.Επίσημη εμφάνιση έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου Παναγιώτης Αγγελόπουλος


Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο kafe "Αρχιτεκτονική"   στις 30 Οκτωβρίου 2013 .

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ήταν, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και ο οποίος πρόσφατα είχε οριστεί  ως υποψήφιος Δήμαρχος της ΔΑΔΑ  από τον απερχόμενο επικεφαλή της και πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο. 
Σ' ένα ακροατήριο εκατό περίπου φίλων και μελών της ΔΑΔΑ παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών  Γιάννη Μιχελάκη, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μεταξύ των άλλων προσδιόρισε "την αρχή και τη συνέχεια που πρέπει να έχει η παράταξη της ΔΑΔΑ, επισημαίνοντας ότι "δεν ξεκινάει από παρθενογένεση".
Αυτοδεσμεύτηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας ότι "στηρίζω την προηγούμενη Δημοτική Διοίκηση Καζάκου η οποία καθ' όλη τη διάρκεια της 12ετούς θητείας της, έφτιαξε ένα Δήμο πρότυπο. Έκανε ένα Δήμο αγνώριστο".
Αναφερόμενος δε στη σημερινή Διοίκηση του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη την χαρακτήρισε σαν "μια διοίκηση διευθέτησης και διαχείρισης". και το Δήμαρχο "ως εκπρόσωπο παλαιοκομματισμού" και ότι "δεν έχει τα προσόντα να πραγματοποιήσει τίποτα το ουσιαστικό".
"Στηρίζομαι στις επιλογές" όπως είπε "του πρώην Δημάρχου Γιάννη Καζάκου για τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων που κατά καιρούς είχε ορίσει και στους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν βοηθήσει την ΔΑΔΑ".
Ζήτησε να μην υπάρξουν μικρότητες, ενδοπαραταξιακές τριβές και εντάσεις "για να πάμε όλοι μαζί μπροστά και  να δώσουμε πνοή στο Δήμο τώρα που εγώ αποφάσισα να είμαι και Δημότης του".
Ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στην ομιλία του εξήγησε ότι η σημερινή του παρουσία έχει σκοπό να στηρίξει την υποψηφιότητα Αγγελόπουλου, μια που δεν θα δοθούν χρίσματα από τα κόμματα, επιβεβαίωσε την αλλαγή που θα γίνει  στον εκλογικό νόμο για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ότι ο νέος Νόμος θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Αλληγορικά αναφερόμενος στο Δήμο Ζωγράφου τόνισε την ανάγκη συνέχισης της παράταξης, φέρνοντας ως παράδειγμα μια επιχείρηση που όταν αναλαμβάνει ένας νέος επιχειρηματίας τα ηνία της δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίσει τίποτα από το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της και να πει "δεν ξέρω τι γινόταν, εγώ ξεκινάω από σήμερα".
Επίσης ο κ. Μιχελάκης μίλησε και για ομάδες που απεργάζονται την ενότητα της παράταξης της ΔΑΔΑ που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάσπασή της και ζήτησε τη συσπείρωση όλων αυτών σε μια ενιαία παράταξη.
Πριν κλείσει η μάζωξη αυτή έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τον σκληρό πυρήνα της συντηρητικής παράταξης.

.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες, δίνει καλλιτεχνικές διεξόδους με την λειτουργία 2 τμημάτων ζωγραφικής, 1 θεατρικού εργαστηρίου, 1 τμήμα φωτογραφίας, 3 τμήματα παραδοσιακών χορών, 1 τμήμα ευρωπαϊκών και λάτιν χορών, 1 τμήμα θεατρικού παιχνιδιού. 

Το πρόγραμμα των τμημάτων έχει ως εξής: *ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ* *Ν.Π.Δ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ* * ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ* *ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ* ΔΕΥΤΕΡΑ 6-9 *ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ* ΤΡΙΤΗ 6-9 *ΤΡΙΤΟ ΕΤΟΣ* ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9 *ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ* ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ... περισσότερα »

.Το «Μικρό Παρίσι» των Αθηνών φιλοξενεί το δικό του πολιτιστικό φεστιβάλ

Στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται «κρυμμένο» ένα μικρό Παρίσι, μια περιοχή που εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη, ως τις πλατείες Καραϊσκάκη και Μεταξουργείου και ως τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα.

