουστο του 2014, έναντι 27,8% τον Αύγουστο του 2013 και 26,1% τον Ιούλιο του 2014. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο αριθμός των απασχολουμένων κατά το Αύγουστο του 2014 εκτιµάται σε 3.551.148 άτοµα και των ανέργων σε 1.242.219 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.334.759 άτοµα. 

Οι απασχολούµενοι αυξήθηκαν κατά 32.636 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (+0,9%) και µειώθηκαν κατά 15.698 άτοµα σε σχέση µε το Ιούλιο του 2014 (-0,4%). Οι... περισσότερα »

.«Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται»

Αναφορά στις τελευταίες αποκαλύψεις της ανασκαφής στην Αμφίπολη κάνει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. «Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται» γράφει συμπληρώνοντας ότι «ο εντυπωσιακός τύμβος που αποκαλύφθηκε στον λόφο Καστά, κοντά στην Αμφίπολη της βόρειας Ελλάδας, συνεχίζει να επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις».

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, στην τρίτη υπόγεια αίθουσα η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν ανθρώπινο σκελετό, το φύλο του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.
 Μπορεί όμως να βοηθήσει στο να λυθεί το κύριο μυστήριο του μεγαλοπρεπούς αυτού τύμβου, να μας αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που έχει ταφεί σε αυτόν».

Το ιταλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι η απάντηση μπορεί να δοθεί από το DNA των οστών, ώστε να εξακριβωθεί τυχόν συγγενική σχέση με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Ansa υπογραμμίζει, τέλος, ότι η υπεύθυνη των ανασκαφών, αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, έχει δηλώσει ότι οι ανασκαφές θα συνεχισθούν «διότι ο αρχαιολογικός αυτός χώρος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.