,Απέτρεψαν τη σφράγιση των πολυιατρείων του πρώην ΙΚΑ της περιοχής μας

*Κινητοποιήσεις Λαϊκής Επιτροπής και Μαζικών Φορέων Ζωγράφου Σάβ. 15/2 & Δευτέρα 17/2 για το κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ* Mε αγωνιστική κινητοποίηση απάντησαν η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μεταβίβαση της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΠΥΥ στου Ζωγράφου εμποδίζοντας τους ελεγκτές να κάνουν την απογραφή. Η Λαϊκή Επιτροπή και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούν τους εργαζόμενους και το λαό του Ζωγράφου να παλέψουν και να διεκδική... περισσότερα »

.Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι λεηλατούν το πάρκο στο Γουδί

Σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη όλοι και όλες που συμμετείχαμε στην ημερίδα φορέων και κατοίκων, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολι­τικό Πάρκο Γουδή στο Πολυδύναμο Κέντρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθη­ναίων: 

Δηλώνουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κλιμάκωση της επίθεσης στον ελεύθερο δημόσιο χώρο, που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, όπως αυτή εκφράζε­ται ειδικότερα από: Α. Την αναβολή της έγκρισης του Σχεδίου Γενικής Διάταξης από την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ), το οποίο καθορίζει τις χρή... περισσότερα »

.Η πρώτη δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, για λογαριασμό της ιστοσελίδας Thetoc.gr.

Χαρακτηριστική είναι η κατανομή των ποσοστών, καθώς τα ποσοστά μεταξύ 4 υποψηφίων για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο δεύτερο γύρο για την αναμέτρηση στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, είναι σχεδόν μοιρασμένα.

Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση τα ποσοστά για την πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

- Καμίνης 20%
- Κακλαμάνης 14%
- Σπηλιωτόπουλος 13%
- Κασσιδιάρης 11%
- Σακελλαρίδης 10%
- Σοφιανός 6%
- Καπερνάρος 5%
- Αμυράς 5%
- Αλλον 1%
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%

.TI AΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Η εφαρμογή της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, μέσω των μνημονίων, η αύξηση της φορολογίας και η συρρίκνωση ουσιαστικά του διαθέσιμου εισοδήματος... των νοικοκυριών, άλλαξαν άρδην και τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων πολιτών. 

Τα νοικοκυριά δαπανούν πλέον περισσότερα για τρόφιμα, αλλά και για ηλεκτρισμό- φυσικό αέριο- βενζίνη (λόγω αύξησης των τιμολογίων και των ΕΦΚ) και πολύ λιγότερα για ένδυση- υπόδηση, έπιπλα- οικιακό εξοπλισμό, μεταφορές, αναψυχή και για εστιατόρια ή ξενοδοχεία. Εκ των πραγμάτων, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επικαιροποίησε και το «βάρος» (συντε... περισσότερα »

.Στόχος μας η ανάδειξή του ως πρόβλημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου»...Κυπριακό...χημικών της Συρίας

Στο Κυπριακό και την καταστροφή των χημικών της Συρίας, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Στόχος μας είναι να αναδεικνύεται πάντα το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου, εισβολής, κατοχής, να αναδεικνύονται οι ευθύνες που υπάρχουν, αλλά να ανοίγεται και μία προοπτική για μια λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με το κοινοτικό κεκτημένο», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικώ... περισσότερα »

.Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σταθάκη

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, σε εκδήλωση του TVXS. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το πλήρες απόσπασμα της ομιλίας του κ. Σταθάκη είναι το ακόλουθο: 

«Η Ελλάδα υποφέρει 20 χρόνια από λίγους φόρους και αυτή είναι η βασική αιτία του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Διότι, όπως και αν το ψάξετε από το '95, που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, δαπανούσε κάθε χρόνο 43 - 44% του ΑΕΠ- αυτές ήταν οι δημόσιες δαπάνες. Αυτό το μέγεθος βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο... περισσότερα »

.Καμίνης: Είναι γραμμένο στο DNA μου το θέμα της ανεξαρτησίας

Για την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές και τους ανταγωνιστές του μίλησε στο BHMA FM ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι είναι μέσα στο DNA του το θέμα της ανεξαρτησίας. 

«Το πολιτικό σύστημα οδηγήθηκε στα όριά του από την κρίση και ένα σύμπτωμα είναι αυτός ο συνωστισμός (υποψηφίων). Τι να σας πω… Δεν με πολυαπασχολεί, όμως, αυτό. Εγώ θέλω να έχω μια προγραμματική, προεκλογική αντιπαράθεση με τους υποψηφίους πάνω στο έργο αυτής της δημοτικής αρχής, ακόμη και στα λάθη και τις παραλείψεις της, αλλά θέλω μια αντιπαράθεση πάνω στα θέματα της πόλης. Δεν έχει νόημα τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο και να προκαλέσουμε μια τεχνητή πόλωση που δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Όπως και στην προηγούμενη αναμέτρηση και επικράτησή μου, υποστηρίχθηκα από τέσσερα διαφορετικά κόμματα. Από τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, τους Οικολόγους και τη Δράση. 