Εκεί, σε αυτή την υποβαθμισμένη μα και γοητευτική περιοχή, τη γειτονιά του Εθνικού Ωδείου, του κτιρίου της Φίνος Φιλμ, αλλά και πολλών θεάτρων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει ένα πολιτιστικό φεστιβάλ από τις 9 ως τις 16 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος θα παρουσιάσουν σε 30 σημεία του «Μικρού Παρισιού» παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου, εικαστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις, με στόχο την αναγέννηση της περιοχής. 

Το φεστιβάλ που φέρει τον τίτλο «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Βάθη, όπου μουσικοί, ζωγράφοι του δρόμου, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και μίμοι θα «μεταμορφώσουν» την πλατεία.

.«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον». Πολλοί νόμιζαν ότι ανήκε στον Μπρέχτ, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φώντας Λάδης

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον», ένας στίχος που έχει πλημμυρίσει πλακάτ, πανώ,τοίχους και κυρίως συνειδήσεις το τελευταίο διάστημα με αφορμή και τις δραματικές εξελίξεις με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Πολλοί είχαν τη γνώμη ότι ο στίχος αυτός ανήκε στον Μπέρτολτ Μπρεχτ. Είδαμε μάλιστα και τεράστια πανώ σε αντι-ρατσιστικές συγκεντρώσεις τον στίχο με την υπογραφή Μπ. Μπρεχτ. Και όμως πρόκειται για την κατάθεση ψυχής ενός μεγάλου 'Ελληνα ποιητή που γράφτηκε πριν από 36 χρόνια.

Στιχουργός ο Φώντας Λάδης, που τις τελευταίες δεκαετίες έδωσε υπέροχους στίχους και ποιήματα. Στίχους που μελοποιήθηκαν από τον Μικη Θεωδοράκη, τον Μάνο Λοίζο και άλλους Έλληνες συνθέτες.

Η κάμερα του ΑΠΕ -ΜΠΕ συνάντησε τον Φώντα Λάδη στο «ησυχαστήριό» του, στο κέντρο της Αθήνας, σε μια γειτονιά, όπως αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «γειτονιά μεταναστών», τις οποίες συνήθιζε να λυμαίνεται η Χρυσή Αυγή.
   
Ερ: Ένα ποίημα σας για τον φασισμό που γράψατε το 1977, μελοποιήθηκε από τον Θάνο Μικρούτσικο και τραγουδήθηκε από την αλησμόνητη Μαρία Δημητριάδη, έχει έρθει σήμερα με δραματικό τρόπο στο φως της επικαιρότητας με αφορμή και τα γεγονότα της Χρυσής Αυγής. Το τραγούδι άκρως επίκαιρο το τραγουδήσαμε όλοι, αφύπνισε συνειδήσεις. Θυμίστε μας αν θέλετε αυτούς τους στίχους.
   
Απ:«Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
   καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
   τι κρύβει μές΄τα δόντια του το ξέρω
   καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι
   οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν και χάνεται βαθιά στα περασμένα
   οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν μα όχι και το μίσος του για μένα
   Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον,
   ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ΄αγέρι
   το κουρασμένο βήμα του το ξέρω και την περίσσια νιότη μας την ξέρει
   μα πάλι θε να απλώσει σα χολέρα πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου.
   Και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα αν έχασες τα ταξικά γιαλιά σου».
  
 Ερ:Είδαμε προφανώς από παρανόηση τις τελευταίες ημέρες οι στίχοι σας αυτοί να αποδίδονται στον Μπέρτολτ Μπρεχτ.
  
 Απ:Πράγματι γράφτηκαν 35 χρόνια πριν αυτοί οι στίχοι. Είναι μια σειρά από στίχους που έμειναν στο συρτάρι, αρχικά είχε μελοποιήσει -μεγάλο μέρος- είναι γύρω στα 40 τραγούδια με το γενικό τίτλο«καθημερινός φασισμός». 

Τότε είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες νεοφασιστικές ομάδες, να βάζουν βόμβες κλπ. Δεν αμφιβάλλω μάλιστα ότι και κάποιοι που κατέληξαν στη Χρυσή Αυγή ξεκίνησαν την «καριέρα» τους εκείνη την εποχή .
   
Με αφορμή αυτά, αλλά και τη χούντα που είχε πέσει λίγα χρόνια πριν, τις στρατιωτικές δικτατορίες στη Λατινική Αμερική προσπαθώντας να εντοπίσω τις ρίζες του φασισμού που έρχεται, φεύγει και ξανάρχεται ,έγραψα αυτά τα τραγούδια. 

