.Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την διαφορά του με την ΝΔ στις 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Mε ποσοστό 29,8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Στη δεύτερη θέση η ΝΔ με 20,4%. Οι αναποφάσιστοι έρχονται... τρίτη δύναμη με ποσοστό 8,8% ενώ το 6,9% των πολιτών επιλέγουν «άλλο κόμμα». 

Στο 5% βρίσκεται πλέον η Χρυσή Αυγή με το Ποτάμι να την ξεπερνά με ποσοστό 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,8% ενώ οι ΑΝΕΛ παίρνουν ποσοστό 2,3%. Στο 1,7% βρίσκεται το ΛΑΟΣ ενώ η ΔΗΜΑΡ παίρνει μόλις 0,4%. Λευκό ή άκυρο ρίχνει το 3,1% των ερωτηθέντων, το 4,2% δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα ψηφίσουν ενώ το 3% λένε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

.Απίστευτο κι όμως Παναθηναϊκό!

Διάπλατα στο παρκέ του άδειου ΟΑΚΑ κατέθεσε τα έξι αστέρια του ο Παναθηναϊκός! Σε ένα απίθανο παιχνίδι, που επιβεβαίωσε πως πάντα αυτά τα ματς θα είναι ντέρμπι, οι πράσινοι ανέτρεψαν διαφορά επτά πόντων στο τελευταίο δίλεπτο και με τον Μπατίστα να καρφώνει σε… νεκρό χρόνο –μετά από ασίστ του Διαμαντίδη- επικράτησαν 77-76 του... αυτόχειρα Ολυμπιακού και πέρασαν στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 13 πόντους στην τρίτη περίοδο, με 68-75 στο 39’, αλλά στη συνέχεια μίλησαν Σλότερ, Διαμαντίδης (με καθοριστικό τρίποντο), ενώ μοιραίος για τους ηττημένους ο Σλούκας που έχασε μια βολή στα 6’’ πριν τη λήξη. 

Για τους πρωταθλητές Ελλάδας – και κατόχους του τίτλου- 19 πόντους είχε ο Παππάς, 12 ο Μπατίστα και 11 ο Γιάνκοβιτς. Απ’ την άλλη, ο Λοτζέσκι είχε 16 και ο Πρίντεζης 13 που δεν ήταν αρκετοί να αποσοβήσουν το «σοκ» για την ομάδα τους. 

.Λαγκάρντ :Η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση εάν είχε μια «προληπτική στήριξη»

Την απάντηση ότι η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση εάν είχε μια «προληπτική στήριξη» από του επισήμους πιστωτές της έδωσε πριν λίγο η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει εφεξής χωρίς την χρηματοδοτική στήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πως είναι προφανώς απόφαση κάθε χώρας να αποφασίσει το πότε και πως θέλει να διαχειριστεί της οικονομική της κατάσταση. 

«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της, τόσο από δημοσιονομικής άποψης , όσο και στο θέμα των αγορών, όπου έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση. 

Αλλά επίσης πιστεύουμε ότι για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και προκειμένου να αποδίδει διαρκώς ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν κατά την άποψη μας σε καλύτερη θέση εάν είχε προληπτική στήριξη», τόνισε η κ. Λαγκάρντ. 

.«Ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια»

Την υπόσχεση για μια «ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια. Ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια», ως μέρος του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, έδωσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

 Ο κ. Βενιζέλος έλαβε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι με βάση νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, αποφυλακίστηκε το στέλεχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, «που τα 'παιρνε και τα έδινε για τα ...περισσότερα »

.«Δεν θα επιστρέψουμε στη συνταγή που μας έφερε στη κρίση»

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη συνταγή που μας έφερε στην κρίση. Αυτό σημαίνει πως η χώρα θα εκπληρώνει τους στόχους της ανελλιπώς» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

«Στις συμφωνίες με τους εταίρους μας, η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη και η φωνή της ενιαία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στέλνουμε λάθος μηνύματα στους εταίρους μας» είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών. «Η επόμενη μέρα μετά το Μνημόνιο για τη χώρα θα πρέπει να είναι ...περισσότερα »

.Προσλήψεις 6.000 πτυχιούχων στο Δημόσιο

Διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους. Σύμφωνα με την εφημερίδα *«Έθνος»*, οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. 

Οι διαδικασίες των διαγωνισμών βρίσκονται στην τελική ευθεία και εντάσσονται στον σχεδιασμό των 14.047 προσλήψεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να υλοποιηθούν εντός του 2014, εκ των οποίων βρίσκοντα...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.