.Νέα σύσκεψη για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ


Τα μεγάλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο τραπέζι της νέας σύσκεψης που έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τους Ευ. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
 Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα με στόχο να κλείσει το πακέτο μέτρων πριν από την συνεδρίαση του Γιουρογκρουπ την Παρασκευή. 

Εξερχόμενος, ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) έκανε λόγο για «καλή συνάντηση» και ο Ματίας Μορς (Κομισιόν) για «εποικοδομητική συζήτηση». 
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη σύσκεψη είπε ότι τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα εκκρεμή ζητήματα και δόθηκαν στα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου οδηγίες για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Εξάλλου, μείωση των συντάξεων για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ, νέες παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, μείωση των αποζημιώσεων, 
κατάργηση του πενθήμερου και διεύρυνση του ωραρίου εργασίας με μονομερή εργοδοτική απόφαση ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 
οι εκπρόσωποι των δανειστών στη συνάντηση τους, χθες, με τον υπουργό Εργασίας.  

.Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος


«Υπήρξε πρόοδος, ακόμη είναι νωρίς να πούμε κάτι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη νέα τρίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, για να βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών για το πακέτο των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική» και είπε ότι «υπήρξε πρόοδος», ενώ ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) μίλησε για «καλή συνάντηση».

   Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκαν σήμερα πιο διαλλακτικοί, και με διάθεση να ακούσουν και τις απόψεις της ελληνικής πλευράς.

     Σημειώνεται, επίσης, ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, στη Λευκωσία, το κύριο αντικείμενο θα είναι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία, 
και δεν θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων από τον κ. Στουρνάρα. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η Ελλάδα θα αποτελέσει το κυρίως θέμα στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

.Η δόση για την Ελλάδα μετατίθεται για μετά τις αμερικανικές εκλογές (Νοέμβριο)…


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Εξερχόμενος ο Πόλ Τόμσεν είπε ότι η συνάντηση ήταν καλή, ενώ ο Ματίας Μόρς την χαρακτήρισε εποικοδομητική. Eξερχόμενος από την συνάντηση ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «υπήρξε πρόοδος, είναι ακόμα νωρίς να πούμε κάτι». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικα εμφανίστηκαν ελαφρά ποιο διαλλακτικοί με διάθεση να ακούσουν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το αγκάθι των απολύσεων στο Δημόσιο.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν στη συνέχεια ότι τα τέσσερα μεγάλα αγκάθια παραμένουν και αφορούν τις προτάσεις εξοικονομήσεων που έχουν υποβληθεί στους τομείς άμυνας, ΟΤΑ, υγείας και διοικητικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι εκπρόσωποι της τρόικα θέλουν να ακούσουν και τα επιχειρήματα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όπως διευκρίνιζε το ίδιο στέλεχος στο eurogroup της Λευκωσίας το κυρίως θέμα θα είναι η Ισπανία και όχι η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις πληροφορίες ότι η δόση για την Ελλάδα μετατίθεται για το Νοέμβριο.

Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδονται και από ξένα πρακτορεία, όπως το MNI, τα οποία επικαλούμενα πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι η εκταμίευση της δόσης θα καθυστερήσει, καθώς οι υπουργοί οικονομικών του eurogroupετοιμάζονται να κρατήσουν σκληρή γραμμή.

.Θεσμοθετείται το ηλεκτρονικό βραχιόλι για τους κρατούμενους


«Πάρα πολύ κακή» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης την κατάσταση των ελληνικών φυλακών, ενώ εξήγγειλε επισήμως την καθιέρωση συστήματος γεωεντοπισμού (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) κρατουμένων και ανακοίνωσε τη διαγραφή των πειθαρχικών ποινών των κρατουμένων.

 Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν μεγάλο μέρος των φυλακών ανά τη χώρα και θα συνεχίσουν να τις επισκέπτονται. 
Το πρόβλημα των φυλακών, σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την κατασκευή νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

 Ήδη, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει η νέα φυλακή στην Αγία Χανίων στην οποία θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι της παλαιάς φυλακής στην εν λόγω περιοχή, 
όπως επίσης θα μεταφερθούν και κρατούμενοι από άλλες φυλακές. Ακόμη, θα λειτουργήσουν δύο νέες πτέρυγες των φυλακών Νιγρίτας, ενώ προς λειτουργία είναι και το σωφρονιστικό κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας.

.Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ


Άκαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι, ο υπουργός δεν ικανοποίησε τα οικονομικά αιτήματά τους, λέγοντάς τους ότι η όποια συζήτηση θα γίνει μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης επισήμανε ότι ήδη 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι και προσέθεσε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε περισσότεροι από 100 δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών των επόμενο μήνα.

.Εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιούνιο φαρμακοποιοί και γιατροί


Σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, το υπουργείο Υγείας τηρεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που είχε ανακοινώσει. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, έδωσε εντολή να πιστωθούν οι διανεμητικοί λογαριασμοί των  συλλόγων, αλλά και των υπολοίπων φαρμακείων της χώρας, για την εξόφληση του Ιουνίου. Επίσης, δόθηκε εντολή να  πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως, έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα τα οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΜΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, κρίνονται θετικά, καθώς το υπουργείο φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις του. 

Ωστόσο, το οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος, καθώς και προμηθευτές ιατρικών ειδών ανακοίνωσαν, ότι διακόπτουν από την Παρασκευή, τη χορήγηση υλικών σε Νοσοκομεία.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ γιατροί συμμετείχαν το πρωί στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια αντιδρώντας στις ενδεχόμενες αλλαγές του ιατρικού μισθολογίου.

Εξάλλου, εκατοντάδες καρκινοπαθείς συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προμήθεια των αναγκαίων γι αυτούς φαρμάκων. 

.Ο Μπαρόζο θέλει την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην εποπτεία όλων των τραπεζών στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε ομιλία που έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, περιγράφοντας σχετική πρόταση της Επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλο άλμα» στην κατεύθυνση της τραπεζικής ένωσης. 

«Η Επιτροπή κάνει νομοθετικές προτάσεις για έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας (των τραπεζών)», δήλωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας: «Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο άλμα - το θεμέλιο λίθο για μία τραπεζική ένωση». 

Ο Μπαρόζο δήλωσε ότι «ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας που προτείνουμε σήμερα θα δημιουργήσει μία ενισχυμένη αρχιτεκτονική, με έναν κεντρικό ρόλο για την ΕΚΤ» και ότι «η εποπτεία πρέπει να μπορεί να ελέγχει παντού, επειδή οι συστημικοί κίνδυνοι μπορούν να είναι παντού και όχι μόνο στις αποκαλούμενες συστημικές τράπεζες». 

Η πρόταση για την τραπεζική ένωση προβλέπει τρία βήματα: Πρώτον, την απόκτηση από την ΕΚΤ της αρμοδιότητας να ελέγχει όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης και άλλων χωρών της ΕΕ που συμφωνούν με την εποπτεία. Δεύτερον, την ίδρυση ενός ταμείου για την εκκαθάριση τραπεζών και, τρίτον, ένα πλήρες πλαίσιο για την προστασία των καταθέσεων των πολιτών σε όλη την Ευρωζώνη. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, το πακέτο των προτάσεων περιλαμβάνει: Πρώτον, ρύθμιση για τη μεταβίβαση ισχυρών εποπτικών αρμοδιοτήτων στην ΕΚΤ για τον έλεγχο όλων των τραπεζών της Ευρωζώνης, παράλληλα με έναν μηχανισμό για την ένταξη σε αυτή σε εθελοντική βάση χωρών εκτός της Ευρωζώνης. 

Δεύτερον, ρύθμιση που ευθυγραμμίζει την υφιστάμενη ρύθμιση για την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) με το νέο πλαίσιο τραπεζικής εποπτείας, ώστε να διασφαλισθεί ότι η λήψη αποφάσεων από την EBA (σ.σ.: που έχει αρμοδιότητα για το σύνολο της ΕΕ) θα παραμείνει ισορροπημένη και ότι αυτή θα συνεχίζει να διατηρεί την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς. 

Τρίτον, μία έκθεση που περιγράφει το συνολικό όραμα της Επιτροπής για την τραπεζική ένωση, καλύπτει το ενιαίο σύνολο κανόνων και του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού, καθώς και τα βήματα που είναι αναγκαία για έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης τραπεζών.

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η ΕΚΤ θα είναι υπεύθυνη για καθήκοντα, όπως της εξουσιοδότησης πιστωτικών ιδρυμάτων, της συμμόρφωσης των τραπεζών όσον αφορά τις απαιτήσεις για το υποχρεωτικό ύψος του κεφαλαίου τους, της μόχλευσης και της ρευστότητας, ενώ θα είναι υπεύθυνη και για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ομίλων. 

Η ΕΚΤ θα μπορεί να προχωρεί έγκαιρα σε παρεμβάσεις, όταν μία τράπεζα παραβιάζει ή υπάρχει κίνδυνος να παραβιάσει τις απαιτήσεις για το υποχρεωτικό ύψος του κεφαλαίου της, απαιτώντας από την τράπεζα να αναλάβει διορθωτική δράση. Η ΕΚΤ θα συνεργάζεται με την EBA στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας. 

Η Επιτροπή προτείνει τη λειτουργία του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας των Τραπεζών από την 1η Ιανουαρίου 2013.

.Άρση της ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας


Την άρση της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, που και η ίδια ζήτησε, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. H Επιτροπή συνήλθε σήμερα, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

«Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών 

όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν» τόνισε η κ. Μπακογιάννη. 

.Γερμανίας άναψε το "πράσινο φως" για τον ESM


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε σήμερα την άδειά του για την υιοθέτηση από το Βερολίνο των μηχανισμών διάσωσης της ευρωζώνης, αίροντας την αβεβαιότητα για την διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Με την απόφαση αυτή οι οκτώ δικαστές του δικαστηρίου της Καρλσρούης έδωσαν το πράσινο φως στον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ να επικυρώσει τους νόμους που έχουν ψηφισθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο 
στα τέλη Ιουνίου για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και για την εισαγωγή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, κατά των οποίων είχαν κατατεθεί προσφυγές.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο νόμος για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συνάδει "κατά το μάλλον προς τη συνταγματική απαίτηση σύμφωνα με την οποία η δημοσιονομική κυριαρχία παραμένει στα χέρια του γερμανικού κοινοβουλίου".

Παράλληλα οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου της Γερμανίας προσδιόρισαν το όριο της οικονομικής συμμετοχής της Γερμανίας στη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κρίνοντας ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει το μερίδιό της στο κεφάλαιο του Μηχανισμού, δηλαδή τα 190 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Ο δείκτης DAX, ο οποίος σημείωνε ελαφρά άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, αυξήθηκε κατά 0,98% φτάνοντας στις 7382,09 μονάδες, εκτιμώντας θετικά την απόφαση.

.Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου και πιο σοβαρού εγκεφαλικού


Οι άνθρωποι που πίνουν τρία ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά τη μέρα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά μέσο όρο 14 χρόνια νωρίτερα, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν πολύ αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 540 ανθρώπους με μέση ηλικία 71 ετών που είχαν υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. 
Από αυτούς, οι 137 (ποσοστό περίπου 25%) έπιναν πολύ, τουλάχιστον τρία ποτά καθημερινά.

Η μελέτη συμπέρανε ότι οι γεροί πότες πάθαιναν εγκεφαλικό κατά μέσο όρο στην ηλικία των 60 ετών, γύρω στα 14 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με την μέση ηλικία εγκεφαλικού για τους υπόλοιπους που δεν έπιναν τόσο πολύ.
Μεταξύ όσων έπαθαν εγκεφαλικό σε ηλικία κάτω των 60 ετών, όσοι έπιναν πολύ, ήταν πιθανότερο να πεθάνουν δύο χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. 

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ συντελεί στο να είναι σοβαρότερο το εγκεφαλικό σε πιο μικρή ηλικία, ακόμα και σε ανθρώπους χωρίς σημαντικό ιατρικό ιστορικό», δήλωσε η Κορντονιέ.
Το αλκοόλ έχει και στο παρελθόν εντοπιστεί ως παράγων κινδύνου ιδίως για το συγκεκριμένο τύπου εγκεφαλικό (αιμορραγικό αντί για ισχαιμικό).

.Στους δρόμους για τα νέα μέτρα


Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι λόγω των επικείμενων νέων μέτρων της κυβέρνησης.
Σε εξέλιξη είναι πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ στις κινητοποιήσεις λαμβάνουν μέρος και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας έως τη λήξη του ωραρίου. 


Επίσης, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς αρκετοί Δήμοι είναι κλειστοί σήμερα και αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στους ΟΤΑ.
Λόγω των κινητοποιήσεων αυτών κλειστό είναι για τα αυτοκίνητα το κέντρο της Αθήνας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία,  ενώ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Κλειστά είναι τα φαρμακεία στον Πειραιά, ενώ οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν στις 4.30 και οι στρατιωτικοί έξω από την Παλαιά Βουλή, ενώ σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή βρίσκονται οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Επίσης, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στην Αττική.

Τέλος, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έχουν ανακοινώσει και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

.Κλειστοί σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη τη χώρα


Με τη σύσταση προς τους δήμους να μείνουν ανοικτές οι ευαίσθητες οργανικές μονάδες «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ η ΚΕΔΕ προκήρυξε, για σήμερα και αύριο, την αναστολή λειτουργίας των δήμων της χώρας ως τρόπο αντίδρασης στις περαιτέρω περικοπές στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανακοινώνει ότι ο δήμος της Αθήνας θα λειτουργήσει κανονικά. 
Στη σχετική ανακοίνωσή του, αν και πιστοποιεί τη στήριξή του στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, διευκρινίζει ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν ανοικτές, 

καθώς «οι πολίτες αρκετά έχουν τιμωρηθεί και οι δήμοι, θεωρούμε, ότι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή ανακούφισης των χιλιάδων δημοτών».
Ανοικτοί επίσης θα μείνουν οι δήμοι Τήνου και Κομοτηνής.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, αν και επίσης συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και στηρίζει τις κινητοποιήσεις, κρατά σε λειτουργία τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Κοινωνικής Πολιτικής (δηλ. τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς), ενώ σε υπηρεσία θα βρίσκεται και προσωπικό ασφαλείας.

Ανοικτές θα κρατήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, αρκετοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Ναυπλίου, Πολυγύρου, Κιλκίς.

Αν και οι δήμοι θα παραμείνουν κλειστοί, η ΚΕΔΕ ζητά από τους δημοτικούς υπαλλήλους να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους, χωρίς όμως να προσφέρουν καμία υπηρεσία. 
Δημοτικοί σύμβουλοι θα βρίσκονται έξω από τα δημαρχεία προκειμένου να ενημερώσουν τους προσερχόμενους δημότες για τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή της λετιουργίας των δήμων.

.Διαδήλωση για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Βαρκελώνη για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κατηγορώντας την κεντρική κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει την περιοχή αυτή της βόρειο-ανατολικής Ισπανίας στο φαύλο κύκλο της κρίσης.

"Ήταν ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι και όλα εξελίχθηκαν ειρηνικά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής καταλανικής  αστυνομίας.

.Ικανοποιημένος ο Σάντος μετά τη δεύτερη νίκη της εθνικής


Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του και ευχαριστημένος από τη δεύτερη κατά σειρά νίκη της εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος. «Ήταν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαια, αφού κυριαρχήσαμε στον αγώνα και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα  γκολ. Μόνο αυτό μας έλειψε, ίσως, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα προσπαθούσε να πάρει βαθμούς με αντεπιθέσεις. 

Παίξαμε πολύ καλά», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και συνέχισε: «Αυτό που δεν είχαμε ήταν η είσοδος των πλάγιων μέσων στην περιοχή. Ακόμα και πριν το γκολ είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Λίγο περισσότερο υπομονή να είχαμε θα έρχονταν ακόμα πιο εύκολα τα γκολ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος».

Για το ντέρμπι του 7ου ομίλου που ακολουθεί, εναντίον της Βοσνίας στις 12 Οκτωβρίου,  ο κ. Σάντος εκτιμά ότι «δεν είναι μόνο με τη Βοσνία, είναι η επόμενη δυάδα όπου θεωρητικά είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας για την πρόκριση. Παιχνίδια που σίγουρα θα είναι δύσκολα, ωστόσο νομίζω ότι δεν θα κρίνουν αυτά την πρόκριση, καθώς είναι ένας πολύ ισορροπημένος όμιλος». 

Ερωτηθείς για την παρουσία του κόσμου, χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» την προσέλευση του κοινού: «Πραγματικά ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη που βρέθηκε τόσος κόσμος στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν λεπτό. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνουν σε δύσκολους καιρούς. 

Φαίνεται ότι και εμείς κάνουμε προσπάθεια και ανταποκρίνονται και οι ίδιοι με αυτό που βλέπουν. Ελπίζω και στους άλλους αγώνες να είναι εξίσου γεμάτο το γήπεδο κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε το καλύτερο, γιατί αυτός ο φίλαθλος κόσμος το αξίζει».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.