.5 απαντήσεις για το #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

Ας επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε ορισμένες αντιρρήσεις ως προς τη σκοπιμότητα του event που εκφράστηκαν από φίλους στα social media.

 1. Γιατί αποκλείονται τα κόμματα από την εκδήλωση; Δεν θυμίζει τους "αγανακτισμένους" όλο αυτό;
Απάντηση: Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν διακατέχονται από κανένα αντικομματικό ή αντιπολιτικό πνεύμα απέναντι στα δημοκρατικά, ευρωπαϊκά κόμματα. Τουναντίον, μεταξύ των διοργανωτών υπάρχουν και μέλη πολιτικών κομμάτων.

Αυτό που λέμε όμως είναι ότι η εκδήλωση αυτή ανήκει στους πολίτες που ασφυκτιούν μέσα στο υπάρχον καθεστώς πέρα και πάνω από κόμματα και ότι πρέπει πρωτίστως αυτοί να εκφραστούν κάτω από το κοινό, ενωτικό αίτημα "παραιτηθείτε". Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι όποιος πολιτικός επιθυμεί να παραστεί στην εκδήλωση ως αυθύπαρκτη μονάδα είναι φυσικά καλοδεχούμενος...

 2. Τι είναι το "#ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ"; Μήπως είναι το "Μένουμε Ευρώπη" με διαφορετικό όνομα;
Απάντηση: Όχι. Το "Μένουμε Ευρώπη" ήταν μια αυθόρμητη κοινωνική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε πέρσι το καλοκαίρι εν όψει του διαφαινόμενου τότε κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ήταν μια πρωτοβουλία προσαρμοσμένη στις συνθήκες εκείνης της εποχής.

Το "παραιτηθείτε" απαντά στα προτάγματα του σήμερα και απλώνει το χέρι σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται εξαπατημένος από τα αδίστακτα ψεύδη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συνειδητοποιεί ότι μονάχα ο ευρωπαϊκός δρόμος των μεταρρυθμίσεων μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το τούνελ.

3. Γιατί οργανώνεται τώρα αυτή η πρωτοβουλία αφού δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ;
Απάντηση: Γιατί πολύ απλά εθνικός μας στόχος δεν μπορεί να είναι απλώς να κρατιόμαστε στη ζωή με τον αναπνευστήρα. Φιλοδοξία μας δεν μπορεί να είναι απλώς να μην πεθάνουμε. Η χώρα βυθίζεται καθημερινά οικονομικά και θεσμικά σε μια πρωτοφανή παρακμή που όμοια της δεν έχουν γνωρίσει οι νεότερες γενιές. Αισθανόμαστε το χρέος να γίνουμε o αντίλογος σε αυτή την κατάπτωση, να υψώσουμε τείχος άμυνας στο καθημερινό, ολοένα και αυξανόμενο σάπισμα της χώρας.

4. Kι επειδή θα φωνάξουμε στις 15 Ιουνίου "#ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" τι έγινε; Θα παραιτηθεί η κυβέρνηση;
Απάντηση: Δεν τρέφουμε ασφαλώς τέτοιες ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σημερινό καθεστώς θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στην εξουσία. Πρέπει όμως να λάβει το μήνυμα ότι είμαστε ΕΔΩ. 

Πρέπει - όπως και πέρυσι το καλοκαίρι - να τους αποδείξουμε ότι δεν μονοπωλούν το πεζοδρόμιο και ούτε μπορούν να κομπάζουν ότι τάχα η έλλειψη μαζικών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων σημαίνει και κοινωνική έγκριση των πολιτικών τους. Η κοινωνία που στη συντριπτική της πλειοψηφία πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα τους ψάχνει διέξοδο και βαλβίδα εκτόνωσης. Ας την προσφέρουμε και θα τρίβουν πάλι τα μάτια τους.