Κάποια τραγούδια τα μελοποίησε ο Γιώργος Τσαγκάρης ,αλλά δεν τα έβγαζε καμιά εταιρία -τα εύρισκαν πολύ πολιτικά και σκληρά- μετά όμως ήρθε ο Θάνος Μικρούτσικος ,που μελοποίησε κάποιους στίχους μου και κυρίως το «φασισμό» που το έβαλε πρώτο στο δίσκο : 

«Τα τραγούδια της λευτεριάς». Υπάρχουν και κάποια άλλα τραγούδια στην πίσω πλευρά του δίσκου- το«Αννα μην κλαίς» του Μπρεχτ, ένα του Γιάννη Ρίτσου, δύο του Μανώλη Αναγνωστάκη. 

Προφανώς από εκεί ξεκίνησε η παρανόηση. Κάποιος είδε το όνομα του Μπρεχτ στο δίσκο, το έγραψε στο διαδίκτυο ήταν ας πούμε «Μπρεχτικό» το ύφος, γιατί ήταν απόλυτα πολιτικό το τραγούδι.

   Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν μάλιστα πολλά βιντεοκλίπ στο διαδίκτυο από ανώνυμους δημιουργούς με αποτέλεσμα κάποιοι να λένε ότι ήταν του Μπρεχτ. 

Για μένα ήταν φυσικά άκρως τιμητικό, αλλά επειδή τις τελευταίες ημέρες με τα γεγονότα της Χρυσής Αυγής οι στίχοι άρχισαν να γράφονται σε τοίχους, θεώρησα καλό να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια.

.Τα χρέη προκαλούν ψυχικά προβλήματα

Οι άνθρωποι που έχουν χρέη, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν ψυχικά προβλήματα σε σχέση με όσους δεν χρωστάνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Καθώς τα κάθε είδους χρέη των νοικοκυριών αυξάνονται διεθνώς κατά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης και κρίσης, σύμφωνα με την μελέτη, θα πρέπει να αναμένεται παράλληλα και μία έξαρση των ψυχικών διαταραχών στον πληθυσμό.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαουθάμπτον και του Κίνγκστον, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Τόμας Ρίτσαρντσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ψυχολογίας "Clinical Psychology Review", έκαναν μια συστηματική συγκριτική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) όλων των έως τώρα δημοσιευμέννων ερευνών πάνω στο ζήτημα (65 σε αριθμό), οι οποίες αφορούσαν συνολικά σχεδόν 34.000 άτομα.

Η μελέτη έδειξε ότι λιγότερο από το 9% όσων δεν εμφάνιζαν κανένα ψυχικό πρόβλημα, δεν είχαν χρέη, ενώ πάνω από το 25% των χρεωμένων ανθρώπων είχαν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.

 Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, όσοι έχουν χρέη, είναι πολύ πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη, εξάρτηση από ναρκωτικά και άλλες ουσίες, καθώς και από ψύχωση. Ακόμα, όσοι αυτοκτονούν, είναι πιθανότερο να αντιμετώπιζαν χρέη.

.ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους

Πέντε χρόνια μετά την πτώχευση της γιγαντιαίας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers στις ΗΠΑ, η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με "κινδύνους" στην περίπτωση που χρεοκοπήσει κάποιο άλλο συστημικά σημαντικό πιστωτικό ίδρυμα, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. 

"Υπάρχουν ακόμη πολυάριθμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεγάλης συστημικής σημασίας, η δραστηριότητα των οποίων επηρεάζει το σύνολο της υφηλίου", τονίζει το Ταμείο στην έκθεσή του, η οποία δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα πριν ο διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός αυτός δημοσιεύσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία.

Πέντε χρόνια μετά την πτώχευση της Λίμαν Μπράδερς, η οποία πυροδότησε διεθνή κρίση, το ΔΝΤ τόνισε στην έκθεσή ότι η πρόοδος στην προσπάθεια προώθησης κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει "ημιτελής".

"Η παγκόσμια οικονομία παραμένει επομένως εκτεθειμένη σε κινδύνους εάν μια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συστημικής σπουδαιότητας κηρύξει πτώχευση", επισημαίνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τον διεθνή χρηματοοικονομικό θεσμό, ένα οικονομικό σοκ μεγάλης κλίμακας θα έπληττε ταυτόχρονα το σύνολο των μεγάλων οικονομιών του κόσμου, η κατάσταση στις οποίες εξελίσσεται ανομοιόμορφα: 

η Ευρωζώνη συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και καταγράφει οριακή μόνον ανάπτυξη, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αν και με πολύ πιο βραδύ ρυθμό.