Το πώς καθένας θα επιχειρήσει να επωφεληθεί και να το παρουσιάσει από μία ενδεχόμενη νίκη μου, είναι μέσα στις συμβάσεις του πολιτικού παιχνιδιού. Το ζήτημα είναι εγώ πώς πολιτεύομαι και αν θα πολιτευθώ με κομματικές παρωπίδες ή όχι και έχω δώσει απτά δείγματα ότι δεν πολιτεύομαι με κομματικές παρωπίδες, γιατί αυτό δεν μου πάει. Να σας πω και κάτι άλλο; Είμαι μεγάλος για να αλλάξω. Είναι γραμμένο κάπως μέσα στο DNA μου το θέμα της ανεξαρτησίας, διότι ήμουν τόσα χρόνια Συνήγορος του Πολίτη και απέδειξα την ανεξαρτησία μου.

Αυτές τις κομματικές υποψηφιότητες (σ.σ.: Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη) έχω υπόψη μου. Και να σας πω, και από τον ΣΥΡΙΖΑ είδα κομματική υποψηφιότητα. Κακά τα ψέματα. Επιλέγεται χωρίς καμία σύνδεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγνωρίζοντας τα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν σχέση με την πόλη και το έχουν αποδείξει, μέσα από ένα κομματικό στέλεχος που έχει ζήσει και έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής ό,τι έχει κάνει, μέσα σε ένα κομματικό θερμοκήπιο. Η νεότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν είναι ένα θέμα βιολογικό. 


Το κατά πόσον κάποιος είναι πραγματικά ανοιχτός στις ιδέες του καιρού του δεν έχει σχέση με τη βιολογική νεότητα. Νεότητα είναι και κατά πόσον κάποιος έχει σθένος και σφρίγος στην ψυχή του, για να μην το πιάνουμε μόνο με τη βιολογική έννοια. Νεότητα δεν είναι μόνο η βιολογική. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι υπό απόσυρση από τα 30-35 και θα είναι μόνο η βιολογική. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι υπό απόσυρση από τα 30-35 και θα μας έκοβαν και το δικαίωμα ψήφου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καμίνης.

.Διπλός φόρος σε μισθωτούς με ακίνητα

Στην τσιμπίδα της αυξημένης προκαταβολής φόρου 55% θα πέσουν χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτοί στην περίπτωση που διαθέτουν εισόδημα έστω και ένα ευρώ από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα. Σύμφωνα με την *Καθημερινή* όπως τοναναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο φόρος είναι ένας και εφόσον αυτός προκύπτει από δύο ή περισσότερες πηγές (δηλαδή, μισθωτές υπηρεσίες εισοδήματα και από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα) η προκαταβολή φόρου 55% θα υπολογίζεται επί του συνολικού φόρου. Αυτό σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν και εισοδήματα από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα ... περισσότερα »

.Μεγάλος κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της Χαλυβουργικής

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μπαίνουν 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Από το 2008, όταν και ξεκίνησε η κρίση, η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έχει απολύσει εργαζομένους, ούτε έχει περικόψει το προσωπικό της.

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι εξάντλησε όλα τα οικονομικά της όρια, ακόμη και με καταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ζημιών το 2013, προχώρησε στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και πέρυσι με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσε δεν είχε θιγεί η παροχή σε κανέναν από τους εργαζομένους της. 

Σύμφωνα με τη Χαλυβουργική, «από την αρχή της κρίσης, το 2008, μέχρι σήμερα η ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά. Συγκεκριμένα, από 2.500.000 τόνους ετησίως προ κρίσης, η ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί στο επίπεδο των 300.000 τόνων, ήτοι οκτώ φορές λιγότερο».

Στο μεταξύ τον κίνδυνο να οδηγηθούν σε λουκέτο μεγάλες βιομηχανίες της χώρας εξέφραζαν, χθες, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με αφορμή τη δυσάρεστη εξέλιξη της διαθεσιμότητας του 95% των εργαζομένων στη Χαλυβουργική για έξι εβδομάδες, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε αυτό που έγινε, φοβόμασταν ότι θα συνέβαινε...».

Αναγνωρίζοντας ότι το θέμα του ενεργειακού κόστους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, σημείωναν, ωστόσο, πως έχουν λόγο στη μείωσή του και η Κομισιόν και η τρόικα, που «πρέπει να ταρακουνηθούν με αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

.«Πρώτη πράξη η ακύρωση του μνημονίου»

Μήνυμα πως πρώτη κίνηση μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακύρωση του Μνημονίου έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι εκλογές του Μαΐου θα είναι «ορόσημο» και «κύκνειο άσμα όχι μόνο αυτής της συγκυβέρνησης αλλά και μίας ολόκληρης εποχής που αφήνουμε πίσω μας». Η εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο ήταν «επεισοδιακή», καθώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ακροατής σηκώθηκε και φώναξε τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ, για μια αναφορά του στον Κορνήλιο Καστοριάδη, λέγοντάς του να μην τον πιάνει στο στόμα του, όσο και προς τον κ. Τσίπρα ρωτώντας τον αν θα κυβερνήσει με τη δεξιά.

.Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και τις καυστικές επισημάνσεις του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου δέχτηκε κατά την επί της αρχής συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται 23 φορείς του δημοσίου, ενώ καθιερώνεται η συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. 
«Μνημείο αναχρονισμού» το χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ ο Γιώργος Ντόλιος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση γίνεται χωρίς μετρήσιμα κριτήρια, ενώ χρησιμοποίησε τη φράση «σιγά τα ωά» για να περιγράψει την κατάργηση φορέων. 

Απαντώντας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το "σιγά τα ωά" ισχύει για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις που είχαν γίνει με τους υφιστάμενους νόμους καθώς όπως είπε κλείναμε οργανισμούς χωρίς κανένα εργαζόμενο, ενώ το νομοσχέδιο είναι με τη σύμφωνη γνώμη συναρμοδίων υπουργείων για αυτό και φέρει έντεκα υπογραφές υπουργών. 

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε, ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχει η αίσθηση της κατηγοριοποίησης, ενώ έκανε λόγο για αλλεργία της αριστεράς στην έννοια της αξιολόγησης, η οποία στην πράξη λειτούργησε εως σήμερα εις βάρος των ικανών και προς όφελος των ανίκανων και των απρόθυμων.
Σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται για τον τρόπο μονιμοποίησης των συμβασιούχων με βάσει το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι αυτό δε θα περιοριστεί στο διάταγμα Παυλόπουλου, αλλά θα αφορά όλες τις περιπτώσεις μετατροπής των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου με το συνολικό αριθμό των ελεγχομένων να φτάνει τις πενήντα χιλιάδες. 
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυκλοφορία πλαστής επιστολής που έφτασε και στα δικά του χέρια με την οποία εμφανίζεται η διαφωνία του Υπουργού εργασίας για κατάργηση του  Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Την ύπαρξη της επιστολής είχε καταγγείλει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντολιος, ενώ και ο Γιάννης Βρούτσης διέψευσε ότι έδωσε επιστολή στους εργαζόμενους.

.«Μετωπική» για τα διόδια

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε στη βουλή το θέμα των διοδίων , μεταξύ του υπ υποδομών μεταφορών και δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Με «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» παρομοίασε τους χρυσαυγίτες ο κ. Χρυσοχοίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βάζουν μπάρες στη ψυχή και τη σκέψη των ανθρώπων και ότι είναι έτοιμοι να κάνουν το φόβο σημαία. Νωρίτερα ο Ηλίας Παναγιώταρος μίλησε για «τον Προκρούστη στην Κάκια Σκάλα που έβαζε διόδια και τον βρήκε ο Θησέας και ξέρετε τι του έκανε», όπως είπε. 

Πάντως, ο υπουργός άφησε αιχμές και κατά του δημάρχου Ωρωπού λέγοντας ότι «ενώ δεν τον ενοχλούν τα 12 ευρώ εισιτήριο για το φέρι μπωτ που συνδέει την περιοχή του με την Ερέτρια, τον ενοχλεί το 1,25 ευρώ της αύξησης των διοδίων στις Αφίδνες».

.Στη Βουλή η δικογραφία για Γιακουμάτο

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο, προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του.
Η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η τελευταία τη διαβίβασε στο Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού.
Σημειώνεται ότι καταθέσεις τόσο τροφίμων του οίκου ευγηρίας, όσο και υπάλληλων της οικονομικής αστυνομίας, αποδίδουν στον βουλευτή ενεργό συμμετοχή στην επίμαχη επιχείρηση.
Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι, εκτός του ιδίου, η σύζυγος και ο αδελφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ενώ δύο υπάλληλοι της επιχείρησης ελέγχονται για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων που αφορά την οικονομική δραστηριότητα του οίκου ευγηρίας.
Ο βουλευτής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.