.Το άκρον άωτον του αυτοεξευτελισμού

Και τώρα ξανά στο σημείο μηδέν. Η κυβέρνηση αφού έχασε τρεις ολόκληρους μήνες επιστρέφει στη… λίστα Βαρουφάκη. Χάθηκαν 90 ημέρες για να κάνει ο Τσίπρας το «κομμάτι» του και να φορτωθούμε τους κλόουν που έγιναν γνωστοί και θα βγάλουν λεφτά αργότερα επειδή κάνουν καλές κωλοτούμπες. 
Φτάσαμε ξανά να συζητάμε για έντιμο συμβιβασμό όταν έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

 Φτάσαμε να ικετεύουμε για συμφωνία το συντομότερο δυνατό αφού πρώτα κατέρρευσαν τα πάντα και ο συνταξιούχος άρχισε να ουρλιάζει στα άδεια ΑΤΜ. Θες επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, θες επειδή είχε πρόβλημα το σύστημα... περισσότερα »

.Αρθρο-σοκ Λαφαζάνη υπέρ του Grexit

Για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μιλά ανοικτά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Και μάλιστα υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο μπορούμε να αντέξουμε ένα Grexit, αλλά ότι έχουμε και εναλλακτικές, ενώ η Ε.Ε. δεν διαθέτει.

 Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί από μία ρήξη με την ΕΕ που θα επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της. 

Η ΕΕ, όμως, είναι πιθανόν, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράδοξο, να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση». Κατά τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, «είναι εκτός τόπου και χρόνου να σκέφτον... περισσότερα »

.Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο - Μασάζ για τις εσωτερικές αντιδράσεις από το Μαξίμου

Με τη δυναμική του πολυνομοσχεδίου των επτά μεταρρυθμίσεων για μία ενδιάμεση συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μέχρι τις αρχές Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βάλει ένα προσωρινό τέλος στη δημοσιονομική ασφυξία. 

Έχοντας πλέον αναδιαρθρώσει τη διαπραγματευτική ομάδα, στην κυβέρνηση στοχεύουν σε εκταμίευση μίας υποδόσης μέχρι την τελική συμφωνία στα μέσα του καλοκαιριού, έχοντας παραπέμψει τα όποια «επώδυνα» μέτρα όπως το ενδεχόμενο κατάργησης των φοροαπαλλαγών, κατόπιν συνεννόησης με τους δανειστές, στις καλένδες. 
Τα μέτρα αυτά τα οποία θα περιλαμβάνονται στο π... περισσότερα »

.«Λίγες μέρες απομένουν στην Ελλάδα».... Προειδοποιούν αξιωματούχοι της ευρωζώνης μέσω… Reuters

Ημέρες μόνον απομένουν στην Ελλάδα για να συνάψει με τους πιστωτές της μια συμφωνία για μετρητά έναντι μεταρρυθμίσεων, επειδή είναι ανάγκη να αρχίσει να διαπραγματεύεται μια τρίτη συμφωνία στήριξης που θα την σώσει από τη χρεοκοπία μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Ιούνιο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο τους επικαλείται χωρίς να τους κατονομάζει.

 «Η χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμη χωρίς ένα τρίτο πρόγραμμα, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με το R... περισσότερα »

.Τι λένε οι πολίτες για δημοψηφίσμα, πρόωρες εκλογές και Grexit

Την άποψη των πολιτών σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, πρόωρων εκλογών, Grexit αλλά και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega. 
Η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς το 61,9% απαντά αρνητικά στο ερώτημα 

«Εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πιστεύετε ότι αυτή πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για να την εγκρίνει ο λαός». Θετική απάντηση δίνει το 37%. 
Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των πολιτών που εμφανίζεται αρνητικό στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με το 72,2% να... περισσότερα »

.Τριμερής διάσκεψη κορυφής Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριμερής διάσκεψη κορυφής Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας που πραγματοποιείται στη Λευκωσία με στόχο τη διεύρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών. 

Στο τέλος της διάσκεψης, στην οποία μετέχουν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπτέλ Φαττάχ Αλ-Σίσι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να εκδοθεί κοινή διακήρυξη. 

Η κοινή διακήρυξη αναμένεται να εκφράζει τη βούληση των τριών χωρών να συνεργασθούν στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, του εμπορίου του τουρισμού και του πολιτισμού. Η διακήρυξη θα ... περισσότερα »

.Δ. Στρατούλης: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα που σκοτώνουν την οικονομία

«Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να υποταχθούμε επειδή δεν έχουμε ρευστό και να πούμε ελάτε να υπογράψουμε ότι θέλετε; Είναι τακτική αυτή; Είναι παγίδα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης, αναφερόμενος στην απαίτηση των δανειστών να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

 Όπως είπε, και στη Ρίγα, οι εταίροι έθεσαν στον κ. Βαρουφάκη το θέμα ενώ τρέχει η ρύθμιση. Ανέφερε, πως οι δανειστές διαφωνούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητούν μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά η κυβέρνησ... περισσότερα »

.Προπηλακισμός Γ. Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Προπηλακισμό από μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε το βράδυ σε εστιατόριο των Εξαρχείων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που δειπνούσε με την σύζυγό του. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιστατικό ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι 

«αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν, δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής "αποδόμησής" μου των τελευταίων ημερών». 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι αφού είχε ολοκληρωθεί το δείπνο τους μια ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.