.Την έξοδο στις αγορές προετοιμάζει ο πρωθυπουργός

Μαραθώνιο συναντήσεων με υπευθύνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Ύστερα από δύο τραπέζια και έναν κύκλο τετ α τετ συναντήσεων ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα κάνει την κίνηση για να βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί από τους συνομιλητές του που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον.

Στις επαφές του κ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους των εταιρειών κυριάρχησε η συζήτηση για το γενικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς θεωρείται ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από τη ευρωζώνη και έχει σταθεροποιηθεί. Οι υπεύθυνοι πάντως ήταν ενημερωμένοι για τα ελληνικά πράγματα και έκαναν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και για το πώς πηγαίνει η συγκυβέρνηση με τον έναν μόνο πια κυβερνητικό εταίρο. 

Έδειξαν ενδιαφέρον για τον αν θα συνεχιστεί η ίδια πορεία της χώρας, αν θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, αν στην Ευρώπη δεν προκύψουν άλλα προβλήματα που να έχουν επιτώσεις στη χώρα αλλά και στις διεθνείς αγορές. Ήταν δε ενημερωμένοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για τη μείωση των spreads, για την προοπτική του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του χρόνου. 

Μάλιστα έδειχναν να μην δίνουν μεγάλη σημασία στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, αφού έχουν τις δικές τους αναλύσεις.
Ο κ. Σαμαράς πάντως, από τη Νέα Υόρκη, ήταν αισιόδοξος και έλεγε ότι τα πράγματα πρέπει να εξελιχθούν καλά, γιατί πέραν των άλλων υπάρχει η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να τελειώνουμε με την τρόικα.

Φυσικά οι υποψήφιοι επενδυτές ενδιαφέρονται για την πολιτική σταθερότητα και γι' αυτό ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει σε όλους του τόνους ότι δεν θα γίνουν εκλογές. Επίσης, λέει ότι μετά την εκρίζωση της Χρυσής Αυγής προέχει η ασφάλεια των πολιτών και γι' αυτό ήδη έχουν αρχίσει επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ομόνοια.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσινγτον και θα έχει στις 3 το μεσημέρι συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς θα ακούσει τις αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και βέβαια θα κάνει ενημέρωση από τη δική του πλευρά. 

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να μη θέλει να πάρει θέση στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, προκειμένου να μη βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Στις 5:30 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσεν -ίσως το Ινστιτούτο που συγκεντρώνει τους σημαντικότερους στρατηγικούς και πολιτικούς διαμορφωτές.

Την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το απόγευμα θα έχει επαφές με μέλη της Βουλής και της γερουσίας.

.Η ομιλία Σαμαρά και «το ξερίζωμα της Χρυσής Αυγής» στα αμερικανικά ΜΜΕ

Τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, στη Νέα Υόρκη και την αποφασιστικότητά του, όπως τονίζεται, για το ξερίζωμα της Χρυσής Αυγής, προβάλλουν σήμερα αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ. Επίσης, καταγράφονται οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις στην Ελλάδα σχετικά με τη σύλληψη στελεχών του «ακροδεξιού και ναζιστικού» αυτού κόμματος. 

Η New York Times αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε χθες -στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή- τη βούλησή του για εξάλειψη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα επιδείξει ...περισσότερα »

.Η πείνα βασανίζει 842 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Ένας στους οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό, αναφέρει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του, προειδοποιώντας τους ηγέτες του κόσμου πως ορισμένες περιοχές δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν στο μισό την πείνα έως το 2015. 

Στην τελευταία έκθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών διατυπώνουν την εκτίμηση πως 842 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν σε συνθήκες χρόνιας πείνας το διάστημα 2011-2013, δηλαδή το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταγράφοντας μείωση κατά 17% από την περίοδο 1990-1992. 

Τα νέα στοιχεία είναι χαμηλότερα από την τελευταία εκτίμηση των 868 εκατομμυρίων την περίοδο 2010-2012 και 1,02 δισεκατομμυρίων το 2009, ωστόσο η πρόοδος προς την επίτευξη του στόχου Millennium Development Goal για περιορισμό της πείνας στο μισό έως το 2015 δεν είναι επαρκής, σημειώνει το πρακτορείο Reuters. 

Πολλές χώρες δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το στόχο αυτό, σύμφωνα με τον Food and Agriculture Organisation (FAO), το World Food Programme (WFP) και το International Fund for Agricultural Development (IFAD).

«Οι χώρες αυτές που βίωσαν συγκρούσεις στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών είναι πιο πιθανό να μείνουν πίσω σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της πείνας», σημειώνεται στην έκθεση. 

Η πλειονότητα των ανθρώπων που υποσιτίζονται, 827 εκατομμύρια, ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο υποσιτισμός φτάνει το 14.3%.

.«Να τεθεί η αστυνομία υπό διακομματικό έλεγχο»

Το τρίπτυχο «αναδιοργάνωση-εκπαίδευση-εκδημοκρατισμός», είναι η πολιτική που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αστυνομία, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα με αφορμή της αποκαλύψεις για συμμετοχή αστυνομικών σε δράσεις της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κοινωνία χρειάζεται μια σύγχρονη και δημοκρατική αστυνομία που να προστατεύει τον πολίτη. 

Πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται αναδιοργάνωση, εκπαίδευση και εκδημοκρατισμός -και οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του να τεθεί η αστυνομία υπό κοινοβουλευτικό διακομματικό έλεγχο και υπογράμμισε ότι είναι θέμα τιμής και για τους ίδιους τους αστυνομικούς να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά για υπόθαλψη εγκληματιών.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πλειοψηφία της αστυνομίας δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα, ωστόσο σημείωσε την ανάγκη να αποψιλωθούν οι θύλακες που συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή και αυτό, όπως είπε, πρέπει να προέλθει από πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών.

Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ, ο Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να απαλλαγεί η αστυνομία από τα ναζιστικά βαρίδια, ώστε να έχουμε μια αστυνομία που θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.

.«Η Αμερική κλείνει»

«Η Αμερική κλείνει» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του CNN που αφορά τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης τα μεσάνυκτα.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, απέρριψε ένα σχέδιο προσωρινής χρηματοδότησης που είχε υπερψηφίσει η Ρεπουμπλικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Βασική αιτία της αντιπαράθεσης είναι η αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων στη μεταρρύθμιση Υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το αποκαλούμενο «Obamacare», που έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους 800.000 άνθρωποι.

Με τη διακοπή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών η αμερικανική, δημοκρατικής πλειοψηφίας, Γερουσία θα συνέλθει στις 9.30 για να απορρίψει και επισήμως την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, πρότασης που παρουσιάστηκε λίγες στιγμές πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ριντ ανακοίνωσε τη σύγκληση της Γερουσίας, την ώρα που το Κογκρέσο δεν διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρώτης διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης εδώ και 17 χρόνια, εξαιτίας της ανικανότητας του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. 

.Στο 27,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, έναντι 27,6% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε., ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,2%).

Όπως προκύπτει από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Eurostat, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 12,0% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της Ε.Ε. στο 10,9%, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με την Ιούλιο.

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 31,9% και στους νέους κάτω των 25 ετών 61,5%. Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν 11,9%, στις γυναίκες 12,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,7%.

Στις γυναίκες και τους νέους η Ελλάδα εμφανίζει την ψηλότερη ανεργία στην Ε.Ε..

Τον Αύγουστο η ΕΕ είχε 26,595 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,178 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη. Σε ένα έτος η ανεργία αυξήθηκε κατά 895.000 άτομα στην Ευρωζώνη.

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,3% σε 16,9%) και η Ελλάδα (από 24,6% σε 27,9%).

Τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο σύνολο της ΕΕ τα 5,499 εκατ. άτομα, εκ των οποίων 3,457 εκατ. αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης. Μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας αυξήθηκαν κατά 52.000 στην Ευρωζώνη. Τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (61,5%) και η Ισπανία (56,0%) και τα χαμηλότερα η Γερμανία (7,7%) και η Αυστρία (8,6%).

.Την έξοδο στις αγορές προετοιμάζει ο πρωθυπουργός

Μαραθώνιο συναντήσεων με υπευθύνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014. 

Ύστερα από δύο τραπέζια και έναν κύκλο τετ α τετ συναντήσεων ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα κάνει την κίνηση για να βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί από τους συνομιλητές του που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνέ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.