5. Δεν συμβάλλει στον κοινωνικό διχασμό το "#ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ"; Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ταυτιστεί με ακροαριστερά ή ακροδεξιά στοιχεία;
Απάντηση: Δεν έχουμε αφήσει την παραμικρή αμφιβολία ως προς τον πολιτικό προσανατολισμό της εκδήλωσής μας. Είμαστε άνθρωποι του δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας: ευρωπαϊστες αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί, φιλελεύθεροι.

 Συνεπώς ούτε η άκρα αριστερά, ούτε η άκρα δεξιά χωράει μέσα στην προσπάθειά μας. Χωράει όμως η μεγάλη δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία του ελληνικού λαού άσχετα με το αν έκανε λάθος επιλογές σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύουμε βαθιά πως η πρωτοβουλία μας δεν είναι διχαστική, αλλά βαθιά και πλατιά ενωτική.

Παναγιώτης Κωστούλας

.Οι υπέρμαχοι του Brexit, και ο … κωλοτούμπας Τσίπρας!

Πολλοί συγκρίνουν τους υπέρμαχους του Brexit (Brexiteers) με τον Ντόναλντ Τράμπ. Μια πιο ταιριαστή όμως σύγκριση θα ήταν αυτή με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη.

 Οι πρωτεργάτες του αποσχιστικού στρατοπέδου της Βρετανίας, Boris Johnson και  Michael Gove, μοιράζουν υποσχέσεις δεξιά και αριστερά, που όμως δεν μπορούν να τηρήσουν, όπως ακριβώς έκανε και ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2015. Οι Brexiteers θα ξυπνήσουν κι αυτοί απότομα, όπως ξύπνησε ο Τσίπρας, αν τυχόν κερδίσουν το επερχόμενο δημοψήφισμα…

 Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του λέγοντας πως η χώρα μπορεί να ξεφύγει από την λιτότητα, και να μειώσει τα χρέη της, αν απλώς τον εξέλεγαν πρωθυπουργό. Ανακοίνωνε μάλιστα με ύφος, ότι η Γερμανία και οι υπόλοιποι εταίροι  θα έκαναν ότι τους έλεγε η Αθήνα, διότι αλλιώς θα κινδύνευε ολόκληρη η ευρωζώνη αν διαλύονταν η Ελλάδα.
Μάλιστα όρισε ως υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη, έναν οικονομολόγο με εξειδίκευση στη «θεωρία των παιγνίων». Μόνο που η θεωρία του Βαρουφάκη είχε ένα βασικό κενό. 

Η Γερμανία και οι υπόλοιποι της ευρωζώνης είχαν ήδη πάρει κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν το ευρώ σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ΟΝΕ. Και όσο διάστημα ο Βαρουφάκης το έπαιζε σκληρός, υπήρχαν αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί που φλέρταραν με την ιδέα ενός Grexit, σκεπτόμενοι πως «αν θέλετε, και αν πρέπει να ανατιναχτείτε, κάντε το»!

Με την διαθέσιμη ρευστότητα της Αθήνας στα κόκκινα, ο Τσίπρας θα έπρεπε αμέσως να κάνει στροφή 180 μοιρών. Αυτό όμως ήταν αδύνατο, με δεδομένες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον λαό του. Μόνο όταν λίγο αργότερα η Ελλάδα αντίκρισε την άβυσσο, μόνο τότε έκανε πίσω ο Τσίπρας, προχώρησε σε κωλοτούμπα,  και παραιτήθηκε και ο Βαρουφάκης.

Ας δούμε λοιπόν τους Brexiteers. Λένε στους ψηφοφόρους πως αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ, τότε θα εξασφαλίσει μια καλή εμπορική συμφωνία μαζί της. Πιστεύουν πως η Γερμανία θα θέλει απεγνωσμένα να συνεχίσει να μας πουλάει τις BMW της, και άρα θα μας δώσει ότι ζητήσουμε.
Ο Gove παρουσίασε και μια δική του εκδοχή της σκληρής πολιτικής του Βαρουφάκη.

 Γράφοντας στους Times, υποστήριξε πως θα πρέπει να εκβιάσουμε την ΕΕ μέχρι να ενδώσει στα αιτήματά μας. «Οι άλλες χώρες θα ξέρουν ότι μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα μας βολεύει, θα διατηρούμε το δικαίωμα βέτο, και  άρα εμείς θα έχουμε τα καλά φύλλα της τράπουλας»!

Και σε αυτή τη θεωρία όμως υπάρχει ένα κενό. Η Βρετανία εξαρτάται από τις εξαγωγές προς την ΕΕ για το 13% του ΑΕΠ της, ενώ οι εξαγωγές της ΕΕ προς αυτήν είναι μόλις το 3% του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ. Αν λοιπόν το παίξουμε σκληροί, οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι θα συσπειρωθούν, θα δεχτούν το χτύπημα, και στη συνέχει θα κάτσουν πίσω αραχτοί,  παρακολουθώντας μας να ιδρώνουμε…
Βέβαια, η Βρετανία δεν είναι στην ίδια απελπιστική κατάσταση που είναι η Ελλάδα. 

Όμως δεν υπάρχουν και πολλά ζητήματα στα οποία μπορούμε να ασκήσουμε βέτο, καθώς οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Παράλληλα θα πρέπει να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με πληρωμές στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Αλλιώς, θα ανακληθεί το δικαίωμα ψήφου που έχουμε.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, ο Johnson, ή όποιος τυχόν είναι πρωθυπουργός, θα πρέπει να κάνει μια κωλοτούμπα αλά Τσίπρα. Πως όμως θα εξηγήσει στους ψηφοφόρους ότι οι υποσχέσεις του ήταν φρούδες; Ότι δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο; Έτσι, αυτό που μάλλον θα γίνονταν θα ήταν μια μητέρα όλων των μαχών, ένα σκληρό διαζύγιο δηλαδή, που θα έπληττε την βρετανική οικονομία και επιρροή για πάρα πολλά χρόνια…

Hugo Dixon

Απόδοση: S.A.

.Προς ταραγμένο καλοκαίρι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει απεγνωσμένα να «αλλάξει την ατζέντα», γιατί προφανώς, η πολιτική επικαιρότητα μοιάζει πια «ασφυκτική» για τον ίδιο… Αλλά ό,τι κι αν σκαρφίζεται, δεν «τραβάει»… Όποιο «νέο αφήγημα» επιλέγει, του βγαίνει «ξινό» και το εγκαταλείπει, για κάποιο άλλο, το οποίο σε λίγο του βγαίνει επίσης ξινό και το εγκαταλείπει κι αυτό… 

Πήγε να μας πει πως με το που έκλεισε η αξιολόγηση θα… «βρέξει δισεκατομμύρια». Τελικά του έβγαλαν την πίστη μέχρι να την κλείσουν, του το καθυστερούν συνέχεια και θα του δίνουν χρήματα με το σταγονόμετρο! Ίσα-ίσα να πληρώνει χρεολύσια στους δανειστές και ...περισσότερα »

.Μα είναι κράτος αυτό;

Tην ιστορική δεκαετία του ’60, το σύνθημα «νόμος και τάξη» στις ΗΠΑ εξέφραζε τους συντηρητικούς έως και αντιδραστικούς Αμερικανούς πολιτικούς και ψηφοφόρους.

 Πενήντα και περισσότερα χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα, το ίδιο σύνθημα αποτελεί το φωναχτό ή σιωπηρό αίτημα των ανθρώπων που διαπιστώνουν καθημερινά την απουσία και κατάρρευση ενός κράτους που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να εγγυηθεί στοιχειωδώς ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον για να ζουν οι πολίτες του.

 Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης, είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας, ανικανότητας και, κυρίως, γενικευμένης παρακμής. Περί αυτού πρόκειται και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, εθελοτυφλεί…

  
Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία παρακμής αρκετά χρόνια. Τώρα όμως βρίσκεται στη φάση επιταχυνόμενης κατάρρευσης, καθώς το κράτος έχει παύσει να λειτουργεί, ιδιαίτερα σε τομείς όπου πρέπει να έχει καθημερινή παρουσία. Κορυφαίο παράδειγμα, η απόφαση να αλλάξουν δρομολόγιο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που περνούν από το Πολυτεχνείο, γιατί κάθε τόσο ομάδες τραμπούκων και βανδάλων εφορμούν από τα πέριξ και τα καίνε. 

Το δε πιο καταπληκτικό είναι ότι αντί το κράτος να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους «μπαχαλάκηδες», προτιμά να τους αφήσει ανενόχλητους και να υποχωρήσει, αλλάζοντας τα δρομολόγια των μαζικών μέσων μεταφοράς. Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή... Μα λέγεται κράτος αυτό;

Σε ποιο άλλο κράτος καρατομούνται χάλκινες προτομές στο κέντρο της πρωτεύουσας επί δύο συνεχείς νύχτες, δίχως κανείς να καταλάβει το παραμικρό, ούτε βέβαια η αστυνομία; 

Το είδαμε στην Αθήνα, στον χώρο μεταξύ της Νομικής Σχολής και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, όπου με πλήρη άνεση μια συμμορία αποκεφάλισε πέντε αγάλματα ανθρώπων των γραμμάτων, για να πουλήσει τη λεία σε παράνομα χυτήρια που λειτουργούν στην Αττική. 

Οι άνθρωποι το είχαν ξανακάνει στο παρελθόν κλέβοντας τη χάλκινη προτομή του συνταγματάρχη Ψαρρού κι έμειναν ατιμώρητοι, γιατί να μην το ξανακάνουν λοιπόν; Στο σύγχρονο ελληνικό κράτος ζουν, όχι στην αρχαία Αθήνα όπου ο Αλκιβιάδης κυνηγήθηκε για την καταστροφή των Ερμών.

Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα. Από τις καταστροφές των μηχανημάτων εισιτηρίων στο μετρό, τις πυρπολήσεις αστυνομικών τμημάτων, αυτοκινήτων και γραφείων κομμάτων έως την καταστροφή πινακίδων της Τροχαίας ή την κατάληψη της μοναδικής σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει τη χώρα με το εξωτερικό, από πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους.

 Από τη συστηματική ρύπανση των προσόψεων όλων των κτιρίων μέχρι τα «συγχωροχάρτια» που αφειδώς δίδονται σε επιόρκους και πλαστογράφους υπαλλήλους του Δημοσίου. 

Από τις μαζικές καταπατήσεις κρατικής γης έως το απόλυτο χάος που επικρατεί στην υγεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην απονομή της δικαιοσύνης, με κορυφαίο παράδειγμα τον εκφυλισμό της δίκης των χρυσαυγιτών.

Μα είναι κράτος αυτό; Κατά τα άλλα, ενοχλεί σφόδρα ο έλεγχος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από τους ξένους επί 99 χρόνια, επειδή στα προηγούμενα 200 επικρατούσε νόμος και τάξη...

Άγγελος Στάγκος

.Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε…

Ξεσάλωσαν αυτό το διάστημα τα παπαγαλάκια της Συγγρού, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της διαπλοκής, και γενικά όλοι εκείνοι οι ανθέλληνες, που κινούμενοι στα όρια της συνταγματικής ανοχής (όπως λέει και ο Φίλης), εξαπολύουν δηλητηριώδη πυρά κατά της κυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστεράς.

 Αντί λοιπόν κάποιοι αμετανόητοι σαμαροτσόγλανοι να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η ιστορία τους έφτυσε, και ότι ο λαός τους έχει αφήσει πίσω… τι κάνουν; Συνεχίζουν να λασπολογούν, να συκοφαντούν, και να ειρωνεύονται την μοναδική κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου που κυβερνά με πραγματικό αριστερό πρόσημο, και με επίκεντρο τον άνθρωπο. Χωρίς Μπαλτάκους, χωρίς Παπασταύρους, και χωρίς γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρωθούν στην ολιγαρχία...

 Τι είναι αυτό που πείραξε τους μίσθαρνους γύπες των ΜΜΕ και των ανυπόληπτων μπλογκς που σύντομα θα πάρουν κι αυτά το δρόμο για τον σκουπιδοτενεκέ, και μάλιστα με νόμο; Τι άλλο; Η συνέπεια που δείχνει η κυβέρνηση συνεργασίας, και που έχει στόχο την ανάπτυξη. Κάτι που όσοι προηγήθηκαν στο Μαξίμου δεν μπόρεσαν να καταφέρουν, αφού έδιναν προτεραιότητα στις μικροπολιτικές ιδιοτέλειες των συντεχνιών που στην ουσία κυβερνούσαν τη χώρα ως την 25η Ιανουαρίου του 2015.

 Τότε που ο λαός ανέλαβε τις τύχες του, στέλνοντας στο Μαξίμου τον Αλέξη και τον Πάνο. Δυο πραγματικούς Έλληνες, που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα ντόπια και τα ξένα κοράκια. Που αρνούνται να γίνουν όμηροι του κάθε λαϊκιστή σαμαροφύλακα.

Τελευταία αφορμή για το δηλητήριο που εκτοξεύεται είναι η αξιοποίηση του Ελληνικού, που επιτεύχθηκε μετά από σκληρές μάχες με τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα, και που ολοκληρώθηκε με νέους όρους που κατάφερε να επιβάλλει στους λάτσηδες η κυβέρνηση, με μοναδικό της γνώμονα την προκοπή του τόπου.

Ένα Ελληνικό που οι προηγούμενοι ήθελαν να ξεπουλήσουν, ή ακόμη και να παραδώσουν βορά στους λαθρομετανάστες. Εμείς όμως, οι πραγματικοί αριστεροί δημοκράτες  Έλληνες, με μπροστάρη τον Αλέξη  είπαμε ΟΧΙ. Το Ελληνικό θα γίνει Ριβιέρα, θέλουν δεν θέλουν ο Σαμαράς, ο Μπένυ, και τα τσιράκια τους.

Προηγήθηκαν ασυνάρτητες κραυγές για δήθεν υπέρμετρη φορολόγηση, κόψιμο συντάξεων, κόφτες, και λοιπά «γαλάζια άλογα». Μόνο που η κυβέρνηση του Αλέξη του Τσίπρα δεν τους έκανε το χατίρι, και έτσι τα αδέσποτα κοπρόσκυλα που παριστάνουν την αντιπολίτευση, συνεχίζουν να ουρλιάζουν ασταμάτητα, ξύνοντας τα αχαμνά τους, την ώρα που το καραβάνι της προόδου, με οδηγούς τον Αλέξη και τον Πάνο, προχωράει ακάθεκτο μπροστά. 

Αφήνοντας πίσω του τους αντωνάκηδες και τους κούληδες να κλαίνε στα τέσσερα την μοίρα τους, αυτήν που τους επιφύλαξε ο πάντα κυρίαρχος λαός. Γι αυτό, μην έχοντας άλλα όπλα στην φαρέτρα τους, αφού ότι και να είπαν, ότι και να προέβλεψαν, διαψεύστηκε παταγωδώς, έβαλαν μπροστά την ατμομηχανή της συκοφάντησης της λαϊκής αξιοπρέπειας, έβαλαν μπροστά τα χαλκεία παραπληροφόρησης, και οργανώνουν τώρα συλλαλητήρια και πορείες για την 15/6, που όμως κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

 Και όχι μόνο αυτό, αλλά σαμποτάρουν και την πορεία της οικονομίας, αφού με αυτά τα καραγκιοζλίκια στο Σύνταγμα δεν πλήττεται η τρόικα, ούτε ιδρώνει το αυτί της περήφανης κυβέρνησης, αλλά χτυπιούνται αλύπητα οι απλοί μαγαζάτορες και καταστηματάρχες του κέντρου.

 Πλήττεται δηλαδή η αγορά, που ο Αλέξης και οι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να ορθοποδήσει μετά από την λαίλαπα των σαμαροβενιζέλων που προηγήθηκε, και που κόντεψε να μας μετατρέψει σε Σουδάν. Χώρια η άσχημη εικόνα που δίνεται στους επισκέπτες τουρίστες…

Γι αυτό, ο κάθε εχέφρων Έλληνας, θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές πριν αποφασίσει να συμμετάσχει στην υπονόμευση του μέλλοντός μας… να πάρει δηλαδή μέρος στις στημένες αντικυβερνητικές φιέστες των δανδήδων φοροφυγάδων, που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των εχθρών του ελληνισμού. Που βάλλουν κατά του λαού! Φωτιά να τους κάψει…

 Μήτσος (φίλος του Στρέιντζ)

ΥΓ- Η ελληνική αριστερά δεν μάσησε στους ιμπεριαλιστές, ο Βελουχιώτης δεν γονάτισε στους ναζιστές, και θα τρομάξει ο Αλέξης από τον… Γιακουμάτο; Χα χα χα…
Χίλια χρόνια αριστερά ρε θα έχουμε… Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε!

Διότι να θυμόσαστε: Το δικό μας  μνημόνιο είναι ευλογία!

.Παράνομες πλέον οι διαδηλώσεις για την Αριστερά;

Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 989.
«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.
Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Ο υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο λέει ότι ουσιαστικά όποιος κάνει διαδήλωση κατά της κυβέρνησης κινείται στα όρια της νομιμότητας. Όποιος τολμά να πάει κόντρα και να βγει στους δρόμους γι' αυτή την ανίκανη κυβέρνηση κινείται στα όρια του νόμου. Μάλιστα, για να το κάνει πιο παραστατικό επαναφέρει εκείνο το βλακώδες σενάριο ότι η ΝΔ στήνει σκηνικό Βενεζουέλας ή... Αργεντινής με «κίνημα της κατσαρόλας». Ότι δηλαδή τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τη ρίξουν «στημένοι» πολίτες που θα κάνουν διαδηλώσεις.
Μα καλά δεν έχει λίγη ντροπή μέσα του ο Φίλης; Αυτός έγινε υπουργός μόνο και μόνο επειδή μια ζωή στους δρόμους της αριστεράς ήταν και διαδήλωνε. Η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι ανεπάγγελτοι που διακρίθηκαν μόνο και μόνο γιατί πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις κι επεισόδια.
Θα ξεχάσουμε όλους αυτούς τους υπουργούς και τα στελέχη που ήταν στο κίνημα «δεν πληρώνω», σ΄ εκείνους που έβριζαν τον Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ, στο κίνημα κατά των διοδίων ή στα περίφημα πλέον κινήματα των «Αγανακτισμένων»;
Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε δεν κινούνταν στα όρια της νομιμότητας ή μήπως ήταν βουτηγμένος με τα μπούνια στην παρανομία όταν προέτρεπε για επεισόδια;

Τι θα κάνει άραγε ο Φίλης; Όποιον οργανώνει διαδήλωση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ψεκασμένων θα τον στέλνει στην Αστυνομία; Θα βάζει ΜΑΤ για να μην συγκεντρωθούν; Τι άλλο θα δούμε; Να δέρνουν διαδηλωτές που θα λένε «φύγετε, παραιτηθείτε;»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.