.Γιατί θα πει «όχι» ο Ντράγκι στο σχέδιο Βαρουφάκη

Νέο «αγκάθι» βάζει στον Γιάνη Βαρουφάκη η Ευρωπαϊκή Κεντρικη Τράπεζα, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, απορρίπτει ένα συστατικό στοιχείο-κλειδί του σχεδίου του υπουργού Οικονομικών. 

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι έχει απορρίψει την πρόταση Βαρουφάκη να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια, ώστε, η Ελλάδα να έχει εξωτερική χρηματοδότηση για το επόμενο τρίμηνο. 
Η πρόταση του υπουργού Οικονομικών είναι, ουσιαστικά, μια μορφή μεταβατικής χρηματοδότησης. Με την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων από τα 15 δισ. στα 25 δισ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση

«Θέλω να είμαστε σοβαροί, οργανωμένοι, συστρατευμένοι και να πάμε τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο, στην ομαλότητα. Δεν θέλω να αποτύχει η κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Στον Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Είπε ειδικότερα ότι πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο και όχι να το παρατείνουμε, να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή και να πάμε και σε προληπτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ. Είπε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση ιδί... περισσότερα »

.«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συμμαχία της λογικής»

Για μια «συμμαχία της λογικής» που θα επαναφέρει την Ευρώπη στη δημοκρατία και την αλληλεγγύη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Ρέντσι για την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν τις απόψεις τους. 

«Υπάρχει κράτος διαφθοράς και διαπλοκής. Θέλουμε να το αλλάξουμε», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και τη δέσμευση ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα ελλείμματα, αλλά η ανθ... περισσότερα »

.«Υπάρχουν οι συνθήκες συνεννόησης Ελλάδας-Ευρώπης»

«Μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή στο μήνυμα του φόβου», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές. Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ρέντσι επισήμανε την ανάγκη καλών σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

«Ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες, αλλά θέλουμε η πολιτική να αλλάξει τα πράγματα. Αυτά μας ενώνουν, πέρα από τις επιμέρους προτάσεις που μπορεί να υπάρχουν», σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός. Ο κ. Ρέντσι υπογράμμισε παράλληλα ότι από την ερχόμενη... περισσότερα »

.Αποκάλυψη για συμφωνία χωρίς κούρεμα χρέους

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποκάλυψε στους Financial Times την Δευτέρα προτάσεις για να βάλει τέλος στην διαμάχη με τους δανειστές μέσω της ανταλλαγής υφιστάμενου χρέους με νέα ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη, της επίτευξης ενός πρωτογενούς πλεονάσματος και της στόχευσης των πλούσιων φοροφυγάδων. 

Το σχέδιο μόνο από το γεγονός ότι δεν περιέχει τη λέξη κούρεμα φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία και ενδεχομένως κάμπτει τους αδιάλλακτους Γερμανούς. Σημειώνεται ότι ο Β. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες, ενώ η Α. Μέρκελ θα επισκεφθεί τον Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη... περισσότερα »

.«Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζονται για τη μείωση του χρέους»

Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, 

αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης: «Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσο... περισσότερα »

.Το κρυφό σχέδιο της Μέρκελ για τη διαπραγμάτευση

Η Μέρκελ φέρεται να είναι διατεθειμένη να περιμένει καιρό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή από το περιβάλλον των συνομιλιών, αναφέρει ότι η γερμανίδα καγκελάριος περιμένει οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν μέχρι η Ελλάδα να ξεμείνει από το ρευστό της τρέχουσας δόσης του πακέτου βοήθειας.

Έτσι, η Μέρκελ είναι διατεθειμένη να παίξει ένα «παιχνίδι αναμονής» μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο, οπότε και η χώρα θα πλησιάζει σε ασφυξία από έλλειψη ρευστότητας.

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει στο τέλος του Φεβρουαρίου, καθώς έχει πόρους ώστε να αντέξει πέραν αυτού του σημείου και η Γερμανία είναι πρόθυμη να περιμένει μέχρις ωσότου να υπάρξει μια πιο επείγουσα χρηματοδοτική ανάγκη, ώστε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της σχέση, δηλώνει το πρόσωπο που επικαλείται το πρακτορείο, που ζητά να μην κατονομαστεί και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

.Τι κρύβεται πίσω από την παρέμβαση Ομπάμα

«Δεν μπορείς να συνεχίζεις να ξεζουμίζεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σπεύδοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία, πάντως, εκτίμησε ότι επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω μιας πολιτικής ανάπτυξης. 

«Αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αναπτυχθείς, και πως όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρ... περισσότερα »

.Οι πρώτες «απαγορευμένες» λέξεις για την κυβέρνηση

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την ημέρα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους ή η διαβούλευση όπως προτιμάει να λέει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει ορισμένες στρογγυλοποιήσεις σχετικά με όσα λέγονταν προεκλογικά, αλλά ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ένα ξήλωμα μέτρων, όπως τα 5 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο, η υπόσχεση για πρόσληψη καθαριστριών, αλλά και η επιστροφή δημοσίων υπαλλήλων και αιώνιων φοιτητών. Αναμφισβήτητα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Γιάννη... περισσότερα »

.Οι πρώτες «απαγορευμένες» λέξεις για την κυβέρνηση

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την ημέρα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους ή η διαβούλευση όπως προτιμάει να λέει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει ορισμένες στρογγυλοποιήσεις σχετικά με όσα λέγονταν προεκλογικά, αλλά ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ένα ξήλωμα μέτρων, όπως τα 5 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο, η υπόσχεση για πρόσληψη καθαριστριών, αλλά και η επιστροφή δημοσίων υπαλλήλων και αιώνιων φοιτητών. Αναμφισβήτητα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Γιάννη... